Drottning Margrethes fina gest till de sörjande

Drottning Margrethe sörjer
Kort tid efter galafesterna på slottet - drottning Margrethe tvingades skriva känslofyllt kondoleansbrev efter hemska tågolyckan på Stora Bältbron i onsdags.
Annons

Det blev tyvärr inte en trevlig start på det nya året för det danska folket. Bara timmar efter den stora glada galamiddagen på slottet fick drottning Margrethe och alla andra landsmän reda på att en svår tågolycka skett på Stora Bältbron.

Annons

Under den stormiga onsdagsmorgonen blev ett snabbtåg skadat av delar som blåst av ett mötande godståg. Först sades det att 16 personer skadats och att sex personer omkommit. Men nu har ytterligare två döda hittats ombord i tågvraket berättar den danska polisen.

Drottning Margrethe skrev genast ett kondoleansbrev till alla drabbade, som hovet också lade ut på Instagram.

Annons

“Denna morgons förfärliga tågolycka har berört mig djupt. Mina tankar och djupaste medlidande går till både offer och deras familjer”, skriver drottning Margrethe.

Så här såg drottningens kondoleansbrev ut, nu upplagt även på sociala medier.

Kondolence fra H.M. Dronningen i forbindelse med togulykke på Storebæltsbroen.

Ett inlägg delat av DET DANSKE KONGEHUS (@detdanskekongehus)

Bara några timmar tidigare har hade drottning Margrethe bjudit in till galamiddag på slottet Amalienborg, den årliga Nyårstaffeln. Något vi tidigare skrivit om här på sajten. Ni kan själva se hur fint borden var dukade var på bilderna här nedan, via danska hovets Instagram.

Annons

(Klicka på pilen till höger för att bläddra bland bilderna)

Och festligheterna i Danmark är inte heller över än, under torsdagskvällen kommer drottning Margrethe att ta emot nya gäster på Amalienborg för Nytårskur med en lunch. Sedan på fredagen blir det ytterligare en Nytårskur då på Christiansborgs slott.

Läs mer:

Foto: TT

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar