Drottning Elizabeth ryter till mot paparazzi

Drottning Elizabeth ryter till mot paparazzi
Annons
Drottning Ellizabeth är inte road av paparazzi.
Drottning Ellizabeth är inte road av paparazzi.

Drottning Elizabeth tyckte det var dags att på allvar ta itu med paparazzifotografernas framfart. Nu har hon skrivit brev till brittiska tidningsredaktörer om fotografernas intrång i kungafamiljens privatliv, meddelar Buckingham Palace.

Annons

Efter att den brittiska kungafamiljen i åratal dragits med fotografer som trängt sig in på privata områden fick drottning Elizabeth nog. Hon tog saken i egna händer och skrev ett brev till tidningsredaktörer runt om i Storbritannien. Inga detaljer om innehållet i brevet – som skickades ut av en kunglig advokat å drottning Elizabeths vägnar – har läckt ut, då det “inte var avsett för allmän publicering”.

Kan stämma fotografer

Källor säger till The Independent att kungafamiljen är beredd att ta till juridiska åtgärder om fotograferna hädanefter försöker ta bilder på dem när de inte är i tjänst.
– Medlemmarna i kungafamiljen anser att de har rätt till ett privatliv när de är ute på vardagliga, privata aktiviteter, säger Paddy Harverson, prins Charles talesman.

Ansträngd relation

Den brittiska kungafamiljen har länge haft en ansträngd relation till media, särskilt efter prinsessan Dianas tragiska bortgång i en bilolycka 1997, då bilen hon färdades i förföljdes av ett gäng paparazzi. På senare år är det framförallt prins William och hans fästmö Kate Middleton som varit paparazzifotografernas favoritobjekt. Det återstår nu att se hur det kommer att gå i julhelgen, då drottningen och övriga kungliga familjemedlemmar samlas på Sandringham i östra England för att fira jul.
Tidigare jular har frilansfotografer häckat i timmar på området, där trädgårdarna står öppna för allmänheten, utrustade med långdistans-linser i hopp om att vara den som får det bästa scoopet.

Av Ann-Sofie Lundin
Foto: Stella Pictures

nobel

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

2 kommentarer till “Drottning Elizabeth ryter till mot paparazzi”

 1. Catharina skriver: 13 december, 2009

  Åh..denna tiara som drottning Elizabeth bär på bilden är ett fantastiskt hantverk och en av de vackraste jag vet!
  Tiaran, som också kan bäras som halsband, bär det underbara namnet; “The Girls of Great Britain and Ireland”.
  Den skapades av det anrika juvelhuset Garrards of London år 1893, som bröllopsgåva till drottning Mary. Priset sägs ha varit ca 5000 £ – en stor summa på den tiden. Ursprungligen fanns det pärlor i stället för diamanter på spetstopparna.
  1947 fick den blivande drottning Elizabeth tiaran i bröllopspresent av sin farmor drottning Mary. Det ryktas att den är en av drottningens favoriter!


 2. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 13 december, 2009

  Så söt och fin hon är drottning Elisabeth. Nästan inga rynkor trots sin ålder. Så skulle jag vilja se ut om 30 år.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar