Chelsy Davy tar sabbatsår för att resa jorden runt

Chelsy Davy tar sabbatsår för att resa jorden runt
Annons
Prins Harry och Chelsy Davy var på en match tillsammans häromveckan.
Prins Harry och Chelsy Davy på rugbymatch tillsammans häromveckan.

Prins Harrys flickvän Chelsy Davy tar ett sabbatsår och skjuter upp sina advokatstudier för att kuska runt världen på ett resestipendium. Hon behöver lite frihet och eget liv, fjärran från det övervakade livet som flickvän till en kunglighet, innan hon åter kan satsa helhjärtat på Harry.

Annons

Chelsy Davy, 24, uppvuxen i Zimbabwe, skulle egentligen börja praktisera hos prestigefulla advokatbyrån Allen & Overy i London i höst men har bestämt sig för att ta ett sabbatsår. Hon har fått ett resestipendium och planerar att resa runt i Asien och Australien efter nyår, ett nyår som för övrigt kommer att firas i Sydafrika med prins Harry, 25. Harry stöttar helhjärtat sin flickväns planer, skriver Daily Mail.

Fortsätter träffas

Problemet i deras förhållande tidigare var högst sannolikt att Chelsy kände sig alltför begränsad och övervakad av det kungliga protokollet. Hon har en stark egen vilja och ett stort behov av att vara sin egen person och leva sitt eget liv, vilket Harry nu insett och till fullo respekterar. Han är mycket förtjust i Chelsy och vill göra allt för att deras förhållande ska växa sig starkt igen, enligt vänner till Chelsy. De kommer fortsätta vara tillsammans under Chelsys reseår; hon kommer att åka hem till England då och då mellan sina olika resor, och han kommer troligen besöka henne på plats ute i världen.

Vill se Harrys skola

Innan Chelsy ger sig av ut i världen hoppas paret dock få spendera nyår ihop i Sydafrika och då även hinna med en tur till Lesotho. Prins Harrys välgörenhetsorganisation Sentebale har ju bland annat startat en skola för barn med särskilda behov där. Chelsy har hört Harry berätta så mycket spännande om arbetet där att hon knappt kan bärga sig att få komma dit och se det med egna ögon. Redan i början av januari måste dock prins Harry vara tillbaka i England på sin pilotkurs igen.

Av Ann-Sofie Lundin
Foto: IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

7 kommentarer till “Chelsy Davy tar sabbatsår för att resa jorden runt”

 1. eva skriver: 19 november, 2009
 2. Lövis skriver: 20 november, 2009

  harry är våldigt lik sin far !


 3. Christina Helsinki skriver: 20 november, 2009

  Måste säga till min glädje, att många unga kungliga och deras partners, är beundransvärda då det gäller att utbilda sig.

  I princip skulle Harry inte behöva dra ett strå i kors, men både han och Wills utbildar sig hela tiden.

  Chelsy kommer från ett förmöget hem, men how comes, flickan tar examen i juridik och reser på stipendium.

  Här kommer jag in på mitt kroniska gnatande, CP och Len, verkar nog som fallna från äppelträdet, i konkurrensen med andra ungdomar.


 4. Gittan skriver: 21 november, 2009

  Godmorgon…Harry och William satsar på att instifta en egen fond för skadade, fysiskt eller psykiskt, från försvarsmakten… Man berättar att prinsarna själva donerat ett sexsiffrigt belopp…. Bra initiativ….

  http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/theroyalfamily/6616121/Prince-William-and-Prince-Harry-set-up-charitable-foundation.html


 5. Gittan skriver: 21 november, 2009

  …Och man funderar vidare på Kate´s tänbara framtid inom familjen…Igår såg hon ut så här på en premiär.. 😀

  http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-1229482/Kate-Middleton-glows-movie-premiere-rumours-Royal-wedding-grow.html


 6. Gittan skriver: 21 november, 2009

  …Tidigare svägerskan, tragglar vidare…Och blir åter rubrikstoff.. 😐

  http://www.hellomagazine.com/royalty/200911202436/sarah-ferguson/turkey-documentary/demands-police/1/


 7. mb skriver: 24 november, 2009

  Oh noes, en till som bränner en karriär för att hänga runt en prins. Visst blir det prinsess-bröllop så kanske det är värt det (också en karriär) men nu skjuter hon upp en viktig trainee-period för att bara drälla ett år, frågan är om hon någonsin kommer att arbeta som jurist?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar