Charles och William – far och son tillsammans för djurens skull

Charles och William - far och son tillsammans för djurens skull
Annons

charles-william-youtube

Prins Charles och prins William har gjort gemensam sak för djurens bästa. Ni kan se deras film här.

Man kan nu se både prins Charles och sonen prins William hålla ett videomeddelande som manar människor världen övar ett stoppa jakt och handel med vilda djur. De ber oss stödja organisationer som arbetar mot denna brutala jakt genom kampanjen Unite for wildlife.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Youtube

Se filmen här:

httpv://www.youtube.com/watch?v=tOf0VbMnqes

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

23 kommentarer till “Charles och William – far och son tillsammans för djurens skull”

 1. DesiréeSvenskDam skriver: 10 februari, 2014

  De ägnar sig år viktiga saker!


 2. Kristiina från Turku skriver: 10 februari, 2014

  Enligt pressen William och Harry deltog på jakt av vildsvin under helgen i Spanien. Gör inte som jag, gör som jag säger


 3. My skriver: 10 februari, 2014

  Härligt att se ett kungahus som ägnar sig åt viktiga saker, stolthet för sitt folk.


 4. Gneta skriver: 10 februari, 2014

  #1 Fast hade detta varit någon i den svenska kungafamiljen hade ditt svar varit:

  Har detta någon med att representera Sverige att göra?


 5. Marguerithe skriver: 10 februari, 2014

  Om man ska tala om framförande av detta viktiga ämne ser de två herrarna ut som pappdockor som läser innantill på en skärm.


 6. Maja den första skriver: 10 februari, 2014

  Viktigt ämne, men presentatörerna saknar allt vad charm och utstrålning heter. Lika kul som att se målarfärg torka!


 7. DesiréeSvenskDam skriver: 10 februari, 2014

  Gneta! Nej, absolut inte!


 8. emma_h skriver: 10 februari, 2014

  Kristina från T_citat_Enligt pressen William och Harry deltog på jakt av vildsvin under helgen i Spanien. Gör inte som jag, gör som jag säger
  Observera att deras budskap lär ha gällt specifikt ökande (ofta illegal) jakt på UTROTNINGSHOTADE djurarter typ elefanter tigrar noshörningar … Viss skillnad, eller hur?? Sveriges årliga älgjakt med bl.a Sve´s Kung som en av jägarna utförs m förutbestämt antal djur att skjutas av m tanke på djurbeståndets fortlevnad dvs kontrollerad jakt Vad Charles söner jagade var wildboar vildsvin som är aggressiva, förstör omgivning och förökar sig i hög omfattning så att begränsa antalet vildsvin är helt nödvändigt.


 9. Maja den första skriver: 10 februari, 2014

  Har inte Spanien egna jägare? Förbjud nöjesjakt!!!


 10. Anna skriver: 10 februari, 2014

  Men snälla No2, Kristina,

  Att jaga vildsvin som inte är utrotningshotade är väl en sak! Det de vill uppmärksamma är de djurarter som är utrotningshotade och som förmodligen kommer att försvinna inom kort.


 11. Kristiina från Turku skriver: 10 februari, 2014

  Även on William och Harry tycker att det är fint och bra att jaga i Spanien, de kunde ha tänkt på en annan tid, det var inte bra för denna kampanj.


 12. Lena skriver: 10 februari, 2014

  Charles och William hyllas för deras engagemang för djuren. Silvia och Madeleine mer eller mindre hånas för sitt engagemang för barnen av många av er som läser Svensk Damtidning. Värderingarna i mångas liv är lite naggade i kanten tycker jag.


 13. Ines skriver: 10 februari, 2014

  Detta är ju faktiskt en bra och viktig initiativ. Hoppas det når ut.


 14. karen skriver: 10 februari, 2014

  Det är ju bara så förtvivlande tragiskt att man ägnar sig åt hänsynslös jakt av elefanter,noshörning bara för att vissa ska ha en vara som man tror ska ge bättre liv.Världen är full av idioter och Afrikas länder bör som idag faktiskt själva ta itu med sina guldklimpar till djurliv de har och vara stenhårda i sina kontroller av nationalparkerna-nu är det för svag insats.Visst kostar det pengar men det gör vapen också!Bra att UK monarki går ut med en vädjan till hjälp att stoppa jakten-det är då som monarkin kommer till nytta och vinner förtroende bland folket.


 15. Pia skriver: 10 februari, 2014

  Ibland önskar man att man vore ett litet rådjur eller en söt liten hund. När man ser hur ointressanta de gamla och sjuka tycks vara i dagens samhälle undrar man: vem ställer upp och talar för (gamla) MÄNNISKOR som far illa? Djurskyddsföreningar finns liksom olika handikapporganisationer mm. PRO och SPF verkat mera vara rese- och dansarrangörer. Förlåt prinsarna, i varje fall William verkar ha ett engagemang för utsatta grupper, kanske gamla britter får vara med också.


 16. Maryou skriver: 10 februari, 2014

  4. Gneta, det är väl bra att båda herrarna försvarar de vilka djurens existens. Detta hör dock inte till representationen av Storbritannien. Precis som Silvias Childhood inte heller hör till representationen av Sverige, men ändå står det som en punkt i den kungliga kalendern.


 17. Pamela P skriver: 10 februari, 2014

  Kungahusen bör föregå med gott exempel och inte ägna sig åt nöjesslakt! Jag har för mig monarkerna i de 2 Benelux-länderna inte ägnar sig åt jakt!


 18. Kristin skriver: 10 februari, 2014

  Så bra at det er noen kongelige som arbeider for DYREVERN og dyrenes rettigheter!!! 🙂 Det er jo så mange som arbeider for fattige barn o.l. rundt om i verden…. For all del, viktig det også, men dyrene har også krav på hjelp!!


 19. Brinck skriver: 11 februari, 2014

  Williams engagement og omsorg for dyr minder mig om et barn, der har set dyrefilm fra Afrika på tv. For W er der forskel på dyr…… jamen vildsvin og ræve skyder man da bare. Han var også hurtigt fremme for IKKE at få forbudt de modbydelige engelske rævejagter med hunde. Han elsker åbenbart jagt !!!
  Hvis en bestand i skovene/bjergene skal holdes nede, så tilkommer det professionelle jægere og skovfogeder, at gøre det — ikke skydegale kongelige lystjægere.
  # 14 Karen
  Förtroende? Du godeste… hvilken naiv kommentar, den slår næsten Emma_h’s evige forsvar for, at alt hvad William og Harry gør altid, er det rigtige.


 20. emma_h skriver: 11 februari, 2014

  citat_pamela p_Kungahusen bör föregå med gott exempel och inte ägna sig åt nöjesslakt!

  "…Nöjesslakt…" ?? Slaktar(styckar upp kött) gör slaktare på slakterier med redan döda djur… Jakt är ngt helt annat, vara ute i natur och med ett välriktat skott fälla ett djur ute i naturen. Man vet vilket antal som är tillåtet att skjuta! Seriös jakt har yrkesmän som övervakar att allt sker enligt regler. Att jaga är en kunglig vana sen årtusenden. Exvis vår kung valde älgjakt istället för Guillaume & Stephanies bröllop… Här rörde det sig om nödvändig avskjutning av VildSvin som förökar sig ofta, är aggressiva och OFTA ger sig på, FÖRSTÖR åkermark, skogar, djur dvs sånt som folk har sin inkomst/lever av.


 21. Pamela P skriver: 11 februari, 2014

  emma_h – Hur kan du försvara jakt! Det är inget annat än nöjesslakt som man ägnar sig åt i västvärlden. Däremot har jag förståelse om t.ex. en afrikan går ut och "kastar ett spjut" för att försörja sin familj. Kungahusen bör sträva efter att vara i nutiden!


 22. Kristin skriver: 11 februari, 2014

  # 15 – Du har rett!! GAMLE mennesker er også et område som blir forsømt.


 23. emma_h skriver: 17 februari, 2014

  Pamela P
  Din "…spjutkastande afrikan…" är (poacher) 1 del och ofta bara 1a öglan av den illegala miljardomsättande industri-kedja som London-konferensen handlade om nyligen: hur man kan komma åt alla som profiterar på handel med noshörningshorn elefantbetar & annat som vissa slutkonsumenter runt om i världen efterfrågar. Annat problem är lokala jägare som fångar in hajar och skär av hajfenor i 1000tal för att f dyra pengar sälja vidare Det & ex:t m enhörningen är SLAKT i dess riktiga bemärkelse då djuren i övrigt lämnas att självdö. där styr pengar utan det minsta tanke på djuret eller att artens överlevnad hotas på sikt. organiserad Jakt på privat gods i UK m egna skogar o inplanterad omhändertagen avlad djurstam m förutbestämt max-antal att få skjuta är ngt helt annat


Annons

Laddar