Drottning Beatrix i piffig hatt döpte lastfartyg till Beatrix

Drottning Beatrix i piffig hatt döpte lastfartyg till Beatrix
Annons

Drottning Beatrix döpte fartyg.
Drottning Beatrix döpte fartyg.

Drottning Beatrix av Holland i ny piffig hatt döpte för några dagar sedan ett nybyggt transportfartyg i Delfzijls hamn till just Beatrix.

Hon var nästan den enda kvinnan i ett hav av kostymer, drottning Beatrix som i måndags döpte ett stort lastfartyg rederiet uppkallat efter henne.

Annons

Drottningen bar en ny färgmatchad hatt till den mönstrade klänningen. För Beatrix verkar ha hur många hattar som helst i garderoben.

Drottning Beatrix.
Drottning Beatrix i mönstrad klänning och ny hatt.

Fartyget som kan transportera 14.000 ton är 154 meter långt och 17 meter brett kommer från rederiet Royal Wagenborg.

Rederiet hade ställt till med stor fest på kajen i Delfzijl för några speciellt inbjudna gäster, men så firade de också sitt 111-års jubileum som företag.

Man skålade i champagne och fyrverkerier smällde på fartyget som sedan tuffade iväg ut till havs på sin jungfrufärd.

Hamnen i Delfzijl är förövrigt samma plats drottning Beatrix tog med det svenska kungaparet under deras statsbesök i Holland i april i år.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures


Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

19 kommentarer till “Drottning Beatrix i piffig hatt döpte lastfartyg till Beatrix”

 1. Christina Helsinki skriver: 27 augusti, 2009

  Eftersom kungabesöket i Finland är så färskt, passade jag på att jämföra Silvias ansikte med Beatrix, här nu utlagda. Varför, varför gick Silvia och gjorde felet, att genom fåfänga låta någon strama till sig? Silvia ansikte är nu förrän följande ingrepp gammalt och torrt. Beatrix ansikte är som en nyponros, jämfört med Silvias.

  Beatrix figur? Gud sig förbarme. Silvias nätt och snygg, men vad hjälper det. Ansiktet är ju det man ser först.


 2. Rose skriver: 27 augusti, 2009

  Överklassen i Brasilien springer titt som tätt till plastikkirurgen,
  är skrämmande men totalt normalt där…..Att kvinnorna da aldras med Jokers leende (Batman) blir ofrankomligt….


 3. Natasha skriver: 27 augusti, 2009

  … Jokers leende… och Donald Ducks läppar 🙁


 4. Olga61 skriver: 27 augusti, 2009

  Damerna på siten är inte speciell snälla mot den svenska drottningen i plastikkirurginfrågan , men jag håller med er faktiskt…Bli en välsköt övermedelåldersdam är en grej , men att bli löjligt lyft är helt annat…Det är helheten som räknas, inte den enstaka separata rynkor …Och helheten avskräcker mig fr. något liknande…Kanske, det är ett syfte också ? Personligen har jag mera respekt till de mera naturliga åldrande av andra drottningar, ni vet ju alla de. Mera kvinnlig och mänsklig respekt alltså…


 5. Gittan skriver: 27 augusti, 2009

  Ligger det inte på ett annat plan än “bara” fåfänga ?
  Mer eller mindre alla kungens bekanta är omgifta en eller flera gånger…Och med yngre och yngre kvinnor..Aje Philipsons senaste fru tror jag är yngre än Victoria…
  Hur känns det att sitta i umgänget som den enda kvinnan över medelåldern och bara se superfräscha ungdomar runt omkring sig…Och kanske känner hon kravet på att bevara ett ungdomligt utseende för att hålla kungen intresse vid liv???
  Ligger nog många sömnlösa timmar bakom besluten om ingreppen som förstör så mycket mer än förskönar…


 6. Christina Helsinki skriver: 27 augusti, 2009

  Gittan,

  Men det måste då vara den inre säkerheten. Inte kan väl någon påstå att Margrethe, Benedikte eller Anna-Maria ser ut som 40-åringar. Långt ifrån, ibland ser de ut som om de skulle haft direkt roligt i livet.

  Men de ser ut kanske som man borde, vara glad och tacksam, framförallt över att ha familj,barn.

  Jag kan ha helt fel, men jag undrar om inte Silvias fåfänga har någonting med Victorias plötsliga anorexi att göra. Silvia, stenhård med vikten coh plastikopererar sig. Flickan Victoria, knappast vuxen och rultig. De måste skapa krav på flickan, för hon har ju på nära håll sett vad som är sanningen.

  Dessa ´plastikmammor´är en dålig förebild för deras, speciellt tonårsdöttrar.

  Dessutom avskyr jag reportage där mor och dotter ser jämngamla ´´ut klädda nästan likadant. Men tyvärr så är det nog bara mamman som tror på det.


 7. Natasha skriver: 27 augusti, 2009

  Jag tycker att om man börjat en gång (med plastikoperationer) då är det väldigt svårt att inte fortsätta/sluta. It’s like a chain reaction… Gillar Lill Babs väldigt mycket… med alla hennes rynkor. Det finns så mycket charm och livsglädje i den här kvinnan!


 8. Gittan skriver: 27 augusti, 2009

  Christina Helsinki…Vi menar precis detsamma..Att kvinnor är vackrast med sitt egna utseende som följer varje ålder..
  Men vi analyserar kanske bakomliggande orsak till ingreppen från olika synsätt..
  Visst skulle det ha varit en tragedi om kungen följde i vännernas spår och började titta efter söta flickor i Victorias ålder..Precis som grabbgänget..
  Det nog vansinnigt svårt att stå emot frestelsen och möjligheten att föryngra sig lite här och där…
  Den inre säkerheten som du säger sitter nog mera i livsvisdom än fåfänga…
  Jag skulle vilja se vår drottning som den kvinna hon är och med en hårnyans som klär henne bättre än det hårdfärgade hon kör med nu..Skulle vara en riktigt stilig kvinna..


 9. Olga61 skriver: 27 augusti, 2009

  Lill Babs är en av mina favoriter också – hon upplevs så levande …Jag tycker att det är omöjligt ( och löjligt ) att vinna över ungas fräschhet och vitalitet med plastkirurgi…En mogen kvinna ( i sina bästa år alltså) skulle vinna på att gå mera på charm, vishet, värdighet – livserfarenheter i den bästa meningen… Man jämför ju inte ett ungt, grönt vin med det moget adelvinet 🙂


 10. Gittan skriver: 27 augusti, 2009

  Och på tal om allting…Kolla vår lilla näpna Prinsessa Lilian som fyller 94 år om några dagar..Vem har inte blivit charmad av den lilla damen ?Supersöt..Vet ingen som inte bara överöser superlativ över lilla spralliga Lilian…


 11. MollyMolly skriver: 27 augusti, 2009

  Så mange kloke ord om aldring og plastisk kirurgi fra denne kvinnegjengen! Glemmer aldri vakre Silvia fra forlovelsesofaen, med oppsatt hår, hårlokker foran ørene og lite krum nese, smilende og knisende av forelskelse over kongens klick. i dag er hun litt stram i fjeset,- og hvor er krumningen på nesen blitt av?
  Det er nok ikke lett å akseptere aldringen når en hele tiden står i søkelyset, særlig for Silvia hv is skjønnhet alltid har blitt kommentert. Har også tenkt somChristina Helsinki når det gjalt Victorias spiseforstyrrelser; å leve opp til en “perfekt” mamma er ikke alltid lett. Synes også prinsesse Lilian var som en nydelig porselensdukke! Nei, la oss aldres med verdighet og se ut som om vi har LEVD…….


 12. Hans.MDrottningBeatrixipiffighattdöptelastfartygtillBeatrix skriver: 27 augusti, 2009

  Titta på den danska Drottningen – finns det en vackrare kvinnlig monark som ser så bra ut, klär sig kungligt där det behövs. Otroligt stilig samtdgt som hon är naturlig. Språkkunnig är hon också!!!


 13. Martin skriver: 27 augusti, 2009

  damerna pa sajten imponerar med sin instaellning till aldrandet…det ar naturligt att aldras naturligt och det ar vackrast Hans har helt ratt om Dronningen…bra exempel!!


 14. Karin skriver: 30 augusti, 2009

  Den danske dronningen ser helt forferdelig ut, gule tenner etter all røkingen, grått hår og kjerringfrisyre. Den vakreste og sprekeste av de nordiske dronningene er Sonja!


 15. Martin skriver: 30 augusti, 2009

  den enda Drottningen i Norden ar Margarethe di andra tva ar drottning gemaler elegantast kungligast nadigast mest charmerande you name it
  det ar dronningen som galler….:
  http://www.youtube.com/watch?v=muJI5mB68BY


 16. Rose skriver: 30 augusti, 2009

  Enda Drottningen I Norden är Margrethe, vem bryr sig om gula tänder???
  Margrethe är royal…..Förresten tycker jag hon paminner om Elizabeth I, dvs riktigt historisk….


 17. Martin skriver: 30 augusti, 2009

  hon er dejlig og di langt fleste dansker er ohyre stolte over henne, selv dem der staemmer langt til venster i politiken….och hon ar kontinental
  dartill…. vive la reine eller som dom sagar i Skane vi vil ha rejn 🙂 hehe


 18. Kristine, Oslo skriver: 30 augusti, 2009

  Vive la reine Margrethe.
  Gute nacht, schlafe gut, alle. Jeg har sett på Poirot (Agata Christie), men kryper nå til køys.


 19. Martin skriver: 30 augusti, 2009

  satt pa mustasch fodralet nar Du sover..:)


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar