Drottning Elizabeth rörd av Colin Firth i rollen som hennes pappa

Drottning Elizabeth rörd av Colin Firth i rollen som hennes pappa
Annons

Drottning Elizabeth kommenterar nu för första gången skådespelaren Colin Firth och filmen The Kings Speech där han spelar hennes pappa kung George VI.

Det ser ut som Colin Firth kommer få en Oscar för sin roll som kung George VI i filmen The Kings Speech. Men frågan är om inte det smäller högre att drottning Elizabeth själv säger att Colins rolltolkning av hennes pappa var både rörande och bra. Ni ser en bild från filmen här intill.
Det är tidningen Daily Mail som berättar att drottning Elizabeth fick en privat visning av filmen och att hon var mycket nöjd:
– Hon blev riktigt rörd av att se  Firths rolltolkning av hennes pappa, säger en källa till tidningen.

Annons

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures och en bild från filmen The Kings Speech.

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

6 kommentarer till “Drottning Elizabeth rörd av Colin Firth i rollen som hennes pappa”

 1. allegra skriver: 7 februari, 2011

  Däremot har drottningen aldrig med ett ord berört hur hon ser på Helen Mirrens tolkning av hennes dilemma i filmen The Queen.
  Britterna är inte rädda för att göra film och tvserier om sitt kungahus.
  I Sverige finns inte bildning nog för samma uppgift.
  Ingen bryr sig. Inte ens det starka drama som under andra världskriget kunnat knäcka kungahuset då prinsessan Sibylla företrädde den tyska sidan med sin bror på östfronten
  medan dåvarande brittiska kronprinsessan Louise stod för raka motsatsen med en bror som var en av sin tids mest lysande krigshjältar, lord Louis Mountbatten.
  Inget annat kungahus kan visa upp maken.


 2. Julia skriver: 7 februari, 2011

  Drottning Elizabeth beundrade Helen Mirren mycket för hennes roll i The Queen och inbjöd henne tom till Buckingham Palace. Tyvärr var Helen Mirren upptagen med att filma i USA och var tvungen att tacka nej till inbjudan.


 3. Pia skriver: 7 februari, 2011

  Det vore onekligen intressant om någon vågade och klarade av att skildra de olika vinklingarna inom kungafamiljen under andra världskriget. Att Gustav VI Adolf hämtade båda sina gemåler från Storbritannien och därmed bröt den tyska trenden är också något man kan fundera över. Han har av den anledningen alltid haft en plats i mitt hjärta. Den kritstrecksmönstrade kostymen verkar också som en pacifistisk markering. Paraduniformen använde han väl endast då den krävdes. Jag gillar att Victoria valde en svensk make. Det finns redan alltför mycket tyskt i familjen Bernadotte.
  Men nu var det E II det gällde. Undrar inte på att hon gillade Firth i rollen son George VI. Han är storartad, så även Rush som logopeden. Underbar film, värd alla utmärkelser den kan få. En enda sak störde mig: Beethoven som bakgrundsmusik till talet, när man har Elgars “Enigmavariationer”. “Nimrod”- satsen hade suttit perfekt liksom det långsamma temat ur “Planeternas” “Jupitersats av Holst. Denna var trots sitt tyska namn brittisk kompositör född och verksam i Storbritannien.


 4. Irena skriver: 8 februari, 2011

  Julia: Helen Mirren… är inte hon rätt långt till vänster stående och inte så särdeles imponerad av Royalty?
  I Sverige är man för upptagen med att skärskåda genusproblematiken och har inte tid att berätta, eller för den delen underordna sina unika personligheter, för att lyckas berätta viktiga och intressanta historier. Tyvärr, skall tilläggas.


 5. Pia skriver: 8 februari, 2011

  Glömde att nämna E II:s fräscha ansikte. Det är inte många 80+are som har så väl bibehållna tänder. Hennes hy ser också ut att ha kvar mycket av rosenknoppskänslan kvar. Hon har nog levt sunt och så har hon förstås blivit omskött under åren. Kommer att tänka på Hasse Alfredssons “Robert Lind i Kramfors”. “Han har väl alltid funnits?!”. Drottning E II har väl också “alltid funnits”? Det känns så i alla fall. Long live the queen!


 6. maggie skriver: 9 februari, 2011

  Alltid mycket snygg och fräsch! Prince Charles blir nog aldrig kung…


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar