Daniel Westling hoppar av lyxbygget

Daniel Westling hoppar av lyxbygget
Annons

danielwestling

Lyxbygget drar ut på tiden...
Lyxbygget drar ut på tiden...

Prinstiteln kommer allt närmare och då går det liksom inte att vara aktiv i företagande och bygget av lyxresorten i Brasilien som såg så lovande har länge dragit ut på tiden och sätter nu käppar i hjulet för den blivande prinsens fortsatta engagemang…

Annons

Brasilien får bero!
Daniel Westling
hoppar av lyxbygget i Pratigi. Ävenså styrelseposten i Brasil Development. Det handlar förstås om strandvillorna som skulle uppföras på Pratigi beach, femton mil söder om staden Salvador, men som tycks förbli en glad idé på ritbordet. Ingenting fungerar nämligen – marken är sank, diverse byggnadstillstånd saknas och byråkratin bara mal på. Ingen kvällssol är det heller, som är så ”säljande”.
– Möjligen var vi lite överoptimistiska i början, funderar Alessandro Catenacci som vanligtvis styr över Operakällaren och som dragit igång projektet. ( Alessandro är också god vän till kungafamiljen sen många år och numera även till Daniel ).

Bygglov saknas

Bland investerarna hittar vi även H&M:s nye vd Karl-Johan Persson, Björn ”Abba” Ulvaeus, fastighetskungen Erik Persson och Robert Andrén, grundare av Nordic Capital.
Tanken var alltså att bygga ett pärlband av ultralyxiga villor på den 6,5 kilometer långa strandremsan mot Atlanten och göra ett penningklipp. Men fortfarande är inte marken avstyckad, och bygglov saknas. (Och hur man snabbar på processen för sådana ting i sydamerikanska länder är oförenligt med svensk lagstiftning. Och rimmar på verbet ”pruta”!).

Daniel Westling hoppar av

Daniel hoppar som sagt av projektet i Pratigi. Det måste han också när han gifter sig med kronprinsessan Victoria, då privat företagsamhet rimmar illa med livet som ”oberoende” kunglig make. Daniel har redan lämnar VD-posten i friskvårdsföretaget Balance, och avsäger sig snart också posten som vd för Master Training Holding samt posten som styrelseordförande i Master Training.
Men Pratigi ska byggas därmed jämt, även utan Daniels medverkan. Alessandro Catenacci kämpar vidare med de brasilianska myndigheterna och säger trosvisst:
– Jag är inte stressad. Det här får ta den tid det tar.
En evighet, eller…?

Av Marianne Rolfstadius
Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

6 kommentarer till “Daniel Westling hoppar av lyxbygget”

 1. Inger RozénChintohsblogg.se skriver: 14 december, 2009

  Det är en klok idé.Han kan inte ha ett arbete och förmodlingen kanske bygget inte en lysande affär!


 2. Catharina skriver: 14 december, 2009

  Omdömeslöst av Daniel Westling att ge sig in i det brasilianska skandalbygget. Ett gigantiskt projekt med lyxhotell, 49 fristående bungalows och 120 lyxvillor med privat strand, stall och gud vet vad.
  En av investerna är affärsmannen Maths O Sundqvist, som förlorade flera hundra miljoner kronor på börskraschen och utpekas som den som sänkte investmentbanken Carnegie. Kanske är det inte så lämpligt att Daniel kopplas ihop med personer som har “gamblat” så med pengar.

  Daniel Westling är säkert en sympatisk man, men ibland känns han lite… oseriös.
  Läste t.ex i Catarina Hurtigs bok om hur skattemyndigheten granskade Master Training och det visade sig att han försökt göra avdrag för privata utgifter, som Daniels flytt till Banérgatan, golfprylar, skidutrustning och en resa till Spanien.
  Catarina kommenterar det hela på ett träffande sätt, och jag instämmer; det ser inte särskilt snyggt ut att landets blivande prins vill snuva staten på skattepengar.


 3. Gittan skriver: 14 december, 2009

  Ajajaj, så flott hon är vår kronprinsessa…Här i Köpenhamn idag…

  http://www.billedbladet.dk/Kongelige/ArticleFolder/2009/12/Victoria%20lyste%20op%20i%20Koebenhavn.aspx


 4. Catharina skriver: 14 december, 2009

  Gittan; ta inte illa upp, men vad har det med den ovanstående rubriken att göra?


 5. Damen skriver: 14 december, 2009

  Tack, Gittan för länken till Billedbladet. Blev nyfiken och jag håller med Dig, Victoria är snyggare och mer välklädd än någonsin. Sitterfaktiskt och blir lite stolt över vår representativa blivande drottning. “Jag är så glad att jag är svensk, ho, ho!” God jul förresten.


 6. Helena Balderney skriver: 15 december, 2009

  Min mor i Wien rapporterar att det är stora frågetecken kring Daniel och hans hälsa i Österike och Tyskland.
  Det uppges att man fått uppgifter om att hans blodprover har dåliga värden gällande levern, att han har magbesvär.

  Jag hoppas dessa rykten kan dementeras omgående.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar