Därför är nya bilden på brittiska kungafamiljen så speciell

Därför är nya bilden på brittiska kungafamiljen så speciell
Sugen på att veta mer om de magiska juvelerna som visades upp under gårdagens mottagning på Buckingham Palace? Svensk Damtidning guidar dig!
Annons
Brittiska kungafamiljen.
Brittiska kungafamiljen.

Det var en mäktig samling juveler som visades upp under torsdagskvällen. Då var det åter dags för den traditionsfyllda mottagningen på Buckingham Palace då drottning Elizabeth bland annat tog emot diplomater tillsammans med maken prins Philip, prins Charles med sin Camilla och prins William med Kate. Och alla bar sina vackraste juveler och allra finaste ordnar. De ställde också upp för detta vackra men något ovanliga porträtt i ett av slottets alla salar.

Annons

Kate lyste verkligen upp sällskapet med sin julröda klänning från Jenny Packham som vi såg henne bära förra året. I håret bar hon en tiara som prinsessan Diana älskade, Cambridge Lovers knot tiara. I öronen och på armen glittrade diamanter. Att Kate bär just den tiaran gör förstås bilden extra speciell.

Princess Diana Wearing Cambridge Lovers Knot Tiara

Drottning Elizabeth, klädd i vitt och med handväska i silver, var naturligtvis pampigast av alla. Hon bar sin safir- och diamant tiara med matchande harmband, halsband och örhängen, allt från George VI vackra safirkollektion.

Camilla som även hon bar en vit sidenklänning från Bruce Oldfield, jade valt den vackra Boucheron-tiaran, också kallad Greville-tiaran. På bröstet hittade man ett juvelprytt miniatyrporträtt av drottningen. Om halsen såg vi ett pärlhalsband och i med diamantörhängen i öronen.

Av: Agneta Nisbeth.
Foto: Bulls, Stella Pictures.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

29 kommentarer till “Därför är nya bilden på brittiska kungafamiljen så speciell”

 1. Anna skriver: 9 december, 2016

  Drottningen borde abdikera om två månader, då hon regerat i 65 år.
  Hon såg trött ut på bilden..


  1. Marguerithe skriver: 9 december, 2016

   Jag tycker 75 år är en lagom ålder att abdikera och överlåta åt den yngre generationen. Beatrix är ett föredöme. Det blir inte trovärdigt med statschefer som är över 90 år.
   Mycket fin bild på Kate här där hon ser ut som den kronprinsessa hon är. Hon lyfter hela fotot av den bedagade Camilla.


  2. EH skriver: 9 december, 2016

   som den “sanna rojalist” du är borde du väl veta att ARVSMONARKI är obönhörligen grundlagsstyrd samt bygger på principen dödsfall EJ ngt man kan eller får VÄLJA när man “känner för det”
   QE2 har dessutom då hon regentjubilerade sist UPPREPAT det löfte hon gav på tillträdesdagen dvs i radio sa till nationen att hon lovade att tjäna dom till sitt sista andetag
   grundlagsändring i UK tar 1,5-2år i snitt då alla Commonwealth-länder må säga sitt


 2. EH skriver: 9 december, 2016

  Anna-hon är väl ledsen & trött för närvarande MEN jobbar på trots att hon bär sorg efter att nyligen mist sin allra bästa vän samt 1nära mångårig medarbetare – alla har väl bra o sämre dagar?

  “Och alla bar sina vackraste juveler”
  …snarare…
  “och alla bar smycken UTLÅNADE av QE2”

  VÄL VÄRT 1 KOMMENTAR: Herrarna bär nertill annan benklädsel+strumpeband och särskilda skor som hör till den allra finaste Ordern i kungl kretsar “Strumpebandsordern” – istället för vanliga frackbyxor/snörskor


  1. MF skriver: 9 december, 2016

   Marguerithe, Kate är inte kronprinsessa…


  2. Marguerithe skriver: 9 december, 2016

   MF,
   Kate är väl motsvarande vår kronprinsessa. Tror heller inte att Charles och Camilla blir regentpar någon gång. Man har ju aldrig i England litat på Charles´omdöme utan tyckt att man är för mycket fritänkare.


  3. Marguerithe skriver: 9 december, 2016

   EH,
   Som den sanna rojalist jag är vet jag allt detta. Jag kan tycka ändå att en viss ålder för abdikation vore lämplig.


  4. Anna skriver: 9 december, 2016

   Skulle m a o regenterna i Belgien, NL och Spanien, som lämnat över till den yngre generationen, vara mindre värda än regenter som sitter livet ut i ordets rätta bemärkelse…?


 3. Elisabeth Aronsson skriver: 9 december, 2016

  Marguerithe!!! Vad menar du med bedagade Camilla, Kate är ju ett antal år yngre än Camilla och kommer väl också att se mkt äldre ut i framtiden, men bedagad var ett dumt ordval, jag tycker Camilla är fin, hon och Charles skulle fått varandra från början man kan inte tvinga fram kärlek!!


  1. Marguerithe skriver: 9 december, 2016

   Jag tycker inte man kan försvara en kvinna som varit del i ett fult spel inom ett kungligt äktenskap. Hon är för mig helt tabu. Drottningen har fått acceptera denna relation med tvekan.


  2. Cecilia skriver: 9 december, 2016

   Camilla är söt och utan vanställande plastikoperationer. Hon gör sig kanske inte alltid så bra på bild, men fotot ovan är helt okej. Kate mycket vacker.


 4. PernillaA skriver: 9 december, 2016

  Tycker också att det är en bra ide att sluta efter 65 år.
  Vad har de gjort med Camillas ansikte.
  Kate mycket vacker,jag förstår ju att herrarna måste bära dessa byxor men jag tycker nog att det ser lite töntigt ut


 5. EH skriver: 9 december, 2016

  “Mycket fin bild på Kate här där hon ser ut som den kronprinsessa hon är.”

  Marguerithe
  då Kate INTE är Charles fru – utan svärdotter
  avsåg du alltså säga:
  “Mycket fin bild på Camilla här där hon ser ut som den kronprinsessa hon är.”


  1. Marguerithe skriver: 9 december, 2016

   EH,
   Du är för övertydlig. Vi som varit med vet allt detta och jag tror inte Camilla blir del av regentskap. I så fall mot Drottningens vilja.


 6. Eva M skriver: 9 december, 2016

  Varför har inte hertiginnan Kate orden med ordensband? Ej heller porträtt med drottningens bild Konstigt tycker jag hon är ju gift med en arvtagare efter prins Charles


  1. Skrutt skriver: 9 december, 2016

   In the UK, these honours have to be earned. You don’t get them simply by marrying into the royal family.

   Margerithe – unless death comes between, Charles will be the next king, with Camilla at his side (who has gained the respect of the British people (of course not all, but most see the compatibility with Charles and she has done a very good job so far))


 7. Maria skriver: 9 december, 2016

  Det var ju fruktansvärd vad Camilla tillsammans med Charles gjorde mot Diana! Och vad Marguerithe sa var så sant. Alla blir vi ju äldre men Camilla har aldrig varit vacker och på det viset kan inte jämföras med Kate.


 8. ingalisa skriver: 9 december, 2016

  Tur att Kate var med och piggade upp bilden.


 9. Allegra skriver: 9 december, 2016

  Men det mest fantastiska med bilden är ändå att såväl drottningen som prins Philip är så friska att ingen av dem ens behöver käpp. Förutom det rent magiska i att de fortfarandee har varandra kvar i livet. Hoppas de får en underbar jul.


 10. Kerstin Bergström skriver: 9 december, 2016

  Varför står Kate alltid med händerna på detta vis? Ser ej klokt ut.


 11. marie Larsson skriver: 9 december, 2016

  Håller med Maria, det var fruktansvärt vad Charles och Camilla gjorde mot Diana, att Camilla har “mage” att stå och skratta, sämst är Charles som lurade flickstackarn till äktenskap, även om Englands kungahus är ålderdomligare än vårt lever de ju inte på medeltiden och säkert hade Charles kunnat fått bestämma vem han skulle gifta sej med, mycket synd om Diana som säkert var ungflickskär i Charles, tycker sönerna skulle ha svårt för hela historien,


  1. Marguerithe skriver: 9 december, 2016

   Instämmer. Charles och Camilla skulle varit mycket mer i bakgrunden efter skilsmässan och Edward och Sophie kunde blivit nästa regentpar. Drottningens brist på fingertoppskänsla visar sig även här (som vi sett skildringen i the Crown).


  2. Gigi skriver: 10 december, 2016

   Camilla är tabu även för mig.Vacker har hon aldrig varit,men passar säkert maken på många andra sätt.Drottningen & Prins Philip är beundransvärda vid så hög ålder & Kate & William är så fina & har framtiden för sig.


 12. Arnie skriver: 9 december, 2016

  bedagade Camilla ? alla dessa negative kommentarer , get a life !!!


 13. Mona skriver: 9 december, 2016

  Tycker det är bedrövligt hur ni skriver om andra människor.
  Detta är inte en boskapsmarknad.Tänker ni inte alls att ni kränker
  andra människor.Tänk om någon skulle skriva att ni är bedagade.
  Allt som skrivs är inte sant,mycket är rent påhitt om Charles och
  Camilla och Diana.


 14. Maria skriver: 9 december, 2016

  Mona! Jag rekommenderar att du läser boken om Dianas liv, skriven av Andrew Morton: “Diana, Her True Story”som baserar på Dianas egna ord och berättelsen om hennes liv. Då kan också du förstå, vad är sanningen!


  1. Marguerithe skriver: 10 december, 2016

   Instämmer. Man måste veta sanningen innan man uttalar sig. Det är beundransvärt av William och Harry att visa respekt för sin fars och hans familjs beteende mot deras mor.


 15. Anitra skriver: 9 december, 2016

  Mycket illa att kalla Camilla för bedagad. Felaktigt att kalla Kate för kronprinsessa, det blir hon inte förrän Charles blir kung. Den sorgliga skilsmässan hade nog flera bottnar, de passade helt enkelt inte för varandra. Jag förstår inte detta behov av att baktala och förakta Camilla, den brittiske tronföljarens hustru. Sannolikt vet ni inget alls om henne, Charles eller livet inom det brittiska hovet.


 16. eva skriver: 10 december, 2016

  Jag har vistats mycket i England och tyvärr – alla Camilla-hatare – hon är mycket populär där!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar