Den japanske kronprinsen Naruhito fyller 50 år idag

Den japanske kronprinsen Naruhito fyller 50 år idag
Annons

Kronprins Naruhito och kronprinsessan Masako.
Kronprins Naruhito och kronprinsessan Masako.

Kronprins Naruhito, fyller 50 år den 23 februari och firas givetvis stort hemma i Japan. Vid hans sida kommer troligtvis även hustrun, kronprinsessan Masako, att finnas trots att hon ännu inte är helt frisk från sin depression.

Annons

Kronprins Naruhito föddes in i det japanska kungahuset så för honom är det enorma intresset kring hans person inte något konstigt alls. Han kommer säkert hyllas enormt av det japanska folket på sin 50-års dag. Men för hans tre år yngre hustru, kronprinsessan Masako, har det offentliga livet med alla sina krav skapat vissa problem. Inte minst för att japanska folket fortfarande förväntar sig ytterligare en arvinge och denna gång måste det bara ett gossebarn, för tronföljdens skull.
Rapporter från Japan berättar att Masako visserligen mår mycket bättre nu, men att hon ännu inte helt tillfrisknat efter sitt mentala sammanbrott 2003. En som helt säkert mår fint är i alla fall parets enda barn, prinsessan Aiko, som föddes 2001. Hon ser säkert fram emot firandet av pappa på hans födelsedag.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Kommentarer till “Den japanske kronprinsen Naruhito fyller 50 år idag”

  1. anna skriver: 11 juni, 2010

    tYVÄRR FÅR NOG PRINS HISAHITO BESTIGA TRONEN ISTF AIKO


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar