Drottning Silvia: Victoria imponerade på mig under bröllopet

Drottning Silvia: Victoria imponerade på mig under bröllopet
Annons

När drottning Siliva var i Washington i veckan så passade även amerikanska tidningar på att prata med henne, som Washington Post. De talade bland annat om Victorias bröllop.

Det verkar som även amerikanska tidningar börjar visa lite intresse för våra svenska kungligheter. För när drottning Silvia och prinsessan Madeleine besökte USA i veckan så fick tidningen Washington Post en liten intervju med drottningen.

Annons

Klänningen och tårtan

Hon pratade bland annat om bröllopet mellan kronprinsessan Victoria och prins Daniel:
– Det var en stor dag för mig som mor, Det var naturligtvis allt det praktiska som klänningen, tårtan och alla andra små detaljer. Jag måste säga att hovet och alla andra gjorde ett fantastiskt jobb.

Delaktiga

Men hon menade också det mest fantastiska var ändå kronprinsessan Victorias och prins Daniels sätt att hantera bröllopet som imponerade mest på henne:
– De lyckades göra det hela till en privat angelägenhet, trots att de delade med sig av bröllopet. Så att alla andra också kunde känna sig delaktiga, förklarar drottningen i intervjun.

Frågestund

Det blev också en kort frågestund under ett besök på Cesar Chavez Public Charter School och en av eleverna frågade om han kunde bli hennes kung. Drottningen svarade snabbt:
– Tack vare att jag är gift med hans majestät kan jag nu arbeta med de frågor som ligger mig varmt om hjärtat och det är jag tacksam för.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Catarina Lundgren

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

12 kommentarer till “Drottning Silvia: Victoria imponerade på mig under bröllopet”

 1. BEN skriver: 18 oktober, 2010

  Intressant om även amerikanska tidningar börjar intressera sig för svenska kungligheter. Drottningen var dock inte ensam om att imponeras av kronprinsessparets sätt att hantera bröllopet. Det fanns nog inte någon som följde bröllopet, som inte delar drottningens uppfattning. De flesta av oss kommer med stor sannolikhet aldrig att glömma den glädje som vi fick uppleva den 19 juni 2010.


 2. ATL skriver: 18 oktober, 2010

  http://voices.washingtonpost.com/reliable-source/2010/10/rs-_queen.html

  There is also a movie clip of her visit to a classroom with comments from a local. Very nice. Hope the link works. Otherwise search Washington Post and then Queen Silvia.


 3. ATL skriver: 18 oktober, 2010
 4. Maggan skriver: 18 oktober, 2010

  Jag håller med BEN till punkt och prickar, det var precis så som han skriver perfekt.


 5. zsarah55 skriver: 18 oktober, 2010

  Representativ drottning vi har, vacker är hon också (ännu), slät och fin i ansiktet, men halsen, halsen…kan den inte också snyggas till??


 6. Hilde E. skriver: 19 oktober, 2010

  Det er ofte uproblematisk å glatte ut (løfte på) ansiktet. Det samme er ikke tilfellet med halsen, fordi det ikke lar seg gjøre å glatte ut halshuden. Av denne grunn blir forskjellen mellom “løftet” ansikt og ubehandlet hals ikke pen ……….


 7. Gittan skriver: 19 oktober, 2010

  SVD skriver….
  …..”en av eleverna frågade om han kunde bli hennes kung. Drottningen svarade snabbt:
  – Tack vare att jag är gift med hans majestät kan jag nu arbeta med de frågor som ligger mig varmt om hjärtat och det är jag tacksam för.”
  Vilket svar till ett barn…
  TÄNK om vår Drottning efter alla år i sin roll någonsin kunde släppa garden och bli lite spontan i sina kommentarer…

  Tänk vad lätt hon skulle kunnat svar, tex…”-Nä, jag är redan gift så det går inte. Men du finner nog din drottning en vacker dag..”


 8. Stig A L.gmail.com skriver: 19 oktober, 2010

  DET ÄR ALLTID ROLIGT FÖR EN FÖRÄLDER NÄR LÅGT STÄLLDA FÖRVÄNTNINGAR PÅ SITT BARN ÖVERTRÄFFAS !


 9. Stig A L.gmail.com skriver: 20 oktober, 2010

  Jag betjänade prins Bertil.
  Fy fan vilken dag syförening, obergripligt tal om runstenar, sedan klippa band på en fabrik. Jag förstod inte ett smack !

  Så är nog oftalivet för vårakunglighetr.


 10. Josephine skriver: 20 oktober, 2010

  Gittan,

  Du har så förbaskat rätt.
  Svaret var ju i det närmaste ett goddag-yxskaft; trots att frågan var gullig på ‘barns vis’ och inbjöd till ett svar med humor och glimten i ögat (precis som Du föreslog).
  Men nehej då.

  Något som inte är lika stelt som drottningen själv är, som synes, hennes hals.
  Jag är inte någon expert på kosmetisk kirurgi, men just halsen brukar inte vara lätt att ‘åtgärda’.
  Faktiskt är det just halsen (och händerna) som brukar avslöja ens riktiga ålder.


 11. A-B skriver: 20 oktober, 2010

  @ATL.
  Thank you for interesting links!

  Detta står i den ena, när man läser detta förstår man att citatet från Drottningen inte alls var svar på elevens fråga, utan som det står sade hon detta SENARE (later)!

  Later, she popped into a SAT-prep class and chatted briefly with students. “May I be your king?” cracked one student.

  Nope, she’s already got one. “Thanks to my position when I married His Majesty, I can attract attention to certain issues like the handicapped, drug problems, sexual abuse of children, or elderly dementia,” she said later. “I’m very thankful for that.”


 12. linda riktjärn skriver: 6 januari, 2014

  JA JA VAD SKA MAN SÄGA ÄR DET INTE HALSEN SÅ ÄR DET HÄNDERNA HUR SER NI SJÄLVA UT? VÅR DROTTNING ÄR EN VACKER O KLOK KVINNA SOM SIN MAN HAR HON TAGIT FÖR SVERIGE I TIDEN SÅ ATT HON TILL OCH MED UTSÄTTER SIG FÖR KNIVEN, FÖR OSS I SVERIGE MEN INTE ENS DET UPPSKATTAS AV VISSA HYENOR SUCK SÄGER JAG BARA SNÄLLA SKAFFA ER EN SPEGEL


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar