Drottning Silvia och kung Carl Gustaf besökte äldreboende

Drottning Silvia och kung Carl Gustaf besökte äldreboende
Annons
Drottning Silvia och kung Carl Gustaf
Drottning Silvia och kung Carl Gustaf

Drottning Silvia och kung Carl Gustaf var häromdagen på ett kommunbesök i Salem. Då fick kungaparet bland annat hälsa på hos pensionärerna på äldreboendet Säbyhemmet.

Det var full fart på Säbyhemmets äldreboende i tisdags. Drottning Silvia följde glatt med i gymnastiken som pensionärerna bjöds på.

Annons

Drottningen hade inga problem att sträcka på armarna, men kung Carl Gustaf verkade föredra att ta det lite lugnare.

Under besöket i Salem besökte kungaparet också Robotest där kungen fick följa en test av en sportbil i företagets teknikutrustning. Ett uppdrag mer i hans anda, kan man förmoda.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Scanpix

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

17 kommentarer till “Drottning Silvia och kung Carl Gustaf besökte äldreboende”

 1. Sigridcityofsisterlylove.blogg.se skriver: 3 juni, 2009

  Vad trist att det bara var drottningen som vågade vara med, några som står bakom henne ser ju så uttråkade och ointresserade ut att det nästan är pinsamt!


 2. Gun skriver: 3 juni, 2009

  Håller med dig Sigrid, bakom var det väl klappa på huvudet människor.


 3. sofia skriver: 3 juni, 2009

  Ja kungaparet passade väl in hos gamlingarna 🙂 Kanske dags att abdikera?


 4. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 3 juni, 2009

  Vad är det för töntar som står bakom Silvia är det dom som ordnat denna träff borde de också medverkat, kungen var nog högst obekväm i sin uppgift att representera verkar det som. Bra av Silvia.


 5. signesigne skriver: 3 juni, 2009

  till SOFIA Det hoppas jag inte att de gör utan att de “jobbar” många år än så Viktoria och Daniel får rå om varandra i lugn och ro och ta hand om sina små barn innan plikterna kallar. Jag håller med att gänget runt kungaparet ser uttråkade ut! Jag tycker hela bilden ser fånig ut och varför måste kungaparet sitta i lyxfåtöljer de hade gott kunna suttit på vanliga stolar som de andra!


 6. Netaadika.bloggspace.se skriver: 3 juni, 2009

  Signe. Vilka små barn? Det har vi väl inte sett ännu.


 7. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 3 juni, 2009

  Maggan.
  Jag tror att töntarna som står bakom kan vara folk från Salems kommun. Dom hasade väl med på rundturen förstås.


 8. signesigne skriver: 3 juni, 2009

  NETA. Jag tror ju inte Viktoria och Daniel blir barnlösa! Jag tycker det är viktigt att småbarn får ha sina föräldrar så länge som möjligt. Om du kommer ihåg boken om Viktoria så beskrev hon hur tråkigt det var när mamma och pappa alltid var tvungen och lämna dem hon beskrev också hur Madeleine skrek och grät och höll fast Silvia. Likaså prinsarna i Danmark har ju berättat om sin barndom som inte alltid var så kul.


 9. Marianne skriver: 3 juni, 2009

  Drottning Silvia: Lär och se på den danska drottningen, där finns liv i anletsdragen, särskilt när hon en gång om året berättar sagor för barn på en teater. Värme inför medmänniskor, se bl a http://www.bt.dk/royalt om ett besök på ett äldreboende i Danmark hon gjort igår. Den svenska drottningen är ju så stel och kungen ska vi bara inte tala om, sur och uttråkad för det mesta nu för tiden.
  Töntarna bakom är säkert kommunalråd!!!!!!!


 10. MAGGANMaggans.bloggspace.se skriver: 4 juni, 2009

  Demba de som står bakom vill vara med och sola sig i glansen det är nog sådana där JA sägare.


 11. Kerstin skriver: 4 juni, 2009

  Hur som helst är det ett foto från ett spektakel. Kungaparet besökte också en skola i Salem. Denna hade i flera veckor fejats och putsats. (Dock inte för några allergiska barns skull eller så.) I måndags bonades golven och putsades fönstren i matsalen. Skolbarnen förpassades till skogen hela (tis-) dan (Jo, det är sant!) och fick äta pannkaka där i regnet, 10.00 förpassades kökspersonalen till okänd ort då inhyrd kock intog köket. Rektorn fick inte vara på sitt arbetsrum då den korridoren behövdes för kungaparets toalettbesök och vila. Kungaparet fick träffa ett par elever som drillats i veckor för en låtsasredovisning innan de intog restaurangmaten i den fejade skolmatsalen. Klockan 13.00 var lärarna beordrade att ha barnen uppställda som trevlig kuliss utanför avspärrningarna. Där fick de stå i 20 minuter i regnet och vänta innan kungaparet tillslut gick förbi.

  Det är helt uppenbart skillnad på folk och folk i demokratin Sverige. Några ska veta sin plats medan andra verkar trivas som tupp i hönsgården. Det är dags att välja Sveriges statschef i demokratiska val!


 12. Irena. skriver: 4 juni, 2009

  Kerstin: Det är inte utan att jag håller med dig…det påminner om de “folkliga” skådespelen i kommunistKina.


 13. Olga 61 skriver: 4 juni, 2009

  Kanske, det är inte korrekt alls att jämföra en som infödd och uppfostrad till drottingsrollen från början och en som blev ingift i något kungahus…man kan lära sig hovetikett, mode och lite allmänna grejer, men harisma , innevärme , tryggt och säkert attityd inte kan bli inlärda …De finns eller ej, den hela handlar om personligheten , man utvecklas genom åren eller stannar – stelnar på en nivå av 20-år tillbaks.. Varje gång, när jag i Köpenhamn, förvånas jag över popularitet av den danska drottningen – med hennes grå ofärgade hår, gula tänder, glasögon på – ingen skönheten alls…Men vad är för harismatisk, djup och varm person hon har blivit med åren! Kanske, det är dags en gång i tiden inse att det finns tid för yttre skönhet för en kvinna( även för en drottning ), sedan kommer tid och efterfrågan på de inre, djupare kvalité ? Men , som jag redan sagt, kanske det är icke korrekt jämförelse alls – en infödd och en ingift…


 14. signesigne skriver: 4 juni, 2009

  till KERSTIN. Det låter ju inte klokt om deras besök gick till på det sättet.Det är så löjligt att det ska fjäskas bara för att kungaparet ska komma på besök. Tänk så många sådana besök kungaparet gör hela tiden. Det är väl bättre att de får komma på ett naturligt besök annars ser de ju aldrig verkligheten. Det kvittar väl om det ligger lite damm i hörnorna!!


 15. Irena. skriver: 4 juni, 2009

  Kerstin: Jag kan inte släppa din kommentar för det retar gallfeber på mig att de inte kunde “sänka” sig till att göra ett autentiskt besök ute i den “riktiga” verkligheten…
  Varför kunde de inte äta tillsammans med barnen, pannkaka till exempel…


 16. Gun skriver: 4 juni, 2009

  Till alla som kritiserar besöket, håller helt och hållet med om att dessa Potemkinkulisser är löjliga. Det är bara det att det inte långt ifrån är samma sak om ett vanligt kommunalråd kommer på besök, saker och ting är tillrättalagda för inte tala om om statsministern dyker upp. VISA UPP VERKLIGHETEN, annars blir det förståligt att kungen inte tycker vi ska bli matade med fåglar.


 17. Kerstin skriver: 4 juni, 2009

  Signe: Det är tyvärr helt sant!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar