Detta gjorde Madeleine med familjen i helgen

Detta gjorde Madeleine med familjen i helgen
Prinsessan Madeleine har uppdaterat sin instagram, och visar nu vad familjen gjorde i helgen hemma i Florida!
Annons

Den amerikanska och älskade pumpa- och spökhögtiden Halloween närmar sig med monstersteg. Och i den kungliga världen innebär detta även en gullig hälsning från barnen Bernadotte-O’Neill!

Under sen söndagskväll, svensk tid, laddade prinsessan Madeleine upp en ny bild på sin Instagramsida. Eller närmare bestämt ett kollage bestående av fem soliga bilder tagna av Madeleine själv, varav tre av dem visar barnen tydligt. Under bilden skriver hon ”Sunday Funday”, och vi får därmed reda på vad familjen hittade på i helgen!

Sunday Funday ?

Ett inlägg delat av Princess Madeleine of Sweden (@princess_madeleine_of_sweden)

Annons


På bilderna ser vi bland andra de kungliga syskonen Leonore och Nicolas iklädda skrämmande häxhattar, sittandes på en bänk. Och oj vad Leonore har blivit stor! Borta är den där spralliga lillsessan vi så många gånger sett rymma över borggårdar och genom altargångar! Och kvar är en tjej som numera är en stolt storasyster, stor nog att klara mycket själv. Och nu syns det är ytterst få månader som skiljer prins Nicolas och prinsessan Leonore åt.

Bilderna visar att familjen ägnade söndagen åt att plocka en pumpa fin nog för att dekorera det nya hemmet i Florida, en tradition Madeleine startade när Leonore föddes. Vi har nämligen sett Madeleine dela en Halloween-hälsning tidigare.

Gjort hälsning tidigare!

Den första gången vi fick en pumpa-hälsning som denna var nämligen när prinsessan Madeleine flyttade till USA förra gången, under prinsessan Leonores första år i livet.

Då fick vi se Leonore intill en nästan lika stor pumpa och till bilden hade Madeleine skrivit texten ”Sweet Pumpkins”.

Sweet Pumpkins!

Posted by Princess Madeleine of Sweden on Sunday, October 26, 2014

Bilden laddades upp den 26 oktober 2014, alltså för nästan exakt fyra år sedan. Och tänk vad mycket som hänt på dessa fyra år! Ett barn har blivit tre. New York har blivit London för att sedan bli Miami. Men peppen över pumporna inför Halloween består! Och nu äntligen är barnen stora nog att skapa alldeles egna pumpamonster där hemma, och fylla dem med ljus!

Foto Stella pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

58 kommentarer till “Detta gjorde Madeleine med familjen i helgen”

 1. MINSKIMinna%20miller skriver: 22 oktober, 2018

  Hoh hoijaa


 2. m skriver: 22 oktober, 2018

  Happy Halloween, härliga bilder på barnen. 🙂


 3. Pa skriver: 22 oktober, 2018

  ja tänk vad familjen får uppleva mycket!!
  De kan resa och bo i flera länder..och en lägenhet i Stockholm för att hälsa på släkt o vänner.


  1. konsttanten skriver: 22 oktober, 2018

   Ny signatur igen! Missunnsam?


 4. Augustiblomman skriver: 22 oktober, 2018

  Det vore bättre att Madeleine med barn vore i Sverige och firade en stundande svensk tradition. Nämligen Alla helgons dag då man hedrar sina bortgångna kära genom att tända ljus på graven.
  Madeleines barn kommer att bli mer amerikanska än svenska. Ändå ska det vara så viktigt att dom är svensk prinsessa och prinsar. Varför, när Madeleine tar sånt avstånd från Sverige att hon inte ens vill bo här.
  Tala om att äta kakan och ändå ha den kvar.


  1. konsttanten skriver: 22 oktober, 2018

   Madeleine vill vara hos sin älskade man, som hon är gift och har barn med.Inget konstigt med det. Låt henne vara; öka ej hennes ibland dåliga samvete!! Hon gör så gott hon kan.


  2. malle skriver: 23 oktober, 2018

   Öh?? Jag hoppas innerligt inte att du bara tänker på dina nära en gång om året. Man behöver inte “fira” alla Helgona en gång om året, Det kan man göra när som och oberoende vart man befinner sig i världen Väldigt konstigt resonemang,


 5. Allegra skriver: 22 oktober, 2018

  Madeleine är en skicklig fotograf – den begåvningen finns i familjen. Tänk om hon samlade bilderna till en bok att ges ut till förmån för Childhood!


 6. Gunnel skriver: 22 oktober, 2018

  En bild säger mer än tusen ord och sedan kan Svensk Dam skriva en hel artikel på den!


 7. Dorte skriver: 22 oktober, 2018

  Hvordan kan man bo så langt væk fra Sverige og have så få officielle opgaver – og stadig være en del af den kongelige familie? Det giver ikke mening. Det kan ihvertfald ikke fortsætte.


 8. Pa skriver: 22 oktober, 2018

  nej varför skulle jag inte unna dem ett spännande liv!Chris är ju amerikan och halloween i usa är ju en jättemysig högtid..har själv bott där…??


 9. MINSKIMinna%20miller skriver: 22 oktober, 2018

  Vem betalar denna lyxliv som Madeleine lever??Svenska folket.Förstår inte


  1. Mona skriver: 22 oktober, 2018

   Chris jobbar och har säkert en bra lön.Han är finansman.Han har ärvt sin pappa.Madeleine har minst 30 milj i egen förmögenhet.Hon betalade ca 600 000 kr i skatt 2017 på sin inkomster av kapital.Madeleine får inte apanage och då hon inte är folkbokförd i Sverige så får hon inte
   barnbidrag eller andra sociala förmåner. Hon fick betala för Adriennes förlossning då den var planerad att ske i Sverige.Madeleine var inte folkbokförd här och då får man bara akuta åtgärder som EU medborgare.


  2. Helene skriver: 22 oktober, 2018

   MINSKI,
   Bästa Minski. Vi svenskar, får vara glada över att kloka Madeleine gifte sig med en man som kommer från en familj med studietraditioner, samt ett välbeställt hem. Mr. O.Neill har, som du kanske vet, ett välbetalt arbete kan därför försörja sig ock sin familj, utan “kunglig titel”. Så bästa MINSKI–den familjen behöver vi inte oroa oss över!


  3. konsttanten skriver: 22 oktober, 2018

   Chris och Madeleine betalar sitt leverne själva; EJ av svenska folket. Försök att förstå det.


  4. AiFia skriver: 23 oktober, 2018

   Mona…..
   Tror du att Ms avkastning på 30 miljoner räcker till hennes livsföring…..
   Vad vet du om CONs lön och/eller inkomster…..
   Dina uppgifter om sjukvårdsförmåner för svenska medborgare i EU är helt fel….
   Det du påstår gäller endast t.ex. Svenskar som bor utanför EU…
   Läs in fakta ….


 10. Kerstin Bergström skriver: 22 oktober, 2018

  Väntar på att få höra hur mycket eventet i NY gav. Förr gick hon ut o tala om det inom 1 vecka men nu har det snart gått 3 veckor o inte ett ord om det. Bryr sig tydligen inte om något.


 11. evchen skriver: 22 oktober, 2018

  Lyxliv? En pumpa. Jag har fem stycken men kan inte kalla mitt liv lyxliv.


 12. gunfalk skriver: 22 oktober, 2018

  Det är hög tid att lyxprinsessan avsäger sig sin titel och därmed tillgång till kungens apanage. Många svenskar är oändligt trötta på denna dam, som lever i lyx och dessutom förfogar över en stor våning i hovstallet, som hon kan nyttja när hon får lust. Hon kan bo hos sina föräldrar, som andra får göra.


 13. ancibetgfeldt i skriver: 22 oktober, 2018

  MINSKI Madelene träffade en rik man.

  Så har jag uppfattat det, får hon apenage.?


 14. Singoalla skriver: 22 oktober, 2018

  Minski, Madeleine har en stor egen förmögenhet (liksom syskonen) och den ger säkert en bra avkastning varje år. Därtill har Chris sagt att han försörjer sin familj. Apanaget går till kungen, sen är det upp till honom om han delar med sig av det när barnen har kostnader för att representera. Det är ingen orsak att gnälla. Apanagets storlek avgör den demokratiskt valda riksdagen.


 15. vesna skriver: 22 oktober, 2018

  Mycket vackra bilder. Vilka söta och rara barn!


 16. Undring skriver: 22 oktober, 2018

  Tramsig, svensk media skäms inte för att framhålla slöseriet.


  1. konsttanten skriver: 23 oktober, 2018

   Vilket slöseri?


 17. Papaveran skriver: 22 oktober, 2018

  Happy Halloween, lovely pic of Leonore and Nicolas!?


 18. PernillaA skriver: 23 oktober, 2018

  Det finns två möjligheter, Chris anpassar sig och flyttar till Stockholm , han kan ju antagligen jobba överallt eller så avsäger sig Madeleine sin titel , man kan inte komma hem rigga upp sig blommiga klänningar , få ett officiellt dop till sina barn prinsesstitel och seraphimerorden och sedan resa igen.


 19. Augustiblomman skriver: 23 oktober, 2018

  Fast nu handlar det här varken om lyxliv eller pengar.
  Som svensk prinsessa och tre barn som ingår i tronföljden ska hon bo i Sverige och ge sina barn svenska traditioner och kännedom om hur Sverige är uppbyggt och framför allt svenska som språk.
  Detta står i dom bestämmelser som gäller för tronföljare och det vill ju Madeleine absolut att barnen ska vara..
  Jag tror inte att Madeleine inser hur mycket hon sviker sin familj genom att inte vara med och arbeta för Sverige.


  1. Karin skriver: 23 oktober, 2018

   Vi har sex kungligheter i Sve som kunde jobba, men uppdragen verkar bara räcka till fyra (ja Mona, vi vet alla hur många inbjudningar de får, men om vi håller oss till “riktiga” uppdrag). CP och S har lite ströuppdrag, men håller mest på med privata intressen. CP:s, S:s och M:s arbetsinsats verkar inte behövas så länge som kungaparet har hälsan i behåll, så jag tror inte att någon i familjen anser att M sviker familjen. M har ju lika stor rätt att vara hemma med barnen på heltid som CP och S har


 20. Kristiina från Turku skriver: 23 oktober, 2018

  Chris måste ha en bra lön om de betalar 178 000 kronor per månad hyra i Miami som Expressen skrev. Det gör 2,14 miljoner kronor per år.


 21. Helene skriver: 23 oktober, 2018

  En liten liten fundering endast,,,,,,Ni som oroas över Chris O’Neill,s ekonomi–en privatperson som vi inte försörjer, en icke kunglig arbetare,
  exakt som vilken Brittisk finansman som helst. Det som ligger honom i fatet är: Han blev förälskad i en svensk kvinna som råkade vara född som prinsessa. Vi svenskar, försörjer 2 st. ingifta , som kom in i kungahuset med 0=noll kronor på fickan! Borde inte pengabekymret ligga där???


  1. josefin skriver: 24 oktober, 2018

   Jo, det borde det!


  2. konsttanten skriver: 24 oktober, 2018

   Hellre äkta kärlek, skötsam, ansvar, vilja, fint uppträdande vid uppdrag, och även föräldrar/syskon som håller tyst, än…en sk rik.


 22. Kerstin Bergström skriver: 23 oktober, 2018

  svar t. Karin 23 okt.2018 kl.10:36 Eftersom du anser att C-P endast håller på med privata saker tycker jag att du ska gå in på hovets hemsid. tryck fram kunga familjen o under C-P står beskyddarskap. Bl.a står dyslexi föreningen.Det är föreningen som har ansökt om att få honom som beskyddare lika så det lilla barnet som han nu snart ska dela ut stipendier .Han har 14 org. o Madeleine har 6 org. Ta reda på vad som är jobb o vad som är privat o inte anklaga dem för bara har privata saker.


  1. Karin skriver: 24 oktober, 2018

   Du får Kerstin gärna citera var jag skrivit att CP bara håller på med privata saker. Exemplet du nämner om hans engagemang för dyslexin är beundransvärt och räknas självklart som jobb. Lika så tycker jag att han tar sitt hertigdöme på allvar och besöker området föredömligt ofta, både privat och i jobbsammanhang.
   Jag har god koll på vad de har för beskyddarskap, varför tror du att alla som har en avvikande åsikt än du i vilket ämne som helst inte har koll, vad får dig att alltid dra det kortet?


  2. Desirée skriver: 24 oktober, 2018

   Vi vet inte ett dugg om hur mycket faktiskt arbete det är med dessa s.k. beskyddarskap. Att CP nu på sistone deltagit ett par gånger, några timmar, på event om dyslexi betyder ju inte att han per helår lägger ner så mycket tid på det. Däremot vet vi att han ägnar sig en del åt design och racing vilka båda är privata engagemang.


  3. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 25 oktober, 2018

   Karin
   Nej, inget svårt alls att kolla deras beskyddarskap! Att M. “bara” har 6 st. och inte 14 st. beror så klart på att hon är tillsatt på Childhood -på HELTID!! Något sånt åtagande har inte CP.
   Desirée
   Ja, man ser bara att han närvarar några timmar per år för varje beskyddarskap, och flera av dem är hans personliga intressen: Kungl. Motorbåtklubben, Kungl. Svenska Segelsällskapet, Stiftelsen Marianne & Sigvard B. konstnärsfond, Svenska rallyt, Volvo Ocean Race..


 23. Leo skriver: 24 oktober, 2018

  Det räcker med kungaparet o kronprinsessparet, nu när Madeleine bor utomlands!


 24. CVM skriver: 24 oktober, 2018

  Någon av tanterna undrar om 30 miljoner räcker till
  Prinsessan Madeleines levende…….
  Javisst gör det 4-5 % avkastning med chablonskatt
  och sin Man Herr O’neill inkomst klarar sig detta par
  alldeles utmärkt på egna ben.
  CVM


  1. A1Fia skriver: 25 oktober, 2018

   Vad vet du om COMs inkomster….
   Har du “inside information”….
   Avkastning på 4-5 % mius skatt … vad räcker det till….med tankar på utgifter/kostnader…..

   Tänk efter en gång till och få ordning på dina tankar/beräkningar/information….


 25. Singoalla skriver: 24 oktober, 2018

  Vi har nu monarki, den som har något enot det kan ju engagera sig i Vänsterpartiet som mig veterligt är det enda parti med republik på agendan. Gnälla här är inte särskilt smart. SvD är en ”kunglig veckotidning” ju.


  1. konsttanten skriver: 24 oktober, 2018

   Ett synnerligen bra råd!


 26. Kerstin Bergström skriver: 24 oktober, 2018

  svar t. Karin 24 okt. kl.07:54 återgå till din kommentar 23okt.kl.10:36. Det var vad jag fick utav din kommentar. Det var väl inte länge sedan han var en hel helg o dömde kocklands laget. Det är ej de själva som ber organisationerna om beskyddarskap utan organisationerna kontaktar hovet o så frågar hovet vederbörande om de vill ställa upp. Barnen är små o då får de ställa upp i deras hertigdömen tills de blir stora o klarar det själva.


 27. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 24 oktober, 2018

  Helene 23 oktober, 2018 kl. 18:20
  Helt riktigt. Chris ekonomi är det sista vi behöver bekymra oss om, inte har vi med den att göra heller. Totalt fel fokus!
  Han är ödmjuk och en äkta gentleman. Hans mor och systrar lägger sig inte i monarkin här. De har inte ens fått eget kontor på Kungliga Slottet.


  1. Helene skriver: 24 oktober, 2018

   Gredeline, angående kontor på slottet,,,,SKB Sweden AB visar röda siffror i senaste årsbeskedet. Men om detta talas det tyst. Det är ju ingen hemlighet att prinsessan Sofia har anlitat sin Far ock syster, att sköta företaget. Att företaget har sitt kontot på Hans Majestäts Kungliga Hovförvaltning, är möjligen iögonfallande.


 28. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 25 oktober, 2018

  Helene
  Ja, många mysterium…
  Citat ang. Kungliga Slottet; “Slottet är H.M. Konungens officiella residens och väsentliga delar av monarkins representation äger rum här,.”
  “Slottet är arbetsplats för Kungaparet och de ämbeten som ingår i Kungl. Hovstaterna.”
  Ingenstans kan jag se att det även är privat arbetsplats för fam. Hellqvist.
  Vad jag vet tillhör det staten, alltså a l l a svenskar..men, vi övriga får bara gå in under öppettiderna..


 29. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 25 oktober, 2018

  Kerstin Bergström 22 oktober, 2018 kl. 16:32;
  ” Bryr sig tydligen inte om något.”
  Du som uppmanar oss övriga att ha koll på ditten & datten; här kanske du får svar:
  https://childhood.se/


  1. Kerstin Bergström skriver: 27 oktober, 2018

   svar t. Gredelin 25 okt.2o18 kl.02:00 Det där visste jag så du skrev alldeles i onödan. Jag efterfråga redovisning av event i NY som hon hade i början av mån. där folk fick betala 900 000 kr för att sitta vid samma bord som “lilla fröken”. Tidigare har ej haft 1v. på sig men nu har det gått mer.
   ALL POST t. de kungliga får går t. slottet även privat brev. SÅPO anställd öppnar all post. Förklaring behövs ej.


  2. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 30 oktober, 2018

   Kerstin Bergström
   Vad menar du? Vad är det du redan vet?
   Jag gav dig länken till Childhood, så du kunde skriva dit och få svar på din fråga om redovisningen. Här får du nog inget svar!!
   Vad har de kungligas POST med “lilla frökens” redovisning att göra? De flesta vet hur deras post hanteras…


 30. Daga skriver: 25 oktober, 2018

  Nej trettio miljoner på svenska banker lever man inget lyxliv på nån längre tid.
  Vilken tur att vi har duktiga Sofia som kan göra jobbet.Hon gör sina uppdrag trots små barn och hon gör det för Sverige så svensk och tillhörande kungahuset hon är. Kerstin Bergström helt rätt du har.Carl Philip och Sofia de gör rätt för sig.Mvh Daga.


  1. Karin skriver: 25 oktober, 2018

   Vad är det för hemlig kalender som du och t.ex. Kerstin har tillgång till som inte vi andra har tillgång till? Om man följer med i hovets officiella kalender eller på t.ex. prinsparets instagramkonto kan man se att CP och S varit föräldralediga(?) från officiella uppdrag till åtminstone 80% sedan bröllopet. Visst har de fler uppdrag än M, men ingen av de tre har speciellt många officiella programpunkter i sin kalender. Att påstå att M latar sig och CP och S är flitiga blir därför ganska lustigt.


  2. Helene skriver: 25 oktober, 2018

   Daga,
   Med 42 st. arbetsdagar för Carl Philip , samt 23 st. arbetsdagar för Sofia, under perioden 1/1 2018–22/10 2018. kan inte kallas duktigt. Eller vad anser du? Se Expressen samt Aftonposten som gjort en sammanställning.
   Om vi tittar på Daniel för samma period: 78 arbetsdagar. Ändå syns inga stora foton eller reportage om honom som arbetar dubbel så mycket som Carl Philip.


 31. Daga skriver: 25 oktober, 2018

  Så fort Madeleines arbetsinsats omtalas så skyndar sig beundrarna och talar om Childhood samt hennes fina utbildning hon fått av Sverige men aldrig använt.Childhood är drottningens privata hjälporganisation.Har inget med arbetet som representant för kungariket Sverige.En kunglighet upphöjd för sig o barnen till prinsessor och prins av Sverige som lever o bor i annat land kan ifrågasättas.Mvh Daga


  1. Serena MacDowell skriver: 25 oktober, 2018

   Hur kommer det sig att sa manga Svenskar verkar ovetande om att Childhood ar en Kunglig Stiftelse? Och missat att Kungen sjalv placerat Madeleine att arbeta for just Childhood? Oavlonad dessutom?

   Hur kommer det sig att Ms syskon m partners har ratt att vara barnlediga (ofta bada pa en gang) medan M inte har samma ratt?

   Pa vilket satt ar hennes liv lyxigare an syskonens?

   Bara nagra av de fragor jag funderar over.


  2. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 25 oktober, 2018

   Serena MacDowell
   Många bra frågor att fundera på!
   Både Victoria och Carl Philip har bott utomlands i långa perioder. Birgitta i över 50 år. Prinsparet bor i Sydafrika ibland (ä g e r 4 st. bostäder sammanlagt).. Inget gnäll att de lever lyxliv för skattepengar.


  3. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 25 oktober, 2018

   Daga ;
   “..utbildning hon fått av Sverige men aldrig använt.”
   Hennes långsiktiga utbildningsprogram var en förberedelse inför hennes heltidsuppdrag i Childhood, beordrat av hennes far, statschefen:
   https://www.kungahuset.se/kungafamiljen/hkhprinsessanmadeleine/biografi.4.4ea495e313c19c119aa7d41.html
   Hur har CP använt sina fina utbildningar FÖR Sverige -amerikansk privatskola, officersutbildning, kapten, major, grafisk design, bildredigering, Försvarshögskolan, Rhode Island Sc., Lantmästarexamen?


 32. MarieS. skriver: 26 oktober, 2018

  Daga 13:40
  …”Samt hennes fina utbildning hon fått av Sverige”…
  FÅTT av Sverige …utveckla gärna den meningen.


 33. MarieS. skriver: 26 oktober, 2018

  Jättefina Instagrambilder på barnen.
  Happy Halloween ??


 34. katta skriver: 13 november, 2018

  Marie. Ja det var väl det som det handlade om från början


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar