Danmarks kungahus måste ha varit duktiga…

Danmarks kungahus måste ha varit duktiga...
Annons

Kronprins Frederik och kronprinsessan Mary.
Kronprins Frederik och kronprinsessan Mary.

Den danska kungafamiljen kan se fram emot en trevlig liten löneökning nästa år. Har de varit extra duktiga i år måntro?

Hela det danska kungahuset kommer nästa år att få en ökning av apanaget med totalt 1,9 miljoner danska kronor. Bland annat kommer prins Henriks totala budget efter höjningen att bli 7,1 miljoner. Kronprins Frederik med fru Mary kommer att få en budget på 17, 6 miljoner medan prins Joachims och Maries blir 3,1 miljoner.

Annons

Joachims exfru Alexandra har tydligen också varit snäll och belönas med en budget på 2,1 miljoner, men eftersom hon inte är en kunglighet längre (däremot grevinna) måste hon betala skatt på detta som en vanlig medborgare.

Kronborg slott i Helsingör, skådeplatsen för Hamlet.
Kronborg slott i Helsingör, skådeplatsen för Hamlet.

Kronprins Frederik har även fått andra goda nyheter nyligen; han och Mary med barnen Christian, 4, och Isabella, 2, ska snart få flytta in i 1600-talspalatset Amalienborg i Köpenhamn.

Det har stått tomt sen drottning Ingrid dog år 2000 och har under de senaste åren genomgått en rejäl renovering.

På bilden ses Frederik och Mary när de var på premiären av Hamlet, vilken spelades på inget mindre än Kronborg slott i Helsingör – platsen där pjäsen Hamlet faktiskt utspelar sig. Rollen som Hamlet spelades av Jude Law.

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

14 kommentarer till “Danmarks kungahus måste ha varit duktiga…”

 1. Gittan skriver: 28 augusti, 2009

  Nytagna foton på Nicolai som fyller 10 år idag finns på Danska kongahusets sida..
  Fin liten kille och väldigt lik sin pappa…


 2. Carolina skriver: 28 augusti, 2009

  Det är de värda!


 3. Netaadika.bloggspace.se skriver: 28 augusti, 2009

  Men VARFÖR skall det alltid pratas pengar? Jag tycker dessutom att det är kränkande mot kungahusen. Dom skall hålla den standarden som behövs. Och vi skall inte lägga oss i det. Period.


 4. Christina Helsinki skriver: 28 augusti, 2009

  Samma åsikt här. Marie och Mary har varit de bästa mannekänger för dansk klädindustri. Tror nästan att Mary ry varit lika värdefull för den som ett svenskt kungabröllop. Marie tycks göra detsamma. Mathilde och Maxima kör med lyx från de italienska modehusen, men Letizia tycks också dra en lans för det spanska modet


 5. Christina Helsinki skriver: 28 augusti, 2009

  Neta,

  Tyvärr är det bara så, att hela samhället har förändrats. Nu är det mycket cost/benefit som gäller, både kungliga och icke kungliga arbetstagare.


 6. Netaadika.bloggspace.se skriver: 28 augusti, 2009

  Precis, Christina. Skall dom gå omkring i städrockar? Noblesse oblige. Även om det nu har kommit in lite katter bland hermelinerna här och var, så är dom faktiskt kungliga nu. Hittills har Mary visat stil, söta Marie också. Alexandra: She is NOT ma preferée. Men hon behöver väl lite slantar hon med, med tanke på barnen.
  Money makes the world go round….


 7. Netaadika.bloggspace.se skriver: 28 augusti, 2009

  Ja, samhället har förändrats och avundsjukan är statisk. Blir lite trött….


 8. sofia skriver: 28 augusti, 2009

  Det är en självklarhet att pegnar måste pratas! Kungahusen är ju beroende av apanaget från statskassan för sina omkostnader. Det är väl ganska självklart att de får presentera sin budget. Kungafamiljens förhandlare har i detta fall lyckats väl. Om de är värda pengarna är en helt annan fråga. I det danska fallet tycker jag de är värda en liten ökning,.


 9. Martin skriver: 28 augusti, 2009

  detta ar ju bara inflations taeckning..nagra fa procent 2.7 % vill jag missminna mig..gladjande att alla kommentarer ar positiva till di konegelige


 10. Martin skriver: 28 augusti, 2009

  Anders !! Annu ett sakfel i ovanstaende artikel att papeka….jag gjorde samma misstag nar jag utredde detta for fyra fem dagar sedan!! man har utgatt fran nyheten i engelsk text men om man gar till grundtexten i danska Politiken sa lar man sig foljande:
  Grevinnan Alexandra betalar INTE inkomstskatt…men val MOMS i motsats till kungahuset som ar momsbefriat….enligt Politiken .. och dom vet nog hmhm vad dom skriver om….sa annu en gang vet lasekretsen
  MER an SD…..till mina ev lasare trodde ni skulle kommit ihag detta efter min langa utredning i forra veckan 🙁 hehe


 11. Martin skriver: 28 augusti, 2009

  LIN var ar Du ?? Du saknas har..!!


 12. Martin skriver: 29 augusti, 2009

  och for er som inte iddes ga till expressen igar angaende de Romanska juvelerna som alltsa hittats i UD’s lagerutrymmen !! foljer har ett sammandrag pa engelska:
  Swedish news agencies report that a collection of jewels have surfaced in the Swedish Foreign Ministry’s storage rooms. The jewels are worth over 2 million Euros and belonged to the Russian Imperial Family. A confidant of Grand Duchess Maria Pavlovna handed the valuable items to the Swedish Embassy in St. Petersburg for safekeeping after the 1917 revolution. The Grand Duchess died in France, apparently without telling her family about the jewellery.


 13. JacquelineDanmarkskungahusmåste skriver: 30 augusti, 2009

  Would like to go to Helsingor to see Hamlet at Kronborg slott.


 14. JacquelineDanmarkskungahusmåste skriver: 31 augusti, 2009

  Vilken tur att jag läste igenom föregående inlägg en gång till. Trodde först att det var en fråga om jag ville se teaterföreställningen och tänkte svara ja tack jag tar gärna emot 2 biljetter.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar