Detta jobbar prinsessan Madeleine med i USA

Detta jobbar prinsessan Madeleine med i USA
Nu när prinsessan Madeleine har flyttat till USA kommer hon att kunna lägga ett större fokus på verksamheten med Childhood. Men vad exakt innebär det? undrar ni. Jo det vet vi!
Annons

Svensk Damtidning har varit i kontakt med Åsa Andreasson Åkerström på World Childhood Foundation, som berättar hur prinsessan Madeleines arbetsuppgifter i USA kommer att skilja sig från jobbet i Sverige:

Annons

“Hon kommer närmare och kan delta i Childhood USA:s verksamhet, med större möjlighet att närvara vid arbetsmöten, projektbesök, events etc. Detta utöver de styrelsesammankomster hon, som medlem i Childhood Sveriges styrelse och hedersmedlem i Childhood USA:s styrelse, ju deltar i såväl i Sverige som i USA”, skriver Åsa i ett mejl.

Har hon något projekt som hon fokuserar extra mycket på just nu?

“2019 fyller Childhood 20 år och Prinsessan Madeleine är involverad i förberedelserna kring detta. Hon har dessutom varit initiativtagare till #EyesWideOpen-kampanjen som lanserades i USA 2015 och som sedan har tagit olika former världen över. Vår egen kampanj #bryttystnaden som vi har arbetat med det senaste året är en fortsättning på #EyesWideOpen – båda kampanjer handlar i grund och botten om att det bästa sättet att förebygga sexuella övergrepp mot barn – Childhoods fokusfråga – är trygga vuxna i barnets närhet, vuxna som är där, ser, lyssnar och frågar.”

Under Childhood-dagen i somras fick prinsessan Leonore följa med mamma Madeleine till Gröna Lund.
Under Childhood-dagen i somras fick prinsessan Leonore följa med mamma Madeleine till Gröna Lund.

Vi får också veta att prinsessan Madeleine kommer att vara på plats vid kontoret i New York där hon ska närvarar vid events, arbetsmöten samt styrelsesammanträden. Däremot kommer hon inte att delta i den dagliga, operativa verksamheten.

Och den 3 oktober kommer vi att få se prinsessan igen! Då kommer hon att delta vid FN-mötet som Childhood årligen anordnar för att diskutera hur sexuella övergrepp mot barn kan sättas på den globala agendan. På kvällen kommer hon även att vara på plats vid organisationens insamlingsgala på Manhattan.

Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

45 kommentarer till “Detta jobbar prinsessan Madeleine med i USA”

 1. Allegra skriver: 11 september, 2018

  Räcker inte ansvar för barn man hus hem för småbarnsmamman?


 2. Esther skriver: 11 september, 2018

  Jobbar?


 3. Bror skriver: 11 september, 2018

  Jobb för en prinsessa, noga betänkt.


  1. Desirée skriver: 11 september, 2018

   Ja, kungligheter arbetar naturligtvis med välgörenhet! Eller har du exempel på personer i kungahus som förvärvsarbetar?


  2. Bror skriver: 11 september, 2018

   Desirée (10:42)
   Jag antar att du med “personer i kungahus” inte syftar på pigorna i köket eller taffeltäckarna, utan de mer eller mindre “krönta huvudena”.
   Det här kommer kanske som en överraskning, men talar man istället för “personer i kungahus” om “personer tillhöriga ett kungahus” försörjer sig det stora flertalet med kunglig härstamning genom eget arbete. Och handen på hjärtat, vad skulle de annars göra?


 4. caz skriver: 11 september, 2018

  Är övertygad om att Madeleine gör mycket större nytta här och inom Childhood än vad hon skulle göra i Sverige genom att inviga en och annan installation och klippa ett eller annat band. Och ja, det är väl ett utmärkt jobb för en prinsessa som genom sin titel får mer uppmärksamhet än en “vanlig Svensson” och därför just också kan göra att den här typen av viktiga frågor får mer uppmärksamhet i vissa kretsar än vad som annars varit fallet.


 5. Maja Gräddnos skriver: 11 september, 2018

  Detta är inte ett arbete. Madeleine borde titta vad hennes storebror Carl Philip gör, samt lära av honom och hans fru prinsessan Sofia: Inget deltagande där. Dessa båda, arbetar oavbrutet för Sverige och svenskarna. 24/7. De deltar inte utan arbetar oförtrutet och handfast. Många här hyllar de engelska prinsarna, men de ligger långt efter Carl Philip i göranden och låtanden. Nåja, de må vara förlåtna pg. åldersskillnad. Carl Philip visar den mogna mannens idoga arbete.


  1. Karin skriver: 11 september, 2018

   Ironi är en svår konst.


  2. Kristiina från Turku skriver: 11 september, 2018

   Jag håller med om att en svensk prinsessa ska arbeta i Sverige och tjäna Sverige och svenskar. Träffa de vanliga svenskarna och prata med dem om deras liv och problem, som Victoria och Daniel gör.


  3. yrsa skriver: 11 september, 2018

   Karin
   Javisst är ironi en svår konst. Maja Gräddnos behärskar den till fulländning.
   Njutbar läsning!


 6. Lycke skriver: 11 september, 2018

  Så tråkigt när dessa viktiga ämnen i princip reduceras till att bli en hashtag som div kändisar kan posera med utan att göra nån som helst reell skillnad. Detta är en generell iakttagelse inte specifikt för Ms “jobb”.


 7. Mona skriver: 11 september, 2018

  Esther man kan jobba på distans idag, Med dator och mobil.
  Alla jobb är inte typ att sitta i ICA kassan. Projekt planering och liknade
  är ganska vanligt idag.


 8. Vivi skriver: 11 september, 2018

  Er hele familien allerede på plads i Miami ? Fraflytningen fra London kom overraskende …… og jeg tror heller ikke, at bopælen bliver Miami for en længere periode! Med tre små børn, som står i tronfølgen i Sverige, bliver Stockholm nok næste ‘ hjem’ for familien og det om et par år!


  1. AnnaS skriver: 12 september, 2018

   Men vad skulle Chris O’Neill göra här i Sverige? Eller, rättare sagt – vill han flytta hit…?


 9. Desirée skriver: 11 september, 2018

  Så du menar att småbarnsmammor inte ska arbeta utan ska vara hemma?


 10. Daga skriver: 11 september, 2018

  Är du prinsessa är jobbet att vara just prinsessa.Är du trebarnsmamma och prinsessa har du jobb dygnet runt.Som människa är Madeleine och de tre små barnen värdefulla för många,för oss,för mänskligheten lika som för alla andra människors unika och enastående liv den lilla korta stunden på jorden. Och! Tänk vad en prinsessa kan lysa upp med färg och liv, ja som den raraste blomma på ängen så vacker och så värdefull .Blommor, Barn. Prinsessor. Der är mitt liv det se.Mvh Daga


  1. Bror skriver: 11 september, 2018

   Påminner inte så lite om när radiojournalisten Lars Madsén på ett av sina strövtåg intervjuade en skogsboende lomhörd äldre man och frågade om farbror hade någon passion här i livet. Jo, pension det har jag allt, svarade gubben.
   Nej passion, förtydligade Madsén. Något farbror tycker riktigt mycket om. Vad skulle det vara?
   Ja, sa gubben och plirade, det är pannkaka, Donauwellen och kn…a.
   Den delen av intervjun klipptes bort.


 11. Mari skriver: 11 september, 2018

  Fina Madeleine! Att använda prinsessa status på det sätt hon planerar är så rätt. Kommer att vara spännande period i USA.


 12. marie lena skriver: 11 september, 2018

  Maja Gräddnos: Vad gör Carl-Philip och Sofia som är så märkvärdigt? Jobb? Var någonstans och med vad?


  1. Mona skriver: 11 september, 2018

   Det kallas ironi eller för en lustighet, men nej det är inte alls roligt.
   Jobb kan vara så mycket olika saker. Men de kungliga jobbar inte då de ej
   är anställda som kungligheter.De har ett uppdrag.Precis som regeringen,riksdagen
   har. På fredag kväll är uppdraget att äta middag med gäster som gör något för vårt land,kanske en idrottare,en lantbrukare,brandman eller någon helt annan.


 13. Papaveran skriver: 11 september, 2018

  Fina Madeleine !?


 14. Eva svanberg skriver: 11 september, 2018

  Så hon skall alltså pendla mellan Miami o New York.!!?? Föga troligt Verkar som om hovet är ute för att försvara hennes apanage.


  1. JojjeFesbook skriver: 11 september, 2018

   Jag tycker att dom kan ta bort apanage om hon jobbar


  2. Serena M skriver: 13 september, 2018

   Jojje
   Apanage far Madeleine (precis som ovriga) nar hon representerar Sverige.
   Arbetet for Childhood har hon aldrig fatt vare sig apanage eller betalt for.


 15. vesna skriver: 11 september, 2018

  Bra tema på ordningen. En studiemotiverad elev mår bäst i en skola som värdesätter skolarbete det vill säga där miljön är studievänlig ( där det finns en bestämd kursplan och att ingen som pluggar ordentligt beskylls för att vara plugghäst) och där elev beundras för sina prestationer. Att vara mindre motiverad för skolarbete är inte låg intelligens utan att barn tycker om olika saker vid olika tidpunkter i livet. Olika former av kreativt arbete aktiverar känsliga barn som ger utlopp för drömmar.


  1. Bror skriver: 11 september, 2018

   En berättigad fråga
   Hur motiverande kan det vara att komma till en skola där det finns lärare som med knapp nöd landat på 1,0 på högskoleprovet?


  2. Lola skriver: 11 september, 2018

   0,05 på högskoleprovet – tillräckligt för att bli antagen till lärarutbildning | SVT Nyheter
   https://www.svt.se/nyheter/inrikes/0-05-poang-pa-hogskoleprovet-tillrackligt-for-att-bli-larare


  3. m skriver: 12 september, 2018

   Bror och Lola, att ha lågt på högskoleprovet och komma in på utbildningen har ingenting med genomförd lärarexamen att göra, man ska klara av hela långa utbildningen (alla projekt, tentor, grupparbeten) inkl lång APU (arbetsplatsbaserad praktik med tillhörande ansvarsfyllda uppgifter). Sitter nog en hel del skribenter här som skulle falla ur dagens lärarutbildning. 😉


  4. Lola skriver: 13 september, 2018

   m,
   Vad som är betydligt viktigare än vad skribenterna på denna sajt skulle klara eller ej på denna utbildning är att:
   – De som kommer in med låga betyg eller resultat på högskoleprovet hoppar i störst utsträckning av. Det är ett slöseri med både tid och resurser och sänker ytterligare statusen på läraryrket, säger hon.


 16. vesna skriver: 11 september, 2018

  Tyvärr är det inte så att alla barn är omtyckta och omgivna av kärleksfulla vuxna. De som sexuellt utnyttjas lider mycket. Svåra händelser skapar fysiska och psykiska reaktioner.
  Att andra vuxna försöker reta till och mildra skador är stort.


 17. Carin Hawee skriver: 11 september, 2018

  Tack till Vesna och Daga för fina kommentarer,alltid i en vänlig och klok ton!Det finns så mycket negativa uttalanden på denna sida.Blir alltid glad över era varma kommentarer!


 18. Margareta skriver: 11 september, 2018

  Jag har bott i USA i 54 år och har ALDRIG hört talas om CHILDHOOD! Om jag inte läste SvDAM skulle jag inte ha någon aning om att det existerade.
  Inte ett begrepp här.


 19. MinnaMinna%20miller skriver: 11 september, 2018

  Varför är Madeleine FIN?Det förstår jag inte.


 20. Bror skriver: 11 september, 2018

  Tiderna må förändras men visst tycks evigt beständigt. Dit hör kungliga damers behov av lustfylld sysselsättning vid sidan av det kungliga ritualet.
  Märkligt att ingen så här långt noterat likheterna mellan Marie Antoinettes Petit Trianon, där drottningen och hennes väninnor lekte herdinnor på de Elyseiska fälten tillsammans med nyschamponerade lamm, och ett nutida Childhood.
  Att den franska drottningen fått Rousseaus naturtillstånd om bakfoten må vara henne förlåtet, men de svenska…


 21. IngridR skriver: 11 september, 2018

  Karin 11:08
  Ja, definitivt. På dessa sidor är skillnaden hårfin.


 22. IngridR skriver: 11 september, 2018

  Bror 15:54
  Enig med dig i denna fråga.


 23. Daga skriver: 12 september, 2018

  Tack Karin Hawee för dina egna alltid kloka kommentarer.Kram Daga.
  Ps.skulle nu Brors 16:36 vara riktad åt mig. Ja du! Man kan ha sina passioner även som gammal och lomhörd.Huvudsaken att man ser känner o uppfattar.Lars Madsen i minne.


 24. Daga skriver: 12 september, 2018

  Tack Karin Hawee för dina egna alltid kloka kommentarer.Kram Daga.
  Ps.skulle nu Brors 16:36 vara riktad åt mig. Ja du! Man kan ha sina passioner även som gammal och lomhörd.Huvudsaken att man känner o uppfattar.Lars Madsen i minne.


  1. Bror skriver: 12 september, 2018

   Får jag ingen kram?
   Inte ens som tack för en rolig historia?


 25. Daga skriver: 12 september, 2018

  Bror Jag visste ju inte! Om jag vågade? Kram Daga


  1. Bror skriver: 12 september, 2018

   Du får säga som damfrissan hemma i byn kallade sitt etablissemang: Jag vågar.


 26. Pa skriver: 12 september, 2018

  hon behöver nog vara hemma med adrienne länge till!så hoppas hon njuter av mammaledigheten..jobba hinner hon sen.


 27. margareta larsson skriver: 13 september, 2018

  Kungligheter har i alla tider hållit på med välgörenhet. Det måste vara ett sätt för dom att kompensera sitt liv i lyx.En slags terapi för dom själva .


 28. IngridR skriver: 13 september, 2018

  m 17:17
  Jo, förvisso. Men denna utbildning har med tiden genomgått en devalvering, där examinationer ofta sker via hemtentor, specialarbeten och inlämningsuppgifter i form av grupp/pararbeten.


 29. Margareta skriver: 29 september, 2018

  Det tar längre att flyga från Miami till New York City än vad det tar att flyga från Stockholm till Paris!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar