Snart dags för Meghan och Harrys första långresa – det här ska de göra

Snart dags för Meghan och Harrys första långresa – det här ska de göra
Det är snart dags för prins Harry och Meghan att åka på sin första kungliga utrikesresa. Färden går över halva jordklotet till Australien Nya Zeeland, Fiji och Tonga. Under sin drygt två veckor långa vistelse ska de träffa premiärministrar, besöka sportevent, vara i nationalparker och träffa helt vanliga australiensare. Och njuta lite av romantiska Fiji på tu man hand!
Annons

Prins Harry och hans fru Meghan kommer att åka på sin första stora genomresa utomlands i nästa månad. Och resan går till Australien, Nya Zeeland, Fiji och Tonga.

Prinsparet ska bland annat besöka Australien.
Prinsparet ska bland annat besöka Australien.

Kensington Palace släppte detaljerna av deras kungliga rundresa, vilken är lagd kring the Invictus Games, det internationella sporteventet för skadade och sjuka idrottsveteraner. Det är grundat av prins Harry och hålls i år i Sydney.

Annons
Operahuset i Sidney by night.
Operahuset i Sydney by night.

Deras besök, som är en del av en rundresa genom fyra länder kommer att generera stora folkmassor som vill få en glimt av den populära prinsen och hans glamorösa, amerikanska hustru. Prins Harry är ju ungdomsambassadör och paret kommer säkerligen att få besöka företag och dylikt som involverar unga människor och deras fokus på arbete, kompetensutveckling och samhällsledarskap. De lär också vara med och puffa för kampanjer som hjälper bönder som kämpar mot torkan och titta på projekt som hjälper till att skydda det australiensiska djurlivet.

Meghan och Harry ska på långresa ihop.

Australiens premiärminister Scott Morrison säger att han ser fram emot att få välkomna prins Harry and Meghan i nästa månad.

– Deras besök kommer att bli en möjlighet för att slå ett slag för de fantastiska idrottsinsatserna från hela världen på the Invictus Games och promota ungt ledarskap och miljövårdsinsatser, sa han.

Den 16 dagar långa resan lär ge Australien en internationell jackpot då hundratals brittiska journalister och fotografer flyger till Australien för att följa hertigparets resa. Kensington Palace och Buckingham Palace avslöjar att de haft kungliga medhjälpare i Australien under flera veckor som har jobbat med resplanen. De berättar att det lär bli flera tillfällen för folket att få se Meghan och Harry på nära håll.

Meghan och prins Harry.

Kensington Palace meddelade tidigare i veckan att det var Australien och Nya Zeelands regering som bjöd in paret på besök. Paret bestämde sig då även för att besöka Fiji och Tonga. Fler detaljer om var hertigparet kommer att befinna sig kommer att avslöjas i sinom tid. Det nygifta hertigparets rundresa börjar med en heldag i Sydney den 16 oktober, dagen därpå besöker de Dubbo in rural New South Wales.

Den 18 oktober åker de vidare till Melbourne innan de återvänder till Sydney för Invictus Games events mellan den 19-21 oktober. Spelens själva öppningsceremoni kommer att gå av stapeln den 20 oktober. Måndagen den 22 oktober åker hertigparet till Frasier Island i Queensland där de kommer att få se Queen’s Canopy project vars mål är att återställa regnskogen.

Kensington Palace berättar att prins Harry och Meghan även kommer att njuta av Fiji i tre dagar. De bor i Suva den 23:e och 24:e oktober och fortsätter till Nadu den 25:e. Därefter åker de till Tonga och bor i Nuku’alofa.

Två dagars mellanlandning på Fiji blir nog en skön liten paus under Harry och Meghans hektiska resa.
Två dagars mellanlandning på Fiji blir nog en skön liten paus under Harry och Meghans hektiska resa.

Sent den 26 oktober styr de åter kosan mot Sydney där de dagen därpå är med på avslutningsceremonin av the Invictus Games. Efter det fortsätter de till Wellington på Nya Zeeland där de utan tvivel kommer att träffa öns premiärminister Jacinda Ardern och hennes lilla bebis Neve Te Aroha. Hon och hennes man Clarke Gayford fick sin bebis i midsomras.

Drottning Elizabeth har också träffat Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern. Nu är det Harry och Meghans tur.
Drottning Elizabeth har också träffat Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern. Nu är det Harry och Meghans tur.
Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern och hennes man ClarkGayford visar upp lilla bebis Neve Te Aroha som de fick i midsomras.
Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern och hennes man ClarkGayford visar upp lilla bebis Neve Te Aroha som de fick i midsomras.

Den 28 oktober är de alltså i Wellington och dagen därpå åker de till nationalparken the Abel Tasman National Park innan Auckland väntar den 30:e.

Nationalparken the Abel Tasman National Park.

Avslutningsvis åker de till Rotorua på Nya Zeeland den 31 oktober innan de vänder hemåt till de brittiska öarna.

Meghan och prins Harry.

Så här ser reserutten under Australienresan ut dag för dag:

Tisdag 16:e oktober: Sydney

Onsdag 17:e oktober: Dubbo

Torsdag 18:e oktober: Melbourne

Fredag 19:e oktober: Sydney

Lördag 20:e oktober: Sydney

Söndag 21:a oktober: Sydney

Måndag 22:a oktober: Fraser Island

Tisdag 23:e oktober: Fiji

Onsdag 24:e oktober: Fiji

Torsdag 25:e oktober: Tonga

Fredag 26:e oktober: Sydney

Lördag 27:e oktober: Sydney

Söndag 28 oktober: Wellington Nya Zeeland

Måndag 29 oktober:

Tisdag 30 oktober: Auckland Nya Zeeland

Onsdag 31 oktober: Rotorua Nya Zeeland

Foto: IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

5 kommentarer till “Snart dags för Meghan och Harrys första långresa – det här ska de göra”

 1. vesna skriver: 13 september, 2018

  Det kommer att bli många intressanta möte och upplevelser. Hoppas att hon inte bara lever av kärlek för hon är mycket small numera.


  1. Jeanette skriver: 14 september, 2018

   Vesna… det är nog anpassningen till den nya situationen som tär på kroppen. Kroppen får en chock och klarar inte av mat. Hoppas hon får i sig lite fett som yoghurt. Eller så är hon gravid… jag förlorade också vikt under min graviditet.


  2. Birthe Vejrum skriver: 14 september, 2018

   Jeanette – Meghan er i k k e gravid.
   Og eftersom der har været udbrud af zika-virus på Tonga/Fiji øerne kan du helt og aldeles stoppe med at spekulere i det.


 2. Esse skriver: 14 september, 2018

  give us a break


 3. Ina Lykkegaard skriver: 14 september, 2018

  Jeg fatter ikke hvorfor Harry og Meghans gøren og laden er så interessant. Harry var jo nærmest overset førhen og nu er han pludselig interessant – for hvad?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar