Charles och Camilla hälsar på hos kungaparet i Jordanien

Charles och Camilla hälsar på hos kungaparet i Jordanien
Annons

Prins Charles och hans maka Camilla är just nu på ett besök i Jordanien. De välkomnades till landet av kung Abdullah och drottning Rania.

Den brittiske prinsen Charles och hans hustru Camilla befinner sig nu på ett tre dagar långt besök i Jordanien, paret ska sedan fortsätta runt i Mellanöstern, bland annat ska de besöka till Qatar, Saudi Arabien och Oman.

Annons

De välkomnades till Jordanien av kung Abdullah och drottning Rania. Som brukligt är delade de sedan upp sig för olika aktiviteter, Camilla och drottning Rania besökte bland annat en skola i Amman.

Prins Charles och kungen i samtal.

Camilla på väg till en middag.

Paret besökte också de antika ruinerna i Jerash.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures och All Over Press

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

42 kommentarer till “Charles och Camilla hälsar på hos kungaparet i Jordanien”

 1. My skriver: 14 mars, 2013

  Vore intressant att få veta vad kylan mellan svenska och brittiska kungahusen beror på egentligen…. Den är så påtaglig när man jämför med deras varma relationer till andra kunghus.


 2. farrah skriver: 14 mars, 2013

  det verkar som om dom inte tycker om varandra eller är det svenska hovet inte lika “fint” som det engelska. Konstigt är det för dom är ju rätt nära släkt men hjärtligheten är mycket mera påtaglig mellan norska danska och engelska kungligheterna. Journalisterna vet kanske mer än dom skriver om hoppas någon vet.


 3. eva skriver: 14 mars, 2013

  Vi spelar inte i samma liga.


 4. farrah skriver: 14 mars, 2013

  Nänä det finns förmodligen ett A och B-lag där också i de kungliga kretsarna


 5. Tinalill skriver: 14 mars, 2013

  Har också funderat över detta många gånger ! Varför är det så? Någon som vet?


 6. Evita Jansson skriver: 14 mars, 2013

  Det verkar somman i England anser att svenska kungahuset är ett B-lag. Jag har läst i engelska tidningar att prins Daniel kallas kronprinsessans PT (personal trainer) och Sofia för glamourmodellen.


 7. Tinalill skriver: 14 mars, 2013

  Tror som du Evita Jansson ! Men kan inte begripa varför. Kungens farmor, prinsessan Margaretha, var ju sondotter till drottning Victoria av England !


 8. Tinalill skriver: 14 mars, 2013

  Är det bara jag som tycker att det finns en viss likhet mellan Drottning Rania och Kronprinsessan Letizia av Spanien?


 9. Bittan skriver: 14 mars, 2013

  # 8, Tinalill, håller med dig har också tyckt det vid ett flertal tillfällen.


 10. Margaretha skriver: 14 mars, 2013

  Det kan nog vara så att det går tillbaka till kriget. Den norska kungafamiljen flydde och tillbringade krigsåren i England (och USA). Den svenska kungafamljens hållning var mera osäker, vi strider ju fortfarande om det…… Det känns möjligen längesedan, men i England är kriget fortfarande en realitet, på ett sätt som är svårt för oss att förstå.


 11. Bittan skriver: 14 mars, 2013

  # 8, Tinalill, det tycker jag också.


 12. Maggie M skriver: 14 mars, 2013

  Båda har bruna ögon, brunt hår och är mycket smala men f.ö. nej det tycker inte jag.


 13. Desiréesvenskdam skriver: 14 mars, 2013

  Ja, det är märkligt. Fast så här var det redan innan Daniel och Sofia kom in i kungafamiljen. Och i så fall är väl Norge och Danmark lika mycket b-lag. Charles var väl på kronprinsparets bröllop om jag inte missminner mig.
  Heder åt drottning Rania som skippar huvudduken! Hon är en fantastisk drottning som verkligen ARBETAR för landet.


 14. Kristine, Oslo skriver: 14 mars, 2013

  Det kan være krigen. Selv om Carl Gustavs farfar var anglofil, var resten av kongefamilien tyskvennlige. Selv om den engelske kongefamilien kom fra det tyske Coburg-Gotha-huset, har de lagt mye vekt på at de er engelske etter krigen, av huset Windsor som de “opprettet”. Eventuelt kan det simpelthen komme av dårlig kjemi mellom Charles og Carl Gustav som er omtrent jevngamle.

  Kanskje Rania og Letizia er like fordi de har brukt samme kirurg til å rette ut nesen? Hi-hi, og fy så elak jeg er.


 15. Eva M skriver: 14 mars, 2013

  Desire det varprins Edward och hans hustru Sophie som representerade vid kronprinsparets bröllop. Så är det oftast även vid andra kungahus fester brukar det vara detta par som får representerar. Engelska kungahuset tror sig vara bättre än de andra.Frågan är varför?


 16. eva skriver: 14 mars, 2013

  De har ju ett intellektuellt utbyte av varandra, det skapar djupare relationer när man kan prata om allt , dvs.samma bildning.


 17. Kristine, Oslo skriver: 14 mars, 2013

  Etter begge de to verdenskrigene egentlig.


 18. emma_h skriver: 14 mars, 2013

  Farrah – Umgås du med alla Dina jobbkollegor efter arbetstid? Blodsband till QE2s familj finns överallt i Europas Kungahus eftersom Drottning Viktorias barnaskara om typ 9st giftes alla bort strategiskt & kungligt. Bara i sv.media detta “teoretiserande” ältas SV/BRrelationer – dock utan ngn större sanningshalt! Att geografiskt närliggande KHus blir mer tajta & oftare umgås är naturligt (exvis No,Sv,DK). HKHare är som andra yrkesgrupper, vissa kollegor har man mer gemensamt med än andra helt enkelt! Inget som man behöver gräva ned sig alltför mycket i – vad som mynnar ut i stark privat vänskapsrelation m privat umgänge kollegor emellan beror väl vanligtvis på gemensamma intressen, värderingar vänkretsar etc. De ses ju alla å yrkets vägnar emellanåt iallafall. Vår k-familj är ytligt bekant m deras brittiska motsvarighet


 19. Tinalill skriver: 14 mars, 2013

  Desirée, har jag fel? Men jag har för mig att det var prins Edward med fru Sophie, som var på bröllopet och inte Charles !


 20. My skriver: 14 mars, 2013

  Daniel och Sofias har väl uppmärlksammats i media över hela europa pga av sin bakgrund (eller brist på bakgrund om man säger så) men relationen kunghusen emellan har ju inget med dessa båda nykomlingar att göra. Intressant är det i alla fall, och väcker funderingar…


 21. Evita Jansson skriver: 14 mars, 2013

  Jag tror att svenska kungafamiljen numera betraktas som B-lag jfrt med den danska och kanske norska. T ex under sommar-OS behandlades prinsarna Carl Philip och Daniel som luft att William och Kate.

  På Gustaf VI Adolf´s tid var nog relationerna bättre med engelska kungahuset. Han var gift med två engelska prinsessor och höll stenhårt på hovprotokollet. Att gifta sig ej kungligt var otänkbart om de kungliga ville behålla sin titel och HKH. Idag är ju hovprotokollet mer urvattnat vad gäller val av partners. Den danska kungafamiljen verkar ha striktare regler och ser på vad som är bäst för monarkins renommé. I Danmark har kungahuset högre förtroende, högre än Sverige och jag tror även Norge.


 22. Snorkfröken skriver: 14 mars, 2013

  Det skrevs mycket på 60-talet om att kronprins CG skulle gifta sig med prinsessan Anne (= att engelska hovet ville det). Drottning Louise var ju prins Philips moster. På sextiotalet fanns det mycket få prinsar i kungahusen och flere prinsessor (per en prins). I många kungafamiljer (och ex-) fanns det två prinsessor och en prins – samt att i Nederländerna var 4 prinsessor och ingen prins och i Danmark tre prinsessor. Tävlingen om prinsarna var verkligen hårt.
  Men då ingenting hände, gifte Anne sig med en icke-adlig ryttarekompis (och senare skiljde sig).


 23. Desiréesvenskdam skriver: 14 mars, 2013

  #15 och 19 det var norska kronprinsparets bröllop jag menade, miss i mitt inlägg. Men till Sverige kom han inte, Inte heller William som troligtvis ska ta över ungefär samtidigt som V.


 24. emma_h skriver: 14 mars, 2013

  Snorkfröken-CITAT: “… gifte A sig med en icke-adlig ryttarekompis (och senare skiljde sig)…”

  .prinsessan Annes make nr1 har både kungligt och adligt påbrå enligt engelska Adelskalendern
  Hans (och dennes familjs) bakgrund är snarare av framgångsrik militär karriär med klassisk överklass-uppfostran samt har gått på de rätta privatskolorna (Tjänstgjorde åt Hovet flera år bl.a som QE2s Adjutant) TävlingsRytteriet kom MP in på senare i livet

  Att Anne & vår CG skulle varit ett giftermålsalternativ har förnekats av Br. Hovet och Anne själv – han var inte hennes typ alls Myt skapad & ihopdiktad av Sve Media.


 25. emma_h skriver: 14 mars, 2013

  Det var QE2 som inbjöds till V&Ds bröllop Desiree – E skickade som VANLIGT sin Son som Ombud EJ ngt Barnbarn att närvara. Charles närvaro i DK var 1 undantag från regeln så att säga… Representera på kollegors bröllop åligger Edward m fru – QE2s familj jobbar betydligt intensivare än ngn annan Kfamilj men så är deras Kungarike betydligt större geografiskt med totalt 134 miljoner undersåtar worldwide också!! http://www.thetimes.co.uk/tto/opinion/letters/article3644494.ece Jämför m CG&Co söm gör 400st ihop per År… Will+H hade sitt 1:a gemensamma uppdrag i Afrika 18juni (dan innan) dan därpå jobbade W som Eng Fotbolls-förbundets Ordförande ihop m Beckham efter 1 års jobb med ansökan till Nästa FotbollsVM vilket krävde Ws närvaro i annan del av Afrika


 26. emma_h skriver: 14 mars, 2013

  Evita J – våra prinsar hälsades visst trevligt o artigt på av de engelska kungligheterna när de ankom till läktaren – finns bildbevis på – CP och daniel dök upp precis då lag hoppningens final pågick och alla britter på läktaren höll både tummar o tår för engelska laget som hade chans på medalj där QE2s dotterdotter ingick , så hela läktarens publik var mer fokuserad på att följa m i tävlingen än att småprata efter att våra prinsar satt sig ner – o deras placering var en bra bit från sina brittiska kollegor


 27. Ewa skriver: 14 mars, 2013

  Är det bara jag som tycker det ser ut som drottning Rania har förstorat sina läppar?


 28. ingela skriver: 14 mars, 2013

  #6 Evita Jansson ja de engelska tidningarns och andra länders tidningar kallar Daniel för PT och Sofia för glamormodell. Det har jag läst själv och jag hoppas du vet vad en glamormodell är?


 29. annica skriver: 14 mars, 2013

  #25 emma h

  Charles var också med vid spanska kronprinsparets bröllop. Men Charles och Diana var ju ofta hos spanska kungaparets sommarresidens som gäster, så där är igen en stark gemenskap. Som jag undrar vad beror på (Gibraltar? 🙂 )


 30. SA skriver: 14 mars, 2013

  Så er vi tilbage, hvor vi var sidste år ved denne tid, da Camilla og Charles besøgte vores tre lande !!
  Hvorfor skulle Charles og sønnerne føle familiebånd til vores kongehuse, de britiske bånd er jo flere generation tilbage. Og i dag bliver man heller ikke gift ind i hinandens familier.
  Hvornår er der sidst en prins eller prinsesse fra en kongefamilie, der har giftet sig med en fra en anden kongefamilie?


 31. Pamela P skriver: 14 mars, 2013

  På tal om Anne så vet jag inte om det här är sant men när Anne var 17 år och Hans Adam av Liechtenstein var 22 år så förälskade de sig i varandra och ville gifta sig med varandra. Elizabeth och Philip var glada och brydde sig inte i att Anne skulle falla bort som tronarvinge. Inte hade HAs far Franz Joseph heller något emot det men HAs mor Gina blev arg och förbjöd ett giftemål då hon ville få HA gift med sin systerdotter Marie som var 5 år äldre än HA. HA gifte sig med Marie och Anne gifte sig med Mark Phillips. Charles yttrade då att Anne inte kunde gifta sig med sin häst så hon fick ta Mark i stället.


 32. Pamela P skriver: 14 mars, 2013

  Kung CG härstammar i 2 olika led från Queen Victoria. Inte bara genom sin farmor Margareta utan också genom Sibyllas släkt. Dessutom gifte sig CGs farfar om sig med Louise som var en annan ättling till Victoria. Sibyllas familj Sachen-Coburg-Gotha som härstammade från en son till QV var nazister och det ledde till att engelska kungahuset bannlyste dem och vägrade umgås med dem. Saken har inte heller förbättras av att en fd n-modell är på väg in i kungahuset.


 33. Esther skriver: 14 mars, 2013

  Botox der ja….


 34. norskinnen skriver: 14 mars, 2013

  Så på youtube at Camilla neide for Rania. Med tanke på aldersforskjellen blir det litt latterlig synes jeg, selv om Camilla står under Rania i rang. MetteMarit neier for Camilla selv om de har samme rang, pga at Camilla er eldre


 35. hilde skriver: 15 mars, 2013

  Hvorfor er det svenske kongehus et b-lag?
  Da er også Danmark og Norge det. Verken Mary, Marie, Mette-Marit,Sonja eller Ari Behn har fine aner. De kommer fra helt vanlige familier. Mette-Marit jobbet jo som servitris, hadde et barn og en utagerende fortid da hun kom inn i kongefamilien.
  . At man har studert på et universitet gjør deg jo ikke til ” fin”.
  Og hva med Kate, hun har vel også vokst opp i en vanlig familie?
  Hva gjør henne ” finere” enn sine kollegaer?


 36. emma_h skriver: 15 mars, 2013

  Annica29 HKH-vänskapsband 2013 behöver inte längre “skapas” via giftermål Khusen emellan (KHus-allianser) utan kan uppstå helt frivilligt o naturligt beroende på att man gillar umgås Egentligen inget konstigt… ser man på de HKH-kollegor QE2 + Philips familj har Nära VÄNskapsband med r den gemensamma nämnaren: Blodsband till Khuset av Danmark & Grekland där de sinsemellan umgåtts OCH ännu umgås över flera generationer, varit varandras gudfaddrar eller gudbarn. semestrat hos/med genom åren Spanska Dr. Sofia är ursprungligen från DKs Khus också och då Diana levde var hon hos Sofia m familj om somrarna. Likaså NO Kfamiljen har såvitt jag vet kommit QE2s familj nära sen kriget då de gavs tillfällig tillflyktsort under kriget o började umgås alltmer Så det faller sig rätt naturligt


 37. Linnea skriver: 15 mars, 2013

  I mörkret är alla katter grå.


 38. Desiréesvenskdam skriver: 15 mars, 2013

  # 25 Den “föreläsningen ” kunde du ha besparat dig. Allt det vet jag naturligtvis. Det är ingen lag att Edward och Sophie skall åka . Och hur kan man tycka att fotboll är viktigare??


 39. annica skriver: 15 mars, 2013

  #36 emma_h

  Självklart vet jag att man inte skapar vänskapsband kungligheter emellan genom giftermål i dessa dagar. Men inte blev jag “klokare” av vad du skrev heller, dessutom är det mycket svårt att läsa din text med en massa förkortningar.

  Och att man möjligen kan förklara vänskapsbanden mellan Charles, Diana och spanska kungahuset eftersom drottning Sofia härstammar (?) från danska kungahuset – ja den förklaringen är minst sagt långsökt….


 40. Hilde skriver: 16 mars, 2013

  Emmah Båndene mellom det norske og engelske kongehuset er nok litt sterkere enn at de begynte å omgås under krigen da kongen og kronprinsen bodde der. Daværende kong Haakon var gift med sin engelske kusin, Maud. Hun var søster til dronning elizabeths farfar. Da kronprins Olav giftet seg var hans kusin,dronning elizabeths pappa,best man. Både Olav og Dronningmoren mistet sine ektefeller tidlig. Her i Norge gikk det mange rykter om at disse to hadde et hemmelig forhold etter at de ble alene. Kong Harald er tremenning( second cousin) med dronning Elizabeth og ettersom deres foreldre sto hverandre nære er det naturlig at det er god kontakt mellom de to. Derimot tror jeg ikke at Charles og Haakon står hverandre nære og jeg tviler også på at Haakon noen gang har truffet Harry og William.


 41. emma_h skriver: 16 mars, 2013

  tack för upplysningen Hilde
  det jag gissnings-refererade till r vad som vår media brukar hänvisa till (innan min tid) så det var bra att du kunde fylla på… har för mig att Haakons syster var i England ett tag i sin ungdom för sitt rid-intresses skull o då tog visst QE2s familj hand om henne eller umgicks m henne Såg bilder i brittisk media då hon tävlade ibland


 42. emma_h skriver: 17 mars, 2013

  Hilde Misstänker att du misstar dig apropå Ditt Påstående
  “Derimot tror jeg ikke at Charles og Haakon står hverandre nære”
  …eftersom Charles ändå gjorde Edward o Sophie sällskap enligt officiella gästlistan för Haakon &MMs bröllop http://www.nettyroyal.nl/haakonmette2.html något som inte brukar ske såvida inte Charles har personlig anknytning till brudparet och har möjlighet att anpassa sina inplanerade jobbuppdrag därefter

  Beträffande Will o Harry är de rätt bundna till hemmaplan m tanke på sina plikter inom försvaret till vardags så umgänget blir uteslutande kollegor och på permissioner befintlig vänkrets – ändras nog sen då de involveras mer i farmors verksamhet o får mer uppdrag o inbjudningar utanför sin ö


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar