Daniel en trygg kompis att lita på – även för en prins

Daniel en trygg kompis att lita på - även för en prins
Annons

Daniel Westling och Carl Philip har blivit goda vänner.
Daniel Westling och Carl Philip har blivit goda vänner.

Morgonen efter den första stora festen för 70-årsfirande Margrethe så ser man Daniel Westling och prins Carl Philip strosa samman i trädgården vid Fredensborgs slott. I bakgrunden ser vi även kronprinsessan som njuter av att se sin älskade vara så god vän med hennes lillebror.

Annons

Nu blir det präktiga Daniel som får rycka in som en trygg vuxen man och stötta Carl Philip. Den unge prinsen har det nämligen inte lätt just nu. Han är uppenbart mycket förtjust i sin Sofia Hellqvist och vet inte hur han ska bete sig eftersom mamma och pappa ställer sig högst frågande till sällskapet som visat sig ha en något opassande bakgrund.

Kronprinsessan med sin bror och fästman.
Kronprinsessan med sin bror och fästman.

Sofia har deltagit i den snaskiga såpan “Paradise Hotel” och dessutom vikt ut sig iklädd endast en boaorm. Något som kan vara lite av en skandal för kungahuset. Men prinsen är alltså kär och träffar den unga Sofia i smyg.

Daniel en tillgång

Under drottning Margrethe jubileumsfestligheter i Köpenhamn var det tydligt att Daniel som människa är en stor tillgång för kungabarnen. Han är en kille med en bakgrund där man har lärt sig vara öppen med vad man tycker och känner. Han är inte uppvuxen med en omgivning där det sociala spelet är det förhärskande beteendet, istället har han lärt sig känna in andra och förstå. Den vänskapliga klapp om ryggen som han här ger Carl Philip säger väl allt. Och – uppenbarligen fick han prinsen att lätta på den press som han känner i den snärjiga kärlekssituationen med Sofia.

Av Chris Cederlöf
Foto: Charles Hammarsten

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

11 kommentarer till “Daniel en trygg kompis att lita på – även för en prins”

 1. Ulla-Bella skriver: 16 april, 2010

  Daniel Westling kommer som en frisk fläkt in i kungahuset. Han står med båda fötterna på jorden och kommer att tillföra mycket i hovets lite uråldriga ritualer. Nu kommer nya tider !


 2. Bridget skriver: 16 april, 2010

  — “det ordnar sig Carl Philip, kolla på mig, nu ska jag bli prins också men värre är det med håret som står åt alla håll med eller utan hårvax och tunt börjar det bli…”


 3. Elisabeth skriver: 17 april, 2010

  Här kommer en länk till Britta Svenssons krönika i Expressen idag:

  http://www.expressen.se/kronikorer/brittasvensson/1.1954105/britta-svensson-det-verkar-kravas-vanligt-folk-for-att-fa-styrsel-pa-det-kungliga

  Om hon har rätt eller fel har jag ingen åsikt om, men det är intressant läsning.


 4. Agda skriver: 17 april, 2010

  Det är det jag har sagt hela tiden., nämligen att den trygge, naturlige och sunde Daniel kommer att spela en viktig roll inte bara som make till Victoria utan för att kungahuset ska få lite verklighetsanknytning. Han kanske rent av räddar sin nya familj från totalt fiasko, när t ex Madeleine tappar all stil. Hon kör som hon vill, parkerar där hon har lust, reser på nöjestrippar, partajar och tjurar när hon inte får sin vilja igenom(med Jonas B bl a). Dessutom röker hon helt ogenerat när vi övriga gläds åt att rökförbud sprider sig i samhället. Allt detta ska vi dessutom betala. Skamligt. Nej, heja Daniel och Victoria som är riktigt fina förebilder och några vi kan vara stolta över.


 5. Agda skriver: 17 april, 2010

  PS Madeleine kunde faktiskt hålla god min och inte “köra” sin egoistiska “grej” just nu när Victoria skulle få glädjas åt sitt stundande bröllop. Men är man van att bli bortskämd av hela familjen och massmedia så tar man inga hänsyn till någon. Detta med den lilla systern har jag sett i familjer jag känner. Det är alltid mest synd om minstingen, som aldrig behöver skärpa sig och bära sig åt som folk.DS


 6. Lövislögner skriver: 17 april, 2010

  Trevlig bild ! På Daniel och Carl Philip.


 7. annamaja skriver: 17 april, 2010

  Ja inte verkar Daniel Westlings uppträdande på denna bild korrekt.
  Varför ska han hänga runt halsen på Carl Filip med håret hängande Inte ett bra uppträdande.Påminner om en barngala där han var och klappa Danmarks kronprinsessa på rumpan.
  Ska han fortsätta med ett sådant uppträdande kommer han att göra bort sig ganska fort.


 8. Anne Nordbergsvenskdamtidning skriver: 17 april, 2010

  Ja, Daniel har blivit tunnhårig faktiskt!! Oj, inte alls bra….


 9. Magdalena skriver: 18 april, 2010

  Denne artikkelen er den beste jeg har lest til nu på disse sidene,- seriøs og reflektert.

  Daniel, nå får du endelig vist dine kritikere hva du er støpt av! En mann til å stole på,- trygg og helstøpt.

  Det er fristende å peke nese til dem som for noen måneder siden nærmest utropte både CP og Madde til mye verdigere arvtakere av den svenske trone enn deres søster.

  Og dette ikke minst på grunn av deres valg av partnere??

  Nå er disse stemmer forstummet.

  Daniel har vært i Køpenhavn og minglet med hele det royale Europa. Han kom, så og vant!


 10. Lövislögner skriver: 18 april, 2010

  Det passar bra att Madeleine söker tröst i baren på TEATERGRILLEN !


 11. Lövislögner skriver: 20 april, 2010

  Dålig stil att kungahusets män måste han händerna i fickorna på nåstan varje bild. Är de rädda att tappa försörjningskällan ?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar