Drottningen fyller 90: “London laddar för parad, picknick och show”

Drottningen fyller 90:
Annons

Elizabeth-23

Snart är det dags! Drottningen av drottningar, Elizabeth II fyller 90 år. Förberedelserna har redan dragit igång! Detta kommer vi att bjudas på under jubileumsåret:

– En utställning fylld av guldkornen från drottningens garderob kommer att resa mellan drottninges alla officiella hem under året. Vill ni se utställningen, med kläder från hela hennes 90-åriga livstid, kommer den att befinna sig på Buckingham Palace i augusti.

Annons

god-save-the-queen

– Mellan den 12 och 15 maj kommer en show att anordnas för att hylla drottningens liv. Hela 1500 personer och över 900 hästar kommer att användas för att berätta hennes livshistoria med hjälp av musik och dans.

horses

Föreställningen kommer att äga rum i den privata delen av Windsor Castle och publiken kommer att ha chansen att se det påkostade uppträdandet under fyra dagar.

Elizabeth-12

Den sista dagen kommer drottningen själv att sitta med i publiken. Showen kommer även att tv-sändas.

queen

– Eftersom drottningens officiella födelsedag inträffar under den andra lördagen i juni kommer hon att firas även då. Den 10 juni kommer hon att medverka under en tacksägelsegudstjänst i St Paul’s Cathedral.

elizabeth-parad-ibl

– Den 11 juni kommer den traditionella paraden att äga rum. Drottningen kommer att sätta igång en salut innan hon åker tillbaka till slottet där hela familjen kommer att vinka från balkongen på Buckingham Palace innan de återgår till en lunch.

queen-balkong-ibl

– Dagen efter sker landets största picknick! Samtliga 600 organisationer som hon är beskyddare över är inbjudna till en gigantisk fest på The Mall i London, den stora gatan som leder fram till Buckingham Palace. 10 000 personer är inbjudna till gatufesten med lyxig picknick-känsla.

Drottningen kommer självklart också att vara på plats, tillsammans med prins Philip och prins William.

Av Margareta Gotthardsson
Foto: Stella Pictures, IBL

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

8 kommentarer till “Drottningen fyller 90: “London laddar för parad, picknick och show””

 1. Stefan skriver: 3 februari, 2016

  Alla dessa pompösa parader ligger väl i linje med hennes tyska ursprung. Är det inte hög tid att hon tar tillbaka ättens rätta namn Sachsen-Coburg-Gotha.


 2. Anne skriver: 3 februari, 2016

  Frister å reise til London da:)


 3. Gunnel skriver: 3 februari, 2016

  Republikan eller monarkist, tror att de flesta kan imponeras over denna kvinna och den historia som hon representerar. Long live the Queen!


 4. EH skriver: 3 februari, 2016
 5. Ewa skriver: 3 februari, 2016

  Vilken fantastiskt fin hy tanten har !!!


 6. Ewa skriver: 3 februari, 2016

  Vilken fantastiskt fin hy tanten har !


 7. Tulla skriver: 3 februari, 2016

  Spøjst at fejre 90 års fødselsdagen i juni, når QE egentlig er født 21. april og det heller ikke er en bestemt dato, fx hendes kronningsdato.
  Lidt af festivitasen må også tilfalde prins Philip, han fylder 95 år den 10. juni!


 8. MARIANNE skriver: 3 februari, 2016

  Ja, det är fint med en riktig drottning. Tyvärr har sverige den värsta ålderism som finns, har du fyllt 60 är du körd i alla yrken.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar