Drottning Silvia hade kul på Gröna Lund

Drottning Silvia hade kul på Gröna Lund
Annons

silvia-ao

Under helgen var det Childhood-dagen på nöjesfältet Gröna Lund i Stockholm.

Drottning Silvia kom givetvis till Gröna Lund i helgen då det var dags för den årliga Childhood-dagen. Detta var också starten på sommaren på den kända nöjesparken. I sitt tal sa drottningen:
– Det här känns alltid som startskottet på sommaren och ett långt, långt sommarlov.

Annons

silvia-ao-3

Drottningen och alla andra kunde se artister som Martin Stenmarck, Alcazar och Mojje på scen.

silvia-ao-1

Drottning Silvia tilsammans med Gröna Lunds VD Magnus Widell och Kenny Mattson. Syftet med dagen är att samla in pengar till World Childhood Foundations arbete för barn i utsatta situationer.

silvia-ao-2

Nästa firande för kungligheterna är nationaldagen den 6 juni. Då finns hela kungafamiljen på plats, inklusive prinsessan Madeleine och maken Chris, samt förhoppningsvis även prinsessan Leonore.

silvia-ao

Av Agneta Nisbeth
Foto: All Over Press

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

25 kommentarer till “Drottning Silvia hade kul på Gröna Lund”

 1. lisa larsson skriver: 26 maj, 2014

  Å, var var Madeline !! Javisst, hon är ju mammaledig.


 2. Gunnel skriver: 26 maj, 2014

  lisa larsson, har du vaknat på fel sida idag?


 3. Maggi skriver: 26 maj, 2014

  Silvia ser så glad ud for tiden. Noget at glæde sig over mon?


 4. Elle skriver: 26 maj, 2014

  Ett lånt, långt sommarlov kommer nu. Slut på vinkandet en stund.


 5. Regina Lindholm skriver: 26 maj, 2014

  #1 Lisa Larsson

  Sådana där idiotiska kommentarer klarar vi oss utan. Om det var ett försök till ironi eller till att vara rolig så misslyckades det totalt!


 6. Titti W skriver: 26 maj, 2014

  #1 lisa larsson

  Ja varför är inte Madeleine där? Hon kunde väl ha åkt över Atlanten och gått på Gröna Lund, det tar ju bara 8 timmar enkel resa. Sova kan hon ju göra planet och lillan kan ju vara hemma hos pappa.

  En del kommentarer är bara för mycket – stackars lisa larsson!


 7. Annette skriver: 26 maj, 2014

  # Titti/Gunnel/Regina:
  De kommer vel til Stockholm engang i denne uge? Så #1, Lisa L.’s kommentar er ganske logisk udover at være ironisk, men det er jeres sjældent, når det drejer sig om Madeleine og Chris.
  Her havde været et uppdrag for Childhood i Sverige for netop projektleder M at være til stede ved!
  Chris er vel pappaledig også, så de kan blive i Sverige og holde semester så længe de orker.


 8. Eva skriver: 26 maj, 2014

  Silvia verkar inte alls glad eller lycklig. Hon bara drar på munnen, vilket hon är specialist på. Det är ju hennes varumärke.

  Hon är igång som en maskin. Det hade varit mer naturligt om hon lugnat ner sig lite och tagit hand om familjen. Men det är kanske för sent.


 9. DesiréeSvenskdam skriver: 26 maj, 2014

  #8 Ja Silvia verkar ha stort behov av att synas hela tiden. Hon har ju bara tid för Estelle en halvtimme åt gången, sa hon själv. Hon tror kanske att hon måste övervaka allting själv i sina organisationer. Madeleine har självklart rätt att vara mammaledig lika länge, 1½ år, som Victoria!


 10. Annica* skriver: 26 maj, 2014

  Men nu var det ju drottningen som var inbjuden! Då kan hon väl inte skicka en ställföreträdare!? Vad är det med folk här egentligen! Är vissa helt befriade från att kunna tänka? Båda två gör massor för sitt Childhood och Madeleine har ju jobbat från USA flera gånger trots att hon har en liten baby. Sluta gnäll och väx upp ur gnällträsket! 🙁


 11. realist skriver: 26 maj, 2014

  hade sofia förhinder?


 12. Sthlm skriver: 26 maj, 2014

  #8
  Håller med till fullo. Silvia ser absolut ut att behöva vila upp sig ordentligt.


 13. amj skriver: 26 maj, 2014

  Skönt att slippa se alla dessa enformiga "artister".


 14. Citron skriver: 26 maj, 2014

  Drottningen pratar verkligen konstigt och tillgjort och dålig svensk för att bott här så länge. Jmf med kocken Karin Fransson på Öland. Hon talar perfekt svenska fast med tysk brytning efter 30 år i Sverige. Men så ingår hon ju inte i sagovärlden heller.


 15. Ulla skriver: 26 maj, 2014

  #9 Desirée
  De par timer på Gröna Lund ville Madeleine sikkert have kunnet overkomme som mammaledig, Leonore virker som en nem baby, der sover meget, så selv Kongen kunne klare at være babysitter.
  Victoria holdt ikke 100 % fri, men det har Madeleine gjort hidtil, MEN nu kommer hun hjem og "kan synas" deltager jo i de to store begivenheder den 6. og 8. juni… det er statsbegivenheder, så det har du sikkert intet imod at være med til at betale og slet ikke, når det er Madeleine og Chris, der er hovedpersoner. 😉


 16. Marianne skriver: 26 maj, 2014

  Men var är Sofia!


 17. Vetnivad..... skriver: 27 maj, 2014

  Charlotte Brandin syns pa bild medDrottningen har. CB er "VD" for Childhood USA. Er nog OK om en projektledare uteblir da tillfallet kallar fr VD-narvaro, kan man tycka.


 18. Mona skriver: 27 maj, 2014

  Silvia har vuxna barn,de ska väl klara sig utan sin mamma.
  Kungen kan nog ta klara sig själv.Kungliga har ingen pensions ålder i Sverige.
  Gör något vettigt istället för att bara klaga på kungafamiljen.
  Vilket hallå det skulle bli om kungafamiljen inte gjorde något.


 19. Agnes skriver: 27 maj, 2014

  Childhood fyller säkert sin funktion, trots att ratingen bland liknande organisationer är låg, men jag undrar bara, har Childhood något med svenska kungahuset att göra? Är inte det Silvias liksom egna projekt? Ingår det i dom kungliga åtagandena?
  Sen håller jag med om att glädjen saknas, det är tomma blickar och bara väl inövade leenden numera. Och det tycker jag gäller hela “bunten”.


 20. Hm skriver: 27 maj, 2014

  # Mona Det är ju ett ständigt hallå om att kungafamiljen inte gör något, men när folk har jamsat om det tillräckligt många gånger måste de variera sig, och då blir i stället ett tjat om att kungligheterna ränner omkring överallt och vill visa upp sig. Eftersom Sverige är en monarki så har ni ett kungahus, och medlemmarna gör det som ingår i deras uppgifter, och vad beträffar drottningenså gör hon betydligt mer än så. Vad klagar ni över? Klart man får vara republikan, men då ska man arbeta för det på annat sätt än genom oresonliga påhopp på personnivå.


 21. emma_h skriver: 27 maj, 2014

  #19 givetvis… CHF är en av de Kungliga Stiftelserna utfört å Kungahusets vägnar och sålunda HKHuppdrag – precis som Victorias löpande arbete med olika stiftelser (egna/andras) angivet i media, här som i dess gemensamma Jobbkalender…
  http://www.kungahuset.se/hovstaterna/kungligastiftelser/vardochungdomsverksamhet/stiftelservardochungdomsverksamhet.4.292a62ce13848168ac53bf6.html
  stiftelserna med barnfokus är via kungaparet gemensam initiativtagare till numer årligt återkommande World Youth Forum som samlar många deltagare från vårt lands olika aktörer för barn/ungdomsverksamhet


 22. Marguerithe skriver: 27 maj, 2014

  "19" Agnes,
  Ingen kungafamilj har blivit så krossad av viss media som vår egen. Det är inte konstigt att man kan tycka att "deras leenden är inövade". Hur roligt är det att vara kunglig i Sverige idag? Ett land i förfall.


 23. Maryou skriver: 27 maj, 2014

  22. Marguerithe, det viktiga är inte att tycka det är roligt att vara kunglig. Det är ett kall eller ett uppdrag, som Silvia så vackert säger. Det går ingen nöd på kungligheterna; ekonomin är god, familjesammanhållningen säkert också, hälsan står bi, omgivna av trevligt bemötande och vackra domäner.


 24. Eliza skriver: 27 maj, 2014

  # 22#

  Ja och många på de här sidorna gör ju också sitt bästa för att "krossa". Ständigt kritiserande vad de än gör.


 25. ATL skriver: 28 maj, 2014

  Is it fun to demean, destroy and malign the Swdish Royal Family? Seems like it to me judging from all these awful comments. Shame on the Swedish people!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar