Daniel Nyhlén ny kunglig expert på Svensk Damtidning

Daniel Nyhlén ny kunglig expert på Svensk Damtidning
Annons

Daniel Nyhlén

Hallå där, Daniel Nyhlén, Svensk Damtidnings färskaste förvärv, kunglig expert och nygammal medarbetare som ska toppa laget inför ett av de mest intressanta kungliga åren i Svensk Damtidnings historia. Två prinsessbröllop ligger framför oss och nu vässar vi pennorna rejält för att ge er läsare den mesta och bästa bevakningen!

Annons

Vem är du, Daniel Nyhlén?
– En ganska vanlig kille som råkar ha ett fantastiskt roligt arbete.
Berätta lite om dig själv och din bakgrund?

– Jag är uppväxt i Sollebrunn utanför Alingsås. Efter gymnasiet i Trollhättan utbildade jag mig till journalist och filmvetare. Under årens lopp har jag arbetat på en rad olika tidningar och i olika befattningar, bland annat på Expressen och Aftonbladet.
Vad har du gjort den senaste tiden?

– Sedan jag slutade på TV4, där jag var programledare och redaktör, har jag framför allt arbetat med olika IT-projekt. Nu driver jag Nordens största skönhetssajt improveme.se, som jag grundade i början av 2008.
Berätta om ditt kommande arbete på Svensk Damtidning!
– Det ska bli fantastiskt kul. Jag kommer att ha en kommenterande expertfunktion, vara tidningens ansikte utåt, skriva intressanta krönikor. Sedan ska jag också försöka bistå ledningen med olika tips och idéer.
Vad kommer du att tillföra?

– En analyserande roll. Jag har träffat kungafamiljen en hel del och tror att jag förstår dem ganska bra, även vid sidan av deras offentliga åtaganden.
Vad ser Du fram emot?

– Att träffa “småkronorna” igen. Det har hänt en hel del sedan jag avslöjade att prinsessan Madeleine var tillsammans Jonas Bergström 2002.
Vad ska bli roligast?

– Att få arbeta med kunglig journalistik igen. Det är ett av de absolut svåraste jobben inom media. Att berätta om en familj som inte alltid är så pigg på att berätta om sitt privata, men väl så intressanta, liv är en utmaning i sig.
Vad ska bli svårast? Vilken är den största utmaningen?

– Som alltid handlar det om att ha rätt kunskap och sträva efter att i alla lägen inte skriva saker som inte stämmer. Det finns alldeles för många sagotanter som hittar på skrönor om framför allt kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine.
Du har jobbat på Svensk Damtidning tidigare, berätta om den tiden!

– Absolut. Jag började på Svensk Damtidning som EKO-redaktör för nio år sedan. Samtidigt följde jag bland annat prinsessan Madeleine när hon tog sina första steg ut i vuxenlivet med olika killar, ofta på Stureplans innekrogar.
Har du längtat tillbaka?

– Ja, jag fick ju dessvärre inte vara med och avslöja några förlovningar, så det är klart att en garvad kungareporter kände sig lite snuvad på den kungliga konfekten.
Vad kommer du att bjuda på/tillföra?

– Haha, det får du veta när du läser mina krönikor…
Vilket är ditt roligaste kungliga minne?

– Oj, det finns flera. Men bland annat berättade jag vid ett tillfälle, i samband med Victorias födelsedag, om att polisen jagade en naken man som sprang omkring utanför Solliden med “något stort i handen”. Dagen därpå visade det sig att “nakenmannen” – som kungen själv kallade honom – var en fotograf som hade simmat ut i vattnet för att få bilder med sitt stora objektiv.
– En annan gång festade jag loss med prinsessan Madeleine nere i St Tropez. När Jonas kom till restaurangen senare under natten och fick syn på oss så såg han ut som ett levande frågetecken, haha! Jag förstod honom…

Namn: Daniel Nyhlén.
Ålder: 33 år.
Yrke: Journalist och IT-entreprenör.
Bor: Östermalm i Stockholm.
Civilstatus: Singel.
Intressen: Mitt arbete förstås, film, böcker och historia, gärna intressanta dokumentärer.
Aktuell: Ny krönikör och kunglig expert i Svensk Damtidning.

Av Johanna Fredriksson
Foto: Charles Hammarsten

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

23 kommentarer till “Daniel Nyhlén ny kunglig expert på Svensk Damtidning”

 1. Gittan skriver: 17 september, 2009

  Men vad roligt Daniel ! Det här ser vi fram emot…..LYCKA TILL, och ge oss nu många “godbitar” och MASSOR med NÄRTAGNA kort…Sedan vill vi alltid se de kungligas smycken på nära håll…Gärna med en kommentar….


 2. Martin skriver: 17 september, 2009

  Valkommen sager vi till Daniel, kanske Du kan fa ett lite battre stuk pa Tidningen?? Kunnigare, seriosare och snabbare…!! fler seriosa artiklar vore valdigt trevligt….please??
  de flesta nyheter samma ar som de intraffar?? 🙂
  Inga fula bild tricks dvs skriva rappakalja sedan valja en bild som passar texten…fast bilden togs tre ar tidigare!!
  Faktum ar dock att de sista tva veckorna har nyheter kommit snabbare och i storre mangd an tidigare….tom Bunte har hamnat i kolvattnet av SD


 3. Martin skriver: 17 september, 2009

  hej Gittan Du insag att jag INTE var sarkastisk mot Dig haromdagen ??utan menade det jag skrev om Din historia som intressant ?? !!


 4. Gittan skriver: 17 september, 2009

  Martin…Raring! Som vi säger i Sexdrega…..(jo, orten heter faktiskt så…fast ungarna alltid kallat den sexdregla!)


 5. Lina skriver: 17 september, 2009

  Välkommen tillbaka Daniel. Vad roligt att du är tillbaka på den kungliga tidningen. Hälsn. Lina, jag har ju träffat dig en gång på TV4 för några år sedan om du minns, för er som inte träffat Daniel kan jag bara säga att han verkar vara en trevlig kille med båda fötterna på jorden


 6. Anna-Karin skriver: 17 september, 2009

  Kul, det behövde Svensk Damtidning! Ni kan om ni vill, det vet vi!
  Lycka till Daniel.


 7. Netaadika.bloggspace.se skriver: 17 september, 2009

  Välkommen Daniel och lycka till, vi är sååå förväntningsfulla!


 8. Kristina från Duvemåla skriver: 17 september, 2009

  Grattis Damtidningen! Det ska bli roligt att läsa Daniel. han kommer att slå media-fjantarna på Expressen och Aftonbladet med hästlängder.


 9. Mingo skriver: 17 september, 2009

  Daniel , ett välkommet tillskott ! Du är ju journalist och kan skriva korrekt svenska, något som några av de nuvarande “journalisterna” på SVD inte behärskar. Du är även mycket initierad.


 10. Pärleporten skriver: 17 september, 2009

  Oh Store Gud, Daniel!
  Medan du är som en hovreportrarnas Rolls Royce, är de andra mer att likna med branschens Scoda.


 11. Irena. skriver: 17 september, 2009

  Vilken mäkta stilig kungaexpert, honom skall vi ha! Jag läser allt han skriver bara han får en bildbyline, redaktionen 🙂


 12. Gittan skriver: 17 september, 2009

  Irena…Såja, såja….Jag såg honom först !


 13. Agge skriver: 17 september, 2009

  Välkommen tillbaka! Lova bli ALDRIG som Johan T
  Lindwall och hans kompisar “har hört från en källa osv”.


 14. Irena. skriver: 17 september, 2009

  Hmm, Gittan, alltid är någon annan först, men Martin var det Neta och nu är det du…buhu 🙁


 15. Gittan skriver: 17 september, 2009

  Irena….ROFL !!


 16. Martin skriver: 17 september, 2009

  men jag har ett stort hjarta…..och ett rymligt samvete 🙂


 17. Bridget skriver: 17 september, 2009

  Hoppas du lämnar skönhetssajten improveme nu och lämnar den till de intelligensbefriade skönhetsidealens bimbolinor och bloggfanatiker med störda egenintresse som påverka ungdomar med normala utseendefixering i fel riktning.


 18. Johanna skriver: 18 september, 2009

  grattis svensk damtidning till denne stilige unge man som kan allt om kungar och prinsessor, nu ska vi läsa mer om allt i svensk damtidning om detta som dom gör när Daniel berättar sanningen, ska bli intressant grattis!!


 19. Lisen skriver: 18 september, 2009

  Snygg!


 20. Bridget skriver: 18 september, 2009

  Snygg but gay…sorry girls!


 21. fredrik skriver: 19 september, 2009

  gott grus! vet att daniel har koll på allt och alla så han kommer säkert göra ett strålande jobb. kommer han vara här på webben också?


 22. Britt i Lund skriver: 22 september, 2009

  Grattis Svensk Damtidning till Daniel N:s återkomst! Det blir säkert fler pris med sådana journalister som Daniel N, Åsa och Johanna! Det är säkerligen ingen risk att Daniel N blir som Johan T. Har sett TV-program där Daniel N medverkat och han verkar vara en mycket ödmjuk person med stor kunskap om kungahusety!


 23. Eva Grebsby skriver: 24 september, 2009

  nej daniel är inte som den där höktfärdige slemmproppen johan lindvall. han är artig och belevad med kronprinsessan och mycket duktig på sin kunskap.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar