Det blir en prins eller prinsessa

Annons

Redan innan vi vet vad hertigparet prins William och Kate ska döpa sitt barn har en representant för Kensington Palace bekräftat vilka titlar babyn kommer att tilldelas.

Det kungliga parets barn kommer i officiella sammanhang att tituleras hans/hennes kungliga höghet prins/prinsessa av Cambridge, förklarar palatsets informationsansvariga person för tidningen Us. Även om babyn som väntas är en dotter blir hon alltså prinsessa samt hennes kungliga höghet, något som tidigare inte varit en självklarhet i Storbritannien.

Inte bara lady

I slutet av förra året drev nämligen drottning Elizabeth på en förändring av den gamla förordningen som anger att döttrar ska kallas “ladies” och inte prinsessor, och förändringen gick igenom den 9 januari tidigare i år.

Prins Charles och Diana väntade sju dagar…

Barnets namn

Men när får vi då veta vad barnets namn blir? Paret ska fortfarande bestämma sig för namn och kommer förmodligen inte berätta vad de beslutat förrän dagen då barnet föds, berättar palatsets informationsansvariga. Men självklart kan det ta längre än så. Prinsparet Charles och Diana avslöjade inte prins Williams namn förrän sju dagar efter förlossningen, och det sägs att det tog en hel månad för drottning Elizabeth och prins Philip att komma överrens om ett namn till prins Charles…

Av Margareta Heed
Foto: All Over Press

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

110 kommentarer till “Det blir en prins eller prinsessa”

 1. Sandra skriver: 9 juli, 2013

  Tycker det är helt naturligt att deras barn får en prins/ prinsess titel med tanke på att barnet en dag kommer att bli kung eller drottning. Men när kommer Kate att bli prinsessa? Kommer hon att bli det?


 2. Helen skriver: 9 juli, 2013

  Hon blir prinsessa när William blir Prince of Wales.


 3. Anna skriver: 9 juli, 2013

  Det ryktas att de får dotter denna vecka.
  Få se om det stämmer.

  Spännande!


 4. de Polignac skriver: 9 juli, 2013

  Kate är prinsessa men inte i hennes eget namn utan hennes titel är HRH Princess William, Duchess of Cambridge, Countess of Strathearn, Baroness Carrickfergus. I Storbritannien måste du vara född prinsessa för att få ha den titeln med ditt eget namn. Så Kate är prinsessan William. Ett exempel på detta är Marie Christine gift med Prince Michael of Kent, hennes titel är HRH Princess Michael of Kent.


 5. Tinalill skriver: 9 juli, 2013

  Hur hänger det här ihop? Det står att i slutet av förra året bestämdes det att flickor skulle bli prinsessor och inte ladies. Men Prins Andrews båda döttrar är ju prinsessor!!!!!!


 6. Pamela P skriver: 9 juli, 2013

  Detta är horribelt påstående att inte flickor kunde bli prinsessor före den nya tronföljarlagen! Andrews döttrar är Princess Beatrice of York och Princess Eugenie of York. Drottningens kusin som är syster till den nuvarande hertigen av Kent och prins Michael av Kent är Princess Alexandra of Kent. Sist men inte minst drottningens egen dotter prinsessan Anne som idag har titeln Princess Royal men som blev född som Princess Anne of Edinburgh eftersom drottningen under sin kronprinsesstid kallades Duchess of Edinburgh då hon hade sin mans titel.


 7. Pamela P skriver: 9 juli, 2013

  Tog det verkligen så lång tid att veta Williams namn? Jag hade för mig att det var kortare tid än 7 dagar och att det tog längre att få veta Harrys namn än Williams? Föräldrarna väljer namn och faddrar till barnet men det är drottningen som skall godkänna det så vi lär inte få se några “utsvävningar” a la Victoria och Daniel i Storbritannien.


 8. Lisa Lusth skriver: 9 juli, 2013

  Tror att SD blandat ihop den nya lagen med det som Drottningens farfar George V bestämde i titelfrågan. För att inte landet skulle “överbefolkas” av Kungliga Prinsar och Prinsessor beslutade han att endast barn och barnbarn till en monark skulle få dessa titlar. Barnbarnsbarn osv får titlar som sammanfaller med en brittisk hertigfamiljs, dvs äldste sonen ärver faderns hertigtitel vid faderns död, medan döttrar och yngre söner blir lady respektive lord Windsor. Det var Drottningens son Edward som frångick den traditionen eftersom hans barn på begäran endast är lady och vicecount, fast de egentligen borde vara Prins och Prinsessa. Möjligen blir de det när Edward ärver hertigdömet Edinburgh?


 9. Desiréesvenskdam skriver: 9 juli, 2013

  Hur kommer det att bli här? Kommer Maddes och C-P:s alla ev. barn att bli prinsar och prinsessor och likaså deras barn därefter? Då kan det bli många här med tiden!


 10. emma_h skriver: 9 juli, 2013

  Britt. Tronföljd som det var f-ö-r-u-t var iallafall mer rättvis än den gamla Sve TrF:n där tjejer hade NOLL chans att avancera & bli Regent. i GBR har det bara varit manlig FÖRTUR.. det texten ovan ej tar med är att Br Tronföljd för de W-medlemmarna varit uppdelade i Female Lineage o Male Lineage. De födda inom Female L har aldrig kunnat bli prins/prinsessa iallafall (utom RegentDotter) emedan de bebisar m MaleLineage-föräldrar har tilldelats Prins Prinsess titlar (exvis Andrews döttrar) automatiskt -därmed har GBR i brist på manliga kandidater haft TVÅ mycket kompetenta kvinnliga regenter Elisabeth Nr 1+2 födda inom Male L såsom prinsessor from Day1 Det som är m.e.s.t. glädjande för ev W-Dotter är att hon fr o m NU har chans till att SJÄLV inneha Prinsess Of Wales-titeln dvs “in Her Own Right” (o ej bara som förr som bihangsTitel dvs ingift) Hennes blivande make får som Consort(ingift) 1 vanlig titel v sidan av Pr.of.W & UTAN Wales-Ref (kungjort på Hovets hemsida)


 11. emma_h skriver: 9 juli, 2013

  Lisa Lusth instämmer… om ditt inledande påstående – det har sällan förekommit att man haft Regent Kronprins Kronprins-son SAMT inom kort ännu 1 ny Tronföljare-framtida KingQueen på 1 o samma gång varför man passerat den nivån där barnen erhållit “automatisk prins/prinsess-titel” Likaså var QE2 tvungen att göra justering så att även W& Ks kommande generation erkändes rang-nivån HKH på såpass stort avstånd från sittande QE2 – Därefter blir det stopp
  CITAT “…However, the Q’s decree, in specifying that the royal titles are only given to the children of the Prince of W’s eldest son, means that if they have a Daughter, She will not be entitled to give her own children the title of Prince or Princess. “http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/kate-middleton/9791703/Queen-issues-formal-decree-to-guarantee-princess-title-if-Duchess-of-Cambridge-has-a-girl.html


 12. Tinalill skriver: 9 juli, 2013

  Tack Lisa Lusth, då förstår jag lite bättre ! Desirée, undrar också hur det blir. Titelfrågan är tydligen olika i varje land ! Någon som vet?


 13. Beata skriver: 9 juli, 2013

  Vad annars om inte en prins eller prinsessa?


 14. emma_h skriver: 10 juli, 2013

  Lisa Lusth Beträffande Din Undran…Edw kan EJ ÄRVA Duke of E-titeln per automatik eftersom E ej är äldsta sonen. Charles som äldsta son har i det fallet 1a tjing & sen William… men om man istället låter titeln “revert” alltså returneras till the Crown kan Cha som tillträdd kung (förutsatt att båda föräldrarna är döda) omskapa sagda titel (recreate) till 1 s.k. Lifetime Peerage & sen tilldela Edw den förutsatt att dåvarande Kung Charles så medger det – 1 lifetime peerage title är bara till låns livet ut så Edw:s barns rang ändras ej av det… Som du korrekt påpekade tackade E nej till H-titel/föredrog Earl-dito v sitt bröllop t vare barnen skulle ges chans till doldis-uppväxt ifred m andra titlar. Cha har redan aviserat 1 mkt nerbantat framtida Hov m färre heltidsjobbande prinsar o prinsessor m HKH-uppdrag


 15. Anita skriver: 10 juli, 2013

  Vad skulle det annars bli? En “hen”..? 😉


 16. Pamela P skriver: 10 juli, 2013

  #14 emma_h – När du säger att Edward skall få titeln Duke of Edinburgh som Lifetime Peerage har du fel! Utdelas titeln så blir det som Hereditary Peerage bara det att det kanske blir att hans barn fortsätter som Lord och Lady, inte som prins och prinsessa. Fast inget säger att de inte kan bli prins och prinsessa då de blir större. Edward har tildelats titlarna Earl of Wessex och Viscount Severn som går i första hand på manslinjen eftersom det är Herditary Peerage. Dessa titlar dras in till kronan om Ed får sin fars 3 titlar. Ed kommer inte att byta Hereditary Peerage till Lifetime Peerage!


 17. Pamela P skriver: 10 juli, 2013

  Det sades att Wills inte ville ha en hertigtitel med 2 underhörande titlar då dessa titlar dras in till kronan om han själv önskar först då han blir kung. Orsaken varför han inte ville var att det följer med en massa undertitlar med Prins of Wales och enligt Wills blir det då en inflation i hertig-, Earl- och barontitlar. En annan orsak var att han önskade att Kate skulle bli HRH Princess Catherine of Wales och inte som nu HRH Princess William of Wales. Men Wills kan behålla de nuvarande 3 titlarna som kung och låta en son född som barn nr. 2 ärva dem om första barnet blir en flicka.


 18. Pamela P skriver: 10 juli, 2013

  Den första meningen som jag skrev om Williams titlar är lite missvisande då jag menar att om han önskar bli Prince of Wales. Han har själv uttryckt önskan att få Prince of Wales-titeln men om han inte ville ha den så skulle han inte få den. Den här titeln är inget tvång då man utnämns till den och man kröns till Prince of Wales. Det skedde med Charles då han var 21 år. Williams nuvarande 3 titlar kommer att vara separata från Prince of Wales med tillhörande undertitlar. Då William blir kung kan han bestämma om de nuvarande titlarna dras in eller om hans son ärver dem då han dör.


 19. emma_h skriver: 10 juli, 2013

  SvDText “…I slutet av förra året drev nämligen drottning Elizabeth på en förändring av den gamla förordningen som anger att döttrar ska kallas ”ladies” och inte prinsessor, och förändringen gick igenom den 9 januari tidigare i år…”

  Den Stora förändringen i UK var att via ny lag Manlig Förtur togs bort och de erhöll f u l l KOGNATISK TRONFÖLJD varpå QE2 utfärdade 1 eget förtydligande med Garanti i 1 s.k. LetterPatent-Dokument Om vilken rang (HRH) & titel (prins, prinsessa) detta flickebarn/pojken skulle få som förstfödd barnbarn till Prinsen av Wales liksom Tronföljare o framtida Regent
  Innan var det bara Daughter of Sovereign, GrandDaughter within Male Lineage(E2s sondöttrar) som fötts som “prinsessa”


 20. Lilla My skriver: 10 juli, 2013

  Så mamma Kate måste niga för sitt barn i officiella situationer eftersom barmet står högre i rang än Kate. förra året Någon som vet?


 21. Tjohanna skriver: 10 juli, 2013

  “Det blir en prins eller prinsessa. . .”
  Föga överraskenade må jag säga.


 22. emma_h skriver: 10 juli, 2013

  PamelaP_7. “…Tog det verkligen så lång tid att veta Williams namn? Jag hade för mig att det var kortare tid än 7 dagar och att det tog längre att få veta Harrys namn? …”

  Nej Tvärtom, PamelaP,… Kan variera kraftigt:
  W=7dar,
  Harry= 1dag -i samband m när Diana lämnade LindoW för hemfärd
  Charles = 1månad,
  Beatrice= 2 veckor


 23. Lydia skriver: 11 juli, 2013

  Desiree 9 Carl Philips barn kommer troligen bli prinsar och prinssessor medans Madeleines troligen hertigar och hertiginnor om man följer gängse regler och bortser från (som man ju redan gjort) med att de inte får gifta sig med enskild mans barn. Vi har ju en väldigt lite kungafamilj för tillfället (se övriga Europa exklusive Spanien). Tidigare var bernadottiska prinsar och prinsessor fler till antalet. Poängteras kanske bör att då tog man hertigdömena på större allvar och bodde/hade boende i sitt döme, vilket jag saknar. Vill också säga att Victoria och Madeleine är de första prinsessorna som också är hertiginnor.

  Än namnet på Williams barn då? Walter? Charles är ju inte ett kungligt namn från Elizabets “hus” inte heller Anne och Andrew.


 24. Snorkfröken skriver: 11 juli, 2013

  > 20
  Om bara damerna är närvarande, måste Catherine niga för Beatrice och Eugenie, men om hon är med William, niger B och E för Catherine. QEII gav en bestämmelse över denna ordning ngn tid efter W och C’s bröllop. Om det framtida barnet vet jag inte.


 25. Snorkfröken skriver: 11 juli, 2013

  > 23
  Om namnen: Storbritannien har haft två kungar som hette Charles (“Carl” av ätten Stuart). Charles II hade inga barn i sitt äktenskap, men flere barn med flere älskarinnor. Några av dessa barn är bland nuvarande Charles’s förfäder/mödrar. (Även Diana härstammade från dessa naturliga barn av Charles II).
  Storbritannien har också haft en regerande drottning som hette Anne (även hon av ätten Stuart) och flere “queen consorts” med samma namn.
  Bara Andrew är “ett främmande namn”. Prins Philips far var prins Andrea av Grekland. Andrew är den engelska formen av Andrea. Jag vet inte om Skottland, så länge det var självständigt, hade kung som hette Andrew.


 26. emma_h skriver: 11 juli, 2013

  PamelaP
  *Som prins o del av Male Lineage erbjuds man alltid en Hertigtitel vid giftermål såsom traditionen bjuder. Det tackade W ja till inför bröllopet, också m tanke på att K skulle få en egen titel i officiella sammanhang
  sen har Du FEL i Ditt påstående om Charles& “Kröning” – det kallas INVESTITURE 1 formell ceremoni om att för syns skull installeras som Kronprins – för C ägde rum 1969 – MEN som tronföljare nr 1 ÄR han redan kronprins emedan Prins Of Wales-titeln proklameras offentligt av QE2 via ett Letters Patent-dokument för charles redan Juli_1958


 27. emma_h skriver: 11 juli, 2013

  Lydia_23 andrew + william förekommer i house of windsors familjeträd likaså anne charles som för och mellannamn
  http://www.britroyals.com/windsortree.htm
  http://www.britroyals.com/stuart.htm
  http://www.britroyals.com/stewart.htm (skotska grenen)
  http://www.britroyals.com/tudor.htm
  http://www.britroyals.com/plantagenet.htm
  etcetera
  QE2 har blodsband m de flesta brittiska kunga ätter khus
  bortåt 700talet utöver utländska blodsband
  Prins Philips släkt finns ju att ta namn efter också… Just nu mest tippade namnet hos vadslagningsfirmorna är Alexandra (dansk prinsessa)


 28. emma_h skriver: 11 juli, 2013

  lydia 23
  maddes barn kommer få prins prinsesstitlar likväl som carl philips och victorias (hertig hertiginnetitlar är en bi-titel)
  det framgår av succesionsordningen då både ms o cps barn är ättlingar till CG och tronföljare

  apropå ditt påstående:
  “…Carl Philips barn kommer troligen bli prinsar och prinssessor medans Madeleines troligen hertigar och hertiginnor om man följer gängse regler..”


 29. emma_h skriver: 11 juli, 2013

  PP_17-CITAT “…En annan orsak var att han önskade att K skulle bli HRH Princess Catherine of W och inte som nu HRH Princess William of Wales…”

  struntprat – W liksom övriga inom Hovet vet & accepterar att det är omöjligt enligt titelregelverket för Kate att vara ngt annat än Princess William of Wales i dagsläget
  Titeln som hans mor hade i livet – som gift M e d HKH, som skild Utan HKH – lades “på is” till den dan då William avancerar till Heir Apparent-plats o kan utnämnas till Prince Of Wales av sin trontillträdda far. QE2 o hennes familj låter aldrig omvärlden veta hur deras personliga åsikter “är” i frågan, definitivt ej till media


 30. Pamela P skriver: 11 juli, 2013

  #23 Lydia – Anne är ett drottningnamn som förekommit under historien i England. James IIs dotter Anne var regerande drottning av Storbritannien. Den nuvarande drottningens farbror Edward VIII hade 7 förnamn och de 4 sista namnen var George Andrew Patrick David. Det är namnen på Englands, Skottlands, Irlands och Wales nationalhelgon. Det har aldrig funnits någon kung Andrew i Skottland men däremot kungar vid namn David.


 31. Pamela P skriver: 11 juli, 2013

  Drottning Victorias tredje son Arthur av Connaught hade mellannamnet Patrick. Han var far till kronprinsessan Margareta av Sverige. Hennes lillasyster var prinsessan Patricia av Connaught. Lord Mountbatten beundrade den bildsköna Patricia så mycket att han gav sin äldsta dotter namnet Patricia. Det är hon som idag är Countess Mountbatten of Burma. Hennes äldste son Norton Knatchbull är en av Williams 6 faddrar. Konstigt att namnet Patricia inte är med i spekulationerna om Williams och Catherines baby blir en flicka.


 32. Pamela P skriver: 11 juli, 2013

  Drottning Victorias fjärde och yngste son hette Leopold. Han var blödarsjuk. Bland hans förnamn hittar vi Duncan. Det har skottska kungar hetat. Duncan är med i spekulationerna som övrigt namn om Williams och Catherines baby blir en pojke. Prins Leopold var förfader till prinsessan Sibylla av Sverige.

  #25 Snorkfröken – Prins Charles härstammar inte från Charles IIs oäkta barn men det gör hans båda makor Diana och Camilla. Dessutom härstammar Diana från Charles IIs bror James IIs oäkta barn. Prins Charles härstammar endast från James Is dotter.


 33. Pamela P skriver: 11 juli, 2013

  Det här borde intressera dig, emma_h? Namnet Constance var med i spekulationerna båda gångerna då Diana väntade barn men konstigt nog inte den här gången. Constance av York var den första York-prinsessan. Klicka in på hennes mans sida och titta på ätten le Despenser’s vapen. http://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_le_Despenser,_Earl_of_Gloucester klicka sedan in och se på Dianas familjevapen. http://en.wikipedia.org/wiki/Earl_Spencer . Constance of York dog i staden Reading där Catherine flera hundra år efteråt föddes.


 34. Pamela P skriver: 11 juli, 2013

  Det blev något bortglömd i en link här, den rätta sidan skall vara http://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_le_Despenser,_1st_Earl_of_Gloucester
  Hans hustrus sida på Wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Constance_of_York


 35. emma_h skriver: 11 juli, 2013

  apropå namnalternativ – lista på namngivna förfäder (via mödernet & fädernet) : http://www.william1.co.uk/an1.htm …men även Kates släktnamn bör tas i beaktning i rättvisans namn, något som reflekteras i Hello´s top15-lista m motiveringar
  http://www.hellomagazine.com/royalty/2013070313337/prince-william-and-kate-royal-baby-names/
  http://www.hellomagazine.com/royalty/2013071013443/william-kate-royal-baby-name-sex-hair-poll/
  *alla döttrar i QE2s familj brukar som regel få “Elisabeth” som 1 av mellannamnen * åxå återkommande i QE2s familj: Son brukar få 1 av faderns förnamn, Dottern 1 av mammans förnamn Den namnkombination som snart tillkännages kommer nog va 1 Mix av parets egna namnfavoriter + familjenamn enligt HKHtradition


 36. Pamela P skriver: 11 juli, 2013

  Prins Edwards dotter Louises fjärde namn är Mary. Hon har det sist precis som farmor som bara har 3 namn. Men det är inte farmor som avses med namnet utan mormor. Grevinnan Sophies mors tilltalsnamn är Mary. Sonen James fjärde namn är Theo vilket fick engelsmännen att knorra då namnet ansågs okungligt. Namnet är en förkortning på orginalformen Theophilus och sidoformen Theophilius. Båda namnen finns i Sophies fars manligt nedstigande led. Theophilus finns också i Carole Middletons släkt. Kanske W och C är modigare än E och S så de vågar ge en yngre son Theophilus som övrigt namn?


 37. Pamela P skriver: 11 juli, 2013

  Ett val av namnet James skulle knappast göra farfar Charles glad. Ett val av namnet George som farmor Diana ansåg vara ett gubbnamn kommer att få henne att “rotera” i graven. Sanningen var att Diana började avsky namnet ännu mera efter sönernas födelse var att Charles och Camilla använde sig av sina sista namn George och Rosemary när de kontaktade varandra så inte deras äkta hälfter skulle förstå vad som pågick.


 38. emma_h skriver: 12 juli, 2013

  Charles indikerade igår att “det är inte långt kvar nu” Plus att den helikopter som länge stått redo i trädgården vid bostaden i Wales att ta W till London står tydligen inte kvar längre
  Och K smögs in häromdan på Lindo Wing för en final checkup utan att media-uppbådet märkte ngt snöpligt nog för dem

  Har dykt upp flera nya namn-förslag nu: bland annat Spencer (till pojke) som mellannamn för att hedra dess farmor – 1 omtyckt alternativ hos många http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/96-royal-baby-name-ideas-2046580


 39. emma_h skriver: 12 juli, 2013

  Pamela – övertygad om att D “glädjer sig åt” det namn som väljs
  Vanligtvis anses Theo vara “short for Theodore” för övrigt. att påstå “folket knorrar” över namnval är orealistiskt – de vet att välja namn f sitt barn är 1 familje-angelägenhet . Theo 1mellan-namn dvs ej omnämnt utanför familjen… S&E:s son James – inom kort nr9 till tronen – är också mer av doldisbarn varför folket EJ bryr sig därom till skillnad från Ks Royal-Bump innehållandes Britternas Näst-Näst-Nästa regent! folk i gemen lägger inte mellan-namn på minnet utan fokus blir mer på tilltals-namnet Brittiska folket engagerar sig i DEN namnfrågan då Vadslagning pågått sen Grav-vecka_8 om ALLT: Namn Hårfärg Antal bebisar(1, 2) Tidpunkt f födelse:Dag/Natt/Klockslag (f.m/e.m) Antal Dygn K stannar på Sjh, Vikt Längd Hårfärg Ögonfärg Antal dagar innan namnet meddelas etcetera


 40. Lydia skriver: 13 juli, 2013

  Men snälla ni jag ser att en hel del har kommenterat mitt inlägg om prins/prinsessnamnen så för att förtydliga: Jag är historiker med stort intresse för kungligheter så jo jag har rätt i mitt resonemang. Att Elisabeth är släkt med tidigare ätter är jag fullståndigt medveten om liksom att England haft kungar vid namn Charles och drottning Anne. Jag vet också att Philip är född prins av Grekland (och Danmark) och hans far hette Andreas dvs. Andrew. Elisabeths hus utgår ändå från huset Sachsen-Coburg-Gotha – vilka senare bytte till Windsor – genom den förste regenten av det huset Edvard VII. Så det är således inga namn från hennes “hus”. Charles skulle ha tillhört – eller om han gör det – Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg om man inte inom Philips familj bytt till Mountbatten. Samma som drottning Margrethe och kung Harald alltså.


 41. Lydia skriver: 13 juli, 2013

  Pamela 30 såg att jag missade detta med Edvard VIII och Andrew, så det går bort från mitt resonemang.

  Om det blir en flicka tror jag på Charlotte Camilla Elizabeth och eventuellt ett namn från en av faddrarna med tilltalsnamn Charlotte. Namnet efter den av någon annan nämnd drottning Alexandra och farfar Charles också för att både Catherine och hennes mor har namn som börjar på bokstaven c. Tror på Camilla för att påvisa sämja med pappas/svärfars val och att Diana går bort på grund av den tunga tyngd det namnet skulle ge barnet.


 42. emma_h skriver: 13 juli, 2013

  Lydia-Citat: Charles skulle ha tillhört Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg om man inte bytt till Mountbatten.
  tvärtom Lydia… Charles anor via blodsband är desamma oavsett om Prince Philip hette Mountbatten eller medfödda namnet resp familjetillhörigheten
  Det som faktiskt avgjorde att Charles samt efterkommande familjemedlemmar obestridligen räknas till huset WINDSOR var den proclamation QE gjorde via sitt LETTER PATENT April 1952
  http://www.heraldica.org/topics/britain/prince_highness_docs.htm#Apr_9_1952
  http://en.wikipedia.org/wiki/House_of_Windsor
  Philips enda alternativ för att bli far åt Charles m.fl. samt kunna äkta E var att avsäga sig prinstitel & byta medborgarskap för att sen som Mountbatten bli upphöjd t Br Prins & Hertig


 43. emma_h skriver: 13 juli, 2013

  komplettering till min 42…Lydia: denna länk är nog tydligare formulerat avser dock samma LettersPatent via QE plus det föregående LP:t via kung G i samma ämne/ärende
  http://everythingroyal.com/everythingroyalfamilyname.html
  Philip genomgick inte “bara” namn-byte för övrigt utan nödgades åxå byta religion fr grekisk-orthodox tro till Church of E utan vilket han aldrig beviljats inträde i Br. Khuset eller tillåtelse att äkta E


 44. Lydia skriver: 13 juli, 2013

  Emma-h 42 jadå efter pappret nu talar jag om just blodsbandet. Vet inte och förstår inte anledningen till ditt behov av att opponera när jag är ganska säker på att du mycket väl vet att det är just anorna jag talar om och inte någonting annat. Windsorätten är inte särdeles gammal i gemet. Elizabeth är den fjärde generationen endast, femte regenten, fast vet du ju. Detsamma som du nämner om Letter patent gjorde man inte när drottning Victoria gifte sig med Albert därför tillhör just Englands kungahus nu ätten Sachsen-Coburg-Gotha och efter namnbytet Windsor. (Kom nu inte med kommentaren om Storbritannien och att hon endast är tredje generationen “Windsor” eftersom namnbytet inte kom förrän med George V).
  Det är väl roligt om vi är några som sitter inne med information som man kan delge varandra. Hellre det för min skull än att man ska besserwissra varandra hela tiden. Vi har olika tänk kanske du och jag, jag som historiker tycker det är roligt med just anor och blodsband och diskuterar utifrån det här på en sida där man inte behöver vara formell. Man har alltid följt männens linje (så gott som) att man i dessa tider har kvinnlig tronföljd med medföljande att man ärver moderns ättelinje är något nytt och för mig byter man ätt efter den kvinnliga regentens bortgång, vilket har skett tidigare alltså och det är det som varit det rådande. Såg också att jag missat att Elizabeths yngsta farbror John hade Charles i sin namnföljd, så nu har jag bara rätt om Anne (om jag inte missat någonting mer :-)).


 45. emma_h skriver: 14 juli, 2013

  även Mitt inlägg handlade om ANOR o Khustillhörighet, om du läser mer noga Lydia… men då du hävdar att: CITAT_”…Man har alltid följt männens linje att man i dessa tider har kvinnlig tronföljd med medföljande att man ärver moderns ättelinje är något nytt…” Nytt?? det må gälla adliga släkter till 100% MEN nu har Brittiska Khuset levt med Kognatisk TF md manlig Förtur (primogeniture) så där har faktiskt kvinnliga Regenter funnits i högsta grad Exvis Drottning Victoria liksom DR Elisabeth 1&2
  Brittiska Drottning Victoria härstämmar ju både Pr Philip & hans maka ifrån… QE2 via Dr.V-Sonen Edward7e & Pr Philip via Dr.Vs Dotter Alice SAMT att makarna är OCKSÅ släkt på håll md varandra via Danska Kung Christian d9e =Far till Grekiska George1e & Danska Alexandra (iUK). Olika KungaÄtter men 1 enda stor Familj iallafall, vilket du som Historiker vet…


 46. Pamela P skriver: 14 juli, 2013

  Jag har tittat på vadslagningslistan med de 96 namnen och undrar hur det är med folks mentala hälsa när de sattsar pengar på de mest horribla namn som går att hittas. De måste förstå att de förlorar pengar på t.ex. Spencer för en pojke. En annan sak som jag stör mig på är att då både journalister och privatpersoner spekulerar på tidningarnas internetssidor skall alltid en pojke ha fyra namn medan en flicka förväntas få bara tre namn. Detta är helt fel då QE2s barn har 4 namn. Charles och Edwards har 4 namn medan Annes och Andrews har 3 namn.


 47. Pamela P skriver: 14 juli, 2013

  Drottningen har visserligen 3 namn och hennes syster hade 2 namn. Men det berode på att man vid deras födsel inte visste att KG6 och hans dotter QE2 skulle bli monarker. Så vi torde slå fast att barnet oavsett kön kommer att få 4 namn. Med ca 90% chans kommer namnen för en pojke att se ut så här “? Arthur Philip ?” och för en flicka kommer det att se ut så här “? Elizabeth Frances ?”. Jag skall försöka gissa vad det blir: James Arthur Philip Francis och Mary Elizabeth Frances Constance. Andra namn som första och sista namn Alexandra, Charlotte/ Alexandrina, Georgiana. Inget av namnen blir Camilla därför att man inte vill reta upp folket.


 48. Pamela P skriver: 14 juli, 2013

  Barnet kommer absolut inte att få namnen Diana, Carole eller Michael bland sina 4 namn. Drottningens kusin prins Michaels namn kommer från hans mors släkt det grekiska kungahuset. Carole är ett okungligt “svensson-namn” och Diana är både okungligt och betungande. Caroline kan vara möjligt. Dianas andra namn och hennes mors namn är Frances. Michael Ms andra namn är Francis. Det har sagts att Diana får vara med om en pojke får namnet Francis som sista namn. Frances torde vara självklart för en flicka som tredje namn och Michael M får då vara med på en kant. QE2 tillät inte Diana att använda något av sin fars namn.


 49. emma_h skriver: 15 juli, 2013

  Pamela P man kan i dagsläget inte säga något tvärsäkert alls egentligen vare sig om Antal namn Exakt VilkaNval som Får v Ej får förekomma… man kan bara se bakåt hurdant det varit i resp släkt samt ta med i beräkningen att föräldrarna kan vilja bestämma till VISS del själva, såsom de gjort ifråga om modernare HKHlivsstil i vardagen, julfirande bröllop i ett sätt att normalisera HKHlivet.
  Självklart har barnet rätt att få familjenamn ÄVEN fr Kates släkt – det behöver inte bli herr o fru Middletons egna utan kan bli andra mer bakåtliggande i tiden exvis: John(7st) Frederick(2st), Jane(3st) William(2st), Edward, Mary(3st) Olive Emily exvis i övrigt har famMs förfäder haft samma förnamn som QE2s förfädrar längre bak vilket underlättar jämvikt i n-diskussionerna


 50. Pamela P skriver: 15 juli, 2013

  #49 – Namnen kommer att bli 4 då det handlar om en tronföljares barn. 3 namn torde vara vikt för prins Harrys barn. QE2s och Charles samtliga barn har 4 namn. Annes och Andrews 3 namn. Edward “gjorde uppror” och gav sina 4 namn antagligen för att de inte är kungliga. Det togs inga namn från Dianas släkt om man bortser från William och Albert. Men med Albert avsågs egentligen Charles morfar och inte Dianas farfar. Diana fick inte använda John då det ansågs olycksdrabbat och det lär inte förändras med Williams baby. Vi får se om något namn utom Elizabeth används från Kates släkt.


 51. Pamela P skriver: 15 juli, 2013

  Frederick kommer troligen inte att användas på en tronföljare men på en yngre son. Detta namn hittar man i kungahuset, Dianas och Kates familjer. Jane som finns i både Dianas och Kates släkter är tabu då det räknas som olycksdrabbat pågrund av Jane Grey http://sv.wikipedia.org/wiki/Jane_Grey eller http://en.wikipedia.org/wiki/Jane_Grey . Emily och Olive lär inte användas då de är för okungliga. Constance kan kanske användas som namn 4 då det finns i Kates släkt. Jag såg inte det då jag skrev inlägg #33 och #34. Andra namn som t.ex. kan komma på fråga som 4:de namn är Alexandrina och Georgiana.


 52. emma_h skriver: 15 juli, 2013

  för HRH.Prince of C: förutom traditionella obligatoriska “1namn från Ws förnamn” så vore Edward 1 bra val då det finns i såväl Middletons som Dianas familj + flera generationer av QE2s förfäder & K-rikets regenter (bakåt 800talet) 1st Duke of C hette Frederick i 2anamn finns i Kates släkt åxå. 1st Duke of Cs far hette George
  för HRH.Princess of C: utöver det traditionella obligatoriska “Elisabeth” som mellannamn & “namn från Ks förnamn” …så kanske Pr:n döps efter den f d prinsessan av C (framtida Gd5s svärmor) som ihop m systern o deras barn gett förnamn åt flera Windsor-döttrar exvis Louise Mary – som också finns i Ks släkt. Charlotte är blivande gudmor P.s 2a-namn & 1st Duke of C:s mors-namn


 53. emma_h skriver: 15 juli, 2013

  citat: “Det togs inga namn från D:s släkt om man bortser från William och Albert.”
  *är många Albert & William i QE2s släktträd… både före och efter Drottning Vs regenttid länge tbaks Exvis 2nd Duke of C i2anamn
  *för övrigt så hade Ws föräldrar inte mkt att säga till om ö.h.t från att de dejtade gifte sig blev föräldrar – utan Drottningmoderns vilja styrde – Idag har britterna QE2 som är lyhörd mot W (och K)
  citat: “Vi får se om något namn utom Elizabeth används från Kates släkt.”
  nä är HKH-tradition att damerna får Elisabeth som 1 obligatoriskt mellannamn: Exvis Prinsessorna A of Cambridge M.A of Cambr prAlexandra, prAnne, prBeatrice, Zara P. Louise W. bla. annat


 54. emma_h skriver: 15 juli, 2013

  PP-CITAT Emily och Olive lär inte användas då de är för okungliga.

  Kate & Will har tydligen tagit hjälp av vänner beträffande namn-förslag så du kan nog vänta dig en mix av gammalt o nytt samt familjerelaterat liksom givetvis sånt m HKHanknytning
  de är moderna människor om än i HKHställning


 55. emma_h skriver: 15 juli, 2013

  PPcitat “…Frederick kommer troligen inte att användas på en tronföljare men på en yngre son…”

  Enligt Dig ja… men det HAR redan funnits 1 icke-“yngre” Son Frederick som var Next-in-Line dvs kronprins Prince of Wales med just det namnet, F dog hastigt av punkterad lunga under cricket-match o efterträddes av sonen George 3e
  OM Du tror att 1 halshuggen Henrik.d.8e-fru skulle hindra WK fr att överväga släktnamnet Jane som ev mellan-namn …bör Du väl ej föreslå “Georgiana” i UK ökänd adelsdam (född Spencer) till sin död svårt skuldsatt spelmissbrukare m älskare t hö & vänster + övergett utomäktenskapligt barn fr 1700talet?


 56. Pamela P skriver: 15 juli, 2013

  #53 emma_h – Att William & Albert finns i QE2s släkt vet jag. Men det var Diana som valde William då hon inspirerats från sin släkt. Då Harry föddes var bara namn nr. 2 och nr. 3 bestämda och det var Charles som hade valt dem. På Wikipedia påstås det att det var Wills som Diana ville att John skulle vara hans tilltalsnamn efter hennes far men det stämmer inte då Diana ville att det skulle vara Harry som haft John som tilltalsnamn. QE2 och Charles körde totalt över henne eftersom båda upplevde John som olycksdrabbat då Ed7 och G5 hade haft söner med det namnet som dött unga. Andra tidigare prinsar med namnet har också varit olycksdrabbade.


 57. Pamela P skriver: 15 juli, 2013

  emma_h – Du har fel när du säger att det var drottningmodern som valde namn på Charles & Dianas barn. Sanningen är att det var QE2 som stoppade diverse namn som i Dianas fall John och i Andrews & Sarahs fall Annabel och Victoria som var på förslag som tilltalsnamn på Beatrice. Andrew fick tjata till sig att Eugenie skulle få Victoria som mellannamn. Jag vet att det fanns ett mellanled med namnet Frederick mellan 2 George. QE2s fars namn nr. 2 var Frederick. Namnet kunde mycket väl bli det 4:de namnet på en tronföljare men inte tilltalsnamn då man knappast börjar med någon ny “den förste” idag som kung.


 58. Pamela P skriver: 15 juli, 2013

  Elizabeth behöver inte vara första obligatoriska mellannamn då Annes dotter heter Zara Anne Elizabeth och Edwards dotter Louise Alice Elizabeth Mary. Andrews döttrars namn är Beatrice Elizabeth Mary och Eugenie Victoria Helena. Av QE2s kvinnliga barnbarn är det 2 som har Elizabeth som andra mellannamn, 1 har det som första mellannamn och 1 saknar det helt. Olive och Emily lär inte komma på fråga då vännerna knappast kan komma och säga åt dem vilket namn de skall välja. Det här är inte Sverige!


 59. Pamela P skriver: 15 juli, 2013

  Bland kvinnliga förfäderna till Kate hittar vi t.ex. namn som Mary, Jane, Amelia, Elizabeth, Constance, Edith, Dorothy, Valerie och inte minst Carole. Så det finns andra namn än Olive och Emily. Jane Grey var inte H8s fru. Hon var ättling till hans syster Mary Tudor d.ä. och var enligt H8s testamente arvtagare efter H8s son Edward VI som var son till H8s 3:de fru Jane Seymour. Det är den fru du blandar med. Hon dog en naturlig död. Jane Grey var drottning i några dagar, sedan blev hon störtad och avrättad av H8s döttrar M1 och E1. Alla vet att Jane är ett tabu i kungahuset. Skulle Johanna komma i fråga så är det i den medeltida kungliga formen Joan.


 60. Pamela P skriver: 15 juli, 2013

  Det är fel att lägga skulden på Georgiana Spencer då hennes man bedrog henne med en annan kvinna. Hennes liv påminner mycket om Dianas då de var 3 i båda äktenskapen. Hon fick en dotter utanför äktenskapet som Fergie härstammar ifrån. Prinsessor har haft Georgiana som övrigt namn. Men Alexandrina är troligare som 4:de namn om inte en dotter får Alexandra som 1:sta namn. Några andra förslag t.ex. Wilhelmina, Henrietta och Frederica. Ett 4:de namn kunde vara Louisa/Louise som båda finns i kungahuset. Jag har hittat en Louisa i Dianas släkt men ingen Louisa/Louise i Kates släkt. Louis är Ws 4:de namn.


 61. emma_h skriver: 16 juli, 2013

  57_citat “emma_h – Du har fel när du säger att det var drottningmodern som valde namn på Charles & Dianas barn

  LÄS PP innan du replikerar… jag skrev “Ws föräldrar hade inte mkt att säga till om ö.h.t från att de dejtade gifte sig blev föräldrar – utan Drottningmoderns vilja styrde – Idag har britterna QE2 som är lyhörd mot W (och K)” generellt alltså i det mesta – förlita sig på wikipedia enbart bör man inte göra (det r öppet f vem som helst att skriva vad som helst), jag har flera källor &betydligt närmare Hovet/Ds familj


 62. emma_h skriver: 16 juli, 2013

  PP_#59 Var inte Barnslig Pamela – m dessa 10 rader kan man inte rapa upp samtliga namn i Kates Wills respektive Släkt plus egen motivering JAG GAV EX på för-namn som fanns i samtliga 3 av familjerna PÅ Mödernet+Fädernet – Edward Frederick George William Louise Mary Charlotte – eftersom MITT inlägg handlade om att hitta Gemensam nämnare i Förnamns-Förekomst genom åren så att man kunde via 1 mindre URVAL hitta troliga Alternativ att Gissa på …för Du eller nån annan VET de facto Ej vad W+K väljer i slutändan, eller hur -det är just vad folk världen över gör Nu: Funderar Diskuterar eller bettar via vadslagningsfirmor, såväl bland QE2s 134 miljoner undersåtar liksom vissa utrikes intresserade. Likaså Hänvisade jag till föredtta Prinsessan av Cambridge + ättlingar som alla gett QE2-släktingar förnamn genom åren. Båda släkträd finns att se om man vill ha alla namn


 63. emma_h skriver: 16 juli, 2013

  pp_56 citat_Att William & Albert finns i QE2s släkt vet jag.

  jaså… varför då detta citat: ”Det togs inga namn från Dianas släkt om man bortser från William och Albert.”
  JAG skrev som Svar på det:_”finns många Albert & William i QE2s släktträd… både före + efter Drottning Vs regenttid länge tbaks Exvis 2nd Duke of Cambridge i 2:a-namn”
  att Tilltalsnamn på framtida regent tas ur Khusets namnlängd är Självklart, stödjer min teori att man därtill försökte hitta 1namn m gemensam nämnare ur BÅDA familjer – Därtill ska Cambridge-titeln ha varit vikt åt Will sen Day1 varför namnvalet WILLIAM var solklart, m tanke på att 2a Duke Of Cambridge hette så. se ovan


 64. emma_h skriver: 16 juli, 2013

  58_PamelaP nu kommer Du med ett osant påstående beträff MIN formulering… citat:”…Elizabeth behöver inte vara första obligatoriska mellannamn… “Har jag ALDRIG påstått – däremot har jag påpekat att Elizabeth är “1” dvs E T T mellan-namn som återkommande tillfaller kvinnliga Windsor ättlingar – viss skillnad eller hur? jag har aldrig påstått att det placerats i viss Nr-ordning. Du har Tilltalsnamn & sen Mellannamn – Vilken inbördes ordning avgör Barnets Föräldrar! Detsamma gäller det föräldra-förnamn som Windsor-babyn ärver SÅSOM MellanNamn på valfri plats
  REPRIS av #53_PPcitat: ”Vi får se om ngt namn utom Elizabeth används från Ks släkt.”
  Mitt Svar:är HKH-tradition att damerna får Elisabeth som 1 obligatoriskt mellannamn: Exvis Pr A of Cambridge M.A of C PrAlexandra, PrAnne, PrBeatrice, Zara P. Louise W. bla. (på 3 generationr W-damer saknar 2st E som M-Namn såvitt jag såg)
  En familjetradition att ära familjens överhuvud m andra ord


 65. Pamela P skriver: 16 juli, 2013

  #63 emma_h – Nu säger du citat att “Därtill skall Cambridge-titeln ha varit vikt åt Will sen Day1varför namnvalet WILLIAM var solklart, m tanke på att 2a Duke of Cambridge hette så, se ovan” Om det är 2nd Duke of C av 4th creation du menar så hette han George till tilltalsnamn och William som mellannamn. William var ju Dianas val av namn och att någon från kungahuset skulle ha inspirerat henne stämmer inte. Det var hennes egen familj som hon inspirerades av. Så det stämmer inte att William var ett solklart namnval pågrund av att Duke of C skulle ha varit vikt för honom från Day1 som kan tolkas som från födseln eller dopet.


 66. Pamela P skriver: 16 juli, 2013

  Duke of Cambridge kan inte ha varit vikt från Day1 åt William eftersom titel tillsammans med Duke of Sussex blev erbjuden prins Edward som tackade nej. Senare blev Wills erbjuden de båda ovanstående titlar som var skandalfria plus Duke of Clarence. Just den titel som Edward i ungdomen framförde önskan om att få då han gifte sig. Drottningmodern och Charles förhindrade det. Varför Charles vill ha den här titeln reserverad för sig och sina söner är en gåta då Wills tackade nej till den för de tidigare skandalerna som binds vid den. Att det funnits en William (IV) med samma titel påverkade också. För snarlikt enligt Wills så han valde Duke of C.


 67. emma_h skriver: 16 juli, 2013

  Pamela P… det var DU som började m att “Göra stor grej av” att vissa Namn =Tabu på gr av de liv han/hon levt – Då du i samma andetag rekommenderade Georgiana beskrev jag i korthet W-släktingen Georgianas “livsstil” – EJ Gs ÄktenskapsStatus: de facto tidsenligt Normal i sagda specifika samhällsklass LIKT ALLA Arrangerade Äktenskap utifrån strategisk kombination av Landområden, Förmögenheter Titlar utan Förväntan på Känslor – Alltså jag beskrev hurdant G levde SITT liv (se ovan) – allom bekant för Britterna 2013 – mkt detaljerat beskrivet i oerhört kritikerrosade biografin om Georgiana Helt unik för sin tid Orädd fr bryta alla stränga normer betr hur 1 kvinna fick bete sig & Icke Skandal då…m andra ord. Som del av modernt Hov på 2000-talet väljer W o K Namn de gillar & uppenbarligen har de bett om namnförslag dvs “Inspiration” fr vänner – Ej som Du PP påstod nyss “överlåtit beslutet” åt dom (nr58)
  Mix av Gammalt & Nytt som sagt + HKHnamn i kombo md Icke-HKHnamn. W&K har Gemensamt Släkt-påbrå/-träd via Mary Boleyn – Som älskarinna åt Henrik .d.8e & sen H8s Svägerska


 68. Pamela P skriver: 16 juli, 2013

  En aspekt som inte tidigare diskuterats här är att tronföljaren får en skottsk anknytning som tilltalsnamn/mellannamn. Namnet bör komma från tidigare regerande skottska monarker eller från huset Stuart då Skottland och England förenades. Efter föreningen finns 2 såna namn och det är Charles och Anne. Vissa namn går idag att använda som både tilltalsnamn/mellannamn och det är William, Charles, James, Anne och Mary. Margaret och en massa kunganamn går att använda som mellannamn. Skottsk anknytning är QE2s mellannamn Mary, Charles och Williams tilltalsnamn.
  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Scottish_monarchs
  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_English_monarchs


 69. emma_h skriver: 16 juli, 2013

  tryckfelsnisse-ex…
  …betr hur 1 kvinna fick bete sig & Icke Skandal då…m andra ord
  ska givetvis va:
  …betr hur 1 kvinna fick bete sig – Skandal då…dock ej likaledes idag m andra ord


 70. emma_h skriver: 16 juli, 2013

  då QE2&Co med Nyfödd påG tittar på HKH-namn bakåt i tiden gör de EJ som Du särskiljer mellan 1a-namn å Mellan namn…
  utan då är de alla likvärdiga Namn-Alternativ, (tills de jämförs)
  Att Will skulle fått George som TILLTALSnamn är rätt tveksamt då G har varit flitigt använt bakåt s a m t enligt flera infokällor har Wills far Charles redan aviserat sen tidigare att C övervägt att vid tron-övertagande ta sig just namnet GEORGE som Regent! I UK har regenter2B alltid RÄTT att kalla sig för annat förnamn än de de lystrat till som kronprins
  BBC-Utdrag: “…The Pr of W has reportedly considered using the name George when he becomes King. Ch has discussed ditching the title “Charles III” because of some of the bloodiest periods in the monarchy’s history, (Times) A nr of kings in the past have adopted 1 of their Middle-names on ascension to the throne. …4 of the past 6 monarchs have adopted different titles, including QE2’s father George VI, christened Prince Albert.


 71. emma_h skriver: 16 juli, 2013

  slutet på sagda BBC-utdrag (se ovan):
  Former Buckingham Palace press spokesman D Arbiter said by using the name George as regent, Charles would be paying tribute to the both his grandparents.”It would not just be a tribute to his grandfather, but a sort of loving memory to his late grandmother, whom he absolutely adored,” “When she died in 2002, he was absolutely devastated.”


 72. Pamela P skriver: 16 juli, 2013

  Det finns olika källor som säger att QE2 hade hoppats att Wills egentligen skulle ha hetat James. En version säger att hon och Philip träffade de nyblivna föräldrarna efter födelsen. QE2 skulle då lagt fram James som ett förslag men Charles sa nej med motiveringen “Namnet James är sammankopplad med namnet Charles och båda namnen är knutna till ätten Stuart och det här var ett blodigt kapitel i monarkins historia”. Charles glömde att William III också bands till den här tidsperioden. Historien förtäljer inte vad QE2 vars två äldsta barns namn var inspirerade från Stuart-ätten tyckte om svaret. Men namnet James fördes aldrig mera på tal.


 73. Pamela P skriver: 16 juli, 2013

  QE2s far tyckte att hans namn Albert lät för tysk och det skulle vara orsaken varför han bytte till George VI. En annan orsak skulle vara att han inte ville starta ett nytt namn i regentlängden. Hans bror George, hertigen av Kent hade Edmund som mellannamn. Jag undrar om G6 hade haft Edmund som tilltalsnamn om han då skulle varit ovillig att starta ett nytt namn i regentlängden? George V och Mary hade dålig fantasi då deras söner har så många namn gemensamma: http://en.wikipedia.org/wiki/George_V . Om Charles kallar sig George VII riskerar båda namnen Charles och James att bli stämplade och obrukbara som kunganamn i framtiden.


 74. Pamela P skriver: 16 juli, 2013

  Ett par tidningar påstår att Wills och Kate tycker mycket om namnet Philip så att de vill ha det till tilltalsnamn och sonen skulle då bli kung Philip II. Första mellannamn blir Arthur, andra mellannamn blir Francis och tredje mellannamn skulle bli ett skottsk kunganamn som inte är Charles eller William. Nu finns det en liten krux med namnet. Den förste Philip var Mary Is make och medregent Filip II av Spanien. Han med armadan. Katolikerna kommer att jubla, anglikanerna kommer att knorra och presbyterianerna kommer att kasta molotov-cocktails. Prins Philip som namnet är meningen att hylla kommer i bakgrunden, enligt tidningarna.


 75. emma_h skriver: 17 juli, 2013

  PAMELA P Du påstod i nr 58 att Du bara funnit TRE m “Elizabeth” i mellan-namn & 1 utan(barnbarn) – förekomst i bara EN generation utgör EJ ngn “namn-tradition” som detta de facto är! Mer utbrett än så Utgår du fr QE2s släkt har Dottern ANNE mellan-namnet Elizabeth – bland BarnBarnen: ZARA, BEATRICE, LOUISE – likaså heter BarnBarnsBarnet ISLA åxå Elizabeth liksom QE2-Kusinen ALEXANDRA samt Drottningens SysterBarn SARAH just liksom Syster-BarnBarnet MARGARITA + Kusindöttrarna DAVINA & GABRIELLA …utöver QE2 S j ä l v finns dessförinnan åxå Prinsessan MARY A of Cambridge & Prinsessan Augusta of Cambridge från 18ootalet
  Prinsessan Mary varandes George Vs enda dotter + Ingifta Danska A har namngivit de QE-familjemedlemmar som antagit “Alexandra” som alternativt släkt-mellannamn istället. pr Eugenie döptes eft Q Vic släktingar. Vissa har fått också blom.namn som mellannamn: Rose Violet Marguerite Flora – 1vana från QE2sMors familj bland döttrarna.


 76. Linnea skriver: 17 juli, 2013

  Pamela P Tack för Dina trevliga och intressanta inlägg.märks Du är insatt i den Engelska,kungliga historien.Dina inlägg enkla o raka o pålästa, det gillar jag!


 77. emma_h skriver: 17 juli, 2013

  73 PP-Citat: “…dålig fantasi då deras söner har så många namn gemensamma…”
  DET sammanfattades bra av pr.Charles i enTVintervju tidigare i år… C sa ” What makes my Mother so appreciated & good at what She does is that whatever happens around us She manages to uphold traditions and provide a Continuity year after year by doing things exactly the same year after year”
  Att hedra”pay tribute to” tidigare kollegor/familjemedlemmar handlar inte bara om det utan också “Carry on 1 NameTradition” oavsett om det handlar om att namnge 1 nyfödd familjemedlem eller välja ett Regentnamn. Därför är det i UK förväntat att vid regent-byte att nykomlingen anpassar sig o gör namnbyte Exvis i Norge är Haakon vanligt K-namn, i DK har växelvis Christian Fredrik använts o Sve har Gustaf och Carl som Kunganamn


 78. emma_h skriver: 17 juli, 2013

  PP-Citat “…Jag undrar om G6 hade haft Edmund som tilltalsnamn om han skulle varit ovillig att starta ett nytt namn…”

  Om du med Edmund menar som NYTT namn som Regent…
  …så fanns det redan på 900talet en regerande Kung EDMUND då han ingick i House of Wessex-ätten! Han är 30th Great-Grandfather till QE2 o var kung över England o vissa bitar av Skottland… n ä s t a kom år 1016 King Edmund II lronside (hade problem m danskarna som tillf tog över Es tron) Kungaätten Plantaganet har haft flera Edmund…Vanligt bland Royal Heirs exvis kungRichard.2s tr-arvinge Edmund M. (1400talet) etc…
  därefter har Edmund blivit sporadiskt namn inom Kfamiljen
  Med tillbakablick så är enda alternativen på manliga Regent-namn just. William James Charles Edward Henry Richard… OM man ska hålla på traditionen – Och dt är Britterna kända f att göra!! Kvinnor har förekommit f lite f att skapa seriös namntradition ÄN vill säga…


 79. emma_h skriver: 17 juli, 2013

  PP-citat: “…QE2s far tyckte att hans namn Albert lät för tysk och det skulle vara orsaken varför han bytte till George VI…”

  då Dr Elizabeths far tog över befann sig Brittiska Monarkin i stor kris tack vare Abdikeringen som påverkade hela stämningen i landet & orsakat konstitutionell kris i ett samhälle som nyss genomgått 2 världskrig m ekonomiska svårigheter o allehanda problem. Föregångaren George den 5e hade varit den store landsfadern som både folket och politikerna förlitat sig på som förebild och stabil figur i samhället. QE2s far var innan känd som bara prins “Bertie” varför namnbyte till George inför sitt nya jobb signalerade ngt Nytt & Framtidstro Respekt men också all den kontinuitet & trygghet som Monarkin alltid varit – före Wallis S…


 80. Pamela P skriver: 17 juli, 2013

  Idag 17/7 är det Camillas födelsedag. Skall barnet födas innan dagen är slut? Men idag förlorar engelsmännen den näst största summan pengar de lagt ut på vadslagning om barnets födelse. Enligt en lista från slutet av juni hade engelsmännen satsat mest pengar på 7/7, näst mest 17/7 och tredje mest på 1/7. Jag har inte brytt mig att titta på senare listor. Men jag hoppas Kate håller ut till den 22/7 om det är en flicka. Den dagen är Maria Magdalenas dag. Bäst vore om barnet föddes den 27/7 men jag tror inte att det går så långt.


 81. Pamela P skriver: 17 juli, 2013

  #75 emma_h – Jag begränsade mig med vett och vilja till QE2s avkomlingar och tog de kvinnliga barnbarnen som exempel. QE2s dotters namn är Anne Elizabeth Alice Louise. Elizabeth är nr. 2 i namnraden precis som många förväntar sig att Ws och Cs baby får om namnet inte blir tilltalsnamn. Experter menar att Elizabeth som första mellannamn kommer att få britterna att tro det är en kunglig ordning på namnen som gäller men det är snarare en “middletonsk” ordning efter som Kate och hennes mor har Elizabeth som andra namn.


 82. Pamela P skriver: 17 juli, 2013

  QE2s dotters namn är Anne Elizabeth Alice Louise och QE2s sondotters namn är Louise Alice Elizabeth Mary. Jag vet att Philips mor hette Alice. Namnen Alice, Louise och Louisa har äldre anor i det engelska kungahuset redan före Philips tid så i skrivandes stund vet jag inte om kombinationerna Alice Louise och Louise Alice har använts redan tidigare före QE2s tid och hur mycket kombinationerna kan tänkas påverka barnets namn? QE2s tid har inte namnet Louise använts utan Alice? Kommer det att ske första gången med Ws baby eller kommer babyn att få Louisa i stället? Ws sista namn är Louis så de kan tänkas vilja ha nåt liknande.


 83. Pamela P skriver: 17 juli, 2013

  #77 – Det finns så många traditionsrika kungliga namn att det skulle funnits större variation. Även om man velat ha regentnamn som mellannamn. QE2 använde Edward 2 gånger. Dels som mellannamn på Andrew och som tilltalsnamn på Edward som i sin tur har ett okungligt namn Antony som första mellannamn. Det måste vara efter Margarets ofrälse man Lord Snowdon? Diana fick ett löfte av QE2 att inget av hennes barn skulle ha samma namn. Samma sak fick Sarah. Sophie har också fått det. Men QE2 har sista ordet.


 84. emma_h skriver: 17 juli, 2013

  Nu finns en a n n a n teori att nuvarande Princess Royal Anne är döpt efter just 1700talets Princess Royal Anne – dotter till K George II som är 5th Great-Grandfather till QE2 i nedstigande led… G2s barn har nämligen flertalet av de förnamn som QE2+P fördelat på sina barn Fam W. hör också till samma “träd” dvs House of Hannover Både “Anne” OCH “Charles” är ingalunda enbart skotska namn – har förekommit i England sen länge tillbaka – både Med/Utan HKHstatus. tidigast förekommande Anne i Engelska Khuset var Anne gift med Richard II på 1300talet, följt av många fler Exvis Anne of York Plantaganet =Syster till 2st Eng. Kungar: Edward IV och Richard III vars fru hette Anne Neville innan, Anne Boleyn, lite senare A of Hannover gift m eng. Kung William för att bara nämna några…


 85. Pamela P skriver: 17 juli, 2013

  #78 – Att de båda saxiska Edmund-kungarna kallas I och II är en historisk förfalskning av stora mått då regentlängder med ordningsnummer uppstod först med Wilhelm Erövraren efter normandisk-kontinental modell. De saxiska kungarna saknade alltså ordningsnummer. Samma med vikingakungarna. Tiden före Erövrarens dagar fanns minst 2 kungar som hade samma namn såsom t.ex. Edward, Edmund, Edgar och Harold. Före Edward I (1272-1307) fanns alltså 2 saxiska kungar med namnet Edward: Edward Martyren och Edward Bekännaren. Så kommer det en ny kung Edmund så blir han “den förste”.
  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_English_monarchs


 86. Pamela P skriver: 17 juli, 2013

  #79 – Sant är att det var en stor kris pågrund av E8s abdikation men WWII hade inte startat ännu år 1936. WWII pågick åren 1939-45. År 1936 höll herr Hitler sin olympiad i Berlin. Han skramlade antagligen redan då med vapnen även om det ännu inte brutit ut något krig. Britterna såg nog redan då vart åt det lutade så det var med den orsaken QE2s far inte ville bli Albert (I) då han tyckte namnet lät för tyskt.


 87. emma_h skriver: 17 juli, 2013

  Pamela_85 POÄNGEN var att i #78 bemöta Ditt påstående & påvisa att EDMUND ingalunda var ngt Nytt Oanvänt HKHnamn HUR det anges Med/Utan Siffra är väl helt upp till Britterna
  Irrelevant f mig annat än f att påvisa ATT & cirka NÄR HKHarna ifråga existerat “Nr eft Namnet” är lika angivet överallt till&med i HKHare-listan på Brittiska Hovets HEMSIDA.!! exvis: http://www.royal.gov.uk/HistoryoftheMonarchy/KingsandQueensofEngland/TheAnglo-Saxonkings/EdmundI.aspx
  1 annan kunglig Edmund: E Tudor= Son t änkedrottning Katarina (av V), far till Kung Henry den7e av Engl + 1 till HKH-Edmund – bror till Kungarna Edvard IV & Richard III of E Själv utsedd Lord Chancellor of Ireland + Earl of Rutland =del av den hvdTitel som ärvs inom vår prinsessmakes ingifta släkt dvs Chris svågers släkt… http://en.wikipedia.org/wiki/Edmund,_Earl_of_Rutland Och 1Earl of Cambridge + D of York-Edmund = Kunga-Son/Bror & gift m Spansk Prinsessa/dotter till Peter den Grymme av Kastilien


 88. emma_h skriver: 18 juli, 2013

  86_pamela.p…??? Behövdes inget ” Hitler skramlandes med vapen” folk hade FULLT UPP hemma m att lösa problem & klara vardan + UKs återuppbyggande då man befarade att ännu 1 krig var i faggorna – 1 tids andpaus – som jg skrev nyss: “NamnBytet (till George) signalerade ngt Nytt & Framtidstro Respekt men också all den Kontinuitet & Trygghet som Monarkin t i d i g a r e VARIT – före Wallis S…” Statistik visar på TRADITIONen med Manliga Nya Regenter GÖR NAMN-BYTE iUK vid Byte av R utav Respekt för Namntraditionen Br. Folkets behov av en Kontinuitet S ä r s k i l t D Å SOM Förtroendet för Monarkin var på NOLL – Repris-citat_#79: “…George den 5e hade varit den trygga store Landsfadern som både Folket + Politikerna förlitat sig på som Förebild & Grundbult i samhället.” I 1 läge av konstitutionell KRIS efter Brorsan Avgick, Svek & Övergav landet m sin skandalösa Golddigger till val av maka var Bertie i behov att framstå som ngt Nytt Seriös & ngt Annat än sin kronprins-identitet som “festglada Bertie” Alla val därefter va m tanke på Landets/Monarkins bästa!
  Varken Hitler eller H:s OS hör ej hit i sammanhanget för övrigt


 89. emma_h skriver: 18 juli, 2013

  81_PPcitat: “…Elizabeth som 1a Mellannamn kommer att få britterna att tro det är en Kunglig ordning på som gäller … är snarare ”Middletonsk” ordning eftersom K & hennes mor har Elizabeth som 2a namn…”
  Tvärtom…E-placering som namnNr2 FINNS redan i Br Khuset Det placeras i VARIERANDE tur-ordning bland HKHarna i QE2s familj:
  2a=BEATRICE Elizabeth
  2a=ANNE Elizabeth
  2a=ISLA Elizabeth
  2a=MARGARITA Elizabeth
  3a=LOUISE Alice Elizabeth
  3a=ZARA Anne Elizabeth
  3a=Alexandra Helen Elizabeth
  4a=MARY Adelaide Wilhelmina Elizabeth
  4a=AUGUSTA Caroline Charlotte Elizabeth


 90. emma_h skriver: 18 juli, 2013

  81_Pamela P
  det som folk i allmänhet ÄR nyfikna på & slår vad om via olika Bettingfirmor är V i l k a förnamnen BLIR med tanke på att många troliga alternativ finns i bådas familjer samt att WoK aviserat att de kan inkludera enstaka outsider-namn likväl
  …Alltså minimalt fokus vilken TURORDNING namnen hamnar i – just det avgörs inom familjen “of no importance to outsiders”
  Och senaste året har RetroNamn fått uppsving dvs supergammaldags-aktiga m 2a ord gör det betydligt mer svårtippat till gagn för vadslagningsfirmorna…


 91. emma_h skriver: 18 juli, 2013

  Prins Edwards dopnamn “Antony” är ett släktnamn om än ej via kungligt påbrå… alls Ej via ingifta Lord Snowdon som Du i #83 gissade på – LSnowdon var mäkta impopulär inom Kfamiljen under hans och Drottningsysterns problemfyllda tid som gifta.
  …utan personen ifråga var Sir Anthony Blunt vars liv var “upp som en sol o ner som en pannkaka” dvs först oerhört hyllad betitlad för att senare tas ifrån all ära bokstavligt efter ha ingått i värsta Spion-Skandalen i Englands historia… Han umgicks i flera år m familjen B-L regelbundet och var typ kusin via Dr-modern+QE2
  klart att QE2s svärdöttrar va ovilliga till att få As namn t sina barn http://www.dailymail.co.uk/news/article-1195881/Last-secrets-Queen-Mothers-favourite-traitor-Memoirs-society-spy-Anthony-Blunt-rock-Royals.html


 92. Pamela P skriver: 19 juli, 2013

  #87 – Jag såg att på sidan från hovet med de saxiska kungarna att man också numrerade de saxiska kungarna Eward som då skall vara 3 st. Men som sagt ordningsnumren på de saxiska kungarna har lagts till någon gång på ca 1700-1800-talet. Hade ordningsnumren funnits tidigare hade kungen Edward I som levde på andra halvan på 1200-talet varit kung Edward IV. Alltså skulle en ny kung Edmund bli den förste i allafall trots namnets långa tradition.


 93. Pamela P skriver: 19 juli, 2013

  #89 – Du måste ha missförstått mig. Jag känner till att flera kungliga kvinnor i brittiska kungahuset har Elizabeth som första mellannamn eller som andra mellannamn. Och det var just det jag syftade på som kunglig ordning. Det är det som britterna ser då de hör eller läser barnets namn. Men för Kate som har Elizabeth likt sin mor som första mellannamn är det viktigt att Elizabeth kommer på samma plats som de har. Alltså “middletonsk” ordning. Men det är ingenting vad vanligt folk bryr sig om då de ser den kungliga ordningen av namnen.


 94. Pamela P skriver: 19 juli, 2013

  88 – Av de senaste 6 monarkerna har 4 bytt namn och det ser jag mera som en slump än en tradition. Victoria bytte från Alexandrina till Victoria och inget av namnen hade någon tradition i UK. Jag förstår att Edward VII inte ville bestiga tronen med dubbelnamnet Albert Edward som han mor önskade. Edward VIII var väl menad från början att bli E8 då han inför folket var känd som Edward trots han i familjekretsen använde ett av sina 7 andra namn, David. Brodern Albert var aldrig menad som kung men bytte till ett av sina andra namn och blev George VI.


 95. Pamela P skriver: 19 juli, 2013

  Då Harry kom till världen saknade han första och fjärde namnet. Hans far som skulle välja 3 namn hade redan innan han föddes valt 2 namn, Charles Albert. Hans mor som endast skulle välja tilltalsnamnet hade under graviditeten förlorat kampen om John men fått löfte av QE2 att fritt välja mellan Henry eller Richard. Charles val av David ter sig märkligt med tanke på hur mycket drottningmodern avskydde E8 och Wallis. Det påstods att det var QE2 som valt det för att hedra sin farbror. Men det kan väl inte stämma med tanke på det lidande som drabbade hennes far? Om Charles valde så var det märkligt att QE2 godkände det?


 96. emma_h skriver: 19 juli, 2013

  PPditt förra CITAT_” E som 1:a mellan-namn kommer att få britterna att tro det är 1 Kunglig Ordning på namnen som gäller det är snarare “1 Middletonsk Ordning” eftersom Kate & Ks mor har Elizabeth som 2:a namn. (här påpekade DU att “E som Nr2” var “1middletonsk” n-variant) Varpå JAG visade m flera Ex att Khuset historiskt – Då som Nu – hade placerat Elizabeth bland M-namnen på olika Nr Plats i namn-följden på 2e 3e 4e “plats” i namn-raden (se min #89) N u skriver Du plötsligt att: jag måste “missförstått Dig” trots att Du tydligt skrev: att britterna skulle FELaktigt anta att Förnamn följt av Elizabeth (2aplats) som HKHtradition när dt i själva verket var FamM-traditionen som så bestämt 1 Br. Tronarvinges namnföljd dikteras EJ av Ingifts familjs “Vilja” Dream on! Är 1 beslutsprocess m QE2/Ch vars stora erfarenhet av K-husets namn-flora & n-traditioner IHOP MED Will&K fullt redo md Egna N-förslag inklusive Några från Kates släkt… Ej svårt att enas då flertalet namn finns i bådas familjer + att de åxå r släkt m varann på håll 1 Rättvis Mix av HKHaktiga & lite nyare namn – 1 namn-kombo passar såväl 1 framtida Regent,


 97. emma_h skriver: 19 juli, 2013

  95_pp-CITAT: “…C:s val av David ter sig märkligt m tanke på hur mycket drottningmodern avskydde E8.
  Det påstods att det var QE2 som valt det för att hedra sin farbror. Men det kan väl inte stämma med tanke på det lidande som drabbade hennes far?…”
  ABSOLUT INTE
  Prins Harrys Sista Förnamn DAVID är taget ur Fam. Mountbatten
  …likväl som…
  Pr Williams Sista Förnamn LOUIS härrör fr Fam. Mountbatten

  ANNAN HKH-TRADITION att ny-född Son får 1 av Pappans Förnamn: WILLIAM – Philip & HARRY – Charles


 98. emma_h skriver: 19 juli, 2013

  tillägg_97
  Charles´Sista-namn dvs GEORGE kom från G Mountbatten – bror till sedermera Drottning Louise (neé Mountbatten) av Sve och han utnämndes t 2nd Marquess of Milford Haven
  Äldsta syskonet var Andrew som QE2 namngav sin son i Tilltals-namn då hans Sista-namn blev detsamma som Wills: Louis(dessa 4 syskons pappa var prins Louis of Battenberg)

  Familjen Mountbatten har utöver vanligt förekommande Louise Alexandra… ännu 1 fint tjejnamn som skulle kunna funka än idag: Edwina


 99. Pamela P skriver: 19 juli, 2013

  #97 – Angående William trodde jag att Arthur var det namn som symboliserade Charles medan Philip kom efter farfar. Men Charles har ju båda namnen fast i omsvängd ordning.
  Få se om det nya barnet får något namn från Mountbatten därför att släktleden börjar komma altt längre i från varandra?


 100. Pamela P skriver: 19 juli, 2013

  Även om Charles sista namn var för att hedra Philips morbror George och hans 3:de namn Arthur för att hedra hans morfar så misstänker jag att de 2 sista namnen var medvetet placerade för att vara lika för båda. Exempel Albert Frederick Arthur George – Charles Philip Arthur George.


 101. Pamela P skriver: 19 juli, 2013

  #91 Jag tänkte på att Frederick var det enda av morfaderns namn som inte ficks av någon QE2s söner och Edward var den ende som inte fick något namn från morfadern. Att han inte fick Frederick kan ha berott på att Frederick skulle ha harmoniserat dåligt ihop med Richard eftersom -rick från Frederick och Rich- från Richard är samma ordstam. Mycket möjligt att Antony kom från Anthony Blunt men Edwards mellannamn är utan “h”. Är detta QE2s eller är det drottningmoderns verk? En annan sak var att Blunt blev väl avslöjad som spion 1964 samma år som Edward föddes? Men jag såg att han var i QE2s tjänst till 1972.


 102. Pamela P skriver: 19 juli, 2013

  Till sist vill jag säga att en liten prins eller prinsessa kan mycket väl ha föds innan jag kommit tillbaka på söndag!


 103. emma_h skriver: 19 juli, 2013

  pp-citat_94: “…Av de senaste 6 monarkerna har 4 bytt namn och det ser jag mera som en slump än en tradition…”
  jaha då är det väl åxå 1 “slump” att nordiska HKH-namn som Carl/Karl Gustaf Christian Fredrik Christian/Kristian Haakon m flera åter-använts genom åren …Eller så ÄR det som GBR allltid gjort Upprätthållit en NAMNTRADITION visavi Regent-uppdraget för att hedra tidigare familjemedlemmar & påvisa Kontinuitet som 1 av Br Monarkins grund-stenar (se Charles ord.i #77)
  För övrigt är d FEM av 6 regenter enligt TRADITION – E tilläts EJ ta vanliga R-namnet George vid R-bytet då alla inblandade visste E ej skulle bli långvarig 1/E var medveten om VILKA villkor som ställdes från familjen, hovet E:s politiker & folket 2/ E tillträdde per automatik v faderns död o väntade på Wallis S 2:a skilsmässa skulle gå igenom innan Es abdikering efter mindre än 1 år


 104. emma_h skriver: 19 juli, 2013

  PP-citat_94 “Victoria bytte från Alexandrina till Victoria och inget av namnen hade någon tradition i UK. http://en.wikipedia.org/wiki/Princess_Victoria_of_Saxe-Coburg-Saalfeld
  jodå…VICTORIA bytte likt övriga Br. regent-kollegor vid trontillträde för att särskilja Drottning-status från föregående Tronarvinge-status. Namnet ifråga hade V ärvt ifrån sin utifrån komna tyska Mor som gifts bort m brittisk tronarvinge – Q.Vic´s mors Ätt hade såväl tyskt danskt som ryskt påbrå. ryska namn som slutade på -ina -ovna passade ej i England typ Queen Vics 1a-namn Alexandrina… tack vare ryska släktband infördes idag vanliga HKHnamn som exvis Michael Nicholas Alexandra Alexander. Queen Vic fick jättemånga barn som giftes bort strategiskt m kungahus överallt. Namnen QVs barn & barnbarn fick ges till HKHare än idag runt om i Europa Inklusive vår Kronprinsessa


 105. emma_h skriver: 19 juli, 2013

  pp-citat: Få se om det nya barnet får något namn från Mountbatten därför att släktleden börjar komma altt längre i från varandra? “OM”??? självklart flertalet av namnen i sig är tidlösa
  snälla pamela – Mountbatten namnen FINNs ju i varje generation redan som Tilltals/Mellan-namn – makarna QE2+ Philip f.d Mbn är släkt m varann på 2 sätt via Queen Vics Barn/Barnbarn inom Brittiska, Grekiska Danska Släktträden… lika/snarlika urval att välja på – Mountbatten-Namn syns framförallt bland QE2s ättlingar i a l l a led utdelade enligt fasta namntraditioner LÄS mitt INLÄGG 98 http://www.britroyals.com/windsortree.htm Exvis Will + Andrew heter Louis, Edwards dotter heter Louise. George heter både Pr. M of Kent o Duke of K, Charles o Richard/D of Gl som också heter Alexander likt R:s son gör. Och så vidare…


 106. emma_h skriver: 20 juli, 2013
 107. emma_h skriver: 23 juli, 2013

  101_PP
  aktuell stavning av Antony/Anthony är ens personliga smak som avgör då uttalet blir ngt annourlunda med resp utan “h”

  Ditt Påstående är inkorrekt: “Blunt blev väl avslöjad som spion 1964 samma år som E föddes? … var i QE2s tjänst till 1972.”
  NEJ Sir A.B blev Spion-avslöjad 1979 via boken Climate of Treason (av A Boyle) Alltså 15 år senare – A.Blunt QE2s Släkting utnämndes 1953 till Royal Surveyor o sen Adviser f Hovets/Qe2s Konstsamling som sidojobb fram tills AB blev pensionär 1978 http://www.spartacus.schoolnet.co.uk/SSblunt.htm


 108. emma_h skriver: 23 juli, 2013

  101_PP I likhet m övriga bröder C och A döptes Edward inte EJ via morfadern Gd6e utan efter andra familjenamn-sedvänjor viss Symbolik & framförallt tidigare förfäder…
  Edward kunde ej – som traditionen anger – få ett av pappans förnamn då QE2s make hade ETT namn som tilldelades äldste sonen
  EDWARD 1.Regentnamn 2.Släktnamn via Dr Victoria 3 Englands före.detta SkyddsHelgon =1 Normandisk Kung med Referens t Es blivande Wessex-titel ANTONY – via DrM& E2-släkting RICHARD efter Gudfar Richard of Gloucester (vars mellannamn gavs till sonen Viscount S) LOUIS som alltid 4enamn taget ur Mountbatten-namnfloran (Will heter likadant som 4eNamn)


 109. emma_h skriver: 23 juli, 2013

  101_PP: apropå inte alls döpt efter morfar George 6e
  Nextinline-sonen Prinsen av Wales
  1.CHARLES traditionellt Släkt/HKHnamn för Kronprins ofta1a-namn 2.PHILIP faderns (enda) förnamn 3.ARTHUR Efter Dr Victorias yngsta son… urtida Kunganamn i verkliga livet + urgammal Legend, Eng.helgon 4.GEORGE MountbattenNamn (plus Englands Skyddshelgon Regentnamn, HKHsläkt-namn via Dr Vic. och tidigare än så)


 110. emma_h skriver: 23 juli, 2013

  101_PP: apropå inte alls döpt efter morfar George 6e

  QE2s son Hertigen av skotska staden York’
  1.ANDREW döpt efter farfar A af DK &G. “Andrew” är också Skottlands Skyddshelgon 2.ALBERT döpt efter Dr Victorias gemål likt morfadern G6, alltid mellannamns-placering då Dr.Vs make var såpass mobbad/utstött av Hkh-släkt/Hovet att A blev förvägrad Hertigtitel 3. CHRISTIAN efter danska Kung Cd.9e men även gammalt HKHnamn inom Br.Kfamiljen 4. EDWARD Mountbatten-arv: döpt efter Dr Victorias äldste Son E.den7e & Drottning Vs far – men annars populärt namn i både QE2/Philips släkter som via DrVictoria är släkt m varann


Annons

Laddar