Drottning Elizabeth och maken äntligen ute på uppdrag tillsammans

Drottning Elizabeth och maken äntligen ute på uppdrag tillsammans
Annons

ste_elizabeth-philip

Drottning Elizabeth och prins Philip såg ut att ha det riktigt roligt under 2013 Braemar Gathering. Men så är maken äntligen på benen igen.

I helgen var det åter dags för de skotska spelen Braemar Gathering, på plats fanns även detta år drottning Elizabeth med make prins Philip samt prins Charles. Prinsarna var, som de brukar, klädda i kilt.

Annons

ste_philip-charles-elizabeth

Prins Philip, 92, har som vi tidigare berättat inte varit riktigt kry den senaste tiden. Han har återhämtat sig från en magoperation och har tvingats tacka nej till ett flertal uppdrag, men denna dag fanns han äntligen där vid sin makans sida.

ste_elizabeth-philip

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures

Se en från dagen film här:

httpv://www.youtube.com/watch?v=0mhJ4ol3z_8

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

10 kommentarer till “Drottning Elizabeth och maken äntligen ute på uppdrag tillsammans”

 1. Cissi skriver: 9 september, 2013

  The “Royals of Royals”. Detta är ett oslagbart par!


 2. Solstrålen skriver: 9 september, 2013

  Varför kan inte detta gamla strävsamma par få lite lugn och ro på ålderns höst. Ännu en negativ följd av royalismen, att behöva hålla på tills man dör.
  Free the royals!


 3. emma_h skriver: 9 september, 2013

  citat: Ännu en negativ följd av royalismen, att behöva hålla på tills man dör. Free the royals!

  men Solstrålen det är den ENDA variant de lever & har levt efter…
  I sitt invigningstal till hela Commonwealth för drygt 60år sen lovade E att “tjäna dem livet ut hur kort eller långt det än månne bli…”
  de båda har trappat ner & började delegera vissa arbetsuppgifter för flera år sen – numer jobbar QE2 bara måndag till torsdag (med enbart 325 uppdrag för fjolåret) – QE2 deklarerade bestämt under Jubileet att hon hade ingen avsikt att sluta – hon ser det ej “bara som ett jobb” utan en plikt att fullgöra sitt uppdrag! Som nån sa inom Hovet “Abdication is for Quitters & Dutch Queens” en utväg som bara kan ses som 1 otänkbart Nederlag med andra ord


 4. Sandra skriver: 9 september, 2013

  De är helt otroliga. Det är bara att hoppas att man själv är lika pigg när man når deras åldrar.


 5. Lena skriver: 9 september, 2013

  Visst är de söta.


 6. Solstrålen skriver: 9 september, 2013

  Det är en inlärningsprocess. Om du blir itutad hela livet att du skall göra en viss sak så tror du ju att det är så.
  Och även om de vet att andra människor inte lever så, så har de blivit lärda att de är speciella och skall leva efter andra regler.


 7. emma_h skriver: 9 september, 2013

  för övrigt Solstrålen… så har britterna inte hämtat sig till fullo efter E8s abdikering ännu som skakade om och orsakade konstitutionell kris – utan tvekan senare års högre grad av “svenssonifiering” i HKH-branschen då “vanligt folk” fått inträde/börjat sätta sin prägel i kunglig livsstil/attityder som startat 1 till viss del absurd “låt.gå-attityd” tillika seriöst prat om pensioneringsålder/avgå i förtid och självklar rätt till föräldra-ledighet etc på både gott & ont. Hålla fast vid det historiska, traditionsenliga är därför mer o mer sällsynt överlag liksom själva fenomenet att ens ifrågasätta varför “sitta tills man dör” (!?) det senare kommer Windsors inte “köpa” oavsett va kollegorna gör – QE2 lär hålla på reglerna så länge hon har hälsan och har släkt att delegera till så att E får 1lagom “workload”


 8. pia skriver: 9 september, 2013

  Med tanke på vilket “lättviktarpar” sonen och hans partner utgör, får väl engelsmännen vara evigt tacksamma för varje dag drottningen är i livet. William och Catherine kommer att rädda monarkin. Maken till chosefritt och charmigt par får man leta efter.Brorsan Harry har också visat vem han är, och det är bra mycket mer än en bara en festglad gosse.


 9. Sofia skriver: 9 september, 2013

  92 år och så otroligt aktivt liv för den åldern. Man kan verkligen inte tro att han är så gammal. På mitt sjukhus har jag patienter som är trettio år yngre och är verkliga vrak.


 10. esse skriver: 10 september, 2013

  #8
  vilken av sönerna menar du?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar