Drottning Elizabeth intagen på sjukhus

Drottning Elizabeth intagen på sjukhus
Annons

Drottning Elizabeth som häromdagen invigde en ny avdelning på The New Royal London Hospital togs under söndagen akut in på sjukhus för en magåkomma.

Häromdagen besökte drottning Elizabeth och maken prins Philip The New Royal London Hospital som öppnat ett nytt centrum för forskning och kirurgi, som ni ser på bilderna i artikeln. Bara några dagar senare hamnade hon själv på sjukhus. Under söndagen togs drottningen akut in på King Edward’s Hospital i Regents Park för problem med magen, enligt vissa uppgifter någon typ av maginfluensa.

Annons

Drottningen och prins Philip skulle ha besökt Rom i veckan men det är nu inte säkert det blir av. Det brittiska hovet säger att de kommer få skjuta upp alla uppdrag tills drottning Elizabeth mår bättre, uppger Daily Mail. Men BBC säger att drottningen är vid gott mod och räknar att komma på benen inom kort.

Av: Agneta Nisbeth
Foto: All Over Press och Stella Pictures

Läs även:

Se ett nyhetsinslag från CNN här:

httpv://www.youtube.com/watch?v=w0D1w7fuJSk

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

15 kommentarer till “Drottning Elizabeth intagen på sjukhus”

 1. Ida skriver: 3 mars, 2013

  Håber virkelig, at det kun er en mindre maveinfluenza…… og ønsker QE hurtigt må komme over det, have a speedy recovery .


 2. Marie Hansen skriver: 3 mars, 2013

  Hoppas också att drottning Elizabeth kryar på sig och snart är på benen igen. Önskar henne och England, att hon får sitta på tronen i många år än. Hon är i sig själv symbolen för England och ingen kan ersätta henne som sådan.


 3. elsalena skriver: 3 mars, 2013

  krya på dig gamla dam!men tycker faktiskt att hon skulle följa sin holländska kollega och gå i pension!stackars charles som bara går där o väntar o väntar… men england har ju inte den traditionen som holland har i o med att juliana själv valde å gå i pension till förmån för sin dotters skull när juliana började känna sig färdig med sitt uppdrag.men håller med nr 2-elisabeth är ju enastående o med henne går ju på sätt o vis en epok i graven…nu blir de en kung nästa gång ist.


 4. Anna skriver: 3 mars, 2013

  Men hon är väl nästan 90 år? Även om hennes mamma blev 102, finns det väl ändå gränser för hur länge man orkar hålla hennes tempo? Skulle nästan hoppas för hennes skull att hon kan abdikera, lämna över ansvaret och njuta av sina sista år i lugn och ro, men jag vet att det inte är tradition i Storbritannien.


 5. pia skriver: 3 mars, 2013

  2 Marie Hansen”. Jag håller verkligen med Dig. Jag kan knappt tänka mig England utan henne. Hon har ju “alltid” funnits.


 6. Jehu skriver: 4 mars, 2013

  får charles vikariera nu då?


 7. Molin skriver: 4 mars, 2013

  Man kan ikke undgå en vis bekymring, når en person på The Queens alder indlægges akut, men det britiske hof plejer at være åbne og ærlige omkring, hvad de kongelige fejler, så et maveonde kommer hun sig sikkert hurtigt over, de er ‘seje’ i den familie. Besøget i Italien er blevet aflyst, men der er heller ikke meget at komme ned til: ingen Pave — og et politisk kaos.


 8. Tina skriver: 4 mars, 2013

  Hon förtjänar verkligen att få vara frisk..!
  Världens mest beundransvärda statschef..!


 9. allegra skriver: 4 mars, 2013

  Hon behöver förstås vila och åter vila. Och fundera över om det är så klokt att hålla fast vid tronen.


 10. emma_h skriver: 4 mars, 2013

  Hoppas se Q.Elisabeth snart kryar på sig – klart att omvärlden blir orolig m hennes höga ålder i åtanke & när en Hel arbetsvecka ställs in ngt som aldrig skett förr plikttrogen som hon är likväl omtyckt

  “får charles vikariera nu då?”_Jehu#6
  QE2 har sen länge en grupp medarbetare kallad “Counssellors Of State” – de har rätt att utföra uppdrag i Drottningens ställe (dock ej alla arbets uppgifter) Maken, Barnen och Will, Harry


 11. Eva skriver: 4 mars, 2013

  Bra att drottningen tar det lugnt, hoppas att hon snart repar sig. Elizabeth II är fantastisk och länge må hon leva!


 12. Sthlm skriver: 4 mars, 2013

  Märkligt att inte de kungliga följer med utvecklingen i samhället. Det mesta förändras och att de gamla kungarna och drottningarna klamrar sig fast vid tronen efter det att de fyllt 75 år får väl anses som högst omodernt och bakåtsträvande. Nog är det dags för den här åldriga damen att stiga ner från tronen och lämna över till sin son.


 13. Hansen skriver: 4 mars, 2013

  @ 12 I Danmark er det nye “mantra” at man skal blive på arbejdsmarkedet til man ikke kan tygge smør – fordi man ellers er med til at øge “ældrebyrden”… Så her ville Elizabeth vel nærmest blive hyldet som foregangskvinde 😉


 14. Bibi skriver: 4 mars, 2013

  Hehe ja Hansen det har du ret i:-D men god bedring til Dronningen


 15. Tjohanna skriver: 4 mars, 2013

  Get well, give over, give Charles a chance and get some R&R,


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar