Drottning Elizabeth nöjd med resan trots makens lilla fadäs

Drottning Elizabeth nöjd med resan trots makens lilla fadäs
Annons

Det många brittiska tidningar talade om igår var inte alla viktiga möten drottning Elizabeth gjort i Abu Dhabi utan prins Philips lilla fadäs.

Prins Philip har ju flera gånger tidigare sagt saker han kanske inte borde och under hans och drottningen Elizabeths resa i Abu Dhabi lyckades han trassla till det för sig igen, berättar bland annat webbtidningen express.co.uk.
– Vad är det ni flyr ifrån då, frågade prinsen några britter som numer bor i den rika gulfstaten.

Annons

Vägrade hälsa

Sedan fortsatte han att göra bort sig lite mer genom att väga ta den 11-årig pojke Jack Morgan i handen som snällt väntat på drottningen och prinsen.
– Varför, sa prinsen bara. 
Men här fann sig i alla fall prins Philip sig till sist och hälsade på grabben.

Oerhört varmt

Fast till den åldrande prinsens försvar får man väl säga att det var oerhört varmt under dagen, runt 32 grader i skuggan, så då kan väl vem som helst tappa konceptet för ett ögonblick. Drottning Elizabeth fortsatte dock i samma skönt svala stil med en ny elegant hatt på huvudet och en matchade dräkt till detta.

Nytt museum

På bilden ser vi drottningen tillsammans med shejk Mohammed bin Rashed al-Maktoum, vice president och premiärminister i Förenade Arabemiraten. Tillsammans markerade de starten för byggandet av ett nytt museum, Zayed National Museum som ska samarbeta med British Museum. För drottningen tycker resan har varit väldigt lyckad, hon har i alla fall fått uträttat det hon ska.

Av Agneta Nisbeth
Foto: All Over Press och Stella Pictures

Läs även:

Här en liten film från drottning Elizabeths resa:

httpv://www.youtube.com/watch?v=hbn0C8XJ6sw

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

9 kommentarer till “Drottning Elizabeth nöjd med resan trots makens lilla fadäs”

 1. caterine skriver: 26 november, 2010

  Säg avad man vill om engelska kungahuset, men Elizabeth håller alltid stilen, elegant och fräsch och värdig intill yttersta hårstrået. Hur orkar hon och är så gammal?


 2. Hansen skriver: 26 november, 2010

  Folk til det grove, en lille G&T i ny og næ – og gode gener. Tænk på, hvor tuff hendes mor var!


 3. Marika skriver: 26 november, 2010

  Hansen,

  det är så sant.

  Drottning Elizabeth själv föredrar dock en specialblandad
  Gin & Dubonnet;
  – 30 % Gin (engelsk, förstås), 70 % Dubonnet, en isbit gjord på Malvern mineralvatten (mycket viktigt) och en tunn skiva citron.
  Intages varje afton!


 4. Anna skriver: 26 november, 2010

  Schejken på bilden högst upp är Dubais regent, är gift med Jordaniens fd kung Husseins dotter trots att han redan har fru..
  Konstigt att hon vill leva i ett sådant äktenskap..


 5. Ina skriver: 28 november, 2010

  Man behöver definitivt inte vara en särskilt glödande monarkist för att beundra Elizabet II! Formidabel kvinna! Ser med stor förväntan fram emot filmen “The King´s Speech” där Colin Firth och Helena Bonham Carter porträtterar Elizabeths föräldrar! Alla som sett den säger att den är fantastisk!


 6. JJ skriver: 28 november, 2010

  Anna, nr 4

  Ja, det kan man verkligen förundra sig över.
  Shejk Mohammed ser inte bara högst frånstötande ut –
  men det gör ju inget, hans status och förmögenhet kompenserar det tydligen med råge.

  För övrigt är det en traditionsenlig allians mellan två kungliga familjer. De är dessutom nära släkt med varandra.

  Shejk Mohammed följer den (för män) så trevliga månggiftestraditionen och har f e m t o n barn med sin första hustru, Sheikha Hind, som han gifte sig med 1979.

  Sheikha Hind syns aldrig någonsin offentligt; hon lever enligt strikt islamisk lag; ingen annan man än maken får vistas i hennes närvaro och hon är i det närmaste inspärrad i ett av alla palats i Dubai.

  Förutom det har Shejk Mohammed ytterligare sex barn med ett okänt antal ‘icke officiellt erkända hustrur’.

  Med den unga och vackra prinsessan Haya – som demonstrativt och nästan som en trofé visas upp i officiella sammanhang, och ska föreställa det ‘moderna’ Dubai´s kvinnliga ansikte utåt (utan slöja/burqa) – har han ett barn, än så länge.


 7. Annica skriver: 28 november, 2010

  Ja den fattiga men av “riktiga” anor, prins Philph (prins av Danmark och Grekland), har väl aldrig gjort sig känd för sin diplomati. Så länge han har funnits vid den tålmodiga drottning Elisabeths sida har han gjort bort sig , fadäser och varit allmänt plump och otrevlig så fort han öppnat munnen. Drottningen, och hela samväldet, har alltid fått skämmas för Philiph. Intellektet är undermåligt, men anorna och blodet blått. Det är väl det enda som räknas (räknades) i dessa kretsar. Tänk på det arrangerade äktenskapet mellan Charles och den adliga och orörda Diana. Tack och lov verkar sådana resonemangsäktenskap inte finnas nuförtiden, och det ger också hopp för Sverige, vars statsöverhuvud, monark, den högste..nog gav ett sådant förskräckligt intryck ute i världen när han höll sin “presskonferens” vid äkgjakten och i samband med boken om honom. Herregud! Titta på den (youtube) och begrunda! Är det de svenskar är stolta över i världen? Ett kungahus som sådant är guld värt för de europeiska kungahus som ännu har det..


 8. Jessica F skriver: 29 november, 2010

  MYCKET intressant, JJ.

  Han verkar inte göra så mycket annat än att tillverka nya barn stup i kvarten, den där schejken.
  Osmakligt.


 9. Beatrice skriver: 29 november, 2010

  Oj, detta visste jag då inte!
  Är inte prinsessan Haya alltför ung för schejken?

  Ja, ni ser – lammkött skall det då alltid vara för de rika och mäktiga gubbarna.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar