Dags igen att fira Victoria – allt om ceremonin på slottet!

Dags igen att fira Victoria – allt om ceremonin på slottet!
Victoria är garanterat kungafamiljens mest firade namnsdagsbarn! Här är allt om ceremonin på slottet, och 13 roliga bilder från åren som gått.
Annons

Dags igen för en av vårens gladaste kungliga traditioner! Den 12 mars firas kronprinsessan Victorias namnsdag traditionsenligt på Kungliga slottet och alla håller tummarna för att prinsessan Estelle och prins Oscar är med. Svensk Damtidning har pratat med hovets informationschef Margareta Thorgren.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

9 kommentarer till “Dags igen att fira Victoria – allt om ceremonin på slottet!”

 1. Bettan skriver: 11 mars, 2019

  Nu går det för långt. Finns viktigare saker att göra än visa upp sig, för få uppmärksamhet. Allt för undersåtar skall komma med blommor o presenter. När skall de börja fira Estelle?


 2. Bettan skriver: 12 mars, 2019

  Det är 100 år tillbaka tiden. Kungliga skall visas upp för undersåtarna. Inget att se upp till. 😢


 3. Katta skriver: 12 mars, 2019

  Bettan, Bettan varför så upprörd. Detta är ju ingen nyhet för i år.


 4. Susanne Blomgren skriver: 12 mars, 2019

  Dags att sluta upp med detta firande, känns så gameldags och förlegat. För Sverige i tiden, dags att leva upp till det valspråket.


 5. Kerstin Bergström skriver: 12 mars, 2019

  Har ni glömt vilket liv det var på dessa sidor för ett par år sedan? Då lät så här VARFÖR ska Viktoria fira sin födelsedag på Öland varje år ? Vi är många som inte har den möjligheten att kunna åka dit,men än då vill fira henne. Då kom den här dagen till för att tillgodo se de som inte kunde åka till Öland. Hennes namnsdsg har ej firats så många år. Vissa tycker att det är förlegat andra tycker det inte! Det ärinte lätt attvara allatill lags. Sluta vara negativa! Gillar ni ej hoppa över art.


 6. ananas skriver: 12 mars, 2019

  Nja, men man kan ju också tänka som så att alla heller inte har möjlighet att åka till Stockholm.


 7. josefin skriver: 12 mars, 2019

  jag tror risken är mycket liten att svenska folket i gemen skulle sakna namnsdagsfirandet, eller födelsedagsfirandet, om de ställdes in pa obestämd framtid. Kan ju tas upp igen om/när V är drottning.


 8. m skriver: 13 mars, 2019

  Nog bara en tidsfråga…garanterat.


 9. Daga skriver: 13 mars, 2019

  Det är väl en tidsfråga innan allt det konungsliga åker i malpåse.Vi måste sätta andra saker i främsta rummet.Prioritering heter det visst.Mvh Daga.Ps Undrar hur många som prioriterade framför slottet i dag?


Annons

Laddar nästa artikel…