Drottning Beatrix barnbarn hade kuddkrig i kyrkan!

Drottning Beatrix barnbarn hade kuddkrig i kyrkan!
Annons

Maxima[1]

Amalia[1]Holländska lillsessan Ariane blev faktiskt döpt till sist men oj, vilken lekstuga Kloosterkerk i Haag förvandlades till innan ceremonin väl var klar!

 Storasystrarna Amalia, tre år, och Alexia, två, klängde på dopfunten och triggade femåriga kusin Eloise att hänga med på deras upptåg. Varpå vildbasarna jublande kastade sig på golvmattan, gjorde glada grimaser och lyfte – tittut! – på prästens Deodaat van der Boons kappfåll.

Annons

Alla skrattade i kapp

Kronprinsparet Willem-Alexander och Máxima höll på att krevera av fniss och farmor Beatrix skrattade så tårarna rann där hon satt i sin bänk och kramade näsduken, det var ju så dråpligt alltihop! Ja, alla de 850 gästerna drog på Kudd[1]smilbanden, inklusive premiärministern Jan Peter Balkenende, barnens hyss gick ju liksom inte att motstå.
Under tiden låg lilla Ariane där så näpen och söt i sina spetsskyar på mamma Máximas arm och sa inte ett knyst, bara tittade sig omkring med sina stora, dockblå ögon. Dopklänningen är av brysselspets och bars första gången för 127 år sedan av Arianes anmoder drottning Wilhelmina.

Protesterade lite …

Så välsignades Ariane med heligt vatten från Jordanfloden och förärades sin namnflora Ariane Wilhelmina Máxima Inés. Först då protesterade hon och det så illande högljutt att de små busungarna glatt höll för öronen!

Av Marianne Rolfstadius
Foto: Scanpix, Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar