Drottningmötet! Silvia träffar Sonja i Österrike

drottning silvia drottning sonja vm
Kungen och drottningen har verkligen VM-feber. Nu får de dessutom dela tävlingsglädjen med Harald och Sonja.
Annons

Kungliga kollegor men också nära vänner. På måndag får kungen och drottningen tillfälle att umgås med Harald och Sonja i österrikiska Seefeld in Tirol. Kungligheterna reser till Österrike för att följa VM-tävlingarna i nordisk skidsport och trots att vårt svenska kungapar och Harald och Sonja har olika skidfavoriter så kommer det att bli ett kärt återseende uppe på läktaren. Våra svenska kungligheter reser dit redan på lördag, och missar därmed Estelles 7-årskalas, och Harald och Sonja gör dem sällskap på måndag. Sedan blir det flera dagar av flera kungligt “kos”.

Umgås även privat

De två kungaparen har lärt känna varandra väl genom åren och det är särkilt Silvia och Sonja som har en nära relation. De pratas ofta vid på telefon och när Sonja ställde ut sin konstverk i Helsingborg, för några år sedan, så var vår svenska drottning förstås där och stöttade.

Annons
drottning silvia drottning sonja vm
Det blir en stor kunglig hejarklack på VM i Österrike.

Kungen och Silvia har dessutom varit och hälsat på Harald och Sonja vid ett flertal tillfällen, både i privata- och officiella sammanhang. Senast var för två år sedan när det norska kungaparet firade att de båda fyllt 80 år.

Ja, kungen och Silvia har verkligen VM-feber. Så sent som förra veckan följde de utförsåkarna i Åre. Och kungen var mycket nöjd med besöket – trots att han inte hann åka några skidor själv.

– Förutom min lilla hosta har vi haft det jättetrevligt, absolut absolut. Vi bor i och för sig inte i Åre, vi bor faktiskt hemma i Storlien så vi pendlar, sa han till Aftonbladet.

Och i åren ägde ju ytterligare en kunglig kompis-träff rum. Förutom kungen och drottningen var ju Victoria och Daniel på plats i Åre och de fick sällskap av Haakon och Mette-Marit på läktaren.

Läs mer

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

10 kommentarer till “Drottningmötet! Silvia träffar Sonja i Österrike”

 1. AstridA skriver: 21 februari, 2019

  Gratulerer med 82-årsdagen i dag 21. februar, kong Harald! Sverige har så många kungligheter med födelsedagar och namnsdagar att dom inte hinner med grannlandets konung. To bad.


  1. AstridA skriver: 21 februari, 2019

   Too bad (så klart). Min ipad ändrar allt jag skriver


 2. Ingi-56 skriver: 22 februari, 2019

  Det är INTE Kungen och Silvia utan Kungen och Drottningen!!!!!


 3. Kajsa och Kerstin Nilsson skriver: 22 februari, 2019

  Knappast svenska drottningen som stöttar den norska diton. Hon behöver nog inget stöd. Hennes vänskap med den multibegåvade drottning Margrethe räcker nog…


  1. charlotte skriver: 22 februari, 2019

   Varför denna hätskhet mot vår Drottning? Inte många har gjort så mycket för andra människor som hon? Kan du/ni inte se vad som är fake och vad som är sant?


 4. Ingrid skriver: 22 februari, 2019

  Sonja är en extraordinär person , hon är den perfeka “norskan” att matcha sitt folk.
  Skulle vara trevligt att få läsa mer om henne som person, allt från hennes kulturintresse till hennes makalösa vandringar i naturen, både på skidor och utan.


 5. Suzanne Skirhav skriver: 24 februari, 2019

  Snälla nån, kungligheter är på sin höjd initiativtagare eller beskyddare o pga tidsbrist har de tusentals o ännu fler som utför det eg gärningsjobbet och det hör man nästan aldrig talas om…drottning Sonja är bl a en stark o konstnärlig person för att inte tala om hennes haute couture skrädderi. Trevligt när kungligheter är konstnärliga o talangfulla och vill visa det! Norrmännen är mäkta stolta över henne o kung Harald o deras fina barn o barnbarn. Så även jag faktiskt! Modiga prinsessan Märtha-Louise med änglaskolan, författarskap o med annat mänskligt viktigt som berör vanligt folk med inspiration, glädje o tröst.


 6. undrende skriver: 26 februari, 2019

  Snart reiser Dronningen og Kongen på Statsbesøk i Chile – åpner dører for norsk næringsliv – Alt for Norge – er deres motto !


 7. josefin skriver: 26 februari, 2019

  varför har den sv drottningen en scarf som det verkar sta Norway pa?


 8. undrende skriver: 27 februari, 2019

  Hvorfor skulle hun ikke ha en scarf der det står Norway ? Kanskje hun har fått den av Dronning Sonja. Mette-Marit med møssa med svensk flagg , noe vi i Norge synes er en hyggelig gest til grannlandet !


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar