Drottning Rania mixar öst och väst i sin garderob

Drottning Rania mixar öst och väst i sin garderob
Annons
Drottning Rania av Jordanien.
Drottning Rania av Jordanien.

Drottning Rania av Jordanien är känd både för sin skönhet och för sin spännande garderob som är en mix av öst och väst. Här visar vi upp några exempel ur hennes garderob.

Drottning Rania valdes för några år sen till “Världens mest eleganta kvinna” av tidningen Hello! och Harpers & Queen utsåg henne till “Världens tredje vackraste kvinna”. Inte förvånande alls då hennes stil utmärks av en fantasifull och elegant mix av arabiskt och västerländskt som framhäver hennes skönhet till fullo.

Annons

Hennes favoritdesigners är Giorgio Armani och libanesiske Elie Saab, den senare gillas även av Hollywoodskådespelerskor som Angelina Jolie. Otaliga av drottning Ranias allra mest strålande aftonklänningar är signerade libanesen. Saab har sagt att han älskar att se drottning Rania i sina klänningar – inte bara för att hon är drottning utan också för att hon symboliserar den moderna, arabiska kvinnan.

Den 38-åriga fyrabarnsmamman, som är gift med kung Abdullah II av Jordanien, är även känd för sitt starka samhällsengagemang.  Hon deltar ofta i olika humanitära projekt och engagerar sig i kvinnorättsfrågor.

En perfekt kombination av elegans och enkelhet har blivit hennes signum och ofta är det långklänningar som är förstahandsvalet. Spana in några av alla hennes klänningar här nedan.

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: Stella Pictures, IBL


[smooth=id: 61; width:430; height:700; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true; text:Alla bilder;]

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

10 kommentarer till “Drottning Rania mixar öst och väst i sin garderob”

 1. Helena M skriver: 17 juli, 2009

  Vad coolt att Raina har sån udda stil och urfina kläder (de flesta)

  Helena


 2. Estella skriver: 18 juli, 2009

  Hon är vacker som få hennes utstrålning och skönhet är oslagbar.
  Hon ser verkligen ut som en tusen och en natt prinsessa eller ja drottning.Den ingen kunlighet i Europa som klär sig så sofistikerad exklusivt som henne. EN LEVANDE BAMBI I ALLA DESSA VACKRA KREATIONER . Jag hoppas hon blir bjuden till Vicktorias bröllop då kommer hon att bjuda på egen modeshow ja har man tur kanske man få se denna skönhet i verkligheten:-)


 3. Martin skriver: 18 juli, 2009

  hon valde ocksa en kutiverad make, Kungen talar engelsk engelska sa perfekt att man tror han ar engelsman om man inte vet vem han ar. Och ni har helt ratt hon ar wunderschon och klar sig mycket elegant..!!


 4. Christina Helsinki skriver: 18 juli, 2009

  Martin, håller med dig, wunderschoen. 4 barns mor, ser ut som en fransk fotomodell. Kung Abdullah och hon talar perfekt engelska, båda högtutbildade. Drottning har ändå konkurrens från Syriens första dam och Marockos. Damerna i Mellanöstern tycks ha både style och kunskap


 5. Kristine fra Oslo skriver: 18 juli, 2009

  kunne ikke dy meg enda jeg har tatt helgen. Hm, skönheten kommer visst også fra skalpellen. Kung Abdullans mor prinsesse Mona, eller hva det var – hun var engelsk, og han har nok tatt det meste av utdannelsen i helgen. Nå gir jeg meg – og sier god helg åt alla.


 6. Kristine fra Oslo skriver: 18 juli, 2009

  tatt det meste av utdannelsen i England, skulle det være.


 7. Anna skriver: 18 juli, 2009

  Ranias svärmor är engelska, så det är inte konstigt att kungen talar perfekt
  engelska..
  Flera från jordanska kungafamiljen gick i engelska skolor.
  Det är nog mer imponerande att Rania talar bra engelska..
  Vet inte hur hon lärt sig det.


 8. Anna skriver: 18 juli, 2009

  Å andra sidan är kungafamiljer i arabvärlden väl rikare än vår kungafamilj, så de har råd att köpa dyra kläder..
  .


 9. Estella skriver: 18 juli, 2009

  Ja men så fort vår kungafamilj köper dyra märkeskläder blir de oerhört kritiserad , så kommer skattepengar diskussionen upp .
  Rania studerade på Kairos universitet det där hon lärde sig eng samt träffade Kung Abullahs syster som senare presenterad henne för Abdullah.
  Rania kommer frn en väldigt högutbildad och kultiverad palestinsk familj


 10. ejje skriver: 22 juli, 2009

  Gillar denna kvinna…


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar