Drottning Margrethe och prins Henrik har börjat sin semester

Drottning Margrethe och prins Henrik har börjat sin semester
Annons

ste_margrethe

ste_margrethe-henrikDrottning Margrethe och prins Henrik har nu åkt över till sitt sommarresidens Gråsten. Det kommer också att bli en extra lång semester för dem i år.

Det kommer tydligen att bli en extra lång semester för den danska drottningen, även om de också kommer arbeta en del. Tidningen BilledBladet uppger att de redan nu har extra många evenemang att se fram emot på sitt älskade sommarresidens Gråsten.

Annons

Drottning Ingrid

Naturligtvis kommer kronprins Frederik med sin familj och prins Joachim med sin hustru och barn till Gråsten för att njuta av sommaren. Men det finns fler saker inplanerade i kalendern, drottningen att åter firas den 2 augusti med en reception på slottet. Och bara tre dagar senare, den 5 augusti, är det dags för nästa evenemang, då kommer man ha en konsert till minne av drottning Ingrids födsel för 100 år sedan.

Blombukett

Gråstens slott från vattnet.
Gråstens slott från vattnet.

När drottning Margrethe och hennes make prins Henrik anlände till Gråsten välkomnades de med en blombukett. Paret stannade till för att fotograferas av både press och allmänhet innan de sedan kunde börja sin efterlängtade semester.

Läs även:

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures


Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

9 kommentarer till “Drottning Margrethe och prins Henrik har börjat sin semester”

 1. Helena M skriver: 20 juli, 2010

  Har dom med taxen Hehe???


 2. allegra skriver: 20 juli, 2010

  Prins Henrik får gärna ha stor mage för mig men det jag inte fattar är att han alltid ska ha så trånga kavajer.


 3. Irena. skriver: 20 juli, 2010

  # 2; Förmodligen växer han ur dem eftersom de sys upp/ inhandlas…och nästa modell i storlek är väl tvåmanstält? Synd att den här skall glipa så, för han ser ut som en riktigt god sommarkola i den, en ljusorange Brio!


 4. Hansen skriver: 21 juli, 2010

  Hæ, ja han er mere farverig end elegant, må man sige. Jeg tror nok, det er som Irena siger: Han er vokset ud af jakkerne, inden han får dem leveret fra skrædderen 😉 Den stakkels skrædder har da også en umulig opgave med at få noget til at sidde på den tønde-runde krop! I virkeligheden ser Henrik bedre ud med løsthængende skjorter, men det kan han jo ikke så godt gå i, når det er mere officielle begivenheder!
  I øvrigt bliver der vist nok et pænt stort rykind på Gråsten i år af hele den udvidede familie, børn og børnebørn – men Benedikte er vist hjemme hos sin højgravide datter. Hyggeligt at dronning Margrethe fortsætter den familietradition, til hverdag er de jo spredt ud over hele Europa.


 5. Helena M skriver: 21 juli, 2010

  #3 Irena

  Jag tycker han ser ut som weters orginal (med reservation för eventuella felstavningar) 🙂


 6. Nettan skriver: 21 juli, 2010

  Här är ju min favorit. Visst är prins Henrik snygg i sin kostym, men jag tycker att han va ännu läckrare i sin tupp stass som han hade på sig på Färöarna. 🙂


 7. Nils skriver: 22 juli, 2010

  Prins Henrik är också min favorit i den danska kungliga familjen, men han måste uppfostra taxen Evita bättre… 😉


 8. Helena M skriver: 22 juli, 2010

  ja jag håller med, han är absolut favvisen i det danska kungahuset och taxen??? ja den oxå.


 9. Jonathan skriver: 23 juli, 2010

  Prins Henrik älskar trots allt sin gamla tax och varför bitar den soldater ……? Jag tror en soldat kan ha slagit taxen vid ett
  tidigare tillfälle!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar