Drottning Margrethe firades på slottsbalkongen

drottning Margrethe med familj
Alla var inte på plats på slottsbalkongen för att fira dagens jubilar drottning Margrethe. Halva familjen saknades faktiskt.
Annons

Det var många som hade samlats utanför slottet Marselisborg under tisdagen för att få en skymt av drottning Margrethe som fyllde 79 år idag och firades på sedvanligt sätt. Solen sken men det var tydligen inte allt för varmt ändå och många i publiken hade klätt sig extra varmt.

Annons

Efter vaktavbytet så kom då drottningen ut på balkongen precis som hon brukar för att ta emot folkets jubel och hurrarop. Med sig detta år hade hon kronprins Frederik och kronprinsessan Mary samt parets alla barn, prins Christian, prinsessan Isabella samt tvillingarna prins Vincent och prinsessan Josephine.

kronprinsessan Mary med sina söner

Ett tag försvann barnen ner över slottstrappan och det var en del som undrade var de var på väg, men de hämtade bara några blombuketter som de sedan gav vidare till drottningen.

Prins Joachim saknades på balkongen

Det hade ett tag spekulerats i om prins Joachim och prinsessan Marie också skulle komma eller inte. Eller om de valt att utebli från dagens firande och istället gratulera drottningen på annat sätt. Nu blev det precis som det snackats om, familjen fanns inte där på slottsbalkongen.

Prins Joachim är som bekant på väg att flytta till Frankrike med sin familj, prinsessan Marie och parets barn prins Henrik och prinsessan Athena. Men detta borde nog inte hindrat dem att vara med vid dagens officiella firande. Han och familjen ska ju åka över i början på sommaren och sedan börjar Joachims militära utbildning först till hösten, så var det i alla fall sagt från hovet.

drottning Margrethe och Mary med barn

Inte heller såg vi en skymt av prins Joachims äldre barn som han har med grevinnan Alexandra, fotomodellen prins Nikolai och hans lillebror prins Felix. Varför ingen av Joachims familj fanns med vet vi ännu inte, även om det säkert finns en bra förklaring.

Men de av drottningen familj som ändå fanns där på balkongen, kronprinsparet och deras barn, såg verkligen ut att ha det väldigt trevligt tillsammans.

Frederik med sina döttrar och Margrethe

Drottningen bar en brun kappa över sin bruna dräkt och kronprinsessan Mary hade valt grönt, både på kappa och klänning. Däremot verkade prinsarna tycka att det räckte med bara en kavaj i vårsolen.

Läs mer

Foto: TT

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “Drottning Margrethe firades på slottsbalkongen”

  1. Mariane skriver: 16 april, 2019

    Prins Joachim og Familie er på påskeferie i udlandet. De danske skoler har korte ferier, så hvis man skal rejse er det der man rejser.


  2. Mariane skriver: 16 april, 2019

    Nikolai er på ferie i Thailand med kæresten.


  3. Ina skriver: 16 april, 2019

    Tillykke til Danmarks Dronning. Og hvor bliver børnene dog store. Prins Christian er bare skudt i vejret det seneste år og må være på vej til at vokse Kronprinsesse Mary over hovedet.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar