Dubbelt kungligt på vattenverket i Mörbylånga

Dubbelt kungligt på vattenverket i Mörbylånga
När det nya vattenverket i Mörbylånga invigdes fanns det faktiskt två kungligheter på plats, en från Sverige och en från Luxemburg. Det var ett kärt återseende för de kungliga kollegorna!
Annons

När kronprinsessan Victoria besökte Mörbylånga Vattenverk för en högtidlig invigning under fredagen kom hon inte ensam. Med sig hade hon en annan kunglig kollega, nämligen prins Félix av Luxemburg som såg ut att trivas i Sverige. Han skrattade glatt när fotograferna bad honom ställa upp för en bild och hälsade Victoria med en kindkyss när de möttes.

Annons
Félix av Luxemburg hälsade glatt på kronprinsessan Victoria med en kindpuss.
Prins Félix av Luxemburg hälsade glatt på kronprinsessan Victoria med en kindpuss.

Félix är andre son till storhertigparet Henri av Luxemburg och hans maka Maria Teresa. Prins Félix, som är gift med prinsessan Claire, är nummer två i tronföljden efter sin äldre bror arvstorhertig Guillaume.

Har två barn – precis som Victoria

Tillsammans med hustrun Claire har paret två barn precis som Victoria, dottern Amalia som föddes 2014 och sonen Liam som föddes 2016. Kronprinsessan Victoria, som var somrigt klädd i en blommig klänning, verkade också trivas med sitt kungliga sällskap och skrattade ofta. Den svenska kronprinsessan och prins Félix hade under dagen sällskap på Vattenverket av Kalmar läns landshövding Thomas Carlzon och Svenskt Vattens ordförande Johan Persson.

Prins Felix av Luxemburg skrattade glatt under invigningen.
Prins Felix av Luxemburg skrattade glatt under invigningen.

På plats fanns även representanter för det företag som har levererat processutrustningen, Apateq PWT S.A, ett företag som kommer just från Luxemburg. Prins Félix höll därför ett tal under invigningen och kronprinsessan Victoria deltog i en speciell vattenceremoni innan Alice Gidö, 11, klippte bandet. För det var faktiskt hon som tog det första spadtaget för Vattenverket år 2018.

Fyller år på söndag

Kronprinsessan Victoria fyller 42 år den 14 juli som vi alla vet, vilket är nu på söndag. Hon kommer sedvanligt att firas först på Solliden och sedan på festen under Victoriadagen. Givetvis kommer Svensk Damtidning att följa detta på plats, precis som alltid. Så glöm inte att titta in här på sajten under hela helgen.

Prins Felix av Luxemburg (i mitten) vid invigningen av vattenverket i Mörbylånga. Bredvid honom står Kalmars länshövding Thomas Carlzon.
Prins Felix av Luxemburg (i mitten) vid invigningen av vattenverket i Mörbylånga. Bredvid honom står Kalmars länshövding Thomas Carlzon.

 

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar