De blev bjudna till kungens middag på slottet!

De blev bjudna till kungens middag på slottet!
Ett hundratal gäster, men Nobelpristagarna som hederspersoner! Här är de som fick komma till kungens middag för Nobelpristagarna!
Annons

Ambassadörer, Nobelpristagare, ministrar och kungligheter. Och så en hel massa andra personer förstås!

Kungens festfixare är ett proffs när det gäller att mixa ihop en bra blandning av människor så att samtalen flyter på och stämningen hålls hög. Och precis som alltid hade de lyckats även denna gång. Kända personer sågs svischa förbi kamerablixtrarna och de ståtliga statyerna i vackra par. Alla klädda enligt klädkoden högtidsdräkt.

Annons

Flera av gästerna hade varit på plats under gårdagens stora Nobelbankett, men det syntes inte alls. De flesta såg både pigga och förväntansfulla ut. Och vem skulle inte vara det om det vankades bal på slottet med kungen Carl Gustaf och drottning Silvia som arrangörer. Vi vet ju sedan tidigare att de båda lägger stor vikt både vid detaljerna och menyn!

Flera politiker syntes bland annat på den kungliga mingelmattan på väg in mot den pampiga salen som omvandlats till matsal. Kanske är det sista gången vissa av dem får en inbjudan till kungens sagoliknande bjudningar, och även de såg ut att njuta ordentligt under kvällen.

Se bilderna på några av gästerna här!

Läs mer

Foto IBL, TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “De blev bjudna till kungens middag på slottet!”

  1. Allegra skriver: 12 december, 2018

    Ett underbart vackert dukat bord med praktfulla blomsterarrangemang – så vårdas ett nationellt kulturarv av kännarna på Slottet. Värt mer uppmärksamhet!


  2. Ingrid skriver: 12 december, 2018

    Bordsdamen är antagligen mer intressant.


  3. Pia skriver: 13 december, 2018

    J.Allison hade tur, som fick trevliga Christina till bordsdam. Hon är, liksom sin farfar, intresserad och engagerad till sin natur. Det blev nog ett trevligt samtal över de läckra rätterna.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar