Drottningen Elizabeth ryter till: “Nu får det vara nog”

drottning Elizabeth
Hatkampanjen har nått sin kulmen. "Nu får det vara nog", tycker både prins William och drottning Elizabeth. Kungligheterna har satt ned foten vad gäller de negativa kommentarerna som skrivs på nätet om hertiginnan Catherine av Cambridge och svägerskan Meghan, hertiginna av Sussex.
Annons

prins Charles, Kate prins William, Meghan och prins Harry

I och med att tekniken blossat upp med internet, mobiltelefoner och sociala medier, har säkerheten i världen minskat betydligt. Det är allt svårare för SÄPO och utländska dito att skydda mot hot. Kungligheter står i fokus för mycket beundran, men har också en hotbild på sig i många fall.

Annons

drottning Elizabeth

Nu uppmärksammar man det i brittiska kungahuset. Argumenten i sociala digitala kanaler går heta mellan Meghan-anhängare och Kate supportrar. Prins William arbetar mycket med psykisk ohälsa och har nu tagit steget att försvara sin hustru och svägerska mot alla de nättroll som finns. Drottning Elizabeth är också bekymrad över det som skrivs om Meghan och Kate. Det har blossat upp ett krig i brittiska sociala medier där man tar parti för någon av de båda hertiginnorna, som man menar är i luven på varandra.

Harry, William, Kate, Meghan

Personal vid Kensington Palace tillbringar enligt uppgift “många timmar” med att hantera negativa kommentarer på nätet riktat till Kate Middleton och Meghan Markle. I sociala medierna har folk skrivit en rad inlägg där man ställer de kungliga svägerskorna mot varandra och ökar på ryktet att det skulle vara en fnurra på tråden mellan Kate och Meghan.

Tidskrävande

– De negativa kommentarerna har ökat och hatkampanjen, där ett lag stöttar Kate och det andra Meghan, pågår för fullt, berättar en källa för brittiska magasinet Hello!
– Hovet har alltid övervakat kommentarsfältet och modererat det som skrivs, men det är en mycket tidskrävande process,” säger personen till Hello!

Våldsamma hot

– De kan blockera vissa ord, men en del som skrivs är ganska allvarlig. Förra året, kom det hundratusentals kommentarer och i vissa fall förekom det två eller tre som var våldsamma hot. Man kan radera, rapportera och blockera personer och polisen har några personer under uppsikt.

Även om hertiginnan av Sussex tog bort sina konton från sociala medier konton före bröllopet med prins Harry och Kate aldrig haft några personliga sidor, delar Kensington Palace nyheter om prins William, prins Harry och deras familjer. I kommentarfälten är det många eldiga diskussioner. Många har tagit Meghans sida och säger elaka saker om Kate. Andra gör tvärtom, stöttar hertiginnan av Cambridge och skriver inlägg om Meghan, som inte är rumsrena.

Läs också:

Foto: TT

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

5 kommentarer till “Drottningen Elizabeth ryter till: “Nu får det vara nog””

 1. konsttanten skriver: 5 februari, 2019

  Fruktansvärt att bara ta parti för en! Det är på så låg nivå.
  Vi ser ju även här på kommentarsfälten hur en del tar parti för Madeleine, och smutskastar Sofia.
  Skönt nog är övervägande normala, och tar ej parti.


 2. Christina skriver: 5 februari, 2019

  Det ser ut som om det här riktigt skulle ha börjat efter att Meghan gifte in sig i kungahuset . Läste just att Serena Williams skall skicka in sitt PR team för Meghan . Kungahuset borde ha vaknat till för det här för länge sedan . Blir det här början på engelska kungahusets fall ? Stackars drottning Elisabeth .


 3. caterine skriver: 7 februari, 2019

  Alla kungahus är förlegade, när Elizabeth är borta borde detta gammaldags system försvinna, de har bara dekorativa uppgifter och särskilt nu när vem som helst kan bli prinsessor och prinsar. Gäller också hos oss.


 4. Birthe Vejrum skriver: 7 februari, 2019

  Det virker som om det engelske kongehus ikke ser på den indkomne daglige post i deres sociale medier. Det oplyses jo, at de nu nærlæser den gamle post også!
  Det er ellers ikke fordi den afdeling mangler folk, for der var hele 11 stk. – hvis jeg husker ret – med Harry og Meghan i Australien.
  At Serena har håndplukket et team fra sin PR – section til hjælp med at afsløre haterne, har virkelig fået endnu flere af disse frem på banen. Hvilket vel også var præcis det. som var meningen.


 5. Kristina skriver: 7 februari, 2019

  Svensk Damtidning nr 5. Jag tycker att tidningen sprider lögner och spekulerar fritt om sprickor mellan William och Harry pga deras fruar.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar