Drottning Silvia sa adjö till Råsunda med en middag

Drottning Silvia sa adjö till Råsunda med en middag
Annons

Drottning Silvia träffade bland annat fotbollsstjärnan Pelé på en middag under tisdagskvällen då man sa adjö till Råsunda stadion.

Under tisdagskvällen avtackades Råsunda stadion med en fin middag på Grand Hotel i Stockholm.
På plats fanns gamla fotbollsstjärnor som Pelé och politiker som Jan Björklund och Stefan Löfven, men även vår egen drottning Silvia.

Tog emot tröja

Drottning Silvia som blivit klädsamt solbränd lyste i sin vackra ljuslila klänning.
Hon fick under kvällen ta emot en signerad landslagströja för hennes Childhood Foundation av den brasilianske stjärnan Pelé.

Annons

Fotbollsstjärnan Pelé fick skriva autografer.

Senare under onsdagen kommer det – enligt den kungliga kalendern på hovets hemsida – att bli en mottagning på Kungliga slottet med anledning av sista fotbollsmatchen mellan Sverige och Brasilien på Råsunda Fotbollsstadion.
Då kommer drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och prins Daniel att deltaga. Drottningen kommer också till landskampen Sverige-Brasilien, Råsunda Fotbollsstadion, Solna

Av Agneta Nisbeth
Foto: IBL Bildbyrå

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

38 kommentarer till “Drottning Silvia sa adjö till Råsunda med en middag”

 1. Sthlm skriver: 15 augusti, 2012

  Oj vad vår drottning har blommat upp på nytt. Underbart att se att hon ser så lycklig ut.


 2. ATL skriver: 15 augusti, 2012

  Mycket elegant and stilig drottning. Best wishes to you, keep smiling Queen Silvia!!!!!!!!!!!!!!!!!


 3. Solstrålen skriver: 15 augusti, 2012

  Kungen är inte närvarande vid ngt förrän den 18:e. Är han månne i Cannes och tar CP i örat?


 4. PBoo skriver: 15 augusti, 2012

  Härligt! En ynnerst att få träffa Pelé! Kul att Drottningen går på fotboll. Undrar vem hon hejar på?!


 5. Midnattsol skriver: 15 augusti, 2012

  Tack Drottning Silvia för att du alltid ställt upp för Sverige i vått och torrt!
  Roligt att se Drottningen så pigg och fräsch! Skönt att det finns någon i vårt kungahus som håller stilen!


 6. Eva M skriver: 15 augusti, 2012

  3 solstrålen ja man kan ju bara hoppas på detta. Fast det kanske är för sent att fostra denna prins nu i hans tonårsrevolt. Bättre han den kommit när han var tonåring och inte nu som vuxen. Vår skötsamme prins har tyvärr blivit skandalprins.


 7. Tina skriver: 15 augusti, 2012

  Säkert härligt att få tala modersmålet..!
  Eller har Silvia någon portugisisktalande vänkrets här ii Sverige..?


 8. Marguerithe skriver: 15 augusti, 2012

  ”5” Håller med dig.
  Drottning Silvia är ett proffs ut i fingerspetsarna. Ibland tror jag att hon längtar hem till Brasilien och sina rötter, som man brukar göra när man blir äldre. Det var nog en prövning för henne att flytta till Tyskland i tonåren. Hon vet hur det känns att byta land och folk. Hennes barn har mycket att lära av henne innan de kan kallas vuxna fullt ut.


 9. Annie skriver: 15 augusti, 2012

  Härliga Drottning !!!!!!
  Var fanns kungen ???


 10. Maria skriver: 15 augusti, 2012

  Gräslig klänning, både vad gäller material och färg!


 11. Lisa skriver: 15 augusti, 2012

  Vackra Silvia!!!! Tror hon hejar på båda lagen… Kanonfärg på henne!!


 12. Inkan skriver: 16 augusti, 2012

  Silvia anstränger sig verkligen att visa upp en glad fasad trots att skandalerna haglar över kungahuset, som sagt vi vet inte hur det förhåller sig inom slottsväggarna, där är det nog inte så trevligt kan jag tänka mig.
  CP råkar ut för den ena incidenten efter den andra de senaste månaderna, tappar plånbok, promenerar ensam på en väg mm, den senaste filmsekvensen ser det faktiskt ut som att han blir utkastad av dörrvakten med huvudet före, han försöker försvara sig. Därav ingen anmälan av CP. för då kommer sanningen fram. Det blir mycket spekulationer pga alla dimridåer som Ternet lämnar ut. Det blir knappast trovärdigare.


 13. Inkan skriver: 16 augusti, 2012

  Måste tillägga att CP med vänner fortsatte sedan promenaden (utan vakter) på Cannes gator. Det säger sig självt att det gör man inte om man haft ett gäng efter sig som var ute för att misshandla.
  Med tanke på vad Sofia skrek (på svenska) ”sluta älskling för min skull”. Köper jag inte versionen som kungahuset lämnat.


 14. yvonne skriver: 16 augusti, 2012

  Kul att drottnigen gillar fotboll också, såg henne heja på Sverige i OS-handbollen. Här lyser verkligen Silvia. Snygg klänning med vacker färg. Passar henne perfekt.


 15. Sussie skriver: 16 augusti, 2012

  Inkan , det gör inte jag heller ! Nu är det många på FB och Royaldish som hävdar att Hellqvist dessutom skriker DU SLOG JU MIG . De menar att Hellqvist gjort ngt inne på krogen som fått C-p att först lappa till henne och att det är därför det senare slagsmålet uppstod.


 16. Irene skriver: 16 augusti, 2012

  Der er kommet mange nye kvindelige medlemmer ind i Europas kongehuse de sidste par år-tier, men min beundring er stadigvæk størst for dronning Silvia.
  Man siger ofte, at Mary har været ”en gave” til Danmark, men dronning Silvia må så i den forbindelse sandelig siges, at have været ”en virkelig kostbar gave” til det svenske folk; synd at hun ikke altid bliver krediteret for det hjemme!!


 17. Anitra skriver: 16 augusti, 2012

  # 16 Irene
  Så sant, det du skriver! Silvia är en stilfull och diskret drottning som vill göra sitt bästa – och gör det också! – men som ofta blir ifrågasatt och kritiserad.

  # 12 Inkan
  Vad är en ”skandal”? De saker du nämner skulle knappast få en att höja på ögonbrynen om de inträffade i ens egen familj, än mindre i en annan även om den tillhör hovet.


 18. Christell skriver: 16 augusti, 2012

  Mycket vacker klänning Silvia har, helt underbar!


 19. Titti W skriver: 16 augusti, 2012

  Tur att vi har vår drottning, kronprinsessan och Daniel, de håller ställningarna och kämpar på trots far och son som hela tiden gör bort sig.

  Madeleine gör rätt som skaffar sig ett eget liv i USA.

  Silvias klänning är mycket vacker, passar henne perfekt!


 20. E skriver: 16 augusti, 2012

  Omg vilket lyft, man blir ju nyfiken på vad som hänt ?
  Silvia är ju som en nyponros ……..


 21. Desiréesvenskdam.se skriver: 16 augusti, 2012

  ”17 Silvia har oftast blivit hyllad, sällan kritiserad och ifrågasatt. Att hon blev kritiserad i samband med avslöjandena om hennes far har hon sig själv att skylla. Hon är beskyddad, rik och omhuldad.
  Hon har säkert gjort sitt bästa i sin roll men frågan är vad det EGENTLIGEN har för betydelse för Sverige och svenska folket att hon sprider glans över olika tillställningar. och har mottagningar på slottet.


 22. Irena skriver: 16 augusti, 2012

  Slipstens-Silvia strikes back! I ruinerna av det svenska kungahuset står hon upp ur askan som en kunglig Fågel Fenix.
  Hade hon inte blivit drottning hade hon blivit en briljant aktör!


 23. Regina Lindholm skriver: 16 augusti, 2012

  #21 Desireé Om du inte inser vilken betydelse drottning Silvia har för Sverige och svenska folket, ja, då är det bedrövligt!

  Klappjakten på henne beträffande hennes fars förflutna är det mest motbjudande jag varit med om. Ett stort svek av svenska folket och Sveriges media.


 24. Titti W skriver: 16 augusti, 2012

  #23#
  Vad menar du med att säga att det var ”ett stort svek av svenska folket”?

  Det var inte svenska folket som bedrev denna klappjakt på drottningen, tvärtom var majoriteten av svenska folket mycket upprörda över detta drev. Klappjakten leddes och drevs av TV 4 och inte folket!!!!!


 25. Mary skriver: 16 augusti, 2012

  # 24 Titti W. Du har helt rätt. Klappjakten på drottningens far drevs av TV4’s Sherman och hans jäng. Svenska folket är helt oskyldiga.
  Vi vet ju alla vem som äger TV kanalen så jag är inte förvånad.


 26. Marguerithe skriver: 16 augusti, 2012

  ”23” Regina Lindholm,

  Helt rätt. Det är svensk medias och svenska folkets största svek i modern tid. Vi är många som är upprörda över vad som hände.
  Var det någon som satte ner foten mot media överhuvudtaget? Någon som kunnat men inte gjorde det? Att inte stå upp och försvara är ju = samtycke.
  Svenska folket är i högsta grad medskyldiga.
  Sanningen är naturligtvis en helt annan än TV4 velat framställa. Detta är dock Drottningen för blygsam att berätta.


 27. Inkan skriver: 16 augusti, 2012

  #17 Inte förglömma kungens utsvävande liv trots att han var relativt nygift. Det har varit väldigt tyst om Mille Markovic, sedan han visade de omtalade bilderna, hade han månne fler bilder? Jag har mina aningar beträffande det.


 28. snickarjohn skriver: 17 augusti, 2012

  # 24,25,26,
  SB kan inte rå för vad hennes far gjorde.
  Hon kunde dock rakryggat förklarat att
  ”Jag älskade min far men föraktar det han stod för”.
  Då hade TV4 inte haft något att göra program om.


 29. Sthlm skriver: 17 augusti, 2012

  ## 23, 26
  När man läser era kommentarer blir man tacksam att tiderna har förändrats.Tidigare resonerade nog 80 procent av svenskarna som ni gör och det var ”locket på”. Idag finns det, tack och lov, en och annan som vågar ifrågasätta saker och ting. Detta bör vi vara oerhört tacksamma för och hoppas att inte media skräms till tystnad.


 30. Marguerithe skriver: 17 augusti, 2012

  ”28” ”29”,

  TV4:s program ingick ju i den planerade kuppen att störta monarkin. Det trodde jag de flesta visste vid detta laget. Vid sådana tillfällen blir plötsligt ”allt tillåtet” och man hänger ut enskilda oskyldiga människor, som Drottning Silvia. Att Drottningen som kommit från ett annat land och som gjort så mycket för Sverige under 36 år blir ifrågasatt och förnedrad av oseriösa människor är kriminellt. Om vi inte är medvetna om att media och den svenska feminismen styr landet idag, då är vi mycket illa ute. Detta har vårt lands skickligaste journalist också konstaterat.


 31. snickarjohn skriver: 17 augusti, 2012

  30,
  Att Du orkar…!


 32. Desiréesvenskdam.se skriver: 17 augusti, 2012

  #23 Berätta! Jag har ingen aning och inte några jag känner, släkt och vänner heller! Är det henne vi har att tacka för att Sveriges ekonomi är god, att vi har ett bra socialt skyddsnät, att vi, de flesta, har arbeten att gå till …..?


 33. Eva M skriver: 17 augusti, 2012

  Titti W tack för dina kommentarer och trevlig helg.


 34. PBoo skriver: 17 augusti, 2012

  # 27 Inkan

  Bilderna avslöjades av FB som falska! Har du missat det?! T.o.m. ”journalister” på kvällstidningarna och chef för TV4 var tvunga att krypa till korset! Det är därför du inte mer hör om den kriminelle eller boken om denne eller författarna till denna bok och boken om Kungen! Rättvisan och demokratin har segrat!


 35. PBoo skriver: 17 augusti, 2012

  # 15 Sussie

  Dåligt att sprida detta, då majoriteten på FB hävdar motsatsen, det finns inget ”ju” och majoriteten på FB menar att S säger ”du slog mig” och detta kanske till P CP när han försöker slita sig loss från S och kompisarna, speciellt en kompis i mörka byxor och vit skjorta. Att hitta på att P CP skulle ha slagit S inne på krogen är helt absurt och får inget stöd av vakten! Filmen är ihopklippt av flera filmer och samma sekvenser kommer igen och ifrån olika vinklar. Det finns en stillbild där P CP ses bli påhoppad av en man i svart och S kommer springande mot P CP och mannen, inga av P CP kompisar är på plats då. Filmen börjar senare och är alltså inte från början. Däremot tycks P CP vilja försvara sig. Rätt/fel?


 36. PBoo skriver: 17 augusti, 2012

  # 12 Inkan

  Filmen är ihopklippt av flera filmer och samma sekvenser kommer igen och ifrån olika vinklar. Det finns en stillbild där P CP ses bli påhoppad av en man i svart en bra bit ifrån utgången. S kommer springande mot P CP och mannen, inga av P CP kompisar är på plats då. Filmen börjar senare och är alltså inte från början och det som den börjar med är inte heller det som inleder händelsen utan ihopklippt så för att ge mer effekt, öppna upp för olika tolkningar – man kan undra varför media valt göra så?! Däremot tycks P CP vilja försvara sig. Rätt/fel? Det kan man ha olika uppfattningar om. Vakten säger det var inte bråk inne, att P CP blev påhoppad ute.


 37. AFia skriver: 19 augusti, 2012

  31

  Läs 28 fundera en stund och försök förstå…..


 38. Anita skriver: 19 augusti, 2012

  Silvia ler, men måste ha verkliga problem med sina två yngsta bångstyriga och bortskämda barn. Barn som inte kan försörja sig själva – DET skulle jag se som ett verkligt problem om jag vore hon.


Annons

Laddar