Drottning Elizabeth inte alls nöjd med Williams bröllopsplanering

Drottning Elizabeth inte alls nöjd med Williams bröllopsplanering
Annons

Drottning Elizabeth lär inte alls vara glad över hur prins William och Kate Middleton har planerat sitt bröllop och sägs därför ha tagit över jobbet…

Det ser ut som det blivit en liten kommunikationsmiss mellan drottning Elizabeth och prins William i planeringen inför bröllopet med Kate Middleton i vår. En insider berättar att drottningen lär ha blivit rejält sur på prins William sedan han lagt ut uppgifterna om sitt och Kates bröllop på nätet på hovets hemsida.

Annons

Glömt att fråga farmor

Han hade nämligen glömt att kolla allt med sin farmor – en gång till.
– Drottningen sa surt till William – du kanske ska cykla till Westminster Abbey? – berättar en källa för pressen.

Inte realistisk

Annons

Hon ska sedan fortsatt med att skälla ut prins William för att bara vara trendig, inte realistisk. Och det hon irriterat sig på, förutom det faktum att den blivande bruden ska anlända i en vanlig bil, inte häst och vagn, är han vill ha två olika fester på slottet.

Dubbelkolla allt

En brunch direkt efter bröllopet och en middag senare på kvällen. Problemet med detta ska vara slottets kök som tydligen kommer få problem med att hinna klart bägge måltiderna. Så nu sägs det att drottningen själv kommer dubbelkolla allt innan något mer planeras – och om det så behövs – ändra det unga parets planer.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures och All Over Press

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

22 kommentarer till “Drottning Elizabeth inte alls nöjd med Williams bröllopsplanering”

 1. ann-dhristine friskberglund skriver: 1 mars, 2011

  Man kan undra vems bröllopsom planeras låt ungdomarna bestämma hur dom vill ha det det är ju deras dag.Eller?


 2. Monica skriver: 1 mars, 2011

  Ack ja – det gäller att fråga farmor. Drottningen är skärpt till max och vill ha stenkoll på läget 🙂


 3. Elisabeth skriver: 1 mars, 2011

  Jag kan ju hålla med om brunchen om nu köket inte klarar av det. Och det är ju synd att Kate inte anländer i vagn, varför inte använda alla resurser när man kan? Det är trots allt Englands framtida kung som ska gifta sig.


 4. Ulla Forsman skriver: 1 mars, 2011

  Kan det vara så att Kate känner sig utsatt för fara i öppen vagn?


 5. Varför har man erfarenhet? skriver: 1 mars, 2011

  Vad är det för konstigt att man kollar med de som har mer erfarenhet? Typiskt i Sverige där barnen ska styra allt och alla mår sen dåligt, inget ledarskap där inte.


 6. Gneta skriver: 1 mars, 2011

  Men vadå, när Prinsessan Diana och Prins Charles gifte sig, anlände ju P. Diana i bil också.. Det var ju inte förrän efter själva vigseln de nygifta åkte öppen vagn


 7. mb skriver: 1 mars, 2011

  Om det nu är drottningen som förfogar över resurserna (bilar, vagnar, slotten, slottens personal etc., och förmodligen lyssnar/lyder ärkebiskopar och liknande henne mer än William) så kan hon kan bestämma i allra högsta grad.


 8. Christina Helsinki skriver: 1 mars, 2011

  #3

  Ja tänk att de är ¨så korkade, att de inte använder allt de har. Engelsmännen skulle njuta av att se Kate och William, slösa och meddela; så här går det till hos oss, skönt att vara rik, sk. att vara fattig i Brixton.


 9. Maria skriver: 1 mars, 2011

  Innan bröllopet är hon inte kunglig och efter bröllopet är hon del av huset Windsor, av den anledningen kunde Kate ha fått bestämma före bröllopet hur hon ville åka till kyrkan.


 10. Anita Kuusela skriver: 1 mars, 2011

  Trodde att dem fick bestämma sitt eget bröllop utan att drottningen lägger sig i, det är ju William och Kate som gifter sig.


 11. Fia skriver: 1 mars, 2011

  Varför finns det ingen med titeln kronprins i englands kungahus? Har de inte bestämt vem som ska ta över efter Elizabeth eller?


 12. Christina Helsinki skriver: 1 mars, 2011

  Fia,

  Englands kronprins = Prince of Wales. William kommer också att bära titeln,Prince of Wales.

  Uppfinningen Prince of Wales fanns redan på 1300-talet.

  Felipe är Prince of Asturias, en titel som ges tronföljaren.


 13. Snorkfröken skriver: 1 mars, 2011

  > 11 Fia
  En manlig tronarvinge i England har titeln prinsen av Wales, men en kvinnlig tronarvinge (såsom nuvarande drottningen en gång i tiden) är bara “prinsessa”. Det är endast hustrun till prinsen av Wales som har titeln “prinsessan av Wales”. Det är en medeltida tradition med titel prinsen av W.
  Charles blev prins av Wales då han blev myndig (dåförtiden 21 år). Redan som en liten pojke han fick titeln “hertig av Cornwall”, en titel han fortfarande har och därför, mycket naturligt, är Camilla “hertiginnan av Cornwall”.
  Drottning Victorias äldste son fick titeln prinsen av W redan då han döptes, dvs han var bara några månader gammal.


 14. Pamela P skriver: 1 mars, 2011

  Titeln hertig av Cornwall har alltid tillhört den som är prins av Wales och titeln prins av Wales kan man inte ärva bara för man blir kronprins av Storbritannien utan man blir utnämnd till det. Därför är det inte så säkert William blir det efter sin far. Vid giftemålet med Kate torde William få en egen hertigtitel. Cambridge, Clarence och Sussex är det troligaste valet. Eftersom han är HRH Prince Charles, Prince of Wales äldste son så skulle Cornwall ha varit det naturligaste valet om inte Camilla burit den titeln. William kan också helt avstå från en egen hertigtitel och förbli HRH Prince William of Wales. Men det vore dumt med tanke på att Kates officiella titel enligt kungahuset då blir HRH Princess William of Wales. Dianas riktiga titel var medan hon var gift med Charles HRH Princess Charles, Princess of Wales, Duchess of Cornwall med flera andra titlar. Det var tidningarna som kallade henne för prinsessan Diana. Efter skilsmässan med Charles fick hon titeln Diana, Princess of Wales. Camillas riktiga titel är HRH Princess Charles, Princess of Wales, Duchess of Cornwall och flera andra titlar. Camilla bär alltså titeln Princess of Wales men med hänsyn till Diana så kallas hon enbart för HRH Duchess of Cornwall.


 15. Monika skriver: 1 mars, 2011

  Och vi tycker att den svenska monarkin är stenålder..
  Tala om vem som styr och ställer.. varför får inte de unga tu planera sin dag? Det är ju dom det gäller!!


 16. Måntand skriver: 2 mars, 2011

  Victoria änlände ju också i bil till kyrkan, inget konstigt med det!


 17. Måntand skriver: 2 mars, 2011

  *anlände 🙂


 18. Vivi skriver: 2 mars, 2011

  Dronning Margrethe blandede sig meget i Frederik og Marys bryllup….og det er vel ganske naturligt, at også dronning Elizabeth gør det ?
  Både Mary og Kate er født borgerlige og med begrænset
  viden om etikette og tradition i et kongehus ved et royalt bryllup.


 19. Lollo skriver: 2 mars, 2011

  Kate ska även vara allergisk mot hästar ho kanske inte vill vara påverkad av allergimedicin under vigseln


 20. Emma_H skriver: 2 mars, 2011

  Hela denna s.k. story verkar konstruerad – med andra ord en klar tidningsanka baserad på “journalisten” Y. Yorkes vilda fantasi!! fakta: Eng Hovet behöver INTE ta maten till bägge eventen fr samma kök – dvs slottsköket – utan kan “as per usual” anlita catering firma till kvällsfesten, vilket de på B Palace också gjort tidigare för att komplettera ordinarie resurser.
  Ett förmiddags-bröllop i England avslutas alltid m nån typ av bröllops-lunch o att detta par därtill önskat få en privat fest på kvällen för 300 utvalda släktingar o nära vänner är m i huvudplaneringen sen ett halvår tillbaka! Apropå bil t kyrkan – om pr. Anne tilläts åka till kyrkan i bil inför sin vigsel på 60/70talet är det knappast nån “big deal” inför W&Ks bröllop år 2011…
  Att W&K skulle ha planerat merparten av sin bröllopsdag i detalj själva o sedermera lagt ut info på hemsidan utan att på förhand stämma av m QE2 eller Charles (kvällens festvärd tillika!) verkar också högst absurt. Hovets personal får för övrigt inte tala m media om sina arbetsgivare (annars avsked per omgående) enligt klausul i anställningsavtalet…
  Men så inleds också artikeln (m referens till YYs text i en amerikansk internettidning) att ursprungliga storyn härrör fr tips (samt uppdiktad dialog) av icke namngiven “insider” vilket ju gör att man kan bygga upp en text kring vilket spekulativt påstående som helst…


 21. Tanja skriver: 2 mars, 2011

  Jeg tror man skal tage de forskellige informationer, der
  florerer i pressen med et gran salt.
  Når det er et formiddagsbryllup og det sædvanligvis slutter
  med en lunch, så må K og W’s aftenparty vel bare betragtes
  som en privat tillægs-fest for vennerne ?

  De tidligere kongelige brudepar i England indledte deres bryllupsrejse straks efter lunchen, det bliver anderledes
  dennegang, men at det skulle være et kokke- og
  madproblem, den køber jeg ikke, men derimod nok et økonomisk, for det vil da klart øge omkostningerne….. så et
  billigt – og et sparebryllup, som først oplyst, bliver det så ikke.


 22. Christina Helsinki skriver: 2 mars, 2011

  Eftersom jag inte är väldigt bevandrad, börjar jag inte argumentera.

  Enligt andra är Prince of Wales en titel som ges åt tronarvingen. Knappast förbigås William.

  Men om Daniel skulle vara en engelsk prins, blir det väl bara, Prince of No man´s land.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar