Då får vi se dem igen – kungaparet planerar stor fest

Då får vi se dem igen - kungaparet planerar stor fest
Ett glädjande besked!
Annons

Det är dags att putsa det kungliga silvret! Snart är det nämligen dags för representationsmiddag på Stockholms slott. I hovet kalender står det nu att årets första representationsmiddag kommer att hållas torsdagen den 23:e mars.

Annons

Till en representationsmiddag bjuder kungaparet in representanter från regering och riksdag, myndigheter, näringsliv och samt personer från kultur- och idrottsvärlden. Det brukar vara en glittrande tillställning där gästerna hälsas välkomna i Vita Havet och sedan forsätter till Karl XI:s galleri där det dukats med den kungliga servisen. Än så länge är det bara kungen och drottningen som står som närvarande i kungahusets kalender, men kronprinsessparet och prins Carl Philip och prinsessan Sofia brukar alltid var med och representera.

Kungafamiljen under en representationsmiddag hösten 2015.
Alla kungafamiljens medlemmar brukar vara med när kungen bjuder in till representationsmiddag. Här är alla utom prinsessan Madeleine samlade under den så kallade Sverigemiddagen hösten 2015.

Av: Liv Sander.
Foto: Stella Pictures.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

18 kommentarer till “Då får vi se dem igen – kungaparet planerar stor fest”

 1. Marguerithe skriver: 27 januari, 2017

  Representationsmiddagarna nuförtiden brukar gå i enkelhetens tecken men är viktiga då människor från olika näringar i landet bjuds in. En fin gest.


  1. Amama skriver: 31 januari, 2017

   gästerna betalar väl maten själva


 2. lena skriver: 27 januari, 2017

  Varför är det ingen som tar reda på var kronprinsessparet befinner sig ?


  1. emma skriver: 30 januari, 2017

   hur ska dom kunna göra det utan en endaste ledtråd om hovet tiger som muren? och de troligtvis reser “inkognito” under taget namn – så kända är inte deras ansikten att vem som helst världen över skulle känna igen dom
   det antyddes att de var i usa och usa är jättestort


 3. My skriver: 28 januari, 2017

  Ja när det vankas fest så kan man nog acceptera en arbetsdag eller två, spännande att se valet av årets första festklänningar….


 4. Anna Agebrink skriver: 28 januari, 2017

  “Då får vi se dem igen – kungaparet planerar stor fest”. Kommer det att sändas i TV?


 5. annica, helsingfors skriver: 28 januari, 2017

  Saken hör inte direkt till artikeln ovan,
  men jag anser att drottning Silvia nånång under alla hennes år i Sverige vore förtjänt av en alldeles egen hyllningsdag.
  Födelsedagen, dagen innan julafton är krånglig men inte oöverkommlig om viljan finns.
  Kungen firas både födelsedag och jämna år på tronen, Victoria både namns-som födelsedag. Varför aldrig en egen dag för Silvia? Det är hon minsann värd!


  1. Midnattsol skriver: 30 januari, 2017

   Jag håller med dig! Drottningen har representerat Sverige så fint i alla dessa år och förtjänar uppskattning för detta!

   Dessutom verkar hon jobba mer just nu, än vad hennes tre barn gör sammanlagt…


 6. eva skriver: 28 januari, 2017

  Kalas tackar väl aldrig kungafamiljen nej till!


 7. Allegra skriver: 30 januari, 2017

  Representationsmiddagarna är alltså rutin på Slottet – vad är det för “glädjande besked” i att det rullar på som vanligt med ännu en kväll på obekväm arbetstid?


 8. Obs skriver: 30 januari, 2017

  lena

  Läste att NU ska Daniel vara föräldraledig på nytt. “Kronprinsessparet” är väl lediga mest hela tiden. Men om de skriver att Daniel ska vara föräldraledig så innebär det väl att frun har något möte inbokat.


 9. Pensionär skriver: 30 januari, 2017

  lena
  Det finns nog många anledningar till Victorias bortovaro, graviditet, skilsmässa, utbrändhet (hon var ju i tjänst under några dagar när kungen var borta) eller sjukdom. Det kan nog inte handla om barnvaktsproblem i alla fall. Men nu blir det ju fest på slottet så då går hon nog in i tjänst igen.


 10. Eva skriver: 30 januari, 2017

  Så tråkigt det har blivit att läsa kommentarerna i Svensk Damtidning. Bara sura, avundssjuka och missunnsamma människor som kommenterar! Trist.


 11. Elisabeth skriver: 30 januari, 2017

  Om ni som skriver elaka kommentarer,
  undrar jag, varför läser ni överhuvud Svensk Damtidning? Uppenbarligen tycker ni väldigt illa om vårt kungahus och vill nedgöra kungafamiljen och speciellt prinsparet,vore väl bättre att finna annan sysselsättning!!!


  1. Helena FIN skriver: 30 januari, 2017

   Elisabeth, kanske de mår bättre efter varje elakhet. Kanske det enaste sätt att de orkar stå upp varje morgon är väntan på nya SvenskDams artiklar. På kommentarsfältet kan de sen sprida sina elakheter och på det sättet förminska eget illamående. Jag har studerat psykologie vid Helsingfors Universitet och gör det fortfarande vid sidan mitt arbete. Här får man mycket empiriskt forskningsmaterial.


 12. Obs skriver: 31 januari, 2017

  Nog behövs det personer som vågar ifrågasätta kungligheternas förehavanden. Kungahuset kostar svenska samhället gigantiska belopp och självklart ska de som offentliga personer granskas under lupp. Kungaparet är arbetssamma och får sällan negativ kritik medan kungabarnen numera mest ägnar sig åt olika ledigheter och “hitta på” aktiviteter och detta måste man få ifrågasätta. Ära de som äras bör!


  1. demokrati skriver: 31 januari, 2017

   Kfam/Khus representations middagar är för en noga utvald grupp, (se info artikel) folk i samhället. Det visar en tydlig strategi om vilka Kfam vill ha i ett ev. kontaktnät.
   Vad är syftet annat än att representera sig själva och för vilka i landet är det till glädje.


 13. betty skriver: 31 januari, 2017

  Ingenting som kungabarnen gör eller inte gör rättare sagt gynnar monarkin. Eftersom de inte har uträttat något på flera månader och tydligen ingen har saknat dem så har de snart avpolletterat sig själva.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar