Drottningen har hälsat på i Tyskland

Drottningen har hälsat på i Tyskland
Annons

silvia-ao

Drottning Silvia besökte Tyskland i helgen – hon firade Childhood på Mainau.

Drottningen deltog i firandet av World Childhood Foundation Tysklands 15-årsjubileum som ägde rum på slottet Mainau i Bodensjön i Tyskland i helgen. Själva Jubileumsdagen inleddes med ett avslutande möte mellan ekonomistudenter, som tidigare i veckan deltagit i den 5:e Lindaustämman i ekonomisk vetenskap, Lindau Nobel Laureate Young Researchers Meeting.

Annons

silvia-1-ao

Detta är en årlig sammankomst mellan nobelpristagare och unga forskarstudenter i staden Lindau vid Bodensjön.

silvia-2-ao

Därefter höll drottning Silvia ett tal och delade ut det nyinstiftade priset The Global Childhood Award till Bin Wan från Kina, som ni ser på bilden nedan.

silvia-pristagare-ao

I talet sa Silvia bland annat:
– Ni är de framtida ledarna inom näringsliv, offentlig sektor, icke-statliga organisationer eller inom det akademiska området. Oavsett var ni kommer att vara, kan ert inflytande att göra skillnad i världen vara av största vikt. Och jag menar särskilt att göra skillnad för barn.

silvia-ao-1

Efter lunchen som intogs i Palmhuset på slottet Mainau avslutades Lindau-mötet. Under kvällen fortsatte jubileumsfirandet. Bland annat delade drottning Silvia ut ett pris till den tyske filmregissören Christoph Röhl. Kvällen avslutades därefter med en jubileumsmiddag som givetvis även tysk press uppmärksammat.

silvia-ao-4

Drottningen var elegant i sin blåa långklänning, om halsen hade hon svept en värmande sjal.

Av Agneta Nisbeth
Foto: All Over Press

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

30 kommentarer till “Drottningen har hälsat på i Tyskland”

 1. Anna Berlin skriver: 25 augusti, 2014

  Drottningen är aldrig så naturlig och snygg som när hon hälsar på utomlands och helst i Tyskland, och hon har ett avundsvärt hår särskilt när hon har det naturligt rufsigt. Söt 70-åring!


 2. Pia skriver: 25 augusti, 2014

  Ju äldre drottning S blir, desto bjärtare färger.


 3. Sthlm skriver: 25 augusti, 2014

  Drottningen är en söt 70 åring, men ser lite spänd ut på den här resan. Nog använder hon lite hårfyllnad, rätt ska vara rätt.


 4. Marguerithe skriver: 25 augusti, 2014

  Drottning Silvia deltar alltid i de stora sammanhangen. Mainau är idag ett stort kongresscenter för forskning och utveckling i världen.
  Bettina Bernadotte är väl den drivande här.
  Drottningen är tjusig som alltid, speciellt i den blå klänningen. Vilken passform! Vilken figur!


 5. Anna Berlin skriver: 25 augusti, 2014

  Jag har trott att hon har haft sitt eget hår, men nog ser det onaturligt tjock ut för en äldre dam, men hennes mamma hade också tjockt hår. Den ceriserosa färgen är hennes favorit, men på de här bilderna tycker jag att det är snyggt.


 6. ATL skriver: 25 augusti, 2014

  Jag ar aldre an Drottningen och har ocksa tjockt har.


 7. Eva skriver: 25 augusti, 2014

  Hon uppträder alltid som om hon var drottning av Tyskland och Brasilien. Hon verkar vara mer och oftare där än hemma. Kungen kom ju inte ens ihåg var hon varit en gång i sommar.

  Hon bidrog ju så mycket för Sverige när hon kom hit, men nu när kungafamiljen blivit så kritiserad för så många olika anledningar, verkar det som om hon trivs bäst utomlands.

  Tyvärr verkar detta gälla även den övriga familjen. Det skulle vara intressant att räkna ihop hur mycket de flyger varje år, med tanke på miljöföroreningarna. Betalar de (=vi) kompensation för alla dessa flygresor också? De, förutom CP, ska ju bry sig så mycket om naturen?


 8. Vicki skriver: 25 augusti, 2014

  Ja, så är det väl, man blir aldrig hörd i sitt eget land, som ordspråket säger 🙁


 9. Linnea skriver: 25 augusti, 2014

  Vi har en fin och representativ Drottning i Sverige och tack o lov för att hon passar lika bra utomlands som här hemma. Välkommen Silvia till nytt arbetsår för vårt land i tiden.Vill gärna ge Dig ett fång av blommande värme och stöd i buketten, som motvikt till vedermödor men också för glädje och kraft.Alla tror Din väg är kantad av idel rosor men få förstår att de vackra blommorna har taggar som sticks och gör ont.


 10. Elle skriver: 25 augusti, 2014

  Så startar det eviga vinkandet igen..


 11. Pia skriver: 25 augusti, 2014

  8 "Vicki". Det beror nog alldeles på vem man är. I Holland, Belgien, Spanien, Danmark och även Storbritannien är drottningarna mäkta älskade och populära i sitt eget land. Det har att göra med om man är en öppen och naturlig personlighet, som vet att man är "anställd" av sitt land och inte "av Guds nåde".


 12. Linnea skriver: 25 augusti, 2014

  Oj!!Nu får jag nog bassning av Humaniora igen! "Tänkte inte på deee".
  Det översvallande o kryperiet……..


 13. Marguerithe skriver: 25 augusti, 2014

  "9"
  Linnea, fint och sant skrivet. Om Drottningen skulle skriva en biografi om sitt liv (vilket hon med stor sannolikhet inte kommer att göra) skulle vi bli tysta av förskräckelse och beundran för denna kvinna som haft allt under sina vingar.


 14. Pboo skriver: 25 augusti, 2014

  #9 Linnea

  Mycket fint skrivet, jag håller med till 100%!

  Det är Sverige och svenskarna som inte förstår hur stor Drottningen är utomlands genom det fantastiska arbete hon har initierat som Childhood, Mentor m.fl. Exempelvis var Childhoods arbete i Brasilien uppmärksammat under fotbolls-VM, även i svensk TV faktiskt. Verkar som Kungen (vid förlovningen i somras) inte själv har förstått det viktiga arbete som Drottningen utför, och som hon uppmärksammas för internationellt. Att han inte visste att hon talat inför kongressen i USA – det är under all kritik! Sen när han insinuerade att hon skulle vara avundsjuk på Sofia – oförskämt!


 15. Kerstin Bergström skriver: 25 augusti, 2014

  #9 Linnea Jag måste bara hålla med dig.Vi har en underbar kungafamilj. Mainau är nog mycket vackert.Jag har endast sett på bild. Linnea,har du regnat bort eller räcker gummistövlar?? Vi åker till Tyskland 14 sept. och ligger en natt i Edenberga på ner resan.


 16. Per skriver: 25 augusti, 2014

  Tyskerne har en svakhet for titler. Til og med Mette Marit skal visst være populær der.
  Forstår godt at Silvia trives i sitt hjemland. Hennes besøk der kan neppe skade Sverige.


 17. Karin Nilsson skriver: 25 augusti, 2014

  Det var en privat- och inte en representationsresa. Childood hör ju inte till Silvas officiella uppdrag för Sverige.
  Jag underskattar inte hennes engagemang för utsatta barn i världen på något sätt. Är bara förvånad över att hon hinner med det när hon, som många här säger, arbetar heltid för Sverige.
  Och vad har hennes hår, kläder eller figur att göra med hennes arbete?


 18. Margueritesvenskdam.se skriver: 26 augusti, 2014

  Så fint sagt, Linnea, stoppa en ros i buketten från mig också, helst utan taggar! 🙂


 19. Rubin skriver: 26 augusti, 2014

  Vidunderlige dronning Silvia, hun er en person som foruden Sverige også Tyskland og Brasilien har lov at være stolte af.
  Det er man i Australien af Mary — det er man i Argentina af Maxima.
  #7 Eva
  Hvergang det drejer sig om en svensk kongelig så er du elak og uforskammet — hvergang det er en dansk eller norsk, så finder du kun superlativer frem.


 20. Hm skriver: 26 augusti, 2014

  # Pia Vilken smörja du skriver. Om någon har en öppen och naturlig pesonlighet, så är det väl Silvia. Inget ont om de övriga drottningarna för den skull, men rätt ska vara rätt.


 21. Linnea skriver: 26 augusti, 2014

  Tack för rosorna vid vägen!
  Till Kerstin Bergström! Mycket regn,våta fält o högvatten i åarna!Gymmistövlar morgon o kväll på vandringen till stora gården och sommarens många svalnästen.Nu är snart deras boningar tomma,precis som lilla Estelle är de sista ungarna redan resklara och har lämnat boet för fri flykt över stränder och ängar.Snart går deras färd över oceanerna till varma länderna och här står jag med tomma bon men med sommarminnen av glada,vackra fåglars sällskap.


 22. Eliza skriver: 26 augusti, 2014

  # 9 Linnea

  Det var bra skrivet. Håller med.


 23. Jeanette skriver: 26 augusti, 2014

  #12. Du kan få bassning av mig i stället 😉 Självklart ska du krypa för alla. Varför göra undantag?


 24. Lisa skriver: 26 augusti, 2014

  Vilken vacker drottning vi har, hon är så fin i den cerise dräkten tycker jag och passar bra med håret nedsläppt.


 25. Annica* skriver: 26 augusti, 2014

  Jag hade ingen aning om att du STHLM skötte drottningens hår! 😉 Mitt hår är också tjockt och kraftigt helt naturligt! =D Avundsamhet är sällan klädsamt STHLM.


 26. Anna Berlin skriver: 26 augusti, 2014

  Silvia har väldigt sluttande axlar och borde ha annan ringning, lite fyllning, hon har flera andra klänningar som passar bättre. Kanske tunn chiffong inte är så lämpligt. Hennes rådgivare borde kunna tala henne tillrätta.


 27. Karin Nilsson skriver: 26 augusti, 2014

  # 21. Estelle har väl inte vare sig lämnat boet eller är "resklar för fri flykt"?
  Vad har vädret där du bor och tomma svalbon att göra med den här artikeln? Eller ett kort utdrag ur en psalm?


 28. Hilde skriver: 27 augusti, 2014

  # 17 Karin Nilsson
  Hvilke oppdrag går inn under definisjonen " oppdrag for Sverige"?
  Hvorfor er ikke Childhood oppdrag for Sverige?

  # 19 Rubin
  Enig med deg.


 29. Linnea skriver: 27 augusti, 2014

  27 Karin Nilsson.tror inte Du skulle förstå det!Läser Du noggrant är det adresserat till en särskild person.Kommentarsidan räcker nog åt både Dig o mig.


 30. Karin Nilsson skriver: 27 augusti, 2014

  Linnea. Självklart såg jag att det var riktat till en viss person, det var ju det jag ifrågasatte! Kommentatorfälten är väl till för att kommentera artiklarna och inte för att "umgås" privat?
  Vad är det du tror att jag inte förstår? Du vet väl ingenting om mina privata tankar och intressen? "Tack för rosorna vid vägen" sjöng jag/vi helt nyligen på min mammas begravning. Sen barnsben, uppvuxen och fortfarande boende på landet, är jag en natur- och djurvän av stora mått. Men jag känner inget behov av att poängtera just det här på SD:s kommentarsfält. Det gör jag på facebook!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar