Drottning Elizabeth oväntat sjuk

Drottning Elizabeth oväntat sjuk
Annons
Drottning Elizabeth har blivit krasslig.
Drottning Elizabeth har blivit krasslig.

Den vanligtvis så alerta drottning Elizabeth har avbokat en ordensutdelning i Buckingham Palace. Drottningen är sällan sjuk så hennes frånvaro orsakar en viss uppståndelse och oro.

Senast drottningen avbokade ett uppdrag på grund av sjukdom var 2006 då hon råkade sträcka en ryggmuskel vid ett besök på en fotbollsstadion. Drottning Elizabeth är trots allt 83 år och man tycker att hon borde kunna få vara borta en dag från jobbet och kurera sig utan att folk höjer på ögonbrynen.

Annons

Enligt hovets talesman så har drottningen denna gång drabbats av en förkylning och ville inte smitta någon.  Hon ville också spara på sina krafter  då hon snart ska resa till Edinburgh för en vecka fullspäckad med aktiviteter.

Ett tips till Elizabeth är annars att ta efter drottning Silvias lilla förkylningstrick; hon bär alltid små vita bomullshandskar då hon känner sig krasslig och ändå måste skaka hand med folk. Då riskerar hon inte att smitta någon…

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: Stella PicturesMer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

29 kommentarer till “Drottning Elizabeth oväntat sjuk”

 1. Martin skriver: 27 juni, 2009

  Vi far hoppas, och vi tror att detta snart ar overstandet. Kom ihag att Drottningens mamma blev 102 ar…..hon borde ha en 20 ars potential manskligt att doma.


 2. Nordkvinne skriver: 27 juni, 2009

  Men hennes far ble ikke så gammel. Når det engang går mot slutten med den gamle damen blir det spennende å se hva som skjer. Om monarkiet fortsetter i England i hundre år til, så vil nok de skandinaviske også fortsette inntil videre. Ettersom engelskmennene er noen av de mest konservative folk på kloden tror jeg at de vil opprettholde monarkiet.


 3. Gun skriver: 27 juni, 2009

  Tror liksom dig Nordkvinne att monarkin upprätthålls i England.


 4. Martin skriver: 27 juni, 2009

  och mina damer, efter nasta stora krig i Europa(det som ni inte tror pa) kommer monarkin i Frankrike att aterupprattas…..det ni…!!


 5. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 27 juni, 2009

  Precis Martin.
  Det kriget tror vi inte på. Och kanske egentligen inte själavandringen heller.
  Men det är intressant med massor av olika åsikter och tankar som sätter ens hjärna i arbete.
  Jag lyckades i alla fall lista ut att du har varit officer. Och det var inget logiskt utan bara en stark känsla.


 6. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 27 juni, 2009

  Var bor du Martin? Jag ser ju att du skriver utan alla prickar.
  Får jag gissa så tror jag någonstans i USA.


 7. Birgitta skriver: 27 juni, 2009

  På 80-talet när horoskopen stod som spön i backen och astrologer, völvor och siare var mer anlitade av pressen än i dagens samnhälle, stod det en gång att läsa…” att drottningen av England kommer att sitta kvar i många år och efterträds av sin son när denne har fyllt 54 år (!!)..” Han är väl ungefär 61 nu…och kan nog få vänta tills han är 80 !!
  Detta inte skrivet för att nedvärdera folk med “gåvan”, utan just det att folk spekulerade redan då om Elizabeth snart tänkte abdikera till sonens fördel…
  Och det tror jag inte att hon är villig att göra..Hon sitter nog så länge orken finns…
  Vad Monarki i Frankrike anbelangar är det trist att den inte har återinförts redan..Såg tronarvingen i ett reportage härom dagen, och det vore väl inte fel med honom på tronen…
  Är det någon som har kläm på hur många procent som är för monarkin där…
  Johannes…Hoho…Är du där ?


 8. Anna skriver: 27 juni, 2009

  Jag gissar att Martin bor i England.


 9. Anna skriver: 27 juni, 2009

  Ang. monarkin i Frankrike.
  Det är ju därför franska tidningar skriver mycket om Monaco.
  Att många medlemmar i furstehuset är vackra och många problem
  har förstås bidragit..


 10. signesigne skriver: 27 juni, 2009

  Vilken uppståndelse bara för att Drottningen är förkyld det är väl alla människor!Men det kan ju vara något allvarligare hon är ju 83år.Det vore väl trevligt med Kungahus i Frankrike igen.Bara de inte vill slopa alla kungahus i övriga Eu och utropa sig till det enda kungahuset i EU. Kungahuset i England är det tråkigaste i hela EU så det gör inget om det försvinner!!


 11. Anna skriver: 27 juni, 2009

  Birgitta.

  Franske tronarvingen?
  Vad heter han?


 12. Margarethasolsken skriver: 27 juni, 2009

  Så klokt av drottning Elisabeth att kurera sig hemma,så hon blir frisk. Det gäller ju att behålla vigören.Hon är strålande ,för sin ålder. Önskar henne många år till på tronen.


 13. Nordkvinne skriver: 28 juni, 2009

  Nå tror jeg vi er ute på viddene. Franskmennene er et meget stolte republikanere. La republique, la gloire etc. etc


 14. Åse skriver: 28 juni, 2009

  “…borde kunna få vara borta en dag från jobbet och kurera sig utan att fölk höjer på ögonbrynen…” skriver Ann Sofie Lundin. Sänk ögonbrynen då och låt bli att skriva om lite snuva.


 15. Christina Helsinki skriver: 28 juni, 2009

  Har läst SvD, kanske litet noggrannare i dag än tidigare. Därför föreslår jag att tidningens reportrar absolut borde skärpa sig.

  Några exempel på s.k flöntigheter;

  Ann Sofie kallar The Queen of England utan titel, och dessutom föreslår att hon borde ta exempel av DROTTNING Silvia. En engelsman skulle storkna, om mot förmodan den här tidningen skulle läsas där. Man talar inte om Elizabeth, deras älskade monark kallas ofta bara för The Queen.

  Åsa babblar om Storhertigen av Luxenbourgs sons UTOMÄKTENSKAPLIGA barn!!

  Som ansvarig för en kunglig blog, vet Åsa inte, hur man förkortar, Hennes Kungliga Höghet. Tror det är HkH. Finns listor att läsa på förkortningar.

  SvD skall inte försöka, kommentera världsnyhter i efterskott. MJs död kablades ut över hela världen samma dag, med massor av fakta. Då verkar SvD, som en bytidning som fått nyheterna i kort form från TV nyheterna.

  Om det ovanstående beror på okunnighet eller total undervärdering av läsarna vet jag inte. Kanske kan det också kan vara lättja när man rapporterar.

  Det där med Elizabeth och Drottning Silvia tar ändå priset.

  Skärp er dår på redaktionen. Alla läsare är inte dumma.


 16. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 28 juni, 2009

  Bara som upplysning så betyder SvD Svenska Dagbladet.


 17. Gun skriver: 28 juni, 2009

  Christian Helsinki!

  Fattade inte det du tog upp om att Åsa skrivit om storhertig Henris barnbarn. Vill du förklara.

  Sedan The Queen är inte The Queen i Sverige utan oftast kallad drottning Elizabeth av England. Kom ihåg att detta är ingen officiell skrift, och skulle man titulera alla med de titlar de har skulle utrymmet inte räcka till. Drottningen i vårat land är Silvia.


 18. Christina Helsinki skriver: 28 juni, 2009

  Hej Gun,

  Kallar man faktiskt barnen i Sverige för utomäktenskapliga om föräldrarna gifter sig efter födseln? Hmm, då tycks vi här inte vara så gammalmodiga.

  Då det finns brist på utrymme i tidningen, kunde det har varit rätt att byta ut det ordet och lägga till drottning Elizabeth, istället för att kalla henne Elizabeth.

  Har inte menat att ni skall kalla henne för The Queen, men hon råkar vara ett begrepp i England. Kanske man kunde visa respekt för andra monarkier än sitt eget land.


 19. Gun skriver: 28 juni, 2009

  Utomäktenskaplig är ett gamalt uttryck som för det mesta hade den betydelse du angav dvs. en mor där barnets far inte längre finns med i bilden. Tror också att begreppet tidigare hade en viss juridisk bäring och jag skulle tro att det är i det sammanhanget Åsa beskriver prins Louis barn, dvs. om han eller storhertigen inte godkänt barnet hade han inte funnits med som möjlig arvtagare till tronen. Rent arvsmässigt utöver det antar jag att han hade haft, i vilket fall är det så här i Sverige och har varit sedan slutet av 1800-talet. Utomäktenskaplig är inget man skäms över längre även när man tittar tillbaka till den tiden på sin släkt utan ett konstanterade. Obs det var i de “fina” familjerna där det fanns något att ärva detta var viktigt, även för storbönder och kyrkan men som sagt det lever nog mest kvar inom kungligheter nu.


 20. NetaGu.bloggspace.se skriver: 28 juni, 2009

  Christina Helsinki!
  Du som är så noga med förkortningar borde veta att SvD är förkortningen på Svenska Dagbladet.
  Jag, precis som min mormor, min mamma och mina väninnor som alltid läst Svensk Damtidning säger helt enkelt Svensk Dam.
  Hoppas du inte får ett utbrott nu igen. Tänk på hjärtat.


 21. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 28 juni, 2009

  Neta.
  Skulle inte tro att dom på Svensk Dam tar åt sig, för det är ju skrivet till SvD. Har också påpekat det. Och man kan ju tycka att när man kritiserar hur andra skriver ska man själv skriva korrekt.


 22. NetaGu.bloggspace.se skriver: 28 juni, 2009

  Ja, man kan ju tycka det, Demba. Om vi nu får tycka någonting alls längre.


 23. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 28 juni, 2009

  Neta.
  Jag får inte tycka nånting här längre. Överallt finns det Dembapoliser. Men jag skiter i dom.


 24. Christina Helsinki skriver: 28 juni, 2009

  Tack Neta.

  Om Svensk Dam är den rätta förkortningen, kanske min egen förkortning, skulle duga, SD.

  Råkar veta vad SvD står för, för jag brukar bläddra i SvD, genom att gå in svd.se. Via den blev jag medlem i Tasteline.

  Kom ihåg, jag är ingen faktiskt ingen professionell reporter, som du jämför mig med. Men tack i alla fall, känns smickrande.


 25. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 28 juni, 2009

  Christina Helsinki.
  Kan du och jag gräva ner stridsyxorna? Det vi har bråkat om här har väl inte varit speciellt allvarliga saker? Vad jag vet så har vi helt kort diskuterat Mette-Marit en gång och så frågade jag om din avatar. Det gillade du inte, och jag vet inte varför. Sen var det det som skrevs igår.
  Jag lyfter en jättestor vit flagga nu, för jag vet inte varför vi är ovänner.
  Jag vet att du inte brukar svara när jag frågar dig något. Men om du bara kan säga ja eller nej på den här frågan tycker jag det skulle vara bra.


 26. NetaGu.bloggspace.se skriver: 28 juni, 2009

  Jamen Christina Helsinki
  SD betyder Svensk Demokrati.
  Tror jag iaf, rätta mig någon om jag har fel, är inte så hemma i de rasistiska partierna.
  Och smickrad skall du inte känna dig i det här läget!


 27. NetaGu.bloggspace.se skriver: 28 juni, 2009

  Perkele!
  Nu är det alltså Demba som skall visa vit flagg! Jag tycker att det är DU, Christina, som skall be om ursäkt för påhoppet.
  Det vore snyggt. För jag vet ju att du är OK. (Innerst inne, iaf)


 28. Irena Städgumma. skriver: 29 juni, 2009

  Sd betyder Sverigedemokraterna,,,då är ni inte med där, i alla fall..
  Känn dig smickrad CH, NetaDembaMaggan(Johannes) hoppar bara på dem de känner sig hotade av..


 29. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 1 juli, 2009

  Irena Städgumma varför drar du in mig jag har inte skrivit en enda rad här förrän nu! ?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar