Prova PLUS!
Klicka här för att skapa ditt konto och få obegränsad tillgång till en sluten värld. Första månaden gratis!

Drottning Silvia stal showen

Drottning Silvia stal showen
Annons

Drottning Silvia

AMSTERDAM. Hon var på plats för att inviga en utställning.
Istället var det hon som stal showen.
På Amsterdams bibliotek var drottning Silvia den självklara stjärnan.

silvia1Drottning Silvia anlände till Amsterdams bibliotek på eftermiddagen under den första dagen på statsbesöket i Holland. Hon var på plats för att inviga en utställning om svenska barnboksillustrationer och var givetvis förväntansfull.
Iklädd en puderrosa dräkt, matchande hatt, pärlsmycken och svart kuvertväska var hon vacker och stilfull, men dagen hade varit lång och visst var hon ganska trött. Stoppet var bara ett av flera programpunkter på dagen och stundtals var det något stressigt. Men det dröjde inte länge innan humöret och orken åter var på topp.
“Hur står det till ers majestät?”, frågade ett tiotal barn i kör som samlats på biblioteket för att hälsa drottningen välkommen. Så fort hon hört orden sprack hon upp i ett leende och hälsade glatt tillbaka. Det lyste i barnens ögon och många var spända och förväntansfulla, tänk att de fick träffa en riktig drottning. De iakttog henne fascinerat och följde hennes minsta vink.
Prinsar och prinsessor i all ära, denna dag var det drottningen som stod i centrum och stal uppmärksamheten! Drottning Silvia samtalade med barnen, log och skojade avslappnat. Det gick inte att undgå att se hur mycket drottningen älskar barn och hur gärna hon tillbringar tid med dem. Och som hon själv sagt, visst längtar hon också efter en liten guldklimp, ett barnbarn – livets efterrätt!

Av Johanna Fredriksson
Foto: Charles HammarstenMer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Annons

Laddar