Drottning Silvia fick S:t Eriksmedaljen

Drottning Silvia fick S:t Eriksmedaljen
Annons

Drottning Silvia tog emot medaljen av Bo Bladholm.
Drottning Silvia tog emot medaljen av Bo Bladholm.

Drottning Silvia fick i tisdags ta emot årets S:t Eriksmedalj i Blå Hallen i Stockholms stadshus.

På Erik-dagen den 18 maj delades årets S:t Eriksmedaljer ut i Stockholms stadshus. Drottning Silvia var en av de som fick äran i år. Drottningen fick ta emot S:t Eriksmedaljen ur kommunfullmäktiges ordförande Bo Bladholms hand under en ceremoni i Stockholms stadshus.

Annons

Drottning Silvia i elegant långkjol och mörkblå kavaj vid medaljutdelningen.
Drottning Silvia i elegant långkjol och mörklila blus vid medaljutdelningen.

“Representerar på ett fantastiskt sätt”

Medaljen har delats ut årligen sedan 1938  av Stockholms kommunstyrelse till väl förtjänta stockholmare som “med hänsyn till sin verksamhet eller sina insatser i övrigt anses förtjäna en utmärkelse från stadens sida”. Förutom drottning Silvia fick även eldsjälen Alec Carlberg, psykoterapeuten Patricia Tudor-Sandahl, gitarristen Janne Schaffer och kommunfullmäktigeledamoten Yvonne Fernell-Ingelström ta emot medaljen. Drottning Silvia får medaljen för att hon “under alla år representerat Sverige och även Stockholm på ett fantastiskt sätt”, enligt ett pressmeddelande.

Av Ann-Sofie Lundin
Foto: Patrik Österberg/All Over Press

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

9 kommentarer till “Drottning Silvia fick S:t Eriksmedaljen”

 1. Helena M skriver: 21 maj, 2010

  Åh vad vacker hon är men skönhetsoperationerna gör sig påminda tyvärr.


 2. Anna skriver: 21 maj, 2010

  Snygga kläder.
  Ännu ett löjligt pris..


 3. Britt Ohlson skriver: 21 maj, 2010

  det är väl hennes jobb att representera sverige och stockholm på bästa möjliga sätt. någon annan uppgift har hon väl inte nu när barnen är vuxna? vore konstigt om hon inte klarade av det på ett bra sätt efter alla år (och trots dålig svenska)


 4. Helena M A skriver: 22 maj, 2010

  tja, man kan väl tycka vad man vill om att Sthlm delar ut medaljer men det är roligt att Silvia blir lite uppmärksammad för de insatser hon faktiskt gjort under åren. Hon har ju representerat med den äran och inte minst gjort ett bra arbete med att skapa Childhood, där hon vågat ta tag i svåra, obekväma frågor..
  Tycker hon står för en proffsighet och medmänsklighet som jag gärna ser mer av i samhället.


 5. Marguerithe skriver: 22 maj, 2010

  #3 Britt Ohlson,
  Din kommentar andas kritik i grunden av drottning Silvia! Vad är problemet? Tycker att hon alltid gjort allt man kan begära av en person som säger ja till en drottningroll. Dessutom alltid ödmjuk och värdig.
  Svenskarnas kritik i gemen av drottning Sivlias svenska uttal är patetisk. Svenskarna själva kan ju idag varken tala eller skriva sitt eget språk längre, se för övrigt kommentarsfälten i Sv Dam, där man kan se hårresande brister i grammatik, I foreign opinion är man ju också minst sagt undrande över den svenska inställningen.


 6. Marguerithe skriver: 22 maj, 2010

  Forts.
  Ursäkta, Silvias ska det stå i slutet av kommentaren.


 7. Sickan skriver: 22 maj, 2010

  Tror nog att halva svenska befolkningen som är så in i nordens negativa skulle vilja står där själva, men ödet ville annat för 200 år sedan när någon förgiftade den rätte svenske kronprinsen.

  Så några av er kan vara ättlingar till just den ätten – Kanske jag!


 8. Britt Ohlson skriver: 22 maj, 2010

  Drottning Silvia sköter sitt uppdrag helt tillfredsställande, men att därför ge henne en medalj är lika hårresande som att utse hennes dotter Victoria till årets yrkeskvinna. Det finns 100.000-tals svenskar som sköter sina arbeten precis lika bra (och kanske bättre) och som dessutom måste söka arbeten och löneförhandla. Inget apanage där inte.


 9. Kerstin Svensson skriver: 2 december, 2010

  Vill passa på och lyfta fram att det var fler, så som bl.a. Patrica Tudor-Sandahl än vår vackra Drottning som fick medaljen.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar