Drottning Elizabeth i sorg – familjemedlemmen har avlidit

Drottning Elizabeth i sorg - familjemedlemmen har avlidit
Ännu ett sorgligt besked för drottning Elizabeth.
Annons
Prinsessan Margaret och Lord Snowdon var gifta mellan 1960 och 1978.
Prinsessan Margaret och Lord Snowdon var gifta mellan 1960 och 1978.

Drottning Elizabeth informerades under fredagen att prinsessan Margarets ex-make Lord Snowdon har avlidit, rapporterar BBC. Född som Anthony Armstrong-Jones gjorde han sig under 1950-talet ett namn som en skicklig porträttfotograf och uppväxten på rätt sida stan gav honom snart en biljett in till drottning Elizabeths innersta krets. 1957 tog han en serie porträtt av den unga drottningen under en resa i Kanada och snart lärde han känna hennes syster, prinsessan Margaret.

Annons

Relationen mellan prinsessan Margaret och Anthony Armstrong-Jones var det få som visste om när förlovningen eklaterades i februari 1960. Pressen hade nämligen fullt upp med att skriva om Margreths kraschade romans med Peter Townsend, en historia som återigen är på tapeten tack vare Netflix succéserie “The Crown”.

Annons

Bröllopet mellan Margaret och Anthony Armstron-Jones stod den 6 maj 1960 i Westminster Abbey och i samband med det fick han titeln Lord Snowdon. Paret flyttade in i våning 1A på Kensington Palace och levde livets glada dagar med ständiga upptåg och många partyn. De fick två barn, sonen David Armstrong-Jones med titeln Viscount Linley, och dottern lady Sarah Chatto.  Men skilsmässan var snart ett faktum. Anthony Armstrong-Jones gifte om sig men behöll de goda relationerna med drottning Elizabeth och hennes familj och han tog bland annat de officiella förlovningsbilderna på prins Charles och Diana.

För drottning Elizabeth som har en nära relation till David Armstrong-Jones och Sarah Chatto är det såklart en stor smärta att lord Snowdon gått vidare. Beskedet kommer dessutom bara veckor efter att hon förlorat sina två bästa vänner från barndomen, kusinen Margareth Rhodes och lady Elizabeth Longman.

Lord Snowdon blev 86 år gammal.

När prins Charles och Diana Spencer förlovade sig var det Lord Snowdon som tog de officiella porträtten.
När prins Charles och Diana Spencer förlovade sig var det Lord Snowdon som tog de officiella porträtten.

Av: Liv Sander.
Foto: IBL.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

7 kommentarer till “Drottning Elizabeth i sorg – familjemedlemmen har avlidit”

 1. Nynne skriver: 14 januari, 2017

  Bra bild. Detta är det enda foto där man sett Diana och Charles så nära varandra och till synes så glada. Bra svartvit bild. Synd bara på den blå stenen på ringen…den ring som nu sitter på Catherine…


 2. Christina Kari Helsinki skriver: 15 januari, 2017

  The Queen gör “hjälteinsats” efter “hjälteinsats”. Man blir inte förvånad då britterna på DM, skriver, God save the Queen. Man spekulerar om vem som skulle efterträda henne, självklart, Charles. Ytterst få spekulerar om vilka följder hennes ev. frånfälle kommer att ha för det brittiska samväldet. Isynnerhet politiskt, helt praktiskt med div. andra besvärliga saker.


 3. Christina Kari Helsinki skriver: 15 januari, 2017

  Lord Snowdon har alltid, i mina ögon verkat cool. Tänk hur det går att vara privat om man bara vill.


  1. emma skriver: 16 januari, 2017
 4. Gigi skriver: 16 januari, 2017

  R.I.P.Lord Snowdon.Princess Margret borde ha fått gifta sig med Peter T.men kyrkan godkände inte att han var frånskild.Lord Snowdon var en mycket skicklig fotograf & talade aldrig bredvid mun.Drottningen respekterade hans diskretion & anlitade honom ofta som yrkesfotograf.


  1. emma skriver: 17 januari, 2017

   var regeringen som var ovillig att ge sitt samtycke så nära inpå sen abdikeringen m 1annan divorcee i fokus då monarkin skadats
   kyrkan hade sina glasklara regler så de behövde ej “visa” ngt
   men det var Margaret som yrkade på att gifta sig – nyckfull & van som hon var att få som hon ville. Townsend var mer tveksam till giftermål då de dels va olika som personer, T/Ms ålderskillnad, insåg att han aldrig skulle kunna bekosta Ms dyra vanor/livsstil livet ut. Sånt var aldrig M beredd att avstå f nån!


 5. emma skriver: 16 januari, 2017

  den inom Kfamiljen som hade nära relation till Snowdon var Drottningmodern & det var hon som anlitade honom till CDs förlovningsfoto
  hon hade en betydligt närmre relation till den yngre dottern och var den som arrangerade Charles giftermål
  http://www.dailymail.co.uk/femail/article-1023184/Snowdon-daughter-cheating-Margaret.html


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar