Därför är inte Madeleine på plats under viktiga dagen

prinsessan madeleine bokmässan
I dag är en viktig dag för vår svenska kungafamilj. Många trodde att prinsessan Madeleine skulle delta under det uppmärksammade evenemanget men så är inte fallet.
Annons

För 25 år sedan förliste M/S Estonia på Östersjön. En fruktansvärd katastrof som krävde 852 människoliv. Dagen är förstås sorglig men också otroligt viktig och därför har Victoria och Daniel valt att lämna Haga för att bege sig till Kungliga Djurgården och uppmärksamma minnesceremonin.

Det här väntar prinsessan Madeleine i Florida

Det är en allvarlig dag och från början var det många trodde att vi även skulle få se prinsessan Madeleine vid Estoniamonumentet. Hon var ju nämligen på plats i Göteborg, under fredagen, för att tala om sin barnbok Stella och hemligheten. Men den här gången hinner inte prinsessan med några mer kungliga uppdrag än de som äger rum på Bokmässan.

Annons
Annons

– Prinsessan kommer själv till Sverige. Hennes huvudfokus under besöket är Bokmässan och därefter har prinsessan andra engagemang i USA.

För att hedra offren och de anhöriga kommer Victoria och Daniel att delta i en kransnedläggning vid Estoniamonumentet. Det kommer också prata med de sörjande och tala om monumentet med arrangörer på plats.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

6 kommentarer till “Därför är inte Madeleine på plats under viktiga dagen”

 1. charlotte skriver: 28 september, 2019

  Man kräver för mycket av Kungahuset. De har uppdrag både vardag och helgdag och ställer alltid upp. Victoria och Daniel kommer ju till denna minnesceremoni. Det räcker, tycker jag.


 2. PernillaA skriver: 28 september, 2019

  Är inte förvånad men det hade varit smart att medverka


 3. Emma skriver: 28 september, 2019

  Madeleine pratar med, lyssnar till och jobbar för misshandlade och sexuellt utnyttjade barn som sitt jobb. Det kan hon naturligtvis inte göra som ett pr-trick framför kameran, vilket hon naturligvis ansvarsfullt nog inte gör. Var var Carl Philip och Sofia denna viktiga dag? Varför skriver inte SD om det?


  1. Helene skriver: 30 september, 2019

   Emma.

   Tack Emma för en klok och genomtänkt kommentar. Delar helt din synpunkt.


 4. josefin skriver: 29 september, 2019

  CP o S var inte där, inte heller kungaparet…..KP o Daniel drog pà sig arbetskläderna o närvarade.


 5. charlotte skriver: 30 september, 2019

  Emma, josefin,
  Varför alltid klaga? Kungahuset är väl alltid närvarande vid viktiga dagar. Att Victoria och Daniel kom räckte tycker jag verkligen.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar