Chelsy Davy tröstar sin tragedidrabbade mormor i Afrika

Chelsy Davy tröstar sin tragedidrabbade mormor i Afrika
Annons
Chelsy Davy ska besöka sin mormor i Afrika.
Chelsy Davy ska besöka sin mormor i Afrika.

Prins William och prins Harry ska denna vecka till Afrika på sitt första gemensamma uppdrag utomlands. Men det få vet är att även prins Harrys flickvän Chelsy Davy ska ansluta till dem i och samtidigt göra ett hemligt besök hos sin mormor som drabbats av en familjetragedi.

Annons
Prins Harry är just nu i Botswana där han igår höll ett tal.
Prins Harry är just nu i Botswana där han igår höll ett tal.

De två engelska prinsarna kommer, som vi tidigare skrivit, att missa det svenska kronprinsessbröllopet. De ska istället ut på sitt första gemensamma uppdrag utomlands, som ska pågå i sex dagar. Världscupen i fotboll står så klart på programmet, men även att promota för olika välgörenhetsorganisationer. Dessutom kommer också prins Harrys flickvän Chelsy Davy att befinna sig i Afrika, hon ska hälsa på sin mormor som tragiskt förlorat sin make till följd av president Mugabes grymma styre.

Annons

Välgörenhet och fotboll

Prins Harry är redan på plats i Afrika, närmare bestämt i Botswana, ett land som ligger honom varmt om hjärtat.  Prins William är beskyddare åt välgörenhetsorganisationen Tusk Trust i Botswana. Och i Lesotho ska prinsarna besöka Harrys välgörenhetsorganisation, Sentebale, som han startat för föräldralösa barn. På fredag kommer de sedan att titta på fotbollsmatchen England-Algeriet i Kapstaden.

Chelsy och prins Harry.
Chelsy och prins Harry.
Prins Harry under ett tidigare besök i Lesotho.
Prins Harry under ett tidigare besök i Lesotho.

Förstörde farmen

Chelsy Davy ska besöka sitt hemland Zimbabwe för att ge tröst och stöd åt sin mormor Fay som drabbats av en familjetragedi. Mormoderns man dog efter att ha fallit offer för presidenten Mugabes brutala regim. George Donald, som maken hette, var markägare i Zimbabwe, och han drabbades av Parkinsons efter att Mugabes män la beslag på hans farm och jämnade den med marken. Han dog utfattig. Chelsys mormor sitter nu på ålderdomshem i Durban, och när Chelsy kommer på besök ska de minnas den lyckliga tiden i Chelsys barndom då farmen var en underbar lekplats för Chelsy och hennes bror, med lejon och elefanter runt husknuten.

Annons

Fest hos Chelsy

Chelsy Davys föräldrar bor i Sydafrika där de har två större fastigheter och nästa vecka ska Chelsy hålla en stor fest där. Inte bara prins Harry och prins William kommer dit, utan förhoppningsvis även Kate Middleton, skriver Daily Mail.

Av Ann-Sofie Lundin
Foto: IBL, Stella Pictures


Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

6 kommentarer till “Chelsy Davy tröstar sin tragedidrabbade mormor i Afrika”

 1. Sollan skriver: 15 juni, 2010

  Endel jobbar med “Trusk Trust” andra med “Sentebale” och så finns det dom som jobbar med “Childhood Foundation. Så jobbigt det måste vara!


 2. Anna skriver: 15 juni, 2010

  Omvänd rasism av Mugabe..


 3. Alexandra Midnattsol skriver: 15 juni, 2010

  Vad säger nu Charles Davy om detta?.. Han som så glatt lånar ut sina privatplan till sina polare Robert Mugabe och dennes vapendragare Webster Shamu?.. Han är ju en av få vita som fått behålla sin mark i Mugabes styre..


 4. RedFox skriver: 15 juni, 2010

  “kommer att missa det svenska brollopet” hehe NOT !!
  valjer bort det svenska brollopet…man skickar lagsta graden dvs Prins Edward m fru….en markering ??


 5. Ann Björk skriver: 16 juni, 2010

  Konstigt skriven artikel med märkliga syftningsfel “hälsa på sin mormor som tragiskt förlorat sin make till följd av president Mugabes grymma styre”. Det visar sig att inte dog morfar kämpande för sin gård utan var gammal och hade Parkinsson.Han dog utfattig efter att gården jämnats med marken. Tog Mugabe livet av honom eller inte det antyds i artikeln.Inte ens en paria som Mugabe kan ge någon en neurologisk sjukdom.


 6. Morgana skriver: 16 juni, 2010

  #5
  sådana faktorer kan påverka sjukdomsförloppet. Om han nu förlorat alla sina tillgångar kanske han inte hade råd med bra vård, har han dessutom förlorat allt kanske han tappade lusten /viljan att leva. Det påverkar kroppen i allra högsta grad.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar