Drottning Beatrix på norsk sightseeing i ny hatt

Drottning Beatrix på norsk sightseeing i ny hatt
Annons
Drottning Beatrix och drottning Sonja.
Drottning Beatrix och drottning Sonja.

Tredje och sista dagen av drottning Beatrix statsbesök i Norge tog henne på sightseeing i Bergen.

sonja-harald-beatrix
Drottning Beatrix och norska kungaparet beundrade utsikten över fjorden.

I sällskap med kung Harald och drottning Sonja spenderade drottning Beatrix den tredje dagen av statsbesöket i staden Bergen. Dagen till ära visade den holländska drottningen upp en ny speciell hatt. Till formen mycket lik en kakburk…

Annons

beatrix-i-norgeMan tog en promenad genom stadens centrala delar, samt besökte Flöyen och Edvards Griegs födelsehus. Och beundrade naturligtvis det vackra landskapet.

Det blev också en rundtur genom de smala gränderna i gamla området Bryggen. Beatrix visade stort intresse för de gamla husen och konsthantverken.

Läs mer här:

Av Ann-Sofie Lundin
Foto. Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

14 kommentarer till “Drottning Beatrix på norsk sightseeing i ny hatt”

 1. Helena M A skriver: 4 juni, 2010

  Den här modellen av hatt har Beatrix använt sig av i åratal.. Verkligen blivit en del av hennes signum.. Liksom de tydligt raka axlarna i hennes klänningar, dräkter osv..


 2. Karin skriver: 4 juni, 2010

  Grusom hatt og frisyre på Beatrix


 3. MartinzzonSvenskDamtidning skriver: 4 juni, 2010

  På något vis så har Beatrix en aningen för
  mycket tyg i sina kläder.Ser något klumpig ut.


 4. Axel skriver: 4 juni, 2010

  Pillerask går ju an, men kakburk, nej.


 5. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 4 juni, 2010

  Modellen på hatten är nog bestämd för att hennes stelsprayade frisyr inte ska paja. Hon måste kunna ta av sig hatten och fortfarande ha betongfrisyren i behåll.


 6. Tina skriver: 4 juni, 2010

  Beatrix saknar form o färgsinne!
  Hon har alltid sett horribel ut…dessutom ska hon ju vara både korkad och arrogant….också det en horribel kombination!


 7. Gittan skriver: 4 juni, 2010

  Snälla…Titta på Sonja bakom…Inte mycket bättre med Sherwoodskogens filthättor som förebild…. Två sällsynt fula hattar på på kvinnor som borde kunnat bättre.. Åtminstone Sonja som är säker i sin klädstil normalt…


 8. Irena skriver: 4 juni, 2010

  #6 Gruvlig gruvhjälm à la engelsk internatskolelärarinna…och en ovanligt tjusigt bowlingklotväska?? Var hittar de sina hattar?


 9. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 4 juni, 2010

  De har säkert sin egna dinosauriemodister som syr hattarna exakt efter damernas önskemål. För såna finns inte att köpa…. hoppas jag.


 10. allegra skriver: 5 juni, 2010

  Beatrix ger blanka fan i hur man “ska” se ut och vanställer inte ansiktet med lyft, hon säljer monarkin med att vara helt immun för kändiskulturens trender.
  Hon är varken korkad eller tråkig, bakom fasaden odlar hon långt fler intressen än den intellektuellt totalt asfalterade svenska kungafamiljen.


 11. Elisabeth skriver: 5 juni, 2010

  Är inte metallblå ögonskugga helt ute, ja, all blå ögonskugga överhuvudtaget, åtminstone på dagtid? Jag trodde att det var naturliga färger som gällde nu, nära den egna hudtonen.


 12. Pia skriver: 5 juni, 2010

  #6 Gittan. Kunde inte ha sagt det bättre själv. Håller även med #9 allegra, även om jag inte skulle ha uttryckt mig fullt så “tydligt”. Efter att ha sett det TV-program som handlat om Bernadottefamiljen är jag ännu tröttare på kungaparet. Det pinsamt styltade samtalet på Sollidens altan var väl menat som lite PR för kungahuset, men hade på mig motsatt effekt. Men jag inser att de kan inte bättre än så, ens när de får chansen. Stelt, tillrättalagda intränade repliker. Nej, det fanns ingen spänst i detta. Sorgligt.


 13. Irena skriver: 5 juni, 2010

  Pia: I princip har du en poäng i det du säger, men man måste göra justeringar med hänsyn till temperament…De är kanske på defensiven efter alla Worldwar ll-diskussioner.. Alla kan inte vara likadana, och vårt kungapar är inte fria, europeiska intellektuella… Men de har andra fördelar, drottningen har ett starkt socialt engagemang och kungen ett för natur och mat/konst/trädgård.
  När det gäller trädgårdsintresset, så skulle jag vilja att de syntes mer, det är ett stort och tungt Bernadottesk kulturarv och borde tas tillvara i den offentliga representationen.. Exempelvis: Trädgårdsdagar på Öland, något årligen återkommande evenemag på Sofiero… o.s.v. Där kunde man samarbeta med den danska kunglighet som möjligen har tagit upp trädgårdsstafettpinnen efter dronning Ingrid och ha ett dansk/svenskt arrangemang.. Kanske har kungaparet ett lite för ålderstiget hov?? Jag bara spekulerar, men Victorias lilla hov borde vara mer på, och då inte bara inom kommersiella områden och affärslivet..


 14. CNA work in the health-care fieldcna-trainingclass.com skriver: 22 juni, 2010

  Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed browsing your blog posts. In any case I’ll be subscribing to your feed and I hope you write again soon!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar