Chris ute på lunch med kungaparet

Chris ute på lunch med kungaparet
Annons

carl-gustaf-silvia-ibl

Under helgen sågs Chris O’Neill ute på New Yorks gator tillsammans med kung Carl Gustaf och drottning Silvia.

Det måste varit en underbar helg för vårt svenska kungapar som hälsat på hos prinsessan Madeleine och maken Chris i deras New York, nu när de fått sitt andra barnbarn. På bilderna här ser vi Chris tillsammans med sina kungliga svärföräldrar på New Yorks gator.

chris-silvia-ibl

Prinsessan Madeleine var hemma med den nyfödda bebisen men Chris kunde följa med ut. Så han tog med sig kungen och drottningen till restaurangen Amaranth. Efter lunchen tog Chris farväl och gick åter hem till sin hustru och deras lilla prinsessa.

chris-silvia-2-ibl

Chris gav drottningen en kram när han sa adjö.
– De är underbara människor, sa Chris efteråt till tidningen Expressen.
Han berättade också om sin nya lilla prinsessa:
– Det är en ständig utveckling, för varje timme förändras hon, för varje minut, att vara pappa är en häftig känsla, säger han till Expressen.

Av Agneta Nisbeth
Foto: IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

63 kommentarer till “Chris ute på lunch med kungaparet”

 1. Maja den första skriver: 24 februari, 2014

  Fler bilder i Daily mail för den som är intresserad:
  http://www.dailymail.co.uk/home/index.html


 2. Maja den första skriver: 24 februari, 2014

  Scrolla ner en bit så kommer bilderna


 3. perib skriver: 24 februari, 2014

  Nu kongeparret har set deres nye barnebarn ville en udtalelse fra dem faktisk være mere interessant end Chris’ om dem…… det ved vi jo allerede de er og også glade for deres svigersøn!


 4. Sandra skriver: 24 februari, 2014

  Underbara bilder. Hoppas kungen skall hålla konselj snart. Är så nyfiken på vad denna flickan heter.


 5. Marguerithe skriver: 24 februari, 2014

  "3" ‘Kungaparet tycker väl att deras glada ansiktsuttryck får tala för sig själva. Kungen har ju markerat att detta är ett mycket privat besök. Tror att Chris O´Neill faktiskt hjälpte kungaparet där genom att "ta hand om" Johan T Lindwall.


 6. Maja skriver: 24 februari, 2014

  #2 Tack för upplysningen, det behövdes verkligen.


 7. HM skriver: 24 februari, 2014

  # 5 Marguerithe
  Hvad mener du med at " ta hand om" ?
  Et privatbesøg (?) over til NY, for at se et barnebarn, som han dels gør til HKH og tronearving i Sverige, kan han vel ikke tillade sig at sige overfor sit folk, som betaler hans apanage m.m., er en privatsag ?


 8. Sthlm skriver: 24 februari, 2014

  Varken prinsessan Madeleine eller Chris O´Neill har väl anledning att bemöta Johan T Lindwall på något otrevligt sätt, som kungaparet ofta gör. Kungaparet och kronprinsessparet verkar livrädda för att möta media om de inte har fått frågorna innan. I ett modernt samhälle håller inte detta. Detta har nog prins Carl Philip, Sofia Hellqvist och Chris O´Neill förstått. Dessa tre är frispråkiga och artiga och ger journalisterna något att skriva om till oss läsare.


 9. Irena skriver: 24 februari, 2014

  5 Marga: Ja, Chris verkar ha bra hand med med Lindwall :). Har han ju gjort förut, vid förlovningen t.ex.


 10. Marguerithe skriver: 24 februari, 2014

  "7" HM,
  Förstår hur du tänker men tycker ändå att Kungen kan få vara ifred de här första dagarna. I denna veckan får vi reda på allt vi vill veta om titlar och namn. Kungen är ju människa också och han har tidigt sagt att denna resan är en privatresa. Man får respektera honom också.


 11. Trisse skriver: 24 februari, 2014

  Grattis till hela tjocka släkten! Stackars Silvia som ser så trött ut!


 12. Marguerithe skriver: 24 februari, 2014

  "9" Irena,
  🙂 🙂 För att inte tala om den stora Childhoodgalan där han gjorde nämnde person till the one and only.


 13. emma_h skriver: 24 februari, 2014

  HM
  du resonerar rätt förvisso – men vår kung (som vill hålla det privata privat) tycker nog att han uttalat sig tillräckligt via grattis-orden på hov-hemsidan…
  vad andra tolkar som självklart m några ord på trottoaren, är inte självklart för honom. han har aldrig varit förtjust i att tala spontant m pressen och det är då han kläcker ur sig ibland ogenomtänkta avsnoppningar som sen uppfattas som arrogans o tramp i klaveret – därför var nog Silvia tacksam att Chris distraherade pressen och därigenom lät CG slippa uttala sig


 14. annica, helsingfors skriver: 24 februari, 2014

  Gulliga bilder med morföräldrar som går ut på lunch med sin svärson. Precis som det ska vara.

  Men kungens och drottningens otroliga skillnad i behandlingen av Daniel och Chris (samt den andre svärmorsdrömmen Jonas) blir allt mer markant och underlig. VAD exakt har Daniel gjort kungen så att denne inte ens kan bevärdiga honom med en blick?

  I en artikel i SvD i samband med Lilians död, berättade bl.a en ung man som ibland besökte Lilian, att hon hade ett fotografi av Victoria och Daniel på ett bord långt före deras relation blev offentlig. "Kungen vill inte att jag har det framme, men jag har det ändå", lär Lilian ha sagt. Alltså kungen ville förbjuda Lilian att ha ett foto på V&D i sitt högst privata hem!? Det säger allt!


 15. gunda skriver: 24 februari, 2014

  #14. enig med deg. det var trist å se video da kongen deres kunngjorde forlovelsen til V og D.Han var vel ikke bra nok, mens Jonas var gullgutten!!!!!
  Håper kongen oppfører seg mer menneskelig mot D nå. Han er en flott tilgang til deres kongehus.


 16. Flora skriver: 24 februari, 2014

  Vilka vi känner sympati för och vilka vi känner antipati för är nog ganska irrationellt. Men man kan förvänta sig av kungen att han ska kunna vara artig och trevlig mot sin svärson. Undrar hur Victoria uppfattar saken.


 17. sara skriver: 24 februari, 2014

  Mer finna bilder
  ttp://www.dailymail.co.uk/news/article-2566364/Royal-grandparents-hit-Manhattan-Swedish-king-queen-come-New-York-newborn.html


 18. Maggi skriver: 24 februari, 2014

  Tror nok Victoria står mellem kungen og Daniel mange gange. Hun holder vel af dem begge/båda og må gøre sit for at opretholde en god mine. Man aner at hun føler sympati for sin pappa, men også at hun holder fast i sit eget voksenliv/vuxenliv.


 19. Mona skriver: 24 februari, 2014

  Jag tror att ni bara sitter på er kammare och fantiserar ihop
  en massa strunt. Tänk på att Kronprinsessan är tronföljare
  och då gäller andra regler. Prins Daniel sa vid förlovningen
  att han var tacksam för att slippa rampljuset från början.
  Chris och Sofia kommer inte att ha samma roll som Daniel har.
  Ni har ingen aning om hur kungen och drottningen agerar privat
  så sluta upp med detta struntprat.


 20. Pia skriver: 24 februari, 2014

  Kom hem och håll konselj nu, majestätet, så vi får höra vad jäntan ska heta.! Ha,ha!


 21. Maja skriver: 24 februari, 2014

  Det hela kanske handlar om att Silvia numera aldrig får en kram av sin man utan att Chris ger henne en spontant och Daniel lite mer avvaktande.
  Alla behöver vi kramas och det känns så gött.


 22. Marguerithe skriver: 24 februari, 2014

  "14" "15" Annica, Gunda,
  Håller med er. Vi kan bara hoppas att Kungen idag förstår att uppskatta sin fine svärson. Victoria och Daniel är ett starkt team som man inte ska underskatta.


 23. Birgitta LöfgrenSvenskDamtidning skriver: 24 februari, 2014

  Kungen och drottningen har tydligen fått en ny favoritsvärson. Jonas var ju en favorit, se hur han bar sig åt. Det är tydligen pengar som gäller först och främst. Daniel verkar ju hur underbar som helst, tycker synd om honom som har Kungen som svärfar. Han verkar ju så grinig.


 24. Webbe skriver: 24 februari, 2014

  Kongen må forstå, at han lever i 2014 … og pressen og medierne har udviklet sig enormt i de 40 år, han har været konge.

  Sthlm, beskriver det meget præcist — jeg er 100 % enig i hvert et ord!


 25. Hanna skriver: 24 februari, 2014

  #11 Trisse #
  Helt oenig med dig där, jag tycker hon ser helt fantastisk ut och har gjort så sen OS bilderna i Sotji. Jag tror att det nya barnbarnet och att sedan se sitt yngsta barn i mammarollen bidragit!


 26. Carita skriver: 24 februari, 2014

  Nr4 Har läst någon stanns att den nya lilla prinsessan ska heta Cassandra.


 27. Eva H. skriver: 24 februari, 2014

  14, 15 o 16, jag håller helt med er. Daniel skulle aldrig tillåtas att gå lika "ledigt/sjavigt" klädd som Chris gör. Det är kanske därför som Madeleine och Chris stanna "over there", där kan de vara sig själva utan Pappa Kungens argusögon. Även om man inte kan känna sympati för alla bör man kunna visa folkvett även om man är kung.


 28. royal skriver: 24 februari, 2014

  Så är det skilj på sak-och personfråga. Kan faktiskt förstå om nu Kungen föredrar Chris umgänget känns väl naturligt. Sen är det bara att hålla god min för Kronprinsessans kärlek.


 29. Lina skriver: 24 februari, 2014

  Tror att kungen insett att D är en mycket stor tillgång i familjen. Vem som helst som är någorlunda funtad kan bli kunglig. De har INTE blått blod utan rött som bekant. Man ser glad ut och säger de rätta sakern. MMärkvärdigare är det inte. Och alla respekterar statschefen som i detta fall är en symbol för oss alla. Amelie tror jag prinsessan kommer att heta nu. Ni hörde det från mig först.


 30. Kristin skriver: 24 februari, 2014

  #15 – Enig i det, det er vel at Daniel ikke har like mye penger, tenker jeg…. Merkelig hvor mye penger skal bety for enkelte..?! Selv liker jeg både Chris og Daniel, men sistnevnte er nok min favoritt. Ellers er jeg litt "skuffet" (besviken), trodde vi skulle få vite navnet i dag, men jeg har jo ingen grunn til det, er bare så spent!!


 31. Monica skriver: 24 februari, 2014

  Jag har igen åsikt om Chris då jag inte känner honom. Men vad jag har lagt märke till är att kungaparet har gjort skillnad på sina barn. Men det är ett val de gjort. Tycker fortfarande barnen ska få välja sin kärlek. Ingen är bättre för man har en massa pengar, men pengarna är bra att ha. Mina idoler inom kungahuset är Victoria, Daniel och Carl Philip. Igen av dom vill vara i centrum, det vill Madelene. Daniel togs inte mot på samma sätt som Chris. Undrar om Sofia kommer göra det? Om det nu blir de två. Jag önskar henne allt gott tillsammans med Chris


 32. D. Christensen skriver: 24 februari, 2014

  Kongeparret virker glade – og glade for deres svigersøn! Lad dem nu nyde deres 2. barnebarn uden at komme med kritiske kommentarer.


 33. Frida skriver: 24 februari, 2014

  Kungen kanske hade lättare för att gilla Chris snabbare än Daniel (om detta nu stämmer) för att Chris är rik?


 34. christinavideotron skriver: 24 februari, 2014

  Den här kungen verkar nog ganska otrevlig. Han kan vara glad att
  Victoria tidigt hittade en blivande man som kom att respektera dem alla , inte minst sin kära fru.
  Chris är säkert också en bra man, han steg i min aktning med sin
  lättsinniga presskonferens. Båda flickorna har nog fått bra män.


 35. caterineg skriver: 24 februari, 2014

  Jag säger igen att det kan inte vara roligt att vara Daniel i kungahuset, han har blivit en helt annan person sen de gifte sig, stylad och onaturlig, kungen verkar aldrig se honom, och ändå är han den bäste i kungahuset. Snobbism kallar jag det.


 36. Jacobi skriver: 25 februari, 2014

  Kong Carl Gustaf ser både stolt og glad ud, men i stedet for den meget afværgende kongelige håndbevægelse, så skulle han havde sagt lidt om hans andet barnebarn. Men han har sikkert været hunderæd for et spørgsmål om, hvorfor barnebarnet skal være en hendes kongelig højhed af Sverige.
  For hvis der er noget, han ikke bryder sig om, så er det nærgående og relevante spørgsmål fra journalister, det er i hvert fald det indtryk, jeg har af ham. 😉


 37. Marguerithe skriver: 25 februari, 2014

  Ett plus i kanten för Chris O´Neills snygga cityklädsel vid lunchen.


 38. Gneta skriver: 25 februari, 2014

  GLöm inte kungens varma reaktion till P. Daniel efter hans tal på bröllopet. Jag tror nog dom har en bra relation. Däremot, ses dom aldrig på bilder privat just för dom helt kanske umgås privat bara inom husets väggar.
  Glöm inte heller att P. Daniels far varit med på kungens älgjakter sedan bröllopet


 39. Gneta skriver: 25 februari, 2014

  Överhuvudtaget har jag en känsla av utifrån de bilder man sett att kungaparet gör som alla vettiga föräldrar. Välkomnar deras barns resp pojk- och flickvänner genom åren, vad dom än tycker om dessa. Precis som varje smart förälder skall göra.


 40. Vivi skriver: 25 februari, 2014

  Chris minder vel mere om Kongens egne venner fra ungdommen end Daniel gør.
  Så på YouTube at en af Chris studiekammerater havde skrevet en kommentar et sted der: Chris, vær ikke ræd, jeg røber ikke noget fra vores studietid.
  # 37 Marguerithe.
  Smag og behag er forskellig.
  Jeg burde måske ikke skrive det, men en mandlig svensk kollega kom lige forbi og hans kommentar til billederne var: Han ligner en Elvis-kopi. 😉


 41. Sthlm skriver: 25 februari, 2014

  Jag tycker kungaparet ser slitna ut och Silvia är absolut inte sig lik i ansiktet. Dessutom är hon, i motsats till kungen, så tråkigt klädd. Kungabarnen borde väl kunna rycka in och låta det åldrande kungaparet dra ner på tempot. Nu är det väl snart dags för den verkliga prövningen för kungaparet. De har helt uppenbart godkänt att prins Carl Philip gifter sig med en Paradise Hoteltjej och hur detta kommer att påverkar monarkin återstår att se. Det känns som att de balanserar på en slak lina.


 42. Pboo skriver: 25 februari, 2014

  #36 Jacobi

  Citerar; "…men i stedet for den meget afværgende kongelige håndbevægelse…" Tvärtemot – detta är Kungens "barnhälsning", en hälsning han har tillsammans med P Estelle, så som hon när hon var ännu mindre vinkade, och det blev hennes och morfars "grej". Enl. annan media brukar Kungen hälsningen även tillsammans med andra barn. Eftersom det nu handlade om hans andra barnbarn, kände han nog att hälsningen passad in. Personligen tycker jag det är charmigt och avslappnat!

  PS. Du undrar varför barnet ska vara HKH Prinsessa av Sverige. Trodde detta var klart, även för vår grannar, men here goes; släkt i rakt nedstigande led t Kungen blir automatiskt HKH Prins/essa.


 43. caterineg skriver: 25 februari, 2014

  Daniel fick hålla på att tränga sig genom kungens nålöga i många år, men Chris steppade in direkt, inget ont i det, men jag glömmer inte det krystade talet kungaparet höl vid Victorias och Daniels förlovning, pinsamt. Tack vare att Victoria höll ut, jag skulle anta att det var närmare knivkastning innan Daniel fick godkänt av kungen.Nu kanke kungen ser att han har fått en överman i naturlighet och att tala fritt,trots att han inte är ifrån någon fin familj. Jag högaktar verkligen Daniels föräldrar som med värdighet och stil utan att vilja framhäva sig, passar utmärkt som prinsförälder.


 44. Pboo skriver: 25 februari, 2014

  Kära nån – fortfarande ältas om att Kungen ev. behandlat sina barns kärasten annorlunda! KP Victoria är just KP – inte så förvånande att inte bara P Daniel ville ha tid på sig att ta ett sånt stort beslut, utan att även Kungen ansåg att det behövdes en längre process, att paret verkligen var säkra osv. Att det gick relativt snabbt med Chris och även Sofia har säkert att göra med att Kungens två yngsta barn inte är så unga längre och de har bägge längre samboförhållanden bakom sig som tog slut efter ca 10 år, självklart kan det inte dröja lika länge denna gång, något det heller inte har gjort varken för Chris eller Sofia. Ingen som Sofia har fått synas vid så många tillfällen före förlovning. Så är det ngn Kungen "favoriserat" är det sonen – far-o-son – ev. lite "naturligt"!


 45. Eliza skriver: 25 februari, 2014

  Hur vet vi hur Daniel behandlas privat av kungen nu för tiden? Han har nog stigit åtskilligt i aktning hos kungaparet. Men vi ser inte de bilderna för att de umgås på Haga, Drottningholm osv och inga fotografer finns med där. Det var ju också väldigt viktigt vilken make kronprinsessan valde med tanke på hennes framtida roll.
  Det visade sig bli ett bra val och det har säkert kungaparet insett och visat privat. Att man ser väldigt glada ut i NY och kramas osv är väl naturligt när man fått ett litet barnbarn. Annars skulle minsann Kungen få kritik igen.


 46. Ruth skriver: 25 februari, 2014

  Drottningen ser verkligen trött ut. Kanske hade det varit bättre att vänta med besöket hos den nya prinsessan, och i stället varit hemma och firat deras första barnbarns 2 åriga födelsedag. Hoppas hon hade sina farföräldrar hos sig, och morbror och blivande moster. GRATTIS GRATTIS ESTELLE och Grattis även till den nya prinsessan.


 47. DesiréeSvenskDam skriver: 25 februari, 2014

  #41 , 46 Att Silvia ser trött ut beror nog på att hon inte är sminkad och dessutom tidsskillnaden, även om de reser ytterst lyxigt (inga incheckningsköer eller bagagebandsköer där inte) och säkert sover gott. Hon är dock 70 år och "kan" inte se ut som 50.


 48. emma_h skriver: 25 februari, 2014

  41 sthlm
  det tar vanligtvis mer på krafterna i 70årsåldern att återhämta sig från tidsomställningen efter lång flygresa och olika tidszoner… det du ser kanske är spår av sömnbrist snarare än åldrande här – plus frånvaro av jobb-makeup… men som nybliven mormor tänker man nog mer på att umgås m dotter o babyn än att sova då man landar


 49. rikssvensk i finland skriver: 25 februari, 2014

  Pboo
  Bra sagt.


 50. Jacobi skriver: 25 februari, 2014

  # 42 Pboo
  Når jeg skrev " afværgende KONGELIGE håndbevægelse" var det faktisk fordi, som du sikkert også husker, at kongelige tidligere — og The Queen gør det vist stadigvæk — vinkede på denne måde med håndfladen vendt indad. Heldigvis vinker de unge ikke sådan til undersåtterne i dag !
  Kendte ikke til Kong CGs og Estelles "grej"


 51. Mona skriver: 25 februari, 2014

  #46 Estelle var bortrest på födelsedagen .I norska fjällen.


 52. Hilde skriver: 25 februari, 2014

  PBoo
  Enig med deg.
  I tillegg må det jo nevnes at Daniel også hadde sjukdommen sin å slite med. Framtiden var veldig usikker og det er et dårlig utgangspunkt når du er sammen med en kronprinsesse.

  Dette at kongen aldri snakker med Daniel er bare tøv. Under ski-VM i Oslo for noen år tilbake så vi at de sto på tribunen og snakket sammen.
  Etter Daniels første Nobel- middag var kongen borte hos han og ga han en klapp på skulderen.


 53. Gerlinde skriver: 26 februari, 2014

  Es steht mir nicht zu ,über andere zu urteilen.Aber Chris mit seinem Bart finde ich abscheulich.
  Danke lieber Daniel,dass sie sich ordnungsgemäss zeigen.
  Alles Gute und viel Glück mit Victoria und Estelle.
  Grüsse aus Deutschland Gerlinde


 54. Bettina skriver: 26 februari, 2014

  Jeg ser kun glæde hos kongeparret, men skulle der derudover være træthed at spore, så skyldes det nok jetlag, for de har været ude for nogle forskellige tidszoner indenfor en uge… fra Sochi til New York med et kort stop over hjemme i Stockholm.
  Og naturligvis også stolthed over at blive bedsteforældre endnu engang, de måtte vente længe på at blive det første gang.
  Mange bliver oldeforældre ved den alder, de blev bedsteforældre.
  Og for Chris er det jo egentlig også en moden alder at blive pappa i for første gang: næsten 40 år.


 55. kungenslillapiga skriver: 26 februari, 2014

  OM nu kungen föredrar Chris som svärson framför Daniel – ja, vad göra åt saken? Det måste väl ändå vara en högst privat angelägenhet vem man helst umgås med? Stämmer inte personkemin dem emellan, ja då kvittar det hur trevlig Daniel än är.


 56. Anna-Lisa skriver: 26 februari, 2014

  Vad har (igen) hänt med drottningens ansikte? Hon går för långt i sin eviga strävan efter ungdomlighet. Hennes leende är som Jokers i Batman. Titta på dom senaste bilderna från New York!


 57. Ingrid Pettersson skriver: 26 februari, 2014

  Jag kan inte utan fundera på varför Ni skall hitta så mycket fel på den kungliga familjen. Varken kungen eller drottningen ser trötta ut. Det är väl små tjugoåringar som är avundsjuka på detta stiliga par. Vi har en fin kunga familj och jag är stolt att de representerar Sverige . Grattis prinsessan Madeleine o Chris till Er lilla dotter!


 58. Lina skriver: 28 februari, 2014

  Såg att kungen tog upp sin kamera och fotograferade fotograferna. Undrar vilken annan kung i världen som skulle göra det.En kung i tiden eller såg han Lindwall på Expressen där över gatan…


 59. LBDorren skriver: 1 mars, 2014

  Silvia kanske åldrats på grund av allt maken gjort? En vanlig kvinn hade säkerligen lämnat honom, men lite svårare för en stackars drottning.


 60. Ingrid skriver: 4 mars, 2014

  Silvia börja se ut som Musse Pigg efter alla ingrepp, knappast drottninglikt.


 61. Marguerithe skriver: 4 mars, 2014

  "58" Lina,
  Som man behandlar Kungen blir man behandlad själv. Han kommer att vara misstänksam mot media till sin död, efter det man gjort mot honom.


 62. Linnea skriver: 4 mars, 2014

  Så söt o lycklig hon verkar i dag Drottningen! Jag gläds verkligen med henne att nu vara tvåfaldig mormor.Hon är verkligen en snygg tjej på sjuttio vårar.Tror hon har kvar sin figur på grund av god disciplin med kost o motion.Hon har aldrig rökt o aldrig varit överviktig.Då håller man lättare rynkorna o hängvecken borta. Visst har hon tid o råd att hålla sig fräsch men det gör sig inte självt,jobbet får hon utföra själv o det är strongt!


 63. realist skriver: 6 mars, 2014

  59 LB
  stackars drottning????????????


Annons

Laddar