Drottning Silvias oväntade resa till Sydafrika

drottning Silvia
Så spännande! Idag befinner sig drottning Silvia på resande fot, närmare bestämt i Sydafrika. Vi vet mer om hennes Afrika-resa.
Annons

Förra veckan stod det inte ett ord om drottning Silvias resa till Sydafrika i den kungliga kalendern på hovets hemsida. Idag kan vi läsa att drottningen har ett projektbesök med World Childhood Foundation i Kapstaden och George i Sydafrika.

Annons

Under tre dagar ska besöket vara. Åsa Andreasson, kommunikationsansvarig på World Childhood Foundation, berättar mer för Svensk Damtidning:

– Drottningen är ju Childhoods grundare och hedersordförande. Hon är i Sydafrika tillsammans med delar av Childhoods styrelse samt medarbetare från oss för att besöka projekt som vi stödjer på plats.

Drottning Silvia i Sydafrika.
Silvia i Johannesburg, 1997.

På bilden ovan ser vi drottningen under en resa i Sydafrika 1997, då under ett besök i Johannesburg. Ett av projekten drottning Silvia kommer att besöka i landet denna gång är Philisa Abufazi Bethu. Deras grundare, Lucinda, var också en av de personer som lyftes fram som en eldsjäl på drottningens 75 års-firande på Oscarsteatern.

(Klicka på pilen till höger för att bläddra bland bilderna)

Även om prinsessan Madeleine också är mycket engagerad i arbetet med Childhood har hon inte haft möjlighet att följa med mamma denna gång. Inte heller befinner sig prins Carl Philip eller prinsessan Sofia nere i Sydafrika, där de ju visas ibland i samband med arbetet för Project Playground.

– Prinsessan Madeleine är inte med på den här resan, förklarar Åsa Andreasson.

Prinsessan Madeleine.

Firar 20 år

Under året firar Childhood 20 år och detta kommer givetvis att märkas på olika sätt.

Annons

– Man kan säga att den här resan är startskottet på Childhoods 20 års-firande. Drottningen grundade vår organisation 1999, säger Åsa Andreasson.

För en tid sedan var kung Carl Gustaf och drottning Silva på familjesemester i Florida. Tyvärr missade kronprinsessparet familjemötet för att istället åka skidor i Trysil. Men under semestern, där de bland annat tittade på en Hästpolo-tävling tillsammans med några vänner och njöt av solen vid prinsessan Madeleines pool, fick de även tid att umgås med prins Carl Philip och prinsessan Sofia som också fanns på plats i Florida.

Läs mer:

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

19 kommentarer till “Drottning Silvias oväntade resa till Sydafrika”

 1. Dorte skriver: 14 januari, 2019

  Og hvorfor er Madeleine ikke med? Er Childhood stort ikke det eneste som hun laver – altså indimellem?


 2. Ingrid skriver: 14 januari, 2019

  Vad smider Silvia för planer, vad ligger i agendan?


 3. konsttanten skriver: 14 januari, 2019

  Madeleine har tre små barn, och hennes tillfällen att närvara måste vara på närmare håll, helst över dagen. Detta är mitt antagande. Madeleine kommer helt säkert vara mer aktiv om ca tio år.
  Vilken vacker bild på vår kära drottning; den borde ersätta den nya i svart-vitt, som var h e l t förkastlig!


  1. Dorte skriver: 15 januari, 2019

   Om ti år? Hvorfor så lang tid? Så lang barsel har ingen andre.


 4. Serena MacDowell skriver: 14 januari, 2019

  Nog maste val Madeleine ha ratt till mammaledighet precis som sina syskon. Hennes man har inte samma ratt som de Svenska kungligheterna. Dar kan bada vara lediga under forsta 1 & halv aret medan Chris har sitt arbete att skota. M har gjort en del uppdrag anda & till NY tog hon Adrienne med sig. Kanske ammar hon fortfarande.


 5. KMS skriver: 14 januari, 2019

  Madeleine har tre små barn, som hon sköter mest själv. Inga anställda barnflickor.


  1. Dorte skriver: 15 januari, 2019

   Så de har en ansat hjælp – den samme kvinde som de brugte i New York: https://www.svenskdam.se/kungligt/kungliga-nannyn-i-prinsessan-adriennes-hemliga-tjanst/


  2. Serena MacDowell skriver: 15 januari, 2019

   Dorte
   Om du laser artikeln sa star det:
   – Hon är inte anställd utan behjälplig vid behov, förklarar hovets informationschef Margareta Thorgren för Svensk Damtidning.

   Det har ett antal ganger framkommit att Madeleine till storsta delen tar hand om barnen sjalv.


  3. Dorte skriver: 15 januari, 2019

   Korrekt – men du siger det jo selv – størstedelen – dvs. der er hjælp at få, og når man som Madeleine ikke har andet end Childhood at tage sig af udover børnene og organisationen fylder rundt og ens 75-årige mor kan tage afsted, så burde Madeleine også kunne


  4. Serena MacDowell skriver: 16 januari, 2019

   Dorte

   Glom inte att Adrienne inte fyllt ett ar an. Om Madeleine fortfarande ammar betyder det att hon maste ta den lilla med sig pa annu en lang flygresa. Hon tog med henne nar hon hade uppdrag i NY for Childhood & nu har de nyligen varit i Sverige.

   Dess utom maste hon val ha samma ratt att vara barnledig som hennes syskon har/har haft.

   Hon jagades av elaka kommentarer nar hon fatt Leonore trots att hon jobbade som project manager pa kontoret i NY dar Kungen placerat henne. Inkl. jobb for Svensk/Amerikanska Handelskammaren.

   Nar de var i Sverige i samband med dopet skulle M & Silvia akt over till Washington for en stor valgorenhetskonsert. Lilla Leonore, fyra manader, fick en kraftig forkylning sa M maste stalla in resan men fick mycket kritik.

   Nar Nicolas var sex manader flog hon fran London till Sverige for att narvara vid Riksmotets oppnande. Hon fick elaka kommentarer for att hon inte stannade kvar pa kvallen. Det ingen var intresserad att ta reda pa var att Nicolas hade otur med halsan under sitt forsta ar & att M ammade.

   Kungaparet har sjalva uttryckt att de tycker det ar bra att deras barn far tid over for sina barn, den tid som Kungaparet sjalva pa manga satt gick miste om.


 6. Ingrid skriver: 15 januari, 2019

  Nu handlade inte artikeln om Madeleine utan om hennes mamma, viss skillnad.


 7. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 15 januari, 2019

  Ingrid 14 januari, 2019
  Det är nog snarare prinsparets PR-team som använder henne som reklampelare…eftersom inget annat hjälper, anlitar de Sveriges drottning.


  1. Ingrid skriver: 15 januari, 2019

   Det har du rätt i!


  2. Bror skriver: 16 januari, 2019

   Källa på det, tack!


  3. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 16 januari, 2019

   Bror
   Nej, just det där har jag ingen källa på 😉 . Jag gjorde precis som du m fl brukar göra;
   fantiserade ihop lite eget!
   Att ett kopiöst PR-maskineri har ångat på med full kraft sedan dag 1 av förhållandet är ju ingen hemlighet direkt. Numera ingår väl även en av systrarna i det hela.
   De flesta är klarseende.


 8. Gittan P.Jönsson skriver: 16 januari, 2019

  Enl. Karin Glennmor (söndagens expressen)–är det Sofia som bestämmer. När Sofia talar, lyssnar kungen.—Det är tack vare Sofia som vi ser bilder på kungafamiljens små barn tex. Detta har aldrig hänt tidigare. Det är Sofia som bestämmer det mesta inom kungafamiljen. Att ständigt befinna sig bredvid kungaparet, både på semestrar
  och hemma, är ett mycket bra sätt att se och höra, föra fram sina åsikter smidigt planterat. Döttrarna har knappast numera ingen talan. Den för Sofia.


 9. PernillaA skriver: 16 januari, 2019

  Var kan man läsa detta


 10. Daga skriver: 17 januari, 2019

  Det Karin Lenmor skriver i januari i Expressen.Familjen lyssnar på Sofia äter mer vegetarisk kost,öppnar upp på ett naturligare sätt för media.Silvia hade med lille Alexander i Elle-reportaget innan jul.Kungen o Drottningen umgås naturligt o otvunget med sonens familj.Att de gillar sin rara sonhustru kan man inte undgå att se, men att hon skulle styra och ställa,NEJ ingen gör det över KUNGEN.Mvh Daga.


 11. Eva M skriver: 22 maj, 2019

  Serena Prinsesdan Adrienne har fyllt ett år.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar