Drottning Beatrix hakar på den kungliga seglingstrenden

Drottning Beatrix hakar på den kungliga seglingstrenden
Annons

Drottning Beatrix vid rodret.
Drottning Beatrix vid rodret.

Det har väl sällan varit så många kungligheter ute på haven som just detta år. Den senaste i raden är Hollands drottning Beatrix.

En hjälpande hand.
En hjälpande hand.

Drottning Beatrix är bara en i raden av alla kungligheter som bestämt sig för att ge sig ut på sjön i år. Vi har kronprins Haakon som räddade folk utanför Norges kust, sedan har vi hans pappa kung Harald som seglade i Copa del Rey tillsammans med drottning Sofia och kronprins Felipe. Den spanska kungafamiljen har också låtit sina barn och barnbarn ta seglingslektioner. Och så har vi prins Andrew som seglade iväg med en ny kvinna utanför Sardinen, bara för att nämna några.

Annons

Vid rodret

Här ser vi i alla fall drottning Beatrix närvara vid Sneekweek sailing competition med sin egen båt med det långa namnet De Groene Draeck in Sneek. Lite hjälp behövde drottning för att komma till och från båten, men väl vid rodret gick det bra, rapporteras det från Holland.

Läs även:

Av Agneta Nisbeth
Foto: IBL och Stella Pictures.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

9 kommentarer till “Drottning Beatrix hakar på den kungliga seglingstrenden”

 1. Bergatrollet skriver: 13 augusti, 2010

  Tog hon med bryggan på seglingen ?


 2. Skalleper skriver: 13 augusti, 2010

  Beatrix är något så sällsynt som en riktigt intelligent kunglighet.
  Hon är studerad jurist utan tillrättalagda kurser från universitetet i Leiden (samma universitet där hennes mor Juliana studerade 1927-1930 och erhöll hedersdoktorsgrad i filosofi och litteratur, en “riktig” akademisk grad kunde inte ges Juliana då hon inte hade formell examen från tidigare skolgång).

  Beatrix studerade i Leiden 1956-1961. Hon bodde i en vanlig våning utan tjänstefolk eller kock. Hon hade en längre romans med en “vanlig” student, som hennes föräldrar fick henne att ge upp.

  Beatrix vana att alltid anteckna allt, verkligen allt, har gjort att de holländska ministrarna är noga förbereda sej inför möten med henne, då hon verkligen har koll på allt och det inte går att “trixa” ut henne (själv försökte hon trixa med Mabels förhistoria…)


 3. Skalleper skriver: 13 augusti, 2010

  När Beatrix var färdig jurist flyttade hon in på det vackra slottet Drakensteyn.
  Hon ville lära känna Holland och holländarna närmare bakom kulisserna. Beatrix hade som nu idag ingen rädsla möta narkomaner, prostituerade till exempel. Hennes beslut att besöka prostitutionskvarteren i Amsterdam stötte på hårt motstånd av föräldrarna Juliana och Bernhard. Regeringen avrådde bestämt av säkerhetsskäl.

  Till slut fick hon myndigheternas medgivande att tillsammans med Alida Bosshardt från Frälsningsarmén göra nattliga besök i dessa kvarter. Förklädd med peruk, glasögon och 2 livvakter i släptåg (som Beatrix beordrade se ut som kunder…)

  Beatrix nattliga fältstudier fick ett slut när hon träffade på journalisten Peter Zonneveld som kände igen hennes karakteristiska kraftiga ben och dagen efter hade foto av Beatrix i hennes förklädnad i De Telegraaf…


 4. allegra skriver: 13 augusti, 2010

  Beatrix är en juvel i kungliga kretsar, lika orädd och skärpt som hon absolut inte är rädd för sin ålder.
  En stark härlig personlighet med stor klass .


 5. Carin skriver: 13 augusti, 2010

  HON ÄR SKÖN. SKITER FULLSTÄNDIGT I OM HON HAR EN 10/15 KG ÖVERVIKT. KLÄR SIG SNYGGT. TRIVS NOG BRA MED LIVET!


 6. bergatrollet skriver: 14 augusti, 2010

  ÄR DET NÄRSYNTE BOFINKEN KNUT SOM SITTER PÅ RATTEN !


 7. bergatrollet skriver: 14 augusti, 2010

  Ja Beatrix juristexamen är ÄKTA. Prinsessan Madeleine kallas bl.a. för Juridik Prinsessan. Hon har 10 poäng i Juridisk Information. Ingen vet vad det är för något på Universitetet hon åberopar sig ha fått ihop dessa tio poäng.
  Hennes Akademiska examen är bluff enligt de kontakter jag haft med sakkunniga på bl.a. Unversiteten. Hon har inte läst det antal veckor, som krävsför den examen. Hon har inte fått ihop de uppsatser som krävs för examen. De underliga 40 poäng hon, utan studier / uppsatser, tillskriver sig är 20 poäng under kravet för akademisk examen.

  Kronprinsessan Victorias akademiska meriter stämmer inte.Hon har varit inskriven på Yale m.fl.uppgivna skolor,men inte studerat den tid akademiska examer kräver. Ser man på hennes CV, så har hovet gjort bort sig. Årsangivelserna, gällande studier, stämmer inte med uppgivna examina.

  Drottningens examina ärmest underliga. Där hänvisar man kors och tvärs till gymnasium,hon tagit Abitur ( studentexamen). Inget av dem känner till drottningens som elev, som där tagit Abitur examen. Då börjar Nina Eldh ( Hovets presschef) till mina samarbetspartner ,på ett Tyskt Tv bolag, vimsa till det med att
  Drottningen tagit Abitur i hemmet. De kontrollerade uppgiften. Finns ingen sådan examen heller. Tolksutbildningen visade sig vara språkkurs på vanligt enkelt språkinstitut. Där får man inga som helst examina. Allra minst behörighet i Spanska.

  Varför ljuger Nina Eldh och Hovet gällande Kungahuset utbildningar / CV. Tyska media uppger att hovets pressavdelning, uppgivit: Att prins Daniel tagit Akademisk examen på Lillsved. När blev folkhögsskolor Akademiska examina ?


 8. Kristine, Oslo skriver: 15 augusti, 2010

  Harald har deltatt i regattaen Copa del Rey (kongepokalen) på Mallorca i flere år, som Carlos. Carlos kunne ikke i sommer, på grund av helseproblemer. Var Harald med? Jeg er litt uinformert, til tross for at jeg har befunnet meg i Spania de siste ukene. Kommer snart hjem til gamle Norge.


 9. Evelynactionaid.se skriver: 15 augusti, 2010

  Varför åker dom inte ut på sjön så hon får segla på riktigt 🙂


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar