Danska kungafamiljen på bankett – utan kronprinsessan Mary

Danska kungafamiljen på bankett - utan kronprinsessan Mary
Annons

Drottning Margrete kom i en rejäl päls i går kväll då det var dags för en bankett på Glyptoteket i Köpenhamn. På plats fanns också resten av kungafamiljen, utom kronprinsessan Mary.

Den danska drottningen Margrethe bar päls när hon anlände till Glyptoteket i Köpenhamn under måndagskvällen. De skulle där gå på en bankett för att fira Högsta Domstolens 350-års jubileum. Vi såg även kronprins Frederik men inte kronprinsessan Mary som vi antar stannat hemma med tvillingarna. Prins Joachim anlände med sin maka prinsessan Marie och så såg vi också prinsessan Benedikte.
Se mer i vårt bildspel här nedan.

Annons

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures

Läs även:

[smooth=id: 505; width:430; height:800; timed:false; arrows:true;carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true;text:Alla bilder;]

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

42 kommentarer till “Danska kungafamiljen på bankett – utan kronprinsessan Mary”

 1. Christina Helsinki skriver: 15 februari, 2011

  Här kommer Marie till sin rätt. I mina ögon blir hon bara bättre och bättre.

  Hon har ett leende, som är så naturligt, att hon vinner Mary med hästlängder.

  Sedan för att beskåda henne ur karlars ögon, superfigur, säkert den bästa av alla Europas prinsessors.

  Joachim har lyckats med att få en pärla (hoppas att det också är det privat) och det är han värd, efter alla förnedringar.

  Härligt att se Joachim så här glad.


 2. Irena skriver: 15 februari, 2011
 3. Alexandra "Midnattsol" skriver: 15 februari, 2011

  Ja, tänk vad lite lycka kan göra! Det lyser om joachim, och det gör att han faktiskt är stiligare än folk säger. Han har definitivt hittat rätt i Marie!

  Men det känns som att det har blivit lite fel vad gäller klädkoden. det är bara Benedikte och Margarethe som är uppklädda..
  Marie ser alldeles för vardaglig ut. Även om hon är snygg. Men det stämmer bara inte med Margarethes och Benediktes klädsel.
  Någon annan som tänkt samma sak?


 4. Emma skriver: 15 februari, 2011

  #1 Instämmer helt med dig. Med enkel klädsel kommer personens skönhet och personlighet fram.


 5. mb skriver: 15 februari, 2011

  Drottning Margrete lär vara intelligent så ursäkten att hon helt enkelt är för dum för att förstå att det är fel att bära päls faller. Själv tror jag att hon är så egotrippad och omgiven av ja-sägare att hon inte längre förstår skillnaden mellan rätt och fel, tragiskt.


 6. Nete skriver: 15 februari, 2011

  Alexandra
  Du har ret.

  Nu har Marie for en gang skyld klædt sig i et rigtig pænt hverdagssæt på, så er det da ærgerligt at hun ikke har forstået at det var festpåklædning.

  Højesteret. Landets bedste hoveder samlet 🙂


 7. Gittan skriver: 15 februari, 2011

  Men snälla DAM…Ni missar ju helt Marie från tidigare på dagen.. Då såg hon ut så här… Helt enkel OTROLIGT CHIC !

  http://4.bp.blogspot.com/-1nJgGU9Ydno/TVl8HarzFrI/AAAAAAAAOx8/AKYWVWQ-N5A/s1600/25313195.jpg


 8. Anita skriver: 15 februari, 2011

  Det somliga kallar vardagligt på Marie är säkert en svindyr designertop i silke el likn, buren till en elegant, svart kjol. Drottningen har f ö också “blus o kjol”.
  Någon som tänkt på hur lika Benedikte och vår Christina är?


 9. HM skriver: 15 februari, 2011

  Hoppas allt är bra med Mary – även om hon har fullt upp med tvillingarna så har hon varit ganska osynlig sedan tvillingarna kom den 8 januari. Inga hemma hos reportage med fotografering denna gång…… Tänker osökt på Celine Dillon som födde tvillingar och inte mådde så bra ett tag efteråt…


 10. Christina Helsinki skriver: 15 februari, 2011

  mb,

  En bra kommentar, men hur förhåller du dig till att varteviga ett kungahus drottningar och prinsessor, går omkring i pälsar? Elizabeth, Silvia, Sonja och Mary, en prinsessa som har 9 olika pälsar enligt BB med bilder. Ingen protesterar.

  Är det då så att då en medborgare som äntligen efter ca 40 års grått äktenskap, på sin 60 årsdag föräras med en minkpäls, som mannen nog påminner jämt och ständigt om, pga avbetalningar, skall avstå från lyxen?, Känna sig skyldig och drottningarna pyser vidare till limousinen utan att skämmas.

  Alla djurvänner, börja protestera, skrik i högan sky . Börja från drottning Elizabeth, så är det lättare för smådrottningarna att motvilligt följa efter.


 11. Hansen skriver: 15 februari, 2011

  Jeg synes faktisk ikke, Marie helt har fundet sin stil endnu; nogle gange klæder hun sig for europæisk/konservativt og kommer til at ligne en meget ældre kvinde. Men hun skal nu alligevel have “full marks” for at gå i tøj med kulør. Her i Danmark går alt for mange kvinder klædt i gråt, sort eller pudderfarvet. Trist at se på og uklædeligt på de fleste! Jeg synes helt personligt, at Marie har en skøn udstråling, og efterhånden som hun føler sig mere sikker og mere hjemme i Danmark, vil det givet komme mere og mere til udtryk. Jeg er ikke i tvivl om, at hun er en gevinst for både den kongelige familie og for Danmark.


 12. Gittan skriver: 15 februari, 2011

  Jag drar in ett par bilder till på Marie i sin blå dräkt.. . Klicka på bilderna, kanske går de att förstora upp… 🙂
  Makalöst snygg !

  http://static1.purepeople.com/articles/4/74/01/4/@/560454-la-princesse-marie-de-danemark-et-le-637×0-2.jpg

  http://static1.purepeople.com/articles/4/74/01/4/@/560450-la-princesse-marie-de-danemark-arrive-637×0-3.jpg


 13. Jeanette skriver: 15 februari, 2011

  Gittan

  Det er super flot sæt.

  Tøjet sidder stadig lidt for stramt. Nederdelen lidt for kort.

  Hatten er for stor og går helt ned om ørerne.


 14. Alexandra "Midnattsol" skriver: 15 februari, 2011

  9# En av Marys och Frederiks tvillingar (flickan) har varit på sjukhus kan man läsa i dansk press.
  Men allt har gått bra, som tur är!
  http://www.billedbladet.dk/Kongelige/ArticleFolder/2011/2/Tvillingeprinsesse%20paa%20hospitalet.aspx


 15. mb skriver: 15 februari, 2011

  Christina, jag håller med dig men tycker nog att vi är många som protesterar mot okunniga, dumma eller värre människor som bär päls. Medlemmar av kungahusen borde sannarligen veta bättre eller åtminstone omge sig med goda rådgivare om de nu saknar egen moralisk kompass. Drottning Silvia och drottning Elisabeth borde skämmas båda två. Och den yngre generationen, typ prinsessan Mary i Danmark ännu mera så. Bedrövligt.


 16. Marguerithe skriver: 15 februari, 2011

  Fantastiska bilder på tjusiga Marie. Det gäller för henne att passa på innan Mary tar över igen.

  “5” mb,
  Ovanlig och bra kommentar, det är väl någonstans där sanningen ligger kring drottning Margrethe. Hon har gått in i någon slags världsfrånvänd tillvaro men folk runt henne håller skenet uppe.
  På 80-90-talet skrevs det ju mycket om hennes svåra religiösa grubblerier och skilsmässan var nära, men mamma, drottning Ingrid lyckades förhindra det.


 17. Vera skriver: 15 februari, 2011

  Marguerithe

  Fortæl fortæl. Det har jeg aldrig hørt om.


 18. Tulipa skriver: 15 februari, 2011

  Folk som har investerat i päls genom åren har rätt att bära den utan fräcka kommentarer från andra. Pälsar håller sig i många år, är varma och sköna. Varför sk man slänga dom på soptippen?

  Många som har gett bort sina pälsar eller sålt dom till secondhand kan hitta dom på människor som annars inte har råd med päls och som inte har råd att punga ut en massa pengar för en kappa av dålig kvalitet. Bra gjort! Om du inte gillar päls, använd ingen men låt dom som har dom vara i fred!


 19. Christina Helsinki skriver: 15 februari, 2011

  Tulipa,

  Ingen har väl bett att folk skall slänga sina pälsar på soptippen. Jag kommer igen med mitt älsklingsämne, kungligheterna skall vara ett exempel för andra. Sorry, så gammalmodig är jag.

  Om det nu är så att folk har börjat reagera mot djurplågeri, så borde de som folk ser upp till, se till att kommande generationer FÖRSTÅR, att sä här eller så där borde det vara.

  Personligen har jag inte tänkt på saken dess mera, men genom media har jag också börjat reagera. Börjat tänka, tänk om jag skulle ha katt för att få pälsmössa.

  Att ha pälsar i forntiden, var helt OK. Det fanns faktiskt ingenting annat om man ville överleva köld. Inte plågade man djur i syfte att förtjäna.

  Nu lever vi 2011. Inte ens drottning Elizabeth skulle frysa häcken av sig, utan päls, fastän hon skulle gå naken till den vänatnde uppvärmda bilen.

  Om det är så som skrivs om pälsfarmarnas metoder, så tummen ner och de första som kan ha en inverkan, är faktiskt de kungliga och andra förmögna. Genom att de säger njet, så förbättras djurens förhållanden.

  Älskar djur.


 20. Netaadika.bloggspace.se skriver: 15 februari, 2011

  #18 Tack Tulipa !!! Jag slängde en ozelotpäls som jag ärvde efter min mamma och nu ångrar jag mig för även om dom nu är utrotningshotade så var ju skadan redan skedd ! Den var så snygg hur kunde jag bara slänga den ???
  Annars bär jag mina minkpälsar med gott samvete !! Dom är inte nya men snygga och varma. Skönt att slänga på sig i denna fimbulsvinter….
  p.s. en minkhatt har jag oxå en ny !! Alltid retar det någon 🙂
  Dessutom så är fuskpälsar fula och skadliga för miljön !
  sign/ inte PK


 21. Pia skriver: 15 februari, 2011

  Jag reagerade på uttrycket Joachims “ytterkappa”?? Nog säger vi väl fortfarande ytterrock när vi talar om herrplagg? Danskarna har tydligen en annan syn på pälsbruk. Det är väl kanske pälsverk som härrör från tiden då det var OK att jaga för skinnet.
  Jag tycker inte att Benedikte och Christina är lika. Benedikte har alltid haft sin mor Ingrids något kyliga och högdragna ansiktsuttryck, medan Christina ser med vänlighet och värme på sina medmänniskor. Hon har också humor och glimten i ögat. Det är väl endast det naturligt gråa håret som förenar.


 22. Anita skriver: 16 februari, 2011

  #6
  Og du fik så endnu engang lejlighed til at skrive negativt om
  Marie! En sikker kommentar hver gang, mere eller mindre ondskabsfuldt udtrykt.
  Du tåler ikke, vi er mange, der beundrer hende for
  sin naturlige stil og at hun aldrig fører sig frem, som
  typen “her kommer jeg”!
  Marie er klædt præcis lige så enkelt og nedtonet som
  dronning Margrethe. var til denne fest for den danske
  intelligens elite, som desuden selv klæder sig diskret.


 23. Laila skriver: 16 februari, 2011

  Benedikte er så nydelig altid. Herligt at se hende.


 24. Esther skriver: 16 februari, 2011

  Flott at de danske kongelige bærer pels. Det er ingen ting å skamme seg over. Marie er super. Hvordan klarer disse prinsessene å være så slanke med alle gallamiddager og representasjon?


 25. Irena skriver: 16 februari, 2011

  Suck. Det är inte pälsen i sig, det är det systematiska djurplågeriet som är stötande. Har man förtjänat sin päls i ädel kamp, öga mot öga med ett djur som inte har något handicap, skjutit det eller slaktat det själv, så må det vara hänt, särskilt om vi fortfarande levde under medeltiden. Men vi lever under 2000-talet och pälsfarmning har stora likheter med Treblinka. Djuret har inte en chans och föds upp under oacceptabla omständigheter, bara för att dö under, för människan och djuret, helt vidriga och skräckfyllda former. Att bära päls på de villkoren är sorgligt och inte så särskilt frihetsivrande. Frihet att vara grym?


 26. lisa skriver: 16 februari, 2011

  Har alltid trott att SvD läsare är kvinnor 70+ med tanke på värderingarna som blottas här på nätet.
  Men här måste florera även yngre med väldigt udda uppfattningar.
  Ni som kommenterar utseende och privata detaljer umgås ni med monarkin eller, ni skriver som om ni var bästa kompisar?( skoj)
  Tror ni att prinsessorna läser spalten, då ni skickar gratulationshälsningar på födelsedagen?


 27. Hansen skriver: 16 februari, 2011

  @9
  Mary har barselsorlov, og selv en kronprinsesse må vel have lov til at tusse rundt og hygge sig med sine nyfødte og med sine to større børn. BIllederne skal nok komme; men efter forlydender har både kronprins Frederik og den lille nye prinsesse været forkølede. Jeg ved ikke med dig, men jeg vil i hvert fald nødigt stille op til fotografering med rindende øjne og rød næse.


 28. Anita skriver: 16 februari, 2011

  #13
  Hurtigt navneskift ! 😉 Ikke alene taler du med to tunger…..
  men ser også syner: Ned over ørerne ?
  På de foto jeg ser, er begge Maries ører synlige.

  Marie ser fantastisk ud og det samme gør Joachim.
  http://www.billedbladet.dk/Kongelige/ArticleFolder/2011/2/Prinsesse%20Marie%20luftede%20ny%20hat%20paa%20Christiansborg.aspx


 29. Trine skriver: 16 februari, 2011

  Anita
  Slap dog af.

  Ingen må sige det mindste negative. Selv ikke Maries mor vil synes om den hat. Den er jo alt for stor.

  Du tilbeder dit idol som en teenager i krise 🙂


 30. Anita skriver: 16 februari, 2011

  #29
  Hvis du hele tiden skifter navn…. så lad hver med at bruge de samme udsagn om andre. Sidst du skrev den sidste linje
  var det Emma, du skrev det om. Du afslører dig selv, ved at
  svare på alle kommentarene, så enkelt er det.!
  Jeg tror du digter, haha!


 31. Anita skriver: 16 februari, 2011

  # rettelse…. så lad være med, skal der stå. Det gik lidt
  hurtigt…. havde frokostpause. 😀


 32. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 16 februari, 2011

  Det synns ju tydligt att kungligheterna inte bryr sig vad de har på sig.Ser jag inte en päls på drottningen?


 33. Trine skriver: 16 februari, 2011

  Anita
  Jeg aner ikke hvad du mener. Måske ved du det heller ikke selv.

  Hvem er Emma?

  Indrøm dog at den hat er for stor. Eller er det umuligt for dig.


 34. Poul skriver: 16 februari, 2011

  #30 Anita
  Jeg tror hjemmehjælperen holder vinterferie i denne uge, så
  vi kan vente mange kommentarer og navne fra hende!
  Utroligt, at hun tror folk ikke kan huske, hvad hun skriver.


 35. Trine skriver: 16 februari, 2011

  Poul
  Hvor er du og Anita underlige.


 36. mb skriver: 16 februari, 2011

  Hur definierar du gott samvete Neta? Struntar du i djurplågeriet som skapat dina minkpälsar? Jag har också ärvt en mink av min mamma men jag bär den inte av den enkla anledningen att jag inte vill att min dotter eller andra barn ska tro att det är legitimt att bära minkpäls. Till alla frusna: använd fårskinnsspäls eller skinn från andra djur som inte plågats till döds. Om nu päls är ett måste.


 37. Kathleen skriver: 16 februari, 2011

  They look so happy and great together Prince Joachim and
  his beautiful Princess Marie.


 38. Susanne L skriver: 16 februari, 2011

  Finns det någon som håller med mig eller kallas det för att vara elak.

  Marie får mig nästan att bli nipprig. Kan ingen förklara att en naturligt glad människa behöver inte visa alla tänder, och kan ändå se glad ut.


 39. Christina Helsinki skriver: 16 februari, 2011

  #26,

  Det där med födelsedagshälningar har också roat mig. Om kungligheterna läser?? Ja,a, personligen tror jag att de faktiskt gör det.

  Inte intresserar hälsningarna men hur de ser ut är troligen viktigt. En som i alla fall läser är Silvia. Det har Tidningen skrivit och publicerat med en bild. (Om jag inte minns helt fel).

  Men låt nu alla mellan 7 och 100 skriva, man vill skriva, har ingenting att skriva och då blir det lätt; gratulationer på födelsedagen eller Silvia har snygga byxor..ha,ha


 40. Linea H. skriver: 17 februari, 2011

  Jeg kan ikke huske, at have set dronning Margrethe i andet
  end specielt designet- og syet tøj, måske har hun en enkelt cottoncoat og t-shirts, men ellers findes de fleste af hendes
  klæder vist kun i “et eksemplar”.
  Og jeg synes de to-delte kjoler passede perfekt til denne
  fest, hvor mændende kun var i smoking.


 41. Poul skriver: 17 februari, 2011

  #38 Susanne L
  Er det jysk ? 😉


 42. Agneta.. skriver: 17 februari, 2011

  #38
  SusanneL
  Vad syftar du på, jag förstår inte alls vad du menar ?

  Ett snyggt par är Joachim och Marie.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar