Danska kronprinsfamiljen på Legoland

Danska kronprinsfamiljen på Legoland
Annons

Iiiiiiii – vad det killade i magen på Marys småttingar, som åkte den ena attraktionen efter den andra på lekfulla Legoland. 

Kronprins Frederik och kronprinsessan Mary tog med sig barnen till Danmarks barnsligaste park – Legoland – och hade en dag full av skratt, skrik och skoj.

Annons

Kronprinsessan Mary tog med tvillingarna Josephine och Vincent till den spännande indianbyn. Prins Vincent fick en grön fjäder och red på en trähäst.

Pappa Frederik åkte vattenflotte med de större barnen, Christina och Isabella.

Bak i båten satt Frederiks syssling, prinsessan Alexandra av Sayn-Wittgenstein-Berleburg och hennes barn greve Richard and grevinnan Ingrid.

Splash! Modigt av lille indianen prins Christian som vågade sitta längst fram i flotten.

Av Åsa Bönnelyche
Foto: All over press

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

14 kommentarer till “Danska kronprinsfamiljen på Legoland”

 1. Thor skriver: 13 augusti, 2013

  De billeder kan man da kun komme i godt humør af. 🙂


 2. Humaniora skriver: 13 augusti, 2013

  De små och kära barnen är säkert överlyckliga när de så här avspänt få umgås med sina föräldrar och åka karusell. Minns mycket väl då mina egna tre barn var små, hur de jublade och
  och sorlade när de fick åka runt i de olika attraktionerna och
  deras mamma var minst lika intresserad och förtjust!!


 3. Karina skriver: 13 augusti, 2013

  # 1 Thor
  Jeg var nu blevet mere glad, hvis også Joachims 3 drenge havde været med! Savner virkelig at se mere til dem og det er dybt beklageligt den splittelse Mary har skabt i kongefamilien. Vi ser også Mary og Marie gå til hver deres modeopvisninger i ugen, hvor Marie har været i København. Jeg tror aldrig dronning Ingrid havde tilladt Mary denne dominans i kongefamilien.
  Men BBs fotograf var som vanlig på plads og har bragt billederne, og som søsterblad kan SD det altså også.


 4. Sol skriver: 13 augusti, 2013

  Ang splittting i danska kungafamijen, om det finns någon. De kanske bara är som andra familjer idag, varje familj har sitt liv och ses vid högtider etc. Enligt en bok så har Frederik uttalat att han var besviken över att Joachim inte berättade om sitt fallerade äktenskap, Joachim ville inte göra det iom det förestående bröllopet. Och Joachim är besviken över att Frederik inte rådfrågar honom som han gjorde förut…hmm han vänder sig till sin äkta hälft och sin mor vars ämbete han skall efterträda. Mary och Marie kanske inte har så mycket gemensamt, som i många andra familjer. Bröderna är inte lika, varför skulle de välja fruar som har likadana intressen? Jag känner inte familjen och har inte lyssnat vid deras middagsbord, därför kan jag inte uttala mig om hur deras situation är. Men jag kan inte låta bli att undra mig över att alla andra verkar vara väldigt insatta, sitter alla som skriver här vid de kungligas middagsbord (både svenska, norska och danska)? Vet någon var Joachim och Marie var när de andra åkte till Legoland? Är familjerna så barnsliga att de unnar inte barnen lite nöje? Vet någon om Nicolai och Felix skulle till sin mamma?


 5. Violet skriver: 13 augusti, 2013

  #4 Meget fornuftige betragtninger Sol, jeg er enig.
  Og ganske uenig i #3 – som sædvanlig :-). Joachims børn har hhv. 2 og 4 voksne mennesker i deres dagligdag. Hvordan hulen kan kronprinsparret – eller den “onde Mary” – være ansvarlig for, hvor og hvorfor Joachims børn befinder sig, hvor de gør?


 6. Grace skriver: 13 augusti, 2013

  Sol: mycket klokt skrivet! Väldigt tråkigt att familjen utsättas för spekulationer.


 7. Norskinnen skriver: 13 augusti, 2013

  Lurer på hvordan sikkerheten ivaretas når kongelige skal i fornøyelsesparker. Stenges parken for andre eller har de bare ekstra vakter med seg?


 8. Alfine skriver: 13 augusti, 2013

  Hvad ved I om hvem der skaber splid.. eller for den sags skyld om der er splid??

  Prinsesse Marie har udtalt at hun har stor støtte i Kronprinsessen.

  Og mon ikke de tager til hver sin modeuge dag for at sprede glamouren mest muligt.. måske er det forskelligt de gerne vil se.

  Jeg tror faktisk de 2 familier har så travlt, så de ikke har tid til at holde ferie hele tiden.

  Prins Joachim bor meget tættere på Legoland og kan tage dertil på andre tider… Kronprisparret fører en gammel tradition videre til glæde for de små prinser og prinsesser.. og for pressen og dermed os.


 9. Maggi skriver: 13 augusti, 2013

  Det ser ganske rigtigt hyggeligt/roligt ud.
  Man kan mærke/känna at Mary er vokset op i en stor børneflok, hende og Frederik trives nok med det, og godt for dem.
  Men er enig med mange i at det er mærkeligt/konstigt at de 2 familier lader til at undgå hinanden/varandra.
  Selvfølgelig ses vi andre måske heller ikke ofte med vores svogere/svigerinder, men af disse familier forventer man nok noget lidt andet, også fordi de har så mange ressourcer.


 10. Violet skriver: 13 augusti, 2013

  Nu har jeg ikke helt styr på datoerne for de enkelte aktiviteter her – men foregik besøget i Legoland ikke umiddelbart efter årets sommerfotografering på Gråsten – og var det ikke umiddelbart derefter, at Joachim og familie skulle deltage i bilvæddeløb, som der har været en del billeder fra? Det er jo reelt nok, at den ene del af familien har en interesse, som den anden del ikke har.
  Men hyggeligt at se, at Alexandra og hendes børn stadig nyder at være i Legoland.


 11. My skriver: 13 augusti, 2013

  #4 kanske är så enkelt att Nicolai och Felix är stora nog att inte vilja besöka Legoland, de har säkerligen varit där mängder av gånger och har nu andra intressen. Joacim och Marie kanske prioriterar annat så länge de andra barnen är så pass små. Hur ofta ser vi våra egna kungabarn på gemensamma semestrar??? Tack och lov kan de välja bort att umgås 24/7 om de inte har lust med detta.


 12. Snorkfröken skriver: 13 augusti, 2013

  Det är mycket fint att Alexandra av Berleburg med barn var med i Legoland, då man vet att både Alexandra och hennes man har förlorat sina jobb i Paris på grund av olika sparåtgärder. Nyheten var på ngn utländsk sajt.


 13. VUC skriver: 14 augusti, 2013

  # 4 Sol
  For ikke at skrive en hel roman, som visse andre, så er der forskel på at være familien Christensen fra Søndersø og medlem af Kongefamilien Danmark !
  Dine spørgsmål, må du få besvaret af signaturen ‘Birthe Vejrum’, hun ved alt om, hvad alle laver og hvor alle befandt sig på de givne tidspunkter.


 14. Sol skriver: 14 augusti, 2013

  Det är skillnad på kungafamiljen och övriga familjer, men det betyder inte att vi vet varför de beter sig som de gör. Om vi inte har stenkoll på deras privata schema kan vi inte skylla på att det är en persons fel att alla inte var med på Legoland. Därför ställde jag mina frågor.

  Bara för att man har en favorit behöver man inte skriva skit om andra, är det inte det som vi lär våra barn? Det är något som jag ofta har tänkt när jag läser kommentarer.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar