Drottning Elizabeth besöker Abu Dhabi

Drottning Elizabeth besöker Abu Dhabi
Annons

Drottning Elizabeth och maken prins Philip besöker just nu Abu Dhabi tillsammans med sonen prins Andrew. Där hälsar de på hos landets kronprins shejk Mohammed bin Zayed.

Ingen kvinna slipper undan att bära huvudduk om man besöker en moské, inte ens drottning Elizabeth. Hon var också tvungen att lämna skorna utanför, precis som alla andra och fortsätta i strumplästerna, något ni kan se i vårt bildspel här nedan.

Annons

Besökte grav

För på bilderna ser vi henne besöka Sheikh Zayed Grand Mosque i Abu Dhabi tillsammans med arabemiratet Abu Dhabis kronprins shejk Mohamed bin Zayed Al Nahan. Väl inne i den imponerande moskén stannade de också till vid shejk Zayed bin Sults grav.

Annons

Mot Oman

Men drottningen med följe besökte också en utställning om bland annat vetenskap, islam, historia och samhälle. En titt runt i Zayed National Museum fanns också på programmet innan det var dags för drottningen att bege sig vidare mot Oman. Drottningen ska resa runt i regionen under fem dagar uppger det brittiska hovets hemsida.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures

Läs även:

[smooth=id: 463; width:430; height:850; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true; text:Alla bilder;]

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

11 kommentarer till “Drottning Elizabeth besöker Abu Dhabi”

 1. Anna skriver: 25 november, 2010

  Såväl kvinnor som män bar huvudduk.

  Men jag har aldrig sett en man bära huvudduk i Sverige..


 2. Pia skriver: 25 november, 2010

  Närgånget och ofint att fotografera en 84-åring i strumpfötterna. Men hon är en hejare på att ställa upp för sitt land, kosta vad det vill av anpassning till fjärran länders seder och bruk. Heja på “Lilibeth”.


 3. Hansen skriver: 25 november, 2010

  Ja, synd, det med strømperne, intet er så surt, som når der går hul på nylonerne – og endnu mere surt at få det blæst op i et fotografi. Hun ser jo bragende godt ud, ellers. Klædelig farve, faktisk.


 4. Eva-Marianne skriver: 25 november, 2010

  Elisabeth har bomull mellan tårna, inte hål på strumpan!! 🙂


 5. palle skriver: 25 november, 2010

  Englands drottning Elizabeth är drottningarnas drottning. Hon vet vad som gäller och genomför sitt jobb med den äran.
  Visst är det skillnad att vara född till drottning än att halka in på ett bananskal och dölja osäkerheten med yttre ting.


 6. lulu skriver: 25 november, 2010

  men in Abu Dhabi wear head scarves to avoid the sun ..its very hot and sunny almost the whole year..it has nothing to do with religion


 7. allegra skriver: 25 november, 2010

  drottningen är praktfull från topp till tå, underbart vackert klädd


 8. Cat skriver: 25 november, 2010

  Drottningen med familj besöker och har fått besök från dom (rika på oljan) länderna. Kan det ha med englands finasiella krissituation att göra måntro.


 9. Tanja skriver: 26 november, 2010

  Palle
  Helt enig. med dig Hun er og bliver dronningernes dronning.
  .
  Jeg tror, at Kate Middleton bliver endnu en af den nye type kronprinsesser, som mest vil gøre sig bemærket for ydre egenskaber, som udseende og klæder. Hun har ligesom
  ikke forudsætninger for andet – og ikke vist interesse for at
  engagere sig i noget humanitært arbejde i de år, hun har
  været kæreste med prins William.


 10. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 26 november, 2010

  Nu är det ju Englands kungligheter o jag behöver inte bry mig.Men nog är det väl självaste F…att dom ska behöva bära slöj?Trodde att engelska kungahuset är kristna!


 11. Pia skriver: 26 november, 2010

  Men nu ska vi väl ta det lite piano! Låt den stackars blivande bruden få sitt bröllop överstökat och vänta och se vad hon kommer att bli, som prinsessa. Vi vet ju ingenting om vad hon har för gåvor och intressen. “Tanja” skulle nog passa sig för att tro någonting alls vid det här laget. Det finns ingenting som talar för det ena eller andra. Hon verkar passa William fint. Det har han ju också sagt i förlovningsintervjun. Med föräldrarnas misslyckade äktenskap i åtanke, har han och Kate noga och länge (9 år) känt efter vad de känner för varandra. Good Luck Wills & Kate, säger jag.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar